Iskon "iskustvo"! izdvojena tema

poruka: 3.340
|
čitano: 1.387.666
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Iskon "iskustvo"!
fluj kaže...
sandokan111 kaže...
fluj kaže...

pa me zanima zar nije moguće imati i brzi internet i televiziju?

Nastavno na prosli post, stavi jos podatke linije da se vidi stanje.

to je sve što piše u postavkama modema..

Nekakav okvirni teoretski maksimum ti je 14 što ti otprilike znači da će ti se modem spojiti na cca 11-12 mbps što bi značilo da ćeš ti mjeriti 10 mbps na speedtestu i nalaziš se u onoj gore opisanoj situaciji. Možeš IPTV ukoliko uzmeš 4-5 mbps interneta.

El Munjoko kaže...
Kublach kaže...

A ovo da nije moguća konekcija bez telefona nije točno budući da na netu nude paket Iskon.NET

I ja se ubrzo prebacujem na iskon, vidio sam isto da se nudi internet bez telefona, ali kad nazoveš agente, kažu da toga nema u ponudi. 

Kažu da je telefon obavezan za internet, sad tko tu koga...

E ja bi onda lijepo rekao ajde sada idemo zajedno na www.iskon.hr kliknite tu i tu pa ćemo vidjeti... I lupiti screenshot i poslati na hakom :)

Kublach
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.3.2016 20:32 (Kublach).
14 godina
neaktivan
Kublach kaže...

Nekakav okvirni teoretski maksimum ti je 14 što ti otprilike znači da će ti se modem spojiti na cca 11-12 mbps što bi značilo da ćeš ti mjeriti 10 mbps na speedtestu i nalaziš se u onoj gore opisanoj situaciji. Možeš IPTV ukoliko uzmeš 4-5 mbps interneta.

znači ne mogu uzeti brzi internet (10mbps) i iptv, nego samo iptv i 4-5mbps, ako uzmem 10mbps ne mogu iptv, točno?

17 godina
Tako je. Mislim operater ti to moze dati (ako ih nekim cudom uspijes nagovoriti) ali onda sebe stavlja u nezgodnu poziciju ukoliko bude problema.
Kublach
15 godina
Iskon "iskustvo"!

Imam ruter, još mi se smao treba internet omogučiti. Po ovoj slici znači da ću imat brzinu 12 mbit?

Milorad Rakuljić Zelov PREVARANT!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Ako ti je dostupan VDSL onda bi te trebali prebacit na njega pa bi imao propusnost parice od barem 30-ak megabita i mogo bi sigurno 20 brzinu dobit ako ne i 30.

Jedino mi se čini da ti je margina nekako niska s obzirom da ti je pušteno samo 12 od 21mbps, probaj provjerit da nema oksidacije negdje.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 12:16 (JozoBozo121).
15 godina
JozoBozo121 kaže...

Ako ti je dostupan VDSL onda bi te trebali prebacit na njega pa bi imao propusnost parice od barem 30-ak megabita i mogo bi sigurno 20 brzinu dobit ako ne i 30.

Jedino mi se čini da ti je margina nekako niska s obzirom da ti je pušteno samo 12 od 21mbps, probaj provjerit da nema oksidacije negdje.

u području di živim nije dostupan vdsl. U ponudi imam samo duo hit 10.  Tak da ako budem imal brzinu od 12 mbit-a bit ću i više nego zadovoljan :D sutra bi mi trebalo biti sve sređeno

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.3.2016 12:41 (Gremlin144).
17 godina
Gremlin144 kaže...

Imam ruter, još mi se smao treba internet omogučiti. Po ovoj slici znači da ću imat brzinu 12 mbit?

Mjeriti ćeš cca 10 mbps

10 mbps Internet

0,256 mbps VoIP

0,256 mbps Management

= 10,5 mbps + 20% overhead

= 12,6 mbps

Kublach
15 godina
Iskon "iskustvo"!

imam problem, znači sad mi je to instalirano i brzina neta mi je nekad ispod 5mbit

nekad je oko 6mbit

jednom mi je bila 10,2mbit, jel to neka greška kod njih, da ih kontaktiram ili bude mi se to s vremenom ispravilo?

Kad gledam youtube na HD 1080 šteka zbog pada brzine

Sad sam resetirao ruter i komp, stavio sam google dns sad je brzina 10mbit

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 17:20 (Gremlin144).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Gremlin144 kaže...

imam problem, znači sad mi je to instalirano i brzina neta mi je nekad ispod 5mbit

nekad je oko 6mbit

jednom mi je bila 10,2mbit, jel to neka greška kod njih, da ih kontaktiram ili bude mi se to s vremenom ispravilo?

Google DNSom nećeš dobiti nikakvu brzinu na speedtestu. Očito da ti je reboot routera pomogao. Rekao bih da ti je parica malo oscilira - naime prilikom inicijalizacije DSL veze tada kratkoročno dobiješ maksimum.

Kublach
15 godina
Kublach kaže...
Gremlin144 kaže...

nekad je oko 6mbit

Google DNSom nećeš dobiti nikakvu brzinu na speedtestu. Očito da ti je reboot routera pomogao. Rekao bih da ti je parica malo oscilira - naime prilikom inicijalizacije DSL veze tada kratkoročno dobiješ maksimum.

Sad nakon tog restarta rutera, brzina je konstantna :) 10,6 mbit piše u task manageru

12 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Dobio sam VDSL i novi router, i na wifiu mi je brzina kako je očekivano, 50/10 down/up, kad mjerim preko moba, no na kompu koji je spojen preko kabla ide max 15/0.5, i ne znam u čemu je problem. Probao sam različite kablove, instalirao novi driver za ethernet itd. U postavkama adaptera je 100 mbps full duplex, naštimao sam dns i sve, no nikakav rezultat. Nemam više ideja...

Ethernet adapter mi je Intel(R) Ethernet Connection (2) I218-V. Naglasit ću da kad pokrenem speedtest, download skoći do nekih 25 i onda se naglo smanji na 13-15 mbit, a upload jedva da počne.

http://mlgflappybird420.com

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Mislim da bi tu mogao biti problem do portova na ruteru. Znam da je nešto bilo s tim pa su radili novi firmware. Nazovi SZK nek ti provjere.

1 0 hvala 0
14 godina
Antoniio22 kaže...
Mislim da bi tu mogao biti problem do portova na ruteru. Znam da je nešto bilo s tim pa su radili novi firmware. Nazovi SZK nek ti provjere.

Je, već je bilo govora o tim portovima.

Probaj restartat router, vratit na tvornicke postavke... ak ne radi, onda zovi sluzbu..

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
14 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Vi koji imate iskon TV, dali Vam Sport klubovi malo trzaju kada se prenosi engleska i španjolska liga? 

Meni su rekli da je to globalan problem, da je prijavljen i da NE znaju kada će biti riješen.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Antoniio22 kaže...

Je, već je bilo govora o tim portovima.

Probaj restartat router, vratit na tvornicke postavke... ak ne radi, onda zovi sluzbu..

LAN1 port je limitiran na 10/10 koliko vidim kad se na njega spojim, ali 2, 3 i 4 su normalni. Stavio sam linux live boot i vidio da brzina ide normalno 50/10 kako bi i trebala, tako da nije do routera niti do mog hardwara, nego do nekih drivera ili jednostavno windowsa, ne znam u čemu je problem. Probao sam promjeniti apsolutno sve postavke ethernet adaptera i ništa, dogurao sam do 30/0.9 mbit, a kad upalim linux ide normalno sve. 

EDIT: riješio problem, bilo je do drivera od matične.

http://mlgflappybird420.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2016 23:23 (Simon_says).
14 godina
neaktivan
Liverpool1892 kaže...

Vi koji imate iskon TV, dali Vam Sport klubovi malo trzaju kada se prenosi engleska i španjolska liga? 

Meni su rekli da je to globalan problem, da je prijavljen i da NE znaju kada će biti riješen.

Itko? 

12 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Evo stigao i u Sl. Brod :)

http://www.speedtest.net/my-result/5179505696

Statistike:

VDSL Training Status: Showtime
Mode: VDSL2 Annex B
VDSL Profile: Profile 8b
Traffic Type: PTM Mode
Link Uptime: 0 day: 18 hours: 4 minutes
============================================================================
VDSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 10.239 Mbps 51.199 Mbps
Actual Net Data Rate: 10.240 Mbps 51.200 Mbps
Trellis Coding: ON ON
SNR Margin: 20.7 dB 8.8 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 6.4 dBm 18.5 dBm
Receive Power: 0.8 dBm 9.3 dBm
Actual INP: 13.0 symbols 28.0 symbols
Total Attenuation: 6.4 dB 9.2 dB
Attainable Net Data Rate: 15.751 Mbps 54.305 Mbps
============================================================================
VDSL Band Status U0 U1 U2 U3 D1 D2 D3
Line Attenuation(dB): 5.2 18.3 N/A N/A 11.4 23.5 N/A
Signal Attenuation(dB): 5.2 18.0 N/A N/A 9.4 23.3 N/A
SNR Margin(dB): 20.0 20.7 N/A N/A 8.9 8.8 N/A
Transmit Power(dBm):- 3.1 5.8 N/A N/A 18.2 7.7 N/A

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jel to za cijeli SB, ili samo za neka određena mjesta? :D
Optimizam je nedostatak iskustva.
10 godina
zavisi o udaljenosti korisnika od centrale...
12 godina
neaktivan
turbojc kaže...
Jel to za cijeli SB, ili samo za neka određena mjesta? :D

Ovo je konkretno na Mikrorajonu. Za dalje ne znam, provjeri na njihovim stranicama da li spadaš pod narančastu zonu.

13 godina
Iskon "iskustvo"!

Jučer sam imao malih problema sa Iskonom, naime isključili su mi TV bez mog znanja i na ne dogovoreno vrijeme. Znači uzeo sam ono 6 mjeseci besplatno televizije i zvali me želim li nastaviti koristiti uslugu ili ne, ja sam rekao da ću iskoristiti do kraja besplatno tj. 30.04., taj telefonski razgovor je bio prije 10ak dana.
I jučer, upalim ja tv kad ono traži pin i broj korisnika. Ja ih zovem, kazu promjenili su mi paket na naš zahtijev, a ja rekao da cu iskoristiti do kraja, i oni kasnije provjerili poziv, tj. preslušali ponovo i na kraju se ispostavilo da je to njihova greška, da je došlo do nesporazuma. I sad će mi produžiti besplatnu akciju TV-a, lijepo od njih, ali upak moraju razumijevati klijenta preko telefona, pa makar dva puta pitali.

Inače, nikakvih večih problema sa uslugama nisam imao, sve funkcionira bolje od Hrvatskog telekoma,čak sam uštedio novca što bi dao HT...

Od mene imate preporuku za Iskon.

Iako vidim da se ljudi žale, ali to nije do njih (Iskona) već do ljudi gdje se nalaze. Ja sam u mjestu gdje jesam i nemam nikakvih problema.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Iskon "iskustvo"!

Evo decki prvi problem sa Iskonom

uzeo iskon duo 30/5     26.02.2016.

sve uredno prebaceno sa optime

brzina 30,20 mbita download  5,3 mbita uploda i oko 21 ping preka t-com serveru

pogledajte prvu sliku to je od jucer

od jutros pocelo zafrkavat speedtest mjeri od 13 - 21 ali sve u prekidima pogledajte drugu sliku

vise ne mogu dobit 30 ni pod razno ali zanimljiva stvar je da kad se spojim wifi sa svojim samsug galagy s6

dobijem 30/5

znaci samo preko mreznih portova ne funkcionira vise download

provao sam sa oba svoja kompa, sa fixonom ip adresom i sa automatskim postavkama

prebacivao iz porta 1-4

cetri puta napravio factory restart preko one rupice iza modema

nista

prijavio sam to teh. podrsci tip je samnom prosao sve ovo i rekao da mora prijavit nekoj visem tehnicaru

imate li vi kakvu ideju

do jutros sve sve bilo vrhunski bas sam bio prezadovoljan

i evo ti ga na

p.s. sve stavke pod XDSL statistic  su ostale iste

Samsung S6 Edge+
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.3.2016 17:58 (pasko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Iskon "iskustvo"!

Pozdrav! Imam loše iskustvo u vezi s Iskonom. Morao sam biti prebačen na Iskon 18.3., ali sam prebačen tek 21.3. Tada je došao tehničar sa opremom, spojio me, ali nište nije radilo. Čekali smo izalazak T com-ovog tehničara na teren, koji je morao na centrali spojiti internet i telefon. To je radilo 1,5 sat. Nakon toga sve se srušilo. internet sam uspio dobiti, ali telefon ne radi. Kada imam internet nemam telefon, a kada imam telefon nemam internet i tako se to vrti u krug. Kada zovem tehničku podršku, kažu da to nije kvar. Uz to ruter mi je jako vruč. Tehničar koji je došao spajat rekao je da ne smije na stup ni u centralu. Izgleda da budem blagadane proveo bez interneta i telefona. Jako loše iskustvo za početak.

0 0 hvala 0
16 godina
pasko kaže...

Evo decki prvi problem sa Iskonom

uzeo iskon duo 30/5     26.02.2016.

sve uredno prebaceno sa optime

brzina 30,20 mbita download  5,3 mbita uploda i oko 21 ping preka t-com serveru

pogledajte prvu sliku to je od jucer

od jutros pocelo zafrkavat speedtest mjeri od 13 - 21 ali sve u prekidima pogledajte drugu sliku

vise ne mogu dobit 30 ni pod razno ali zanimljiva stvar je da kad se spojim wifi sa svojim samsug galagy s6

dobijem 30/5

znaci samo preko mreznih portova ne funkcionira vise download

provao sam sa oba svoja kompa, sa fixonom ip adresom i sa automatskim postavkama

prebacivao iz porta 1-4

cetri puta napravio factory restart preko one rupice iza modema

nista

prijavio sam to teh. podrsci tip je samnom prosao sve ovo i rekao da mora prijavit nekoj visem tehnicaru

imate li vi kakvu ideju

do jutros sve sve bilo vrhunski bas sam bio prezadovoljan

i evo ti ga na

p.s. sve stavke pod XDSL statistic  su ostale iste

Nisam na Iskonu, ali ja imam totalno sličan problem na H1 telekomu već 40+ dana, doduše u mene je brzina 12Mbpsa... Prvih par dana bilo sve u redu...

Download pada nenormalno tokom dana, ali u mene ne valja brzina niti putem WiFi-a.

Iz kojeg si grada? Što više čitam forume počinjem mislit da je problem globalne razine...

17 godina

Meni je njihov tehnicar prosao od stupa do routera. Sve bilo OK. Promijenio 5 routera u dvije "seanse". Na kraju dosao i t-com. Napravio isto. Od stupa do uticnice, sve OK, ali veza puca ili se uopce ne spaja. Onda je tehnicar otvorio, uticnicu, nesto napravio i nema vise prekida. Radi ko urica vec vise od tjedan dana. Inace nisam imao nista vise od 4 dana. S obzirom da radim od doma, to mi je bilo jednako presanju prstiju. 

In vino veritas
9 godina
mirko6 kaže...

Pozdrav! Imam loše iskustvo u vezi s Iskonom. Morao sam biti prebačen na Iskon 18.3., ali sam prebačen tek 21.3. Tada je došao tehničar sa opremom, spojio me, ali nište nije radilo. Čekali smo izalazak T com-ovog tehničara na teren, koji je morao na centrali spojiti internet i telefon. To je radilo 1,5 sat. Nakon toga sve se srušilo. internet sam uspio dobiti, ali telefon ne radi. Kada imam internet nemam telefon, a kada imam telefon nemam internet i tako se to vrti u krug. Kada zovem tehničku podršku, kažu da to nije kvar. Uz to ruter mi je jako vruč. Tehničar koji je došao spajat rekao je da ne smije na stup ni u centralu. Izgleda da budem blagadane proveo bez interneta i telefona. Jako loše iskustvo za početak.

Bio je tehničar i donio je THOMSON ST780 modem. Sad radi sve, ali mu je wifi domet slab. Zna li netko kako to riješiti? Hvala. Lp

9 godina
Iskon "iskustvo"!

Bio je tehničar i donio je THOMSON ST780 modem. Sad radi sve, ali mu je wifi domet slab. Zna li netko kako to riješiti? Hvala. Lp

0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
Iskon "iskustvo"!

Evo da i ja nešto napišem, odma da se razumijemo nisam neki expert, i ne kuzim se najbolje u internete, ogranicavanja i to, ali da podijelim svoje iskustvo i pitam jedno pitanjce 

Prvo sam bio na T-COMu par godina i internet mi nikad nije štekao nit su me išta zvali da sam prelazio ograničenje brzina i tako, i odlucio sam prec na ISKON radi povoljnijh uvjeta i tu sam se sjebo.

Prvih par mjeseci mi je internet odlično radio, a evo sad vec ima skoro 4 mjeseca da mi veza nonstop puca, izbacuje me, nemogu ništa radit na internetu normalno..

Zvao sam njihovu sluzbu i oni mi kazu da prelazim neku brzinu interneta i da mi nonstop veza puca, i kaze mi covjek da skinem netlimiter i ogranicim brzinu na 0.4 mb,.

Ja se u to ograničavanje i te brzine uopće ne kužim, ja sam to skino al si nisam ograničio brzinu pa ako netko može pomoć u vezi toga, jer sam "neobrazovan" u tom dijelu 

lp

0 0 hvala 0
16 godina
problem1 kaže...

Evo da i ja nešto napišem, odma da se razumijemo nisam neki expert, i ne kuzim se najbolje u internete, ogranicavanja i to, ali da podijelim svoje iskustvo i pitam jedno pitanjce 

Prvo sam bio na T-COMu par godina i internet mi nikad nije štekao nit su me išta zvali da sam prelazio ograničenje brzina i tako, i odlucio sam prec na ISKON radi povoljnijh uvjeta i tu sam se sjebo.

Prvih par mjeseci mi je internet odlično radio, a evo sad vec ima skoro 4 mjeseca da mi veza nonstop puca, izbacuje me, nemogu ništa radit na internetu normalno..

Zvao sam njihovu sluzbu i oni mi kazu da prelazim neku brzinu interneta i da mi nonstop veza puca, i kaze mi covjek da skinem netlimiter i ogranicim brzinu na 0.4 mb,.

Ja se u to ograničavanje i te brzine uopće ne kužim, ja sam to skino al si nisam ograničio brzinu pa ako netko može pomoć u vezi toga, jer sam "neobrazovan" u tom dijelu 

lp

Govore gluposti, zovi ih opet dok ti god ne poprave kvar, gnjavi ih i prijeti HAKOMom ukoliko odbiju...

14 godina

Jooj, nemoj njihove greske ti ispravljati!

Zovi vise puta, trazi tehnicku sluzbu, trazi izlazak tehnicara na teren....

P.s cekaj radni dan :) oboruzaj je strpljenjem.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice