Ja vise nemam ideje zasto ne mogu spojit adsl,dajte mi vi recite u cemu grijesim.
Modem je zyxel P-660HW-D3.
1. Prvo sam spojio sve kabele, dakle rj-11 iz telefona u splitter 'phone' (al ne njihov nego svoj iz telefona), zatim rj-11 iz tel. prikljucka u zidu u splitter 'line', pa cetverozilni rj-11 iz splitera di pise 'modem' u zyxel modem di pise 'adsl'..... pa zyxel u struju,pa zuti rj-45 iz zyxela u kompjuter u mreznu karticu (koja nije bezicna a ovo je bezicni modem). I na modemu su upaljene sve svjecice koje trebaju bit, dakle power,ethernet 1,wlan,dsl.
2.Ugradio pppoe protokol.
2. Onda sam isao - Start/settings/control panel/network/configuration - tu sam kliknuo na TCP/IP > DIAL UP ADAPTER pa na properties i onda se otvorio nov prozor, pa sam tu upisao pod IP ADRESS,SUBNET MASK,GATEWAY SVE TE IP ADRESE KOJE NA T-COM STRANICI PISE DA TREBAJU BIT,onda sam oznacio enable DNS i upisao dvje dns adrese sa t-com sajta i kliknuo na ok komp se restartao.
3. Nakon toga sam ubacio maxadsl cd i i pokrenuo se neki softwer 'carobnjak' za podesavanje maxadsl pristupa i wlan modema. Upisao sam korisnicko ime i pass, i sve to, pisalo je 'podesavanje maxadsl interneta u tijeku.... i onda nakon toga ovo 'Podesavanje internet pristupa i bezicne mreze nije uspjelo. '
-Moguci razlozi problema:
-modem nije ukljucen (a bio mi je ukljucen)
-modem nije spojen s racunalom (a jest)
Stvarno ne znam zasto to,jelmoguce da mrezna kartica (za zicno spajanje) nije kompatibilna s bezicnim modemom il nesto...?
4. Zatim sam otfikario max cd i pokusao sa originalnim zyxelovim cd-om ali mi i tamo izbaci error i pise ovo: 'Make sure the device is turned on and the network cable is conected properly'.
5. A pokusao sam i uci u postavke modema tako sto sam otvorio internet explorer i upisao adresu http:// 192.168.1.1 i enter i nista se ne dogodi.
6. A onda sam pingao 192.168.1.1 i samo pise ovo: 'Request timed out'
U cemu grijesim?
Nazovi njihovu službu za korisnike. Mislim da je besplatni broj 0800 9000.
I mislim da najprije trebaš skopčati iz zida u splitter koji su ti oni dali, a iz njega dalje spajaš na telefon i modem.
Ako sam dobro skužio što si radio.
Pa i jesam sve spojio na splitter. Iz zida u splitter di pise 'line' pa iz telefona u spliter di pise 'phone' pa iz modema u spliter di pise 'modem.
Postavi komp na 192.168.1.2 i probaj pingat modem ( pazi da ti firewall ne blokira ping), pa javi rezultat..
Update:
postavi komp ovako
192.168.1.2
255.255.255.0
192.168.1.1
195.29.150.3
195.29.150.4
T-com ne nudi ststicku ip adresu u tc/ip properties ti ide obtain ip automaticly i isto tako za dns javi jel radi.
T-com ne nudi ststicku ip adresu u tc/ip properties ti ide obtain ip automaticly i isto tako za dns javi jel radi.
u tc/ip properties ti ide obtain ip automaticly i isto tako za dns ,pa onda probaj podesit sa t-comovim cd-om
TCP/IP properties namjesta postavke lokalne mreze, ne wan porta, za to je zaduzen router, router dobija IP adresu od t-coma, tj. on nema staticku adresu prema internetu, sto je s druge strane routera apsolutno nema veze s internetom.
Točno tako.
Mislim da čovjeku treba pomoći u 2 koraka:
1. spajanje komp-modem
2. podešavanje modem -Tcom
Kad riješi 1. korak, nek se javi , pa ćemo dalje.
u tc/ip properties ti ide obtain ip automaticly i isto tako za dns ,pa onda probaj podesit sa t-comovim cd-om
Postavi komp na 192.168.1.2 i probaj pingat modem ( pazi da ti firewall ne blokira ping), pa javi rezultat..
Update:
postavi komp ovako
192.168.1.2
255.255.255.0
192.168.1.1
195.29.150.3
195.29.150.4
Nazovi službu za korisnike...Oni će ti to najbrže i najlakše riješiti...
Update:
postavi komp ovako
192.168.1.2
255.255.255.0
192.168.1.1
195.29.150.3
195.29.150.4
ping 192.168.1.1
Ako ti to prođe, onda u explorer upiši 192.168.1.1, vjerojatno će te pitati za user name i password, to nađi u uputama od modema..
UPDATE:
Vedrann je dao dobar link, slijedi upute.. (imaš 15 mnt do tekme)
Prvo pogledaj u BIOS-u da li je omogućen LAN. Potom ovo što ti useri sugeriraju.
uff koji tekst....
slusaj....nije mi se dalo citat cili onaj tvoj tekst ali svejedno mislim da znam sto ti je!
slucaj br.1
---------------------------------jesi li pokusao repair-ati konekciju?
ako ne onda me sad poslusaj:
u onome donjem desnom baru kliknes na ikonu s dva monitora, onda desni klik na ikonu svoje konekcije (Connection point, SiS, ...) i na repair
-------------------------------
slucaj br.2
--------------------------------kad je konekted al ne radi internet svejedno!...
odes na svoju Ip adresu rutera (pr. 192.168.x.y)
upises sifru i odes na instalation setup! i onde samo klikajes next, sve dok ne nestane tih NEXTova, pa kliknes na Finjis!
pricekas 2min i onda opet udjes u brovzver i sve bi treballo bit suuuuper....
česttitke LUXX-u na mini LUXX-u
!!!
:))
haha
kako sam nesto dobro raspolodjen danas.... eo njemacka je zabila gol! i izjednacila na 11-- { [ ( ...da bar... ) ] }
uff koji tekst....
slusaj....nije mi se dalo citat cili onaj tvoj tekst ali svejedno mislim da znam sto ti je!
slucaj br.1
---------------------------------jesi li pokusao repair-ati konekciju?
ako ne onda me sad poslusaj:
u onome donjem desnom baru kliknes na ikonu s dva monitora, onda desni klik na ikonu svoje konekcije (Connection point, SiS, ...) i na repair
-------------------------------
slucaj br.2
--------------------------------kad je konekted al ne radi internet svejedno!...
odes na svoju Ip adresu rutera (pr. 192.168.x.y)
upises sifru i odes na instalation setup! i onde samo klikajes next, sve dok ne nestane tih NEXTova, pa kliknes na Finjis!
pricekas 2min i onda opet udjes u brovzver i sve bi treballo bit suuuuper....
česttitke LUXX-u na mini LUXX-u
!!!
:))
haha
kako sam nesto dobro raspolodjen danas.... eo njemacka je zabila gol! i izjednacila na 11-- { [ ( ...da bar... ) ] }

da procitam cili tekst?!!! :!
pa jesi ti lud,,,,,... ja ne citam ni pjesmice iz citanke kad ih obradjujemo u skoli nego prepisujem rjesenja od ovoga do { [ (- isto vrijedi i za kontroolne ;) -) ] }
a dobro aj,...... bar sam pokusao pomoci....
ping 192.168.1.1
Ako ti to prođe, onda u explorer upiši 192.168.1.1, vjerojatno će te pitati za user name i password, to nađi u uputama od modema..
UPDATE:
Vedrann je dao dobar link, slijedi upute.. (imaš 15 mnt do tekme)
Prvo pogledaj u BIOS-u da li je omogućen LAN. Potom ovo što ti useri sugeriraju.
Znaci koliko sam shvatio racunalo i modem se uopce 'ne vide',a posto modem sa racunalom komunicira preko mrezne onda bi trebao bit problem u mreznoj jel da?
Na google-u sam pronasao neku temu koju je otvorio tip sta je imao identican problem mome i pise da je problem rijesio tako sto je instalirao druge drivere za mreznu http://www.forza-fiume.com/forum/viewtopic.php?t=1378&sid=0a3b9521857dc1f2672d6bfbcc8304f1 . Mozda da to pokusam?
Skinuo sam neke drivere i prepustio racunalu da ono automatski odredi koji je driver najbolji,ali mi onda pise da je ovaj postojeci najbolji i da preporuca da ga zadrzim,sad ne znam bi li ipak neki drugi isprobao....
Skinuo sam neke drivere i prepustio racunalu da ono automatski odredi koji je driver najbolji,ali mi onda pise da je ovaj postojeci najbolji i da preporuca da ga zadrzim,sad ne znam bi li ipak neki drugi isprobao....
ta stvar se meni isto (DOSLOVNO ISTO) dogodila rješio sam je za oko 2dana... a sada sam zaboravio šta sam zapravo učinio da sam popravio max adsl. čeprko nešto na upravljačkoj ploči\sustav\hardware\device manager\network adapters\(odi na tvoj adapter) i označi "use this device (enable)" ...slično je rekao\rekla biljna uš.
još sam ja mislim nešto isprobo na tom cd-u koji si dobio. ušo sam unutra i ručno instaliro te drivere i potrebne programe, tako nekako nemogu se sjetiti. i kad sam ga onda stavio na instalaciju uspjela je, proradio mi je... još sam nešto ćeprkao a'l sam zaboravio.
Da li ti žmirka jedna od led-ica na modemu na Ethernet 1-4? I ako imaš na mrežnoj kontrolne ledice, provjeri i njih..
Iz user manual:
I cannot see or access the Login screen in the web configurator.
1 Make sure you are using the correct IP address.
• The default IP address is 192.168.1.1.
• If you changed the IP address (Section 6.3.1 on page 95), use the new IP address.
• If you changed the IP address and have forgotten it, see the troubleshooting
suggestions for I forgot the IP address for the ZyXEL Device.
2 Check the hardware connections, and make sure the LEDs are behaving as expected. See
the Quick Start Guide.
3 Make sure your Internet browser does not block pop-up windows and has JavaScripts
and Java enabled. See Appendix H on page 333.
4 If you disabled Any IP (Section 6.3.4 on page 97), make sure your computer is in the
same subnet as the ZyXEL Device. (If you know that there are routers between your
computer and the ZyXEL Device, skip this step.)
• If there is a DHCP server on your network, make sure your computer is using a
dynamic IP address. See Section 6.3.1 on page 95. Your ZyXEL Device is a DHCP
server by default.
• If there is no DHCP server on your network, make sure your computer’s IP address is
in the same subnet as the ZyXEL Device. See Section 6.3.1 on page 95.
Chapter 21 Troubleshooting
P-660HW-Dx User’s Guide 261
5 Reset the device to its factory defaults, and try to access the ZyXEL Device with the
default IP address. See Section 2.3 on page 40.
6 If the problem continues, contact the network administrator or vendor, or try one of the advanced suggestions.
Advanced Suggestions
• Try to access the ZyXEL Device using another service, such as Telnet. If you can access
the ZyXEL Device, check the remote management settings and firewall rules to find out
why the ZyXEL Device does not respond to HTTP.
• If your computer is connected to the WAN port or is connected wirelessly, use a computer that is connected to a LAN/ETHERNET port
USER MANUAL si valjda dobio uz modem, ako nisi, skini ga sa:
ftp://ftp2.zyxel.com/P-660HW-D3/user_guide/P-660HW-D3_3.40_Ed1.pdf
Da postoji fizicka veza vpretpostavljam da bi ga mogao pingati ,a i kad pokusam sa originalnog cd-a zyxela onda pise 'Make sure the device is turned on and the network cable is conected properly'. A i sinulo mi je da bi svaki novi hardwer morao biti prisutan i u popisu u device manageru,tako i zyxel a ja ga ne vidim tamo. A sto je najcudnije sve svjecice koje trebaju bit upaljene i jesu upaljene,pa i ta ethernet,i nijedna ne treperi nego stalno gore bas onako kako treba. A i na mreznoj je upaljena kad spojim i upalim modem.