Ja sam licno imao E8500,a sada imam Q9450,i mislim da je bolje rezultate davala moja graficka sa tim E8500 nego li sa ovim quadom,iako je zvijer za sve ostale stvari.
Core 2 Duo E8500 vs. Core 2 Quad Q6600
- poruka: 40
- |
- čitano: 14.830
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Ja bih uzeo E8500 jer je baziran na novijoj jezgri(Woolfdale) manje se grije, manje troši, bolje se clocka.Q6600 je prestar, ako ti se uzima quad core radije Q9300.I da, mislim da su po perfomansama podjednaki.
Intel core 2 duo E8500 ,ali ja bih sebi ipak uzeo 4 jezgre jer nikad ne znaš!
Da sad kupujem proc opet bi uzo G0 Q6600 koji imam. Radi non stop bez rušenja na 3.6GHz uz napon od 1.493V. uz največe opterečenje i po 10h, preko toga nisam mjerio. Naravno, za takvo što moraš imat i dobar hladnjak i provjetreno kučiste sa usisnim i ispušnim ventovima. Crysis vrti ko da je igra od prije 5 godina, ali naravno za krajsis treba i jaka grafa.
I na kraju 4 jezgre su 4 jezgre, a dvije su samo dvije.
Ne kontam. Po netu piše za igre da je BRŽI i bolji DUAL, a da quad služi više za grafičke stvari i video editing itd itd...a samo BUG govori da je quad bolji....
Ne kontam. Po netu piše za igre da je BRŽI i bolji DUAL, a da quad služi više za grafičke stvari i video editing itd itd...a samo BUG govori da je quad bolji....
ja imam e8500 3.16...i meni je bolji od quada jer ga nisam ni probo....a ta šuplja priča da će izać igre koje traže 4 jezgre...nmiđe veze..pa to pola svijeta neće moć pokrenut............i ako izađu,......bit će ......real world...malo se informišite prije šuplae priče....(savjet)
ja imam e8500 3.16...i meni je bolji od quada jer ga nisam ni probo....a ta šuplja priča da će izać igre koje traže 4 jezgre...nmiđe veze..pa to pola svijeta neće moć pokrenut............i ako izađu,......bit će ......real world...malo se informišite prije šuplae priče....(savjet)
Nekom logikom quad je bolji, jer će dolaziti igre koje će zahtjevati 4 jezgre, a i quad radi na 9,6Ghz a duo radi na 6,2Ghz
Ovisi kolko često mjenjaš CPU. E8500 je bolji kratkoročno, dok je Q6600 bolji kao dugoročna investicija
Nekom logikom quad je bolji, jer će dolaziti igre koje će zahtjevati 4 jezgre, a i quad radi na 9,6Ghz a duo radi na 6,2Ghz