Nissan Qashqai e-Power za Guinnessa: prešao gotovo

poruka: 4
|
čitano: 3.661
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nissan Qashqai e-Power za Guinnessa: prešao gotovo".
14 mjeseci

Nakon sve sile negativnih komentara na njihov epower koncept ovo je lijepa vijest, no opet moram priznati da cak i meni koji nisam nesto previse osjetljiv na navodnu kompleksnost PHEV i Hibridnih vozila, ovo mi se cini mozda malo "over the top" sa puno gluposti koje mogu poceti zajebavati pri duzem exploatacijskom periodu. Sto ce reci "nema zime" ako je kratkotrajna uporaba, 2, 3 do 5 godina, nakon toga samo hrabri i oni koji su ga dobili za sicu budu nastavili.

Bilo bi zgodno napraviti mali overview tehnologije, kako ovo zaista radi u ovom Nisanu, cisto da DIYeri dobe sliku "kompleksnosti". Da li je bauk od papira ili ima tu i pravih babaroga.

Svaka cast, doseg koje se niti hibridni diesel ne bi posramio.

1 0 hvala 1
13 godina

Sad se čeka da Tesla dobije Range Extender od 50-60 litara 

0 0 hvala 0
18 godina

Da, sve to super zvuči na prvu, ali da ste potrošili pet minuta na istraživanje, umjesto prevođenja PR-a, (nekome plaćate za ovo?) onda biste naveli da je start bio na 2640 mnv, a cilj na 0 mnv. Znači dobar dio puta auto nije trošio ništa. Taj "rekord" je u klasi koju su oni izmislili: "električni SUV s produženim dosegom" (non-plug-in extended-range electric vehicle SUV). Da su uzeli Škodu Superb dizel vjerojatno bi napravili još i više kilometara, što, naravno, ne umanjuje pothvat, ali bi netko ovako na prvu zaključio "vau, ovaj auto može napraviti 2000 kilometara". Da, može, ako se spustite s tri tisuće metara do razine mora i vozite 35 km/h. 

It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Za razliku od konvencionalnih hibridnih sustava, kotače vozila s e-Power tehnologijom pokreće isključivo elektromotor, što osigurava brz odaziv i ravnomjerno ubrzanje. Benzinski motor nema izravnu mehaničku vezu s kotačima, već služi samo za generiranje električne energije kada je to potrebno, odnosno kao produživač dosega (range extender).

Zanimljivo. Staru Opel Amperu i moderne Hondine hibride pokreće  elektromotor u svim režimima osim pri većim brzinama od 100, kada klasični motor direktno pokreće kotače jer je to učinkovitije. Nissan je odlučio to preskočiti i pri svim brzinama pokretati elektromotorom. Bit će zanimljivo vidjeti razliku u potrošnji između dva sustava pri tim brzinama.

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice