Gitare i sve vezano uz njih izdvojena tema

poruka: 4.970
|
čitano: 998.848
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Gitare i sve vezano uz njih

Ako imaš sat i pol vožnje, kolko imaš javnim prijevozom? Dapače, do te Durval Arene, al opet. S koferom i gitarom na leđima :S

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
16 godina
neaktivan
RE: Gitare i sve vezano uz njih
Slash 666 kaže...

Ako imaš sat i pol vožnje, kolko imaš javnim prijevozom? Dapače, do te Durval Arene, al opet. S koferom i gitarom na leđima :S

Oko 30 minuta javni prijevoz... 15 minuta podzemna i jos 15 minuta bus... Uf :-(

I onda oko 20ak minuta s njime po autoputu...

I tako dvaput ili triput tjedno. Ma veselica :-D :-D :-D

Sta sve covjek nece napravit da bi svirao u dobrom bandu....

I am Jack's dubious choice of one-way roads
16 godina
neaktivan

Samo gledajte prste, je{#}te koja brzina. Ja tako brzo ne mogu ni air guitar svirat xD

17 godina
neaktivan
MaracKoMarac kaže...

Samo gledajte prste, je{#}te koja brzina. Ja tako brzo ne mogu ni air guitar svirat xD

Pa i nije to tolko teško, samo brzi legato neki.

1domagoj1 kaže...

Jel mi hoće tko pomoći skinuti ovu pjesmu?

Naime muče me ovi brzi legati na 0.02, 0.05, 0.08 što se tiče intro riffa, te 0.17, 0.20 itd. što se tiče sljedećeg riffa...

Itko probao? Poslušao? Išta?

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
16 godina
protjeran
MaracKoMarac kaže...

Zato je on nas najbolji gitarista...

Polako, ali sigurno, BUG postaje trash. (uzdah)
16 godina
neaktivan

Novi entry:

Nakon sto sam spakirao rack na trolley, shvatio sam da nema teorije da to uopce izguram iz stana, a kamoli uvesti u podzemnu pa onda na bus.

Na kraju, iscupao sam Triaxis iz racka i nekako ga zgurao u ruksak, spakirao wah i patch-kablove. Nekako sam ga zgurao u effects loop od njihovog Diabla i to je bilo to :-D Nisam 'vozio' clean/overdrive kroz volume jedno 5-6 godina, svirati Aerials i Theory of a Deadman je bilo.... 'zabavno' :-D

Ali... ali, ali!!!

Jam je bio SOUND SUCCESS!!!!

Zabavio sam se kako nisam vec godinama. Totalno je osvjezenje svirati u bendu gdje svatko zna sto radi i doslovce se mogu samo posvetiti svojoj gitari i to je to. Dosao sam doma u 2 ujutro. Don, basist, me pokupio u Dorvalu u 19:15. Dosli smo do studija u 19:30, pripremili se vec u 19:40 i u 19:45 zapoceli. Nisam spustio gitaru do jedan ujutro.

Nakon sto smo prosli 4 pjesme koje su me pitali da naucim, i 4 pjesme koje sam ja zadao (par puta), bili smo u pravom moodu za sve zivo :-D Pa smo krenuli prvo s pjesmama koje sam eventualno cuo, ali nikad svirao... Down with the sickness, Headstrong, Killing in the name, Enter sandman, Last resort.... hvala ti boze na laganom numetalu i mogucnosti da nabrzinu izguglam tabove za sve to. Ponosno izjavljujem da sam shvatio da mi treba jedno slusanje pjesme i play-along da pokupim aranzman (barem za numetal :-D)

Nakon toga, nije bilo dosta :-D :-D :-D... podjebavali su me da zele vidjeti kad cu se slomit i reci da "Ne mogu"... pa smo poceli s pjesmama koje nikad u zivotu nisam ni cuo... recimo Audioslave, Godsmack i slicno... tu mi je trebalo dva slusanja da pokupim sve, opet, hvala bogu na tabovima i iPhoneu :-D

Bilo je zabavno vidjeti bubnjara kako se usred pjesme klanja jer sviram riff napamet, a basist mi klima glavom kad je vrijeme za promjenu na riff B ili C ili solo :-D

Najsmjesnije je bilo na Enter Sandman... nekako sam jedva pogodio kad je vrijeme za k*rcenje (soliranje), i uletio s nekom improvizacijom...

Kad smo finili su mi rekli da mi je solo bolji od originala i da hoce da sviram taj solo... kad sam im rekao da nemam blage veze sta sam svirao jer sam improvizirao, pukli su od smijeha :-D

Uglavnom... u 1 ujutro smo finili, nasmijeseni svi odreda od uha do uha, pa se malo opijali s rum colom i pivom :-D

Zena od vokala, u cijoj smo kuci imali probu, je rekla da cemo ovim tempom biti spremni za gigganje u roku od mjesec dana.

Stay tuned za pics & stuff! :-)

As a side note... evo i snimki jedne moje stvari... zove se Rape Me. Prica ide otprilike ovako:

1. Mladi par u svojoj kuci navecer, spremaju se voditi ljubav

2. Usred posla cuju buku, no ne daju se smesti

3. Upadaju tabatori

4. Silovanje

5. Par prolazi kroz posljedicnu depresiju i traumu

6. Par prihvaca sto se dogodilo i nastavljaju svoj zivot dalje

Naveo sam pricu jer me interesira da li cete uspjeti povezati muziku s cinovima...

Evo linkova:

http://dl.dropbox.com/u/80655/rape_me_1st.m4a

http://dl.dropbox.com/u/80655/rape_me_2nd.m4a

17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Novi entry:

{#}

Jesu ih oboje silovali? {#}

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Ne, samo njega :-P

16 godina
protjeran
Deus ex machina kaže...
1domagoj1 kaže...

Ne, samo njega :-P

Bolesno dobro, bolje vec ista sto se napravilo zadnjih 5 godina u nas (ne ukljucujuci Van Gogh).

I cudno je sto je silovanje ukljuceno, a pjesma zavrsava durski.

16 godina
protjeran
Mentalist kaže...

Bolesno dobro, bolje vec ista sto se napravilo zadnjih 5 godina u nas (ne ukljucujuci Van Gogh).

Toliko dobro da sad slusam samo iz zadovoljstva.

17 godina
neaktivan

Taj zadnji akord mi zvuči ko Asus2, tak nekaj.

16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

6. Par prihvaca stanje i ide dalje ;-) Zen...

Mentalist kaže...
Toliko dobro da sad slusam samo iz zadovoljstva.

Bas mi je drago da ti se svidja, ovo je valjda najbolji kompliment koji netko moze dobiti, da netko slusa iPhone recording iz zadovoljstva :-)

Jednog dana kad se discipliniram, probat cu to normalno nasnimiti i srediti u Abletonu...

15 godina
neaktivan

Ajde drago mi je da ti se posrećilo s bendom. Slobodno postaj koji recording s probe tu, mislim da bi svi to htjeli čut, pogotovo autorske stvari :D

Got a gun, in fact I've got two, that's okay man, cause I love God
17 godina
neaktivan

Jel se ko sjeća ovoga? Eto, vrag mi nije dal mira, pa sam moral to napraviti :D. Evo par slikica, oprostite na grdom lemu (ground, onaj drugi je ljep XD), kad nisam vadio poteve van, već sam lemio to u gitari, a i lemilica nije bogzna kaj (a nije i da majstor ima neki skill lemljenja XD, mislim na sebe ofc :D), sredit ću to drugom prilikom.

Stvar funkcionira i meni se baš sviđa. Nisam imal neka velika očekivanja tak da je ovo baš fino sjelo. Sljedeće kaj planiram je staviti DPDT switch tak da mogu birat hoću kondić (za tone switch) ili diodice (za lagani overdrive), samo za to bum moral bušit gitaricu, pa će to kasnije na doći na red.

Koristio sam BAT85 (Schottky, ova manja) i 1N4148 (ova veća) diode, katoda od 1N4148 je okrenuta prema zemlji. Još ću malo eksperimetirati, pa staviti dvije u seriju i to u paralelu s jednom, tak da dobim asimetričnu distorziju.

Na clean kanalu, tone pot odvrnut, fina lagana distorzija, kak bi objasnil, prirodna nekak, ne znam, ako još povećam gain, stvarno se dobije (meni) lijepa distorzija. Mislim da bum tak i nastavil svirat, jer kad sam uključil distorziju od pojačala, baš je onak, bljak mi bila XD. Kasnije nabacim par klipova, pa da čujete.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.2.2011 21:26 (1domagoj1).
15 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...

Jel se ko sjeća ovoga? Eto, vrag mi nije dal mira, pa sam moral to napraviti :D. Evo par slikica, oprostite na grdom lemu (ground, onaj drugi je ljep XD), kad nisam vadio poteve van, već sam lemio to u gitari, a i lemilica nije bogzna kaj (a nije i da majstor ima neki skill lemljenja XD, mislim na sebe ofc :D), sredit ću to drugom prilikom.

Stvar funkcionira i meni se baš sviđa. Nisam imal neka velika očekivanja tak da je ovo baš fino sjelo. Sljedeće kaj planiram je staviti DPDT switch tak da mogu birat hoću kondić (za tone switch) ili diodice (za lagani overdrive), samo za to bum moral bušit gitaricu, pa će to kasnije na doći na red.

Koristio sam BAT85 (Schottky, ova manja) i 1N4148 (ova veća) diode, katoda od 1N4148 je okrenuta prema zemlji. Još ću malo eksperimetirati, pa staviti dvije u seriju i to u paralelu s jednom, tak da dobim asimetričnu distorziju.

Na clean kanalu, tone pot odvrnut, fina lagana distorzija, kak bi objasnil, prirodna nