Kupnja novog laptopa do 7000 kn

poruka: 6
|
čitano: 3.685
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Kao prvo pozdrav svima na ovom forumu.Dakle kao što govori naslov kupujem novi laptop do 7000 kuna.Laptop bi služio za surfanje,office,gledanje filmova,slušanje muzike i povremeno igranje.Odlučio sam se za 15.6" lap jer zbog nativne rezolucije od 1366x768 grafička lakše vrti igre.E sad naišao sam na 2 modela ali nikako se nemogu odlučiti koji da uzmem.

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10384  Toshiba P750

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=10303  Dell n5110

Molim vas da mi pomognete u izboru,znači koji laptop je općenito bolji, manje se grije, tiši, kvaliteta izrade...

Isto tako ako u tom cjenovnom rangu imate boljih prijedloga slobodno mi preporučite. :)

Hvala unaprijed :)         

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Re: Kupnja novog laptopa do 7000 kn

neznam dali si citao moj post od jucer, imamo slican "problem" izmedju ova 2 sto si ti stavio uzeo bih dell.. mislim da je kvalitetniji, konfiguracija im je gotovo identicna, jedino tosiba ima win 7 dok dell je free os.. tako da moras bit svjestan da u tohibinu cijenu idu i win 7, sad neznam koliko ti je to bitno..

14 godina
neaktivan
Re: Kupnja novog laptopa do 7000 kn

Da citao sam tvoj post,isto sam u dilemi izmedju ova dva laptopa.Po mom mišljenju Toshiba je bolji i kvalitetniji laptop ali neznam dal to baš opravdava višu cijenu za 1500 kuna s obzirom da imaju praktički iste komponente.Sta se tiče windowsa to mi nije problem jer sam student i imam besplatne windowse.Mrzim odluke :D

16 godina
neaktivan

Neznam koliko ta Toshiba opravdava tu cijenu s tim sto nosi, jedino sta ima 15% bolju graficku (gledam ovdje) i OS (koji si kako si napisao ne treba), no nije da bih rekao da je sad taj Dell toliko ispod rangiran, rekao bih da su bas tu, negdje jedan negdje drugi bolji, nije Dell vesla sisao (pa o noteboocima se prica) no ako si u mogucnosti bilo gdje u ZGu kupiti Lap, i ne forsas taj i7, za igre bih rekao da postoji bolja solucija:

Telebit

6770 vec spada u totalno novi rang grafickih, mana je sto ima i5, ne i7, i takoder ima tu manju rezoluciju :) cak s Windowsima, i cak 2 USB 3.0 utora, ukupno 4, u cemu puca one druge, a kod nas je podrska za HPove vrlo velika tako da je i tu prednost, naveo sam tu trgovinu jer je tu najjeftiniji, inace (prijatelj nas, Nabava.net) kaze da ima puno lokacija na kojima se (po nesto visim cijenama) prodaje Pavilion dv6-6006em, postoji i verzija (opet skuplja) 6170em gdje je graficka 2GB, nemoj pusit tu foru, ova od GB je dovoljna, a i mislim da i brza jer ima znam da ima fora da u 2GB stave GDDR3 a u jeftiniju 1GB GDDR5, za turezoluciju je i 512 dosta ...I da, ima 120GB manji disk od ova 2, ali je tek nesto skuplji od Della, i dosta jeftiniji od Toshibe.........

Ako pak bas zelis i7, s ovakvom grafuljom tek 7500kn, s tim da gubis "prednost" manje rezolucije itd.

Najjace s i7icom:

Toshiba P770-111,  jedina razlika u odnosu na onaj tvoj (s cijenom) je ekran (bolji xD) 1600x900 17.3 incha sto si rekao da ti ne pase, ako bas mora nesto tako onda je ta tvoja Toshiba izbor, iako je u Telebitu 50 kn jeftinija...Dell ne bih uzimao zbog spomen na "gejmanje" jer je ipak 540M bolja, a postoje i laptopi (potrazi na nabavi) sa 6570M grafickom koja je po meni na kraju do 5% bolja (ali nije svugdje, vec ukupno, pa pogledaj i usporedi na notebookcheck benchove ako te zanima bas neki)....

U svakom slucaju ne bih isao na taj Dell na kraju krajeva (iako ga na pocetku pohvalih, i hvalim ga jos uvijek, ali skuplji su za to sta nude, nije nikako los) jer je ovdje imalo spomen gaminga, sad na tvom mjestu isao bih na jacu s i5, ako ne, onda P750 111, znam da je reza veca (mada mi je malo sumnjivo, treba pitat u cemu je caka, jer u istom ducanu 1366x768 je skuplja, pa mi je mozda nesto promaklo), ja bi samo smanjio rezu u igrama (u nekima cak ni nece bit potrebno, pa je tu prednost, jedino ako mislis da je ugodnije igrat na nativnoj, nemam toliko iskustva, rekao bih da je svejedno, i siguran sam 90%, ali ti se tu necu petljat)...Inace nisam uspio nac nesto bez OSa u ovom rangu, bilo bi jeftinije, ali nis od tog, i Telebit ti drzi sliicno ko ADM, i jeftiniji je ako mozes u ZGu kupit (pretpostavljam da mozes kad si u ADMu trazio, mada nude i dostavu sam opet se ne petljam jer nezz koliko kosta)....

Pozdrav, kasno je pa sam mozda pisao malo gluposti ali mislim da sam spomenu sve bitno, ujutro cu ako bude potrebe izmjenit ako sam napisao neku ultraglupost :) pa me upozorite na to i ne zamjerajte molim...

EDIT1: pogledaj i ovo

EDIT: spominjao si zagrijavanje i kvalitetu, evo neceg za ta 3 laptopa (koje sam ja naveo, jedan je tvoja toshiba, Della nisam stavio (necu 4. put govorit zasto)) :

P770 malo drukciji disk jedino ima, ali ne utjece previse, pogledaj zagrijavanja malo dolje, i jos par stvari ako te zanima

HP dv6  samo vise rama i i7-ica za razliku od 6006em, sto znaci nesto manja konacna temperatura (5 stupnjeva manje na CPU intensive load ako sam dobro citao negdje, grafa jednako se grije)

750  kao zale se na ekran, a temperature se ne spominju :/ razlika u 115 i 111 nisam primjetio, mozda boja ili nes.....

2 Hp 6006em (i5 Sandy,6770M 1GB)
0 Toshiba P770-111 (i7 S, 540M)
0 Toshiba P750-10E (i7 S, 540M)
0 Neki drugi
Justin Bieber - God created me to sing ! Rise Against - No, i don't
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 3:14 (Mojpismonosa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zanimljivo kako si u prvom dijelu posta igranje stavio na zadnje mjesto, ali biraš najgoru moguću rezoluciju ekrana samo radi igrica. Uzmi čim veću rezoluciju, najbolje full HD. A igrice je lako pokretati u manjoj rezoluciji ako budu štekale. 6770m koja je u HP dv6 kod mene vrti bez problema na high ili medium postavkama novije naslove na rezoluciji 1600x900. Prednost veće rezolucije ćeš osjetiti pogotovo u office aplikacijama, možda koristiš koji profesionalni alat za fax di ti treba puno "radnog prostora" i naravno na hd filmovima. jače od i5 ti ne treba, a i troši manje struje i manje se grije. Moje čudo radi na 80-84 stupnja kad ga mučim i nije baš hladan. Ti nećeš imati takvih problema

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2011 4:20 (sweeth).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ali s tolikom rezolucijom i s tom grafom dolazi tek dv7-6150em (malo scrollajte, upisite u search da ga nadete) sa 1600x900, slazem se, s dobivenim radnim prostorom sto je (pogotovo nakon duzeg koristenja) puno produktivnije, ugodnije i brze (kod rada)....A i 17.3'' laptop, vece je, smanjena je prenosivost doduse, ali to mu ocito ovdje nije prevelka namjena (da se radi "on the go").....Ima li jos netko kakav prijedlog? (koliko vidim 6770 kod nas postoji samo u HPovima, tako da se ne ostavlja prevelik izbor, a jacih grafa kod nas gotovo nema, ako ima onda su one u 10k+ laptopima) ipak rade onda 6150em nego Toshiba sa 540M i vecom rezom....

Justin Bieber - God created me to sing ! Rise Against - No, i don't
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice