CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.194.364
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
14 godina
Re: CPU hladnjaci P&O
antimadridista kaže...

mislim si uzeti Katanu 3 pa me zanima dali će ona moći u moje kućište,jer mi je kućište malo starije,ili se ona jednostavno instalira kao i stock hladnjak.inače imam Phenom II 955BE.Možete mi predložiti još neke hladnjake ako ima boljih od Katane 3. I zanima me otprilike na kojem bi taktu mogao držati procesor na Katani 3,a da ostane stabilan?

Što se tiče hladnjaka i kučišta. Ako imaš standardno kučište ( 18 cm širine) onda ti ništa više od 15 cm ako ne i 14cm neće stati u kučište, pa da znaš kad budeš kupovao. Ja imam standardno kučište i moj hladnjak od 16 cm visine mi stane tako da taman možda centimetar mi fali  da bih mogao staviti natrag bočnu stranicu.

17 godina
antimadridista kaže...

mislim si uzeti Katanu 3 pa me zanima dali će ona moći u moje kućište,jer mi je kućište malo starije,ili se ona jednostavno instalira kao i stock hladnjak.inače imam Phenom II 955BE.Možete mi predložiti još neke hladnjake ako ima boljih od Katane 3. I zanima me otprilike na kojem bi taktu mogao držati procesor na Katani 3,a da ostane stabilan?

A koje to imaš kucište zapravo, ak je MidTower nema veze kolko je staro svaki normalan hladnjak stane u njega. Katana 3 je hladnjak namjenjen da hladi, procesore do 100W TDP-a iznad toga se ne preporucuje baš pa se treba tog i držat uzmi ovaj dole hladnjak kojeg sam spomenul na linku i to ce bit kak spada jer tvoj proc ima 125W TDP-a.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-hladnjaci-po/4608.aspx?page=29&jumpto=2015361&sort=asc&view=flat

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina
CPU hladnjaci P&O

a jeli ga lako instalirati kao i stock hladnjak ili još nešto treba,vidio sam kod frenda,on ima Coolermaster V8 i treba ga pričvršćivati na kućište,a ja na svoje kućište to ne mogu napraviti,pa me zanima dali se i Katana tako instalira?

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
antimadridista kaže...

a jeli ga lako instalirati kao i stock hladnjak ili još nešto treba,vidio sam kod frenda,on ima Coolermaster V8 i treba ga pričvršćivati na kućište,a ja na svoje kućište to ne mogu napraviti,pa me zanima dali se i Katana tako instalira?

Neznam točno kako se instalira Katana 3. Pogledaj po forumu, ima review tog hladnjaka na prvoj stranici ove teme.

17 godina
antimadridista kaže...

katanu netrebaš pričvrsćivat ni za što, isto kao i stock ccoler, osim što je veća od stocka :-D

Sve ima svoju cijenu! Pa tako i stvari pod "moj PC". volim često mjenjati stvari pa imajte i to na umu xĐ
15 godina
CPU hladnjaci P&O

a još ću pogledati,uglavnom uzimam nešto do 300kn

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.6.2011 16:04 (antimadridista).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
antimadridista kaže...

a još ću pogledati,uglavnom uzimam nešto do 300kn

Arctoc Cooling Freezer 13 ti je recimo dobar izbor. Hladnjak dobro hladi i taj ti taman stane u standardno kučište. Bolji je od Katane 3. Ovi skuplji su većinom malo veći što bi ti bilo taman da nemoš stavit stranicu.

15 godina
CPU hladnjaci P&O
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Samo informativno{#}. Na koju foru bi se ovo ovo1 ovo2 ovo3 trebalo montirati (inaće neki scythe-anov hladjak), mada prekrije cijelu matićnu ploču,pa bi po tom pitanju bilo i efikasno{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Vjerovatno se lako montira u neko veliku kućište ili ploču koja nije u kućištu ali otom-potom kako to dobro hladi, samo da nije kao Scythe Orchi koji je ogroman a jako loš za OC

AMD FANOBY !!
16 godina
CPU hladnjaci P&O

Mah...dizajn je katastrofa...to ne može biti dobro...nema teoretske šanse da tako duge cijevi prenesu toplinu skroz do drugog kraja..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji bi meni preporučili hladnjak za moj Phenom II X2 545 otključan u X4 i overclockan na 3.60 GHz?
Što je jeftinije moguće.

Temperatura je 55 stupnja,a pokrenut je Winamp,uTorrent i Google Chrome.
Lako dođe do 60-65 stupnjeva kad je GTA IV pokrenut.
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Coolermaster Hyper 212 plus(250kn,links),Xigmatek Scorpion s1283(250kn,links),a ako je to previse novaca onda mozda Xigmatek Loki

(170kn,links).

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
carmack kaže...

Coolermaster Hyper 212 plus(250kn,links),Xigmatek Scorpion s1283(250kn,links),a ako je to previse novaca onda mozda Xigmatek Loki

(170kn,links).

Jel bi to što ohladilo procesor na normalnu temperaturu?
Sad je pokrenut uTorrent,Winamp i Google Chrome te GTA IV u pozadini i temperature su (gledam u Everestu):

Matična ploča: 69 °C  (156 °F)

Procesor :     61 °C  (142 °F)

15 godina
mstaglicic kaže...
carmack kaže...

(170kn,links).

Sad je pokrenut uTorrent,Winamp i Google Chrome te GTA IV u pozadini i temperature su (gledam u Everestu):

WTF? Šta joj radiš? Daj mako otvori to kućište, imaš li ikakav protok zraka kroz to, ili su po kućištu kablovi samo nagužvani i blokiraju protok? Ili je matična staraija pa bi bila dobra ideja skinuti hladnjak sa čipseta i promijeniti pastu, čak možda i neki mali 40ak mm ventić nabosti gore.

15 godina
miki1981 kaže...
mstaglicic kaže...
carmack kaže...

(170kn,links).

WTF? Šta joj radiš? Daj mako otvori to kućište, imaš li ikakav protok zraka kroz to, ili su po kućištu kablovi samo nagužvani i blokiraju protok? Ili je matična staraija pa bi bila dobra ideja skinuti hladnjak sa čipseta i promijeniti pastu, čak možda i neki mali 40ak mm ventić nabosti gore.

To ti je optimalna temp,za pec kolace na maticnoj,ako neces stavit,40mm vent,onda jedan vent na bocnoj stranici neka puse prema njoj,meni je to pomoglo u starom kucistu.

- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
15 godina
neaktivan
A dođe ona i do 70-75 stupnjeva i do 80 čak.

Kućište je aMaze 386 koje je s oba 2 strane otvoreno tj. skinute su bočne stranice.
Matična je stara oko skoro 1.5 godinu (drugi sam vlasnik).

Sad je temperatura 74 stupnja.

U kućištu nemam nikakve ventilatore,a kabele od napajanja sam maknuo od matične i omotao oko lima gdje se postavlja hard disk.
Znam da u ovom kućištu nema baš puno mjesta,pa i tražim neko jeftino,kvalitetno i veliko kućište (ima li tko kakav prijedlog do 300 kn,trgovina nebitna?).

14 godina
mstaglicic kaže...

Kućište je aMaze 386 koje je s oba 2 strane otvoreno tj. skinute su bočne stranice.

U kućištu nemam nikakve ventilatore,a kabele od napajanja sam maknuo od matične i omotao oko lima gdje se postavlja hard disk.
Znam da u ovom kućištu nema baš puno mjesta,pa i tražim neko jeftino,kvalitetno i veliko kućište (ima li tko kakav prijedlog do 300 kn,trgovina nebitna?).

Tvoj hladnjak nikako nje dovoljan za taj clock. Čudi me da ti se komp nerestartira kad je već temperatura preko dozvoljene. Hyper i onaj Xigmatek će ti hladiti CPU u normlanim okvirima. Inače, sumanjam da si ti uopće testirao komp  da li je stabilan, jel da pokreneš OCCT ili Prime komp bi ti se srušio radi pregrijavanja a nebi znao dali se ruši i radi nestabilnog clocka.

15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
mstaglicic kaže...

Tvoj hladnjak nikako nje dovoljan za taj clock. Čudi me da ti se komp nerestartira kad je već temperatura preko dozvoljene. Hyper i onaj Xigmatek će ti hladiti CPU u normlanim okvirima. Inače, sumanjam da si ti uopće testirao komp  da li je stabilan, jel da pokreneš OCCT ili Prime komp bi ti se srušio radi pregrijavanja a nebi znao dali se ruši i radi nestabilnog clocka.

Da,komp se srušio usred testa,ostalo mu je 58 min. u OCCT-u i srušio se.

Pratio sam temperature i matična je došla do 80 stupnjeva i procesor na 64 i resetirao se komp.

Vratio sam procesor u Phenom II X2 545 i na 3.0 GHz i pokrenuo OCCT i naravno,procesor je došao do 50 stupnjeva,ali je matična do 80 i nakon toga restart.

Da ja izvadim sve van kućišta i to spojim na stolu (naravno,ispod matične bi stavio zaštitu - spužvu koja je došla s njom)? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.6.2011 16:52 (mstaglicic).
14 godina
neaktivan
mstaglicic kaže...
itomic009 kaže...
mstaglicic kaže...

Da,komp se srušio usred testa,ostalo mu je 58 min. u OCCT-u i srušio se.

Pratio sam temperature i matična je došla do 80 stupnjeva i procesor na 64 i resetirao se komp.

Vratio sam procesor u Phenom II X2 545 i na 3.0 GHz i pokrenuo OCCT i naravno,procesor je došao do 50 stupnjeva,ali je matična do 80 i nakon toga restart.

Da ja izvadim sve van kućišta i to spojim na stolu (naravno,ispod matične bi stavio zaštitu - spužvu koja je došla s njom)?

Kućište ti nije u redu. Taj aMaze jednostavno ne može biti na visini zadatka koju ti očekuješ, to je no-name kejs od cca 200kn, niti toliko.

Ja bih ti preporučio svakako bolje kućište, barem ovako nešto: http://www.protis.hr/products/details/kuciste-thermaltake-v4-black-edition/35398, ipak je minimalno 5 do 6 cm duže i ima mnogo kvalitetnije riješen airflow.

Da, izvadi setup iz kejsa, spoji ga na stolu (poželjno je da staviš tu spužvicu kako eventualno ne bi oštetio samu matičnu, no nije nužno) pa odvrti onda Prime, vjerujem da se neće ponovno srušiti jer je kućište najvjerojatnije uzrokovalo pregrijavanje proca.

Uz dobru ventilaciju i filtraciju zraka kućišta to ti se ne bi desilo, a aMaze-ova i Linkworld-ova kucista su po tom pitanju nažalost čista ništica.

15 godina
neaktivan
Da,znam da je ovo kućište nikakvo,al mi je trebalo prošle godine novo pa sam ovo uzeo za prošli komp koji je prošao overclock (AMD Athlon X2 240 sa 2.80 na oko 3.70 GHz) i to uz test sa OCCT-om bez problema.
Sad je problem što je grafička malo dulja i Corsair ima više kabela koji su deblji od onih kabela od aMaze napajanja.

Najvjerojatnije ću uzet Thermaltake V4 i uz njega 2-3 ventilatora da pušu po matičnoj,jer koliko vidim nije problem do procesora,nego do matične koja se pregrijava užasno.
Dok ne kupim,složit ću komp izvan kućišta i stavit tu spužvu ispod matične,da ne bi bilo kratkog spoja.

Hvala na savjetu.
14 godina
mstaglicic kaže...
Da,znam da je ovo kućište nikakvo,al mi je trebalo prošle godine novo pa sam ovo uzeo za prošli komp koji je prošao overclock (AMD Athlon X2 240 sa 2.80 na oko 3.70 GHz) i to uz test sa OCCT-om bez problema.
Sad je problem što je grafička malo dulja i Corsair ima više kabela koji su deblji od onih kabela od aMaze napajanja.

Najvjerojatnije ću uzet Thermaltake V4 i uz njega 2-3 ventilatora da pušu po matičnoj,jer koliko vidim nije problem do procesora,nego do matične koja se pregrijava užasno.
Dok ne kupim,složit ću komp izvan kućišta i stavit tu spužvu ispod matične,da ne bi bilo kratkog spoja.

Hvala na savjetu.

Gle procesor ti se pregrijava i da imaš dobro kučište jel stock cooler nije najmjenjen za te napore. Doduše ja taj AMD-ov stock cooler nebi stavljao ni na kakav procesor, ali to nije bitno {#}. Ti kupio, ili nekupio kućište, ako želiž držat taj dual core otključan na quad core na 3.6 Ghz ili više, OBAVEZNO uzmi hladnjak za procesor.

14 godina
mstaglicic kaže...

Hvala na savjetu.

Ajd probaj skinuti obe stranice kućišta da vidiš dali će se smanjiti temperature kad pokreneš OCCT. Što se tiče matične, iako ti je kučište loše, nebi se ona smijela grijati do 80C !!

15 godina
neaktivan
Skinute su oba 2 stranice i prednja maska.
Sad idem vozit bike 2-3h pa kad se vratim,izvadit ću komp iz kućišta i držat ga na stolu.

Jel ta temperatura može značit da je matična neispravna?
14 godina
mstaglicic kaže...
Skinute su oba 2 stranice i prednja maska.
Sad idem vozit bike 2-3h pa kad se vratim,izvadit ću komp iz kućišta i držat ga na stolu.

Jel ta temperatura može značit da je matična neispravna?

Da, ako je točna, jel teško ti se može ugrijati matična do 80C  bezobzira na loše kučište. Ako si imao one temperature s otvorenim stranicama, onda definitivno nešto nije u redu sa matičnom i obavezno mijenjaj CPU hladnjak,a i za matičnu bi nešto trebalo napraviti.

15 godina
neaktivan
Za CPU ću isto kupit neki do 180-ak kn u Linksa.
Procesor ide do 60-65 stupnjeva max.
Sad je matična trenutno na 52 stupnja,a procesor na 48.
14 godina
mstaglicic kaže...
Za CPU ću isto kupit neki do 180-ak kn u Linksa.
Procesor ide do 60-65 stupnjeva max.
Sad je matična trenutno na 52 stupnja,a procesor na 48.

Idi odma uzmi Freezera 13, on ti je na akciji sad za 190 kn, i to ti je odličan hladnjak za malo novaca. Kladim se da to neće trajat više od par dana.

14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

pozz

jer bi mugen 2 stao u ovo kućište?

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 9:15 (kurt).

0 0 hvala 0
15 godina
kurt kaže...

pozz

jer bi cooolermaster V8 stao u ovo kućište?

Gotovo sigurno da neće stat. Kućište je 180, nije baš n iveliko, a nema ni neki airflow, tako da čak i stane ja nebi tako nešto gurao unutra. V8 je sam po sebi prilično bučan, i ako uzmeš neko kućište tako skučeno bit će još bučniji zbog lošeg strujanja zraka.

Što se tiče dimenzija kućišta, za sve ove tower hladnjake gledaj da kućište ima barem 185mm, a preporuka je i 190 pa na više.

Kao ovo, ili ovo...

Isto tako umjesto V8ice, možda da razmisliš o Noctui NH-D14, kao što mnogi forumaši kažu najbolji zračni hladnjak, a nije nešto puno skuplji od V8.

14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Ako ne stane CM,onda jer stane mugen 2?Planiram kupiti ssd,pastu,externi hard i neki hladnjak za 1600 kn,pa si sve to slažem.

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice