Dobro Domagoj, oce li ti clipovi? Ajde, snimaj malo, lijencino...
:O ja zaboravio! Auu. Trenutno sam u Zagrebu, kad se doma vratim, u petak ja se nadam, onda snimim.
Dobro Domagoj, oce li ti clipovi? Ajde, snimaj malo, lijencino...
:O ja zaboravio! Auu. Trenutno sam u Zagrebu, kad se doma vratim, u petak ja se nadam, onda snimim.
mentalist bravo na asturiasu, jednom sam je probao i bila je preteska....
ne znam da li bi sad bio sposoban je svirati....
ali sad sam u drugom dziru, radim na fur elise.
jesi li probao fur elise, ako te zanima, napravio sam orginal tablature notu po notu u istoj oktavi kao od beethovena, nema orginal tablature na netu...
lako je bilo, problem je odsvirati, cak je i mogu osim srednjeg djela....
uglavnom drago mi je vidjeti da netko svira klasiku na gitari
pa cu ti rado podijeliti svoje dvije tablature, fur elise i moonlight sonata ( isto orginal u cis mollu, svi je sviraju u nekom tamo a, sto nije ni priblizno orginalu )
http://www.4shared.com/file/PNT09vZx/Desktop.html
fileovi su ti za guitar pro....
svaka cast jos jednom...
jesi li probao fur elise, ako te zanima, napravio sam orginal tablature notu po notu u istoj oktavi kao od beethovena, nema orginal tablature na netu...
pa cu ti rado podijeliti svoje dvije tablature, fur elise i moonlight sonata ( isto orginal u cis mollu, svi je sviraju u nekom tamo a, sto nije ni priblizno orginalu )
svaka cast jos jednom...
Ja cu danas (upravo sad), samo zapoceti Capricho Arabe, i hvala mnogo na notama. I sam sam svirao tu okljastrenu veziju Fur Elise. Tvoja mi se jako svidja, iako mi nije jasno kako da uhvatim 3. polje na 6. zici i 10. na 1.)... Vidjeti cu hoce li dobro zvucati taj G na 5. zici...
Uglavnom, hvala na svemu.
Prva strana (od 3) je uradjena.
Imam problem sa moonlight sonatom, kad ju otvorim u GP5, svi tabovi, i "glave" nota su svijetlo sivi, skoro nevidljivi. Svi ostali tabovi su normalni, crni. Kako da namjestim da i ovo bude crno?
Očito neka drevna kineska kung fu tehnika sviranja gitare... Lik je lud (u pozitivnom smislu naravno)...
svaka cast jos jednom...
Ja cu danas (upravo sad), samo zapoceti Capricho Arabe, i hvala mnogo na notama. I sam sam svirao tu okljastrenu veziju Fur Elise. Tvoja mi se jako svidja, iako mi nije jasno kako da uhvatim 3. polje na 6. zici i 10. na 1.)... Vidjeti cu hoce li dobro zvucati taj G na 5. zici...
Uglavnom, hvala na svemu.
ja koristim bradu za to 3 polje na 6, a ruku za 10.... jedino sam kraj pjesme spustio za oktavu nize u c jer je stvarno nemoguce ono...
zao mi je sto nemam zicu da snimim malo klasike, nisam bas neki tehnicar ali imam osijecaja za naglasavanje...
cim kupim zicu snimim...
ajd probat cu malo elektricnu do tad, ne znam kako je mogu mikrofonom snimit....
ja koristim bradu za to 3 polje na 6, a ruku za 10.... ...
Genijalno!
sorry na losem zvuku, snimao sam mikrofonom od 15 kn selotepom naljepljenim za pojacalo i sve to u integriranu zvucnu....
malo grijesim jel nisam el svirao mjesecima, sad sam na akusticnoj, pa dok ne kupim zice nebi se vise sramotio ovako...
sorry na losem zvuku, snimao sam mikrofonom od 15 kn selotepom naljepljenim za pojacalo i sve to u integriranu zvucnu....
malo grijesim jel nisam el svirao mjesecima, sad sam na akusticnoj, pa dok ne kupim zice nebi se vise sramotio ovako...
Ma kakvo sramocenje, sta te spopada... muzika je muzika, produkcija je produkcija. Snimaj kako god mozes i dijeli materijal okolo, ja sve snimam s iPhoneom :-)
Svaka cast, btw... jedina zamjerka, cini mi se da ispadas iz ritma, no moguce da ne poznajem pjesmu kako treba...
Ma kakvo sramocenje, sta te spopada... muzika je muzika, produkcija je produkcija. Snimaj kako god mozes i dijeli materijal okolo, ja sve snimam s iPhoneom :-)
Svaka cast, btw... jedina zamjerka, cini mi se da ispadas iz ritma, no moguce da ne poznajem pjesmu kako treba...
da, ispadam, reko sam da malo grijesim.... pokusao sam je 3 puta i svaki put drugdje se izgubim malo, pa sam je dao kakva je... neda mi se
evo sad manje grijesim uz pjesmu negu onako uz backingtrack,a i laksa je. jedino kraj ne znam kao satriani pa sam tamo srao floyd roseom nesto
inace prva je snimana ibanezom SA, a ova washburnom x-40 na behringeru v-amp pro modern hi-gain soundom, prva mislim da je bila sa delay, ova sa echo. pedale ne koristim nikakve, jedino sam na prvoj koristio da prebacim na distroziju na pocetku
Evo, obećao sam, da ću stavit klipiće, pa evo ih, ak vam se da slušat, navali narode :D. Snimano je sa Sonyevim Walkmanom NWZ-E443 (ah, kaj ćeš, nemam boljeg XD). Dakle, umjesto one dvije diodice koje sam bio stavio, stavio sam jednu crvenu ledicu (po Jakovom naputku :D) u paralelu sa Schottky diodom. Evo dakle klipova:
Distorzija moda je mod_dist, distorzija pojačala je amp_dist, prilično samoobjašnjavajuće, jel :D.
Ako baš nekoga zanimaju riffovi, riff1 je iz Ride the Lightninga, riff2 je neka improvizacija kaj mi je pala na pamet u tih par sekundi, riff3 je Diamond Headov Am I Evil, riff4 je iz Phantom Lorda, riff5 je clean dio Master of Puppetsa, riff5_presolo je solo koji ide preko tog cleana, riff6 je clean Fade to Black i FtB sa laganom distorzijom moda (tak bi predobro zvuči, ko dok su ju u '84./'85. svirali). Eto. Samo moram naglasiti, više mi se niti jedna od ovih distorzija ne sviđa , the search for the holy grail sound continues
EDIT: U prvom riffu sam malo produžil to pa mijenjal neck/middle/bridge. E, ima i grešaka, naravno. Nekaj krivo odsviral, a nekaj baš pogriješio, ko će ga znat... Nije niti bitno uostalom. :D
Ovo mi je jedna od najboljih njegovih, dao si mi ideju šta da zasviram
...zaboravio sam napomenut da nije tak loše kako opisuješ, je da ima grešaka i ritam i vibrato trebaš poboljšat, al pjesmu imaš u ruci, samo uvježbaj finese, pozz
dobro je, metallica mi je inace predobra, onaj kirk je budala na gitari, a i james kad pocne rostati onom svojom downpick tehnikom
blackened ( ako si probao ) je pjesma koju nikad nisam uspio odsvirati cak ni ritam kako treba.
to je jamesova desnica, nema joj ravne u metalu osim mustainove. vecina ostalih kolko god dobri bili, koriste alternative picking, a to je za pickice, ne metalce
Steta, meni oboje zvuce odlicno. Mod dist mi baca na Rage against the machine, amp dist na Deftonese.
dobro je, metallica mi je inace predobra, onaj kirk je budala na gitari, a i james kad pocne rostati onom svojom downpick tehnikom
blackened ( ako si probao ) je pjesma koju nikad nisam uspio odsvirati cak ni ritam kako treba.
to je jamesova desnica, nema joj ravne u metalu osim mustainove. vecina ostalih kolko god dobri bili, koriste alternative picking, a to je za pickice, ne metalce
Ja sve downpickam XD, al moram priznat, MoP bez zagrijavanja baš i ne ide, Creeping Death mogu bez nekog zagrijavanja, al MoP ne baš...
