Pa nije rat na cijelom planetu, da se ne može neovisno istražiti.
Ah, još jedno Wunderwaffe da porazi ruske ljudske valove naoružane lopaticama za pijesak, jer municije, tenkova i vešmašina im je naravno nestalo još 2023. 
Sami neki penetratori!
I Rusi imaju neke woke nazive oružja , recimo Fagot 😅
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Ah, još jedno Wunderwaffe da porazi ruske ljudske valove naoružane lopaticama za pijesak, jer municije, tenkova i vešmašina im je naravno nestalo još 2023. 
Članak o lovcu na dronove, a ti o pješadiji i tenkovima. Nisi u stanju ni naslov pročitati, bitno da je komentar na razini index.hr
Ne znam gdje ti pratiš stanje na ratištu, ali tenkovi i oklopna vozila su trenutno neutralizirani od strane dronova. Svaki ruski oklopni pokušaj završi suicidom. Trenutno igraju samo proboji ili infiltracije manjih grupica i lakih vozila, tipa motori, quadovi i sl.
A ovaj Jetkiller nije wunderwaffe, dovoljno je da skida ove ruske malo brže kosilice koje teroriziraju civile.
Članak o lovcu na dronove, a ti o pješadiji i tenkovima. Nisi u stanju ni naslov pročitati, bitno da je komentar na razini index.hr
Ne znam gdje ti pratiš stanje na ratištu, ali tenkovi i oklopna vozila su trenutno neutralizirani od strane dronova. Svaki ruski oklopni pokušaj završi suicidom. Trenutno igraju samo proboji ili infiltracije manjih grupica i lakih vozila, tipa motori, quadovi i sl.
A ovaj Jetkiller nije wunderwaffe, dovoljno je da skida ove ruske malo brže kosilice koje teroriziraju civile.
Skleroza je izgleda najveća pošast modernog doba. Pa Rusi su ostali bez oružja i municije još 2023.... na šta će ti najnoviji superštrumfastični ukrajinski dronovi kidisati - na lopatice i kantice za pijesak? I sad sam ja na razini Imbexa... 
Oce'l nesto slicno iz Orqe?
General Cherry je doveden kao neki partner.
Bilo bi zgodno da izrolaju neki prototip i daju neko pokazno gadjanje itd.
Ponekad je propaganda u oku posmatrača.
U pitanju je klasična, savršeno uobičajena igra mačke i miša. Početak rata - dronovi su čudo, neprijatelj nema taktiku da im se suprotstavi i jedina sredstva koja su iole efikasna su preskupa i nedovoljno brojna. Nastavak rata - počinju da se razvijaju protivdronske taktike i praktična sredstva koja mogu da im se suprotstavljaju, ispostavlja se da su postojeći dronovi spori i primitivni (ne samo ruski, kad je neko poslednji put čuo za bayraktar?). Pad efikasnosti tih ranih dronova dovodi do razvoja boljih dronova (na obe strane). Peta je godina rata i pojava dronova koje do tada efikasna sredstva ne mogu više tako uspešno presretati dovodi do razvoja naprednijih protivmera, čiji ćemo učinak videti u bliskoj budućnosti.
Ukrajinski Jetkiller.
Ovo je navijački naslov, kao još jedan wunderwaffe da narajca čitatelja.
Istina je malo surovija, oružje nema narodnost. Samo je pitanje vremena kad če protivnik kopirati i početi proizvoditi ovo oružje, naravno ako se pokaže korisnim.
"tenkovi i oklopna vozila su trenutno neutralizirani od strane dronova. Svaki ruski oklopni pokušaj završi suicidom. Trenutno igraju samo proboji ili infiltracije manjih grupica i lakih vozila, tipa motori, quadovi i sl.".
Istina no nije sad da su svi rodovi vojske stali te se samo dva po dva vojnika probijaju i da samo dronovi letaju, što tako ispada iz tvog komentara.
Dakako da se i tenkovi koriste, tu je kombinacija svega i svačega. Rusi imaju izrazitu prednost u topništvu po nekima 1:10, te se drže te taktike spaljene zemlje "znoj topništva sprječava krv pješadije", zato i vidimo gradove u ruševinama.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Jedne godine su to Leopardi, druge Abramsi, treće F-16, sad superštrumfastični dronovi... da nije tragično, bilo bi smiješno toliko precjenjivanje Ukrajinaca a potcjenjivanje Rusa.
BDW, Rusi razvijaju protudronsku zaštitu za tenkove, ali naravno zapadne tvornice istine nemaju namjeru o tome izvještavati, rat ipak treba potrajati barem do zadnjeg Ukrajinca, kad ne može i Rusa.
Da je netko rekao prije pet godina da će poginuti milion Rusa, da će im biti okupiran Kursk i će svaki tjedan gorjeti druga rafinerija uz tko zna koliko uništenih strateških bombardera, brodova, tenkova, oklopnih vozila itd. nazvali bi ga ludim.
Jedne godine su to Leopardi, druge Abramsi, treće F-16, sad superštrumfastični dronovi... da nije tragično, bilo bi smiješno toliko precjenjivanje Ukrajinaca a potcjenjivanje Rusa.
BDW, Rusi razvijaju protudronsku zaštitu za tenkove, ali naravno zapadne tvornice istine nemaju namjeru o tome izvještavati, rat ipak treba potrajati barem do zadnjeg Ukrajinca, kad ne može i Rusa.
Ne znam da li smo čitali isti članak, u kome piše da su Ukrajinci razvili ovaj novi model defanzivnog drona upravo zato što su Rusi već uveli svoj novi model koji probija dosadašnje odbrane. Dakle, ovde niko ne priča o ukrajinskim superoružjima i "Rusima na vešmašinama" (kako si prethodno napisao), već da i jedna i druga strana naizmenično uvodi nova rešenja kako bi odgovorila na napredak protivnika.
Ne znam da li smo čitali isti članak, u kome piše da su Ukrajinci razvili ovaj novi model defanzivnog drona upravo zato što su Rusi već uveli svoj novi model koji probija dosadašnje odbrane. Dakle, ovde niko ne priča o ukrajinskim superoružjima i "Rusima na vešmašinama" (kako si prethodno napisao), već da i jedna i druga strana naizmenično uvodi nova rešenja kako bi odgovorila na napredak protivnika.
Ma pusti ga, lik je indeks.haer NPC.
Ma pusti ga, lik je indeks.haer NPC.
Bolje i to nego naci fan.
Umjesto propagiranja laži koje samo produžuju agoniju, rat je za Ukrajinu očito izgubljen, istočne pokrajine i Krim neće u doglednoj budućnosti povratiti, koliko ih još treba umrijeti?
Zadnja dobra prilika za donekle povoljni sporazum im je bila pred ljetnu ofanzivu 2023., ali eto imali su slična superoružja, puno samopouzdanja i čitav Zapad iza guzice... dok nisu napredovali svega par km, pa ubrzo bili potisnuti.
Ali možda počnu pregovore s Rusima pred Kijevom. Ako će ovi imati volje tada.
Daj molim te, u medijima se već 5 godina trubi kako Ukrajina samo što nije pobijedila.
Da je netko rekao prije pet godina da će poginuti milion Rusa, da će im biti okupiran Kursk i će svaki tjedan gorjeti druga rafinerija uz tko zna koliko uništenih strateških bombardera, brodova, tenkova, oklopnih vozila itd. nazvali bi ga ludim.
Je, naročito je operacija Kursk dobro završila po Ukrajince. Znači ipak su na veš-mašinama?
Milion Rusa? Neke tvornice istine kažu - dva, moja baba i tri.
Kakav je omjer razmjene tijela poginulih, pričaj nam malo o tome?
Specijalna operacija od tri dana, malo se produžila...daj neku sliku iz svog foldera, i tako ih ne vidim od crnog dima.
OSINT analiza, ne UK/USA/UA/EU "nounarčići" govore o cca 126.000 mrtvih na ruskoj strani (dakle i njihovi strani dobrovoljci i 7.000 S.Koreanaca)... kao najmanji broj i do 145.000 kao maksimum
problem je što je na ukrajinskoj strani cca 185.000 mrtvih (uključujući strance), pa do 202.000....
međutoa, osnovni problem je što po Međunarodnom komitetu Crvenog Križa, koji organizira repatrijaciju poginulih, razmijenjeno je 18.002 tijela s jedne a 538 s druge strane...
a sad udahnite: 18.002 je bilo mrtvih ukrajinskih vojnika, što čini nekih 32:1 odnos u razmjeni...
e sad, kako je to moguće ako Ukrajinci primaju i proizvode čudesna oružja na traci, Rusi imaju samo lopate, Ukrajinci ratuju po modernim NATO C3 standardima, a Rusi valjda idu linijskio po uzusima Napoleonskih ratova...
Pa valjda je očito da ja nemam precizne informacije niti je to poanta mog posta.
Poanta je to što sam ndpisao, da je netko prije ove specijalne operacije napisao da će trajati godinama, da će imati hrpu mrtvih, okupiran teritorij, hrpu uništene tehnike, aviona, brodova, oklopa, da če im gorjeti hrpa rafinerija i skladišta itd. nazvao bi ga ludim.
a tko je rekao da će trajati 3 dana? VVP?
ukrajinski mulci (to je jedino točno za njihove postupke 2014), nakon prevrata (Janukovič je inače i sam predao vlast prije kad je Ustavni sud proglasio njegovu pobjedu ništavnom - podsjeti me neke odluke Ustavnog suda u Hrvatskoj koja je bila na štetu glavonja) odmah vele ma odjebat ćemo Ruse s Krima, kakav 99-godišnji Ugovor? (tko im je to suflirao?)...
i za 2 tjedna, Rusi preuzeli Krim - uz 1 poginulog ukrajinskog vojnika...
ako ne znaš, u Krimskom ratu je bilo preko milijun mrtvih, a u 2SR je cca 240.000 poginulo na obje strane - samo za Krim)...
i da, 1954 je kratkim pasusom u "Pravdi" predan Krim iz sastava Ruske SFSR u sastav Ukrajinske SFSR... + još 4 oblasti (i jednu u kontra smjeru)...
Podsjeti me, jesu li Norvežani uspjeli pokloniti Fincima onu planinu za 100 g. nezavisnosti? (govorimo o 50 m pomaka granice)...
postoji akcija i postoji reakcija...
i između 2014 do 2022 je bilo 8 g. za pripreme...
Rekao je njihov glasnogovornik
https://cpd.gov.ua/en/articles-en/change-in-o-lukashenkos-rhetoric-regarding-the-war-in-ukraine/
I onda majstori uz sve satelite, iskustvo i špijune naprave kolonu od 60 km oklopnih vozila koju su poslali na Kijev i koja je sama sebi smetala.
Kaj se Krima tiče od 54. je Ukrajinski i po tim granicama su se razdvojili.
Memorandumom 94. predaju nuklearni arsenal i jamči im se samostalnodt i cjelovitost. Pozpisali Rusi, USA i Britanci
97. je potpisan dodatni ugovor koji potvrđuje granice.
i ništa od toga ne potire ono što sam ja napisao...
a mene najviše od svega bode to da nitko ne govori o primirju, pa pregovorima pa miru?
nego mi i HAK revija šalje obavijesti o člancima: Je li bolji ruski Ka-52 ilči američkio AH-64 ?
svi su veliki militaristi, a pred 20 g. je bilo - kakav obavezni vojni rok...
sad mi srkač gustog s šlagom na slamku mrka pogleda uz muževnog Njonju iza govori o obvezama za povećanje vojnog proračuna...
lagano mi u troskoku....
Primirje? Da barem ja se bojim da tek ide eskalacija a kolika nebo je granica.
Rekao je njihov glasnogovornik
https://cpd.gov.ua/en/articles-en/change-in-o-lukashenkos-rhetoric-regarding-the-war-in-ukraine/ (1)
I onda majstori uz sve satelite, iskustvo i špijune naprave kolonu od 60 km oklopnih vozila koju su poslali na Kijev i koja je sama sebi smetala. (2)
Kaj se Krima tiče od 54. je Ukrajinski i po tim granicama su se razdvojili. (3)
Memorandumom 94. predaju nuklearni arsenal i jamči im se samostalnodt i cjelovitost. Pozpisali Rusi, USA i Britanci
97. je potpisan dodatni ugovor koji potvrđuje granice. (4)
1) A ćuj, da ne citiraš izvore jedne umiješane strane, netko bi se čak mogao zabuniti da si objektivan.
2) Ne znam ćemu onda zabrinutost da će Rusi pregaziti i Atlantski bedem, kad im već u najbližem susjedstvu tako loše ide.
3) Krim povijesno nikad nije bio dio Ukrajine, Hruščov ga je samo administrativno njima pripojio, Krimljani su se još u doba SSSRa izjasnili za autonomiju od Ukrajine, i Ukrajina je po takvoj logici Ruska - pa čemu onda referendumi i slični bakrači?
4) Netko je potpisao i nacifašistički puč iz 2014.? Oh, operacija Aerodynamic, nikad čuli niti vidjeli...
https://www.cia.gov/readingroom/docs/AERODYNAMIC%20%20%20VOL.%201_0113.pdf
i ništa od toga ne potire ono što sam ja napisao...
a mene najviše od svega bode to da nitko ne govori o primirju, pa pregovorima pa miru?
nego mi i HAK revija šalje obavijesti o člancima: Je li bolji ruski Ka-52 ilči američkio AH-64 ?
svi su veliki militaristi, a pred 20 g. je bilo - kakav obavezni vojni rok...
sad mi srkač gustog s šlagom na slamku mrka pogleda uz muževnog Njonju iza govori o obvezama za povećanje vojnog proračuna...
lagano mi u troskoku....
Ne znam sjećaš li se kako sam ja prije 5 godina baš branio ovdje i šire općeprihvaćeni narativ kontra tvojeg trezvenijeg stava... pa - priznajem da sam bio u krivu, nakon više godina otkrivanja podataka o čemu se zapravo radi. 
S tim ratom su jedino američki debili sretni.
OSINT analiza, ne UK/USA/UA/EU "nounarčići" govore o cca 126.000 mrtvih na ruskoj strani (dakle i njihovi strani dobrovoljci i 7.000 S.Koreanaca)... kao najmanji broj i do 145.000 kao maksimum
problem je što je na ukrajinskoj strani cca 185.000 mrtvih (uključujući strance), pa do 202.000....
...
U OSINT analizi će strana sa teže dostupnim podacima izgledati bolje nego što jeste (s tim što je u ovom trenutku teško reći koja strana više i uspešnije krije, a milion mrtvih Rusa je svakako daleko od realnog broja, čak ni Ukrajinski državni izvori ne idu preko polovine od tog broja - što je opet prilično izvesno preuveličan broj).
Umjesto propagiranja laži koje samo produžuju agoniju, rat je za Ukrajinu očito izgubljen, istočne pokrajine i Krim neće u doglednoj budućnosti povratiti, koliko ih još treba umrijeti?
Zadnja dobra prilika za donekle povoljni sporazum im je bila pred ljetnu ofanzivu 2023., ali eto imali su slična superoružja, puno samopouzdanja i čitav Zapad iza guzice... dok nisu napredovali svega par km, pa ubrzo bili potisnuti.
Mm, a svi oni Vagner likovi sa SS tetovažama, to su ustvari bili crteži munjica, oni zapravo samo vole elektrotehniku, zar ne? Da li iko zaista laže sebe da je ovaj rat išta drugo do drpanje teritorije od susedne zemlje (i to susedne zemlje čije si granice prethodno barem dva puta potpisao)? I da li iko zaista tvrdi da je jedini branilac slobode na ovoj planeti zemlja koja je toliko slobodna da u njoj najpoznatijeg (jedinog relevantnog) opozicionog vođu prvo otruješ, onda dozvoliš da u besvesnom stanju bude transportovan iz zemlje, pa mu to što je bio van zemlje (ponavljam državu je napustio u besvesnom stanju uz eksplicitnu dozvolu vlasti) računaš kao kršenje uslovne slobode i pošalješ ga u najgori gulag koji imaš, gde on u kratkom roku premine "prirodnom smrću", pa još podigneš optužnice i protiv njegovih advokata (valjda što su ga zastupali)... Da, sve nešto mislim da je ta upravo ta zemlja istinski branilac slobode i da joj je misija da nas sve spasi od zlih totalitarnih ideologija.
Nije on nikada vidio tetovaže na Utkinu...
Ukrajina ima nacista u sličnom postotku kao i Hrvatska (a vjerujem i ostatak Europe). Radi tih par postotaka debila (nacista, ratnih profitera, korumpiranih političara...), ne mrzim cijelu Ukrajinu.
Super mi je kako mene i druge optužuješ da pušimo zapadnu propagandu, a ti jednako tako pušiš rusku.
Što je iduće? Nadrogirani Zelenski (pardon, Kokainski ili kako već ga na indeksu nazivate...)?
Optužuješ Ukrajince da su nacisti, a uredno ignoriraš ovo.
Rat je daleko od izgubljenog. Trenutno je na bojištu pat pozicija, a šanse da se vrati teritorij su male. Ipak, promijene su moguće. Ukrajina se jako počela fokusirati na rusku logistiku, a rezultati tih napada će se tek kasnije vidjeti. Trenutno, Krim je odsječen, kolone za gorivo su kilometarske. Zima će biti zanimljiva.
Ljetna ofenziva 2023 je definitivno bila promašaj s ukrajinske strane. Faktora je bilo puno - od nedovoljno obučenih vojnika, pogrešne procjene da će zapadni tenkovi dati bolje rezultate do korištenja krivih taktika. Ukrajina je naučila lekciju i sada radi strateške udare. S druge strane, rusi dosta slabo uče, te i dalje koriste taktike juriša s predvidljivim rezultatima. Prošli mjesec su nešto pokušali sa tenkovima pa su ih izgubili 7.
Za kraj: Nitko osim novinara i pojedinih "stručnjaka" ne tvrdi da je zapadno oružje Wunderwaffe. Možda je zapadno oružje iste generacije malo bolje od ruskog, to ništa ne znači ako je Ukrajina takvog oružja dobila na kapaljku i sa godinu dana zakašnjenja.
Situacija se na bojištu brzo mijenja i stvari koje su na početku davale rezultate, brzo postanu irelevantne.
Bajraktar je bio dobar dok rusi nisu počeli koristiti PZO. Tenkovi i oklopnjaci su bili dobri dok de nije počelo sa sve češćim droniranjem.
F-16 ne može biti Wunderwaffe ako je block 10/15, a s druge strane ga čekaju Su-35 i MiG-31. Block 70 bi se već nekako mogao nositi s njima, ali Ukrajina block 70 neće dobiti.
Gdje je ruski Wunderwaffe? Armatu nismo ni vidjeli, a Su-57 je viđen na frontu jedino kada je trebalo srušiti Okhotnika.
Kako rusima dobro ide, vidimo po broju vizualno potvrđenih gubitka. Druga sila svijeta, mislila je da će za dva tjedna biti u Kijevu, a nakon 4 godine i 300 000 - 500 000 ubijenih vojnika nisu ni cijeli Donbas uspjeli zauzeti.