Znači kupac fizičkog predmeta ima pravo raditi sa njom što hoće? Zanimljivo da koroporacije potežu taj argument kada ide njima u korist, a za fizičke predmete koje oni prodaju slažu licence ugovore koji ti praktički uskraćuju to isto pravo...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Znači kupac fizičkog predmeta ima pravo raditi sa njom što hoće? Zanimljivo da koroporacije potežu taj argument kada ide njima u korist, a za fizičke predmete koje oni prodaju slažu licence ugovore koji ti praktički uskraćuju to isto pravo...
Pa ne možeš baš što god hoćeš...
Žalosno u cijeloj priči je što su se velike kompanije za to odlučili radi licenciranja koje su sami forsirali, a zakonski ih nitko ne može zaustaviti.
Kako si , dali ti daju da jedeš i piješ u pritvoru?
Kako si pristupio forumu , preko veze ti dopustili mobitel, u filmovima i serijama se ima pravo samo na jedan poziv?
Ovo i nije loše ako će reciklirati pa u stari papir, zaista ima knjiga koje leže. Problem je ako unište posljednje primjerke nekih rijetkih knjiga!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Pa ne možeš baš što god hoćeš...
Ja ne, oni da...
Ja ne, oni da...
Pa ne mogu ni oni... ne mogu ih bacit u rijeku recimo. Vlasništvo nije iznad svih ostalih zakona.
Ja ne, oni da...
Pa ne mogu ni oni... ne mogu ih bacit u rijeku recimo. Vlasništvo nije iznad svih ostalih zakona.
Kupim npr. Playstation 5 i idem ga "rasturiti" da nađem exploit za custom firmware. Ako pitaš koroporativne to je ilegalno. A zašto? Kupio sam ga, moj je, zašto ne mogu sa njim raditi što god želim?
Kupim npr. Playstation 5 i idem ga "rasturiti" da nađem exploit za custom firmware. Ako pitaš koroporativne to je ilegalno. A zašto? Kupio sam ga, moj je, zašto ne mogu sa njim raditi što god želim?
Možeš, hardver je tvoj i nikad ti nitko neće ništa reći ako to radiš samo za sebe. Neće niti saznati jel.
No OS i ostali softver nije tvoj, nisi dobio licencu da ga modificiraš, nego samo za korištenje.
Problem može nastati ako objaviš način kako si ga zahakirao, a pogotovo će problem nastati ako taj exploit i custom firmware dilaš dalje.
U software development svijetu licence koje daju pravo customeru na source kod i njegovo samostalno modificiranje su puuuuno puuuno skuplje u tom slučaju jer developer gubi jedan veliki revenue stream u budućnosti, a uložio je puno para u taj razvoj.
I CD od Ariane Grande je tvoj, ali to ti ne daje prava da objavljuješ modifikacije njenih pjesama bez dopuštenja ili koristiš dijelove tih melodija. Možeš ih resemplirati za sebe ako želiš, ali ne ideš s time na internet ako ne želiš probleme.
Nemozes. Mona lisa je pod zastitom. ako te zanima kakvoj mozes googlati, biganti, chatgptjati ili sto vec.
Cude se po jadranu domaci kada idu svoju kucu renovirati pa im konzervativci objasnjavaju sto i kako smiju a sve ostalo nesmiju. Veoma ce cude a kuca njihova.
Lol @konzervativci! 
Gledam te!
Lol @konzervativci! 
ups! 
Tamo prije 20-30 godina u meni poznatoj firmi skanirali su knjige tako da bi polužnim škarama odvojili hrbat knjige pa to dali jesti skeneru sa automatskim uvlakačem, nakon toga opet bi uvezali knjigu natrag...malo naprednije od "tri kondorova dana" ali poslije sve knjige izgledaju slično...manuali i kojekakvi vademecumi su još bila rijetka pojava pa je trebalo digitalizirati...