(Blackened nisam sviral, jedino sa AJFA-e znam kolko tolko One i To Live Is To Die donekle)
Steta, meni oboje zvuce odlicno. Mod dist mi baca na Rage against the machine, amp dist na Deftonese.
A čuj, to ti je tak, nikad zadovoljan :D.
ja koristim bradu za to 3 polje na 6, a ruku za 10.... ...
Genijalno!
Nije mi jasno kako bradu koristiš? o.O
Nije mi jasno kako bradu koristiš? o.O
Sesta zica je na vrhu, pa je samo bradom pritisne....
Novi potpis...
P.S.
Ovo poslije drugog zareza je obrisano.
Zanimljivo
A nemoj s tim spikama da je alternative za pickice, sviras onako kako ti je lakse. Sve ima prednosti i nedostatke. Npr downpickingom ces postici masivniji i čistiji zvuk, ali ce ti zato ruka otpasti nakon određenog vrimena, dok alternativom neke dionice mozes odsvirati puno brže, laganini bez puno napora.
Nasa san na comp jedan stari riffcic pa poslusajte
A nemoj s tim spikama da je alternative za pickice, sviras onako kako ti je lakse. Sve ima prednosti i nedostatke. Npr downpickingom ces postici masivniji i čistiji zvuk, ali ce ti zato ruka otpasti nakon određenog vrimena, dok alternativom neke dionice mozes odsvirati puno brže, laganini bez puno napora.
Naizmjenicno trzanje je mnogo elegantnije rjesenje.
Treba vježbat. Onda se da izdržat. Ja sve kaj mogu sviram downpick, jednostavno je zvuk "jači". Ono kaj ne ide, a jbg, ne ide. :D
@labrovic Dobim 404 na ovaj link?
sve to ima svoje, childern of bodom downpickingom bi zvucali losije. ta dva stila totalno drugacije zvuce, meni vise pase down jer sam tak naviknut. alternative mi je tezak, a on treba za solaze
mentalist sto koristis za ne pocanje noktiju? cuo sam da ima neka keramika u prahu za to
Treba vježbat. Onda se da izdržat. Ja sve kaj mogu sviram downpick, jednostavno je zvuk "jači". Ono kaj ne ide, a jbg, ne ide. :D
@labrovic Dobim 404 na ovaj link?
Lakse bi ti bilo vjezbati 20-tak sati, gore-dole, gore-dole, pa imati jak zvuk i na naizmjenicnom nego svirati sam downpick. Ili ne... Mozda.
Ja sve downpick osim Slayera :D al njega baš ne sviram puno,al za Creeping Death onaj glavni riff pogotovo stvarno treba vježbe i zagrijavanja ko i za MOP.Ja sam probal Blackened i sviram ga downpick i čist solidno zvuči,Btw.Domagoj,vježbaj malo ove hammere na Am i Evil ;)
Ja sve downpick osim Slayera :D al njega baš ne sviram puno,al za Creeping Death onaj glavni riff pogotovo stvarno treba vježbe i zagrijavanja ko i za MOP.Ja sam probal Blackened i sviram ga downpick i čist solidno zvuči,Btw.Domagoj,vježbaj malo ove hammere na Am i Evil ;)
Ma neda mi se to. Btw, to nisu bili hammeri XD.
Ma neda mi se to. Btw, to nisu bili hammeri XD.
Ma ok,samo velim,fora zvuči kad uvježbaš brzinu,ovi drugi su dobri,dobro si ih skinul ;)
kad je vec bio MoF u diru, evo tab za ritam, nisam je ni pokusavao takvu...
..to bi e johnson svojom tehnikom. on mi je jedan od naj upravo zbog tog stila u desnoj ruci, mislim kombinacije trzalice i prstiju