Nicely played :)
Kolike ste picajzle?
- poruka: 65
- |
- čitano: 13.280
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Ja nemam ništa na desku osim C: particije i foldera s muzikom.
Volim čist desk.
Trudim se drzati prostor na diskovima organiziran ali jednostavno je to nemoguce. Primarno zbog toga sto non stop nesto radim, kopiram, saveam, brisem, i onda se tu zna stvoriti poprilican nered.
Sto se tice ciscenja CCleaner + defregmentacija redovito. AVG Free protiv gamadi, a nekad ide i anti-malware.
Do prije nekoliko mjeseci, odnosno početka faksa sve je bilo više manje tip top. Čak sam i glazbu (cca 70 GB) krenuo sređivat - ime izvođača, album, pjesma... Ručno.
Al, otkad je došao faks i malo žešći multitasking jednostavno nemam vremena brinuti se oko toga. Po defaultu na desktopu nemam ni jednu ikonu osim naravno Object docka i par programa na taskbaru, no kad se radi u nekoliko programa odjedamput nakupi se ikona. Npr, prije tjedan dana sam radio za faks neku prezentaciju u istovremeno 5-6 programa. Naravno sve sam spremao na radnu površinu tako da se skupilo jedno 30-tak ikonica (svi fileovi imena tipa "asdfg" i "1234"). Užas, al mislim da bi bilo još gore da sam to sve spremao u nekoliko foldera jer bi se lakše pogubio, a i duže bi trajalo. Kad se sve završi takav je gušt sve pobrisat i ponovno ugledat čist desktop... Ma milina :)
Što se tiče ostatka sve je relativno dobro strukturirano:
C- Windowsi, programi
D- dokumenti, glazba, slike, filmovi, serije
E- rad, faks
Koristim Revo Uninstaller za brisanje, tu i tamo defragmentiram disk sa Defragglerom i pročešljam ga od virusa sa Avastom. Još koristim i Advanced System Care koji kao nešto radi i kao čisti mada me više živcira s onim pop up prozorima nego što on može posla obavit tako da ću ga se u dogledno vrijeme rješit. Inače težim imati što manje instaliranih programa i igara, a one koje ne koristim uglavnom obrišem.
iss koliko je ovdje ispovjedi pasioniranih urednika čistoće vlastitih računala:)
Samo pitanjce, jel i ostatak stana tako uređujete ili?
Za to služi bolja polovica.
evo da i ja bacim svoj osvrt na moj PC(laptop).....na desktopu ni jedna ikona....kada nešto radim bilo za faks ili osobno sve odmah sortiram po folderima......više-manje su mi i folderi uredni i znam skoro sve napamet gdje mi što stoji.....
..netko reče za stan...pa dosta je uredan s obzirom da kao što je rečeno postoji bolja polovica a kada treba uskočiti da se pohvalim da sam i ja na raspolaganju....
Dakle, zanima me koliko ste opsjednuti urednošću desktopa, mapa, postavki programa i slično?
Isto kao i ti, imam 2-3 ikone, imam Solid Color wallpaper ...
Ostalo je sve precizno rasporedeno u folderima. Imam manu da precesto posezem ka vracanju system imagea ako mi nije nesto po volji ili tako mi kaze coveculjak u glavi
U Makedoniji ima jedna izreka koja vazi za ovdje "Svako je drugacija budala"
Šta reci ...
1 ssd za win
1 za igre (nešto mal dokumenata, al ugl. il brišem il prebacujem u vanjski)
1 eksterni za film, mjuzu, fotke i ostalo
definitivno volim da je sve grupirano u folderima (tipa video>film/serije>strano/domace>komedija/...)
Inače firefox>never remember hystory (tak da svaki dan moram upisivat userame i passove), i iam i neki temp file cleaner, ugl , volim da je čisto :D
+ Bitdefender Internet security 2012
Šta reci ...
1 ssd za win
1 za igre (nešto mal dokumenata i tak)
1 eksterni za film, mjuzu, fotke i ostalo
definitivno volim da je sve grupirano u folderima (tipa video>film/serije>strano/domace>komedija/...)
Inače firefox>never remember hystory (tak da svaki dan moram upisivat userame i passove), i iam i neki temp file cleaner, ugl , volim da je čisto :D
+ Bitdefender Internet security 2012
Isto kao i ja, identicno.Samo u mene Avira.
iss koliko je ovdje ispovjedi pasioniranih urednika čistoće vlastitih računala:)
Samo pitanjce, jel i ostatak stana tako uređujete ili?
Moram se i ja upisat na listu znatne picajzlavosti na Windowsima, tak to kod mene ide ko u Apoteci kaj se tiče Desktopa a i šire reda mora biti da se ne gube živci bezveze kaj drugo.Kod mene je Rocketdock i Tray Commander Lite nezamjenljiv dio namješataja, temperatura proca i količina slobodne memorije uvjek na oku bez ikakvog dodatnog klikanja okolo uh to bi bilo totalna banana itd.
Kaj se tiče ovog podebljanog hm ne baš, eto u jednom kutu sobe gore na plafonu imam malo povečeg takozvanog kučnog pauka meni ne smeta mora i on živit kaj drugo.
Pa me opet ulovi volja, razvrstam sve kako treba, opet traje 2 mjeseca, i ovo nanovo. Ok, Winsi i programi su mi na posebnoj particiji, filmovi i muzika recimo također odvojeni. Uglavnom, samo ja vidim red među tim svojim glupostima gore :D
samo trpam smeće po desktopu, ne defragmentiram, ne cistim registry i tako to..kada se sustav uspori, reinstaliram ga i ispocetka xD
Bolest? Pa na dobrom sam putu da me proglase nenormalnim.
O bože isti smo! sve mora biti cisto i lijepo "uravnotezeno" ako ne onda sam lud a ja mislio da sam bolestan
Btw: i sve oko mene mora biti na svom mjestu znaci soba lijepa i uredna, roba lijepo poslozena ugl. ako nije tako onda sizim na hardu mogu imati samo jednu igru ako je vise njih onda moram brisat.
Ovaj jos nesto, kada odem na Computer i vidim hard na 419GB odmah brisem neke programe dok ne bude na 420
Ja sam lijen za stalno čistiti prašinu, čistiti sa CCleaner-om i sređivati desktop.. Nije rijetka pojava da mi je desktop gotovo pun ikonama..
Hebiga, stalno mislim da mi se ne isplati zahebavat sa ovim kompom jer i nije ništa po pitanju performansi.. Da imam neki bolji komp, mislim da bi prilično pazio..
A ono, poprilično sam neuredan ali sve je lako za nać i pristupit
ja se držim one "normaljni ljudi pospremaju, genij vlada nad kaosom" XD
Ja sam stvarno opsjednut ovime...
Desktop uvijek čist, svaki dan defragmentacija diska, kao i ccleaner, radi i Avast često...
Ili kada mi dođe nova grafička(polovno, novo-nebitno). Ako ju sam ne rastavim i full očistim od prašine, te nanesem termalnu pastu na svoj način, nemogu spavati po noći :D
Show desktop icons-off
Startbar: "windows explorer", "minecraft", "mozilla firefox", konekcija, sat.
CCleaner svaki kvartal jednom. Rušanje winsa svakih 6 mjeseci. (radim to iz nužde, ljenost odugovlači pa se nakupi 6 mjeseci)
Mali mi je disk, pa često brišem igre i tako otvaram mjesta za nove, glede programa, svaki koji instaliram ostaje do rušanja :D
ja sam poprilicna picajzla sve mora bit ko po spagi slozeno...desktop, ormar, soba, radni stol...nista nesmije stojat ukoso sve ravno xD....kada radim sve pepeljare i cjenici moraju biti isto okrenuti i stojat na istom mjestu, da dalje ne nebrajam cijeli inventar kafića :D
I ja isto mrzim razbacan desktop,kad sjednem kod starog ili stare za komp da im neš naredim pogubim se,sve nekak razbacano programi poredani u krug na desku i takve akcije.
Po pitanju slika i glazbe tu mi je sve razbacano,slika strašno puno kao i glazbe,glazbu sam nekak još i poredao a slike katastrofa.
Evo kako ja držim svoj desk,desni desk je 1024x768(tv da vidim sve što radim kad sjedim na krevetu,prije je bila reza 2560x1600)
edit
Isti slučaj i kod cure sve inače razbacano,kad sjednem sve joj naredim al nakon određenog vremena sve po starom,a na notebooku mom sve uredno i kad neko sjedne za njega sve razbacano bude sam me izfrustriraju.
Sve uvijek lijepo poredano. Na Dekstopu nemam ništa i uvijek je uredan, te posvećujem pažnju dizajnu desktopa. Muzika sve u svojim folderima, Slike također poredane, my documents isto uredan, kad stisnem start nalazi mi se ono šta bi trebalo bit na desktopu, ali necu jer mi je ovako lakse.
Na eksternom disku su mi filmovi,serije i igre skinute sa interneta, sve poslozeno u foldere po sezonama i titlovima, a filmovi također, samo bez sezona:)
Neznam šta još, al ono mrzim kad mi mama il netko dođe pa radi na kompu i onda sejva neku excel datoteku na desktop, doslovce bode u oči i odmah brišem:)
Htio bih imat uredan desktop ali ne ide. Svako dva tjedna stavim sort by file type. Sve slike prebacim u Picture, prečace izbrišem itd. Programi koje koristim su pin na start traci. I onda opet punjenje.
Neznam, kako puno uploadam slike, print screenam, najednostavniji način mi je to stavit na desk. Inače sad sam počeo direktno iz snipping toola spremat u Dropbox folder.
Htio bih imat uredan desktop ali ne ide. Svako dva tjedna stavim sort by file type. Sve slike prebacim u Picture, prečace izbrišem itd. Programi koje koristim su pin na start traci. I onda opet punjenje.
Neznam, kako puno uploadam slike, print screenam, najednostavniji način mi je to stavit na desk. Inače sad sam počeo direktno iz snipping toola spremat u Dropbox folder.
Ja čim nešto snippam isto sejvam na desktop i čim negdje gdje trebam uploadam, odmah ide delete, sve šta ti ne treba u delete, nemoj cistit recycle bin nekih mjesec dana, ako ti u mjesec dana ne zatreba nece ni poslje i onda nakon mjesec obrises recycle bin:)
Osobno sam jako neuredan glede održavanja kompa, sve je porazbacano, ubačeno na prvo slobodno mjesto, obično to započne planski, ali brzo odustanem od toga. Doduše, u tome se dobro snalazin i sve mi je poznato i lako za orjentiranje. Ebeš sterilnost.
Trenutno imam stariji komp pa ne brinem previše oko urednosi ali ipak sve ikone programa koje ne koristim potrpam u mapu za nekorištene prečece, Svako toliko kada sa neta skinem glazbu koja mi se sviđa ili fotke koje mi se dopadaju a već polako se skupi toga više od tri gigabajta moram spržit DVD i spremit ga u fascikl a datoteke obrišem sa diska. U početku kada sam kupio računalo instalirao sam različite vrste programa i brisao onda bi me to živciralo što mi ostave u Program Files-u mapu i nakon nekog vremena bi formatirao cijeli disk i nanovo instalirao Windowse, naravno to više ne radim.
Neispravnost interneta, nemam što radit na laptopu, pa krenuo upicajzlit sve.

Jel primate i Linuxase? :D
Glede desktopa poprilicna, nista ne dolazi u obzir biti na desktopu, samo dobri wallpaperi u kojima volim uzivati (slika 1 related). Eventualno da slozim conkya, ali tad bih potrosio previse vremena na usminkavanje toga da bude jako, jako lijepo, nesto tipa druga ili treca slika.
Sto se tice particija, posebna boot, posebna root, posebna home, posebna tmp, sve fino poslozeno. Jedino o cemu ne vodim brigu je Pictures folder, tu samo sibnem slike bilo s neta, bilo s fotoaparata. A nitko nije savrsen, jbg. :D