Ne mogu se spojiti na maxadsl internet

poruka: 44
|
čitano: 24.293
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Ne mogu se spjit na maxadsl internet
opel6 kaže...

Da postoji fizicka veza vpretpostavljam da bi ga mogao pingati ,a i kad pokusam sa originalnog cd-a zyxela onda pise 'Make sure the device is turned on and the network cable is conected properly'. A i sinulo mi je da bi svaki novi hardwer morao biti prisutan i u popisu u device manageru,tako i zyxel a ja ga ne vidim tamo. A sto je najcudnije sve svjecice koje trebaju bit upaljene i jesu upaljene,pa i ta ethernet,i nijedna ne treperi nego stalno gore bas onako kako treba. A i na mreznoj je upaljena kad spojim i upalim modem.

Ne treba biti vidljiv u device manageru.
Ja imam taj Zyxel doma i nisam ga morao uopće instalirat.
Driver moraš instalirati samo ako ga spajaš sa USB kabelom.
Samo pospajao sve, kreirao konekciju i surfao.

E sad, ti očito ne možeš ne možeš pristupiti konfiguratoru.
Po svemu što si rekao, ti nebi trebao imati problema uopće.

Probaj resetirati router pa će ti se vratiti sve postavke. Naravno nakon toga ćeš morati postavljati vezu ponovo. Al bitno je da će ti nakon toga IP routera biti 192.168.1.1.

I da, koliko sam razumio, spajaš se preko LAN-a a ne WLAN-a. to je dobro.

I de stavi u postavkama da ti se automatski kupi IP adresa i DNS serveri dok ti router prokomunicira sa t-comovim serverima.
There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money!
17 godina
neaktivan

Mora ti niti obtain ip adress automatcly ako hoces konfigurirat modem sa onim wizardom od t-coma i obtain dns automaticly ti mora bit.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Ne mogu se spojiti na maxadsl internet

resetirao sam ga,stavio da se ip adresa automatski dodjeljuje,i dns... i opet isto.a cak sam iskljucio i antivirus i ostale suvisne programe.

Preostaje mi jos na mreznu karticu ugradit te neke druge drivere koje sam skinuo,a za koje mi je komp rekao da mi je preporucljivije ostavit ovaj koji jest,samo me strah da tek onda ne ukvarim nesto.

17 godina

Nešto slično sam imao i ja problem, uglavnom zvao sam SZK i sve se je sredilo.

Probaj otvoriti Mozila Firefox u adresar upisati 192.168.1.1. i ućiu postavke modema, pa tamo malo pogledati i narihtati vrijednosti. Ovi iz T-coma i ja smo tako sredili stvar, mada mi i dalje preko IE ne želki spojiti na net, ali preko Mozile ide.

hcsc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A jesi li ga mogao pingati?

17 godina

...pingati, što? Iskreno, bez uvrede, nisam takav user u informatičkom svijetu, tako da neznam što taj pojam znači.

hcsc

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
opel6 kaže...

resetirao sam ga,stavio da se ip adresa automatski dodjeljuje,i dns... i opet isto.a cak sam iskljucio i antivirus i ostale suvisne programe.

Preostaje mi jos na mreznu karticu ugradit te neke druge drivere koje sam skinuo,a za koje mi je komp rekao da mi je preporucljivije ostavit ovaj koji jest,samo me strah da tek onda ne ukvarim nesto.

Ček, pa ti nisis siguran da si dobre drivere stavio? Ajd provjeri koja ti je mrežna pa da onda nastavimo...
There's too many self-Indulgent wieners in this city with too much bloody money!
17 godina
neaktivan
HCSC kaže...

...pingati, što? Iskreno, bez uvrede, nisam takav user u informatičkom svijetu, tako da neznam što taj pojam znači.

Windows:
          Start -> Run -> "upišeš 'cmd' pa lupiš enter" i otvori ti se "dos-prompt" -> ping 192.168.1.1

Kažeš preko Internet E. ne ide  a preko Firefoxa ide... Takav problem je i moj frend imao i nisam ga uspio riješit.
17 godina
neaktivan
RE: Ne mogu se spjit na maxadsl internet
opel6 kaže...

Da postoji fizicka veza vpretpostavljam da bi ga mogao pingati ,a i kad pokusam sa originalnog cd-a zyxela onda pise 'Make sure the device is turned on and the network cable is conected properly'. A i sinulo mi je da bi svaki novi hardwer morao biti prisutan i u popisu u device manageru,tako i zyxel a ja ga ne vidim tamo. A sto je najcudnije sve svjecice koje trebaju bit upaljene i jesu upaljene,pa i ta ethernet,i nijedna ne treperi nego stalno gore bas onako kako treba. A i na mreznoj je upaljena kad spojim i upalim modem.

Vratio se sa puta..

Ako ti LED-ica na LAN portu stalno gori, to nije dobro, trebala bi treperiti, kao i na mrežnoj u kompu.. Kad trepere, komuniciraju, a u tvom slučaju nije tako.

Da podvučemo (sve pretpostavke):

1. modem je ok
2. mrežna je ok
3. ip postavke su ok (192.168.1.2.....)
4. firewall ne radi problem
5. kabel između modema i mrežne je ok?  ili nije..  provjeri kabel!

I još jedna stvar, probaj ukopčati WAN port modema u LAN port (mrežna) kompa, pa pingaj. Mislim da ja to radim kod frenda i da stvar radi (znaci, spajam se sa laptopom na WAN port ELCON Combo modema koji je spojen na splitter).
17 godina
neaktivan

Probaj ovako:

U TCP/IP upiši ove adrese:

192.168.1.1

255.255.255.0 - samo i se trebalo pojaviti, barem u XP, za 98 nisam siguran

192.168.1.1

195.29.149.196

195.29.149.197 - novi DNS-ovi

Pogasi sve antviruse i firewall-e, bilo kakvu zaštitu.. Probaj ući u router na 192.168.1.1.. Ako ne ide resetiraj router, držiš nekih

20-tak sec dok se lampice ne pogase, probaj isto tako u prebaciti u lan2 port. Probaj sa mozillom i sa IE. Pingaj router, resetiraj router

nakon pinganja, probaj onda ući. Ako to ne ide, onda reinstall mrežne, sumnjam da će ti SZK prijaviti kvar ako vide da ping prolazi..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Koje ti poruke javi nakon pinganja.

Dal dobiješ "Request timed out." ili nešto drugo???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Rekao si da ti svjetle sve lampice na routeru (i WLAN i ADSL i ostale), znači router je spojen na internet. Problem je što se ti ne možeš spojit na router. Sa žičnom mrežnom karticom bi se ti bez problema trebao spojit (preko žice) na internet. E sad, utvrdili smo da nije problem u routeru, znači mora biti problem u mrežnoj! Prvo izvadi mrežnu iz kompa, očisti ju ako je prašnjava, provjeri ima li kakvih oštećenja... kad to obaviš, ako sve izgleda ok, vrati ju unutra. Sljedeće provjeri dal u device manageru prepoznaje tvoju mrežnu karticu, zatim provjeri dal imaš potreban softver za mrežnu (driveri, program koji dobiš uz mrežnu, ako ga dobiš) sve u svemu, kad je u njega utaknuta žica, on bi trebao prepoznati router i spojit se na internet, tak da mislim da je problem u softveru mrežne kartice.

Naravno ovo sve vrijedi ako si dobro konfigurirao internet po priručniku koji si dobio od T-coma.

Rambo is watching you!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo da javim da sam rijesio problem tako sto sam stavio novu mreznu. Ispravna je bila i ona ali ocito nesto nije bilo kompatibilno. Ova nova je nekako automatski u sebe integrirala onaj pppoe protokol.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Problem ovaki-komp mi pronađe mrežu,sve ljepo. Pokušavam se konektirat ali onda mi piše "Windows is unable to connect to the selected network.the network may no longer be in range. Please refresh the list of available networks,and try to connect again." Probo sve to,pa ne funkcionira. Šta trebam uradit? Hvala

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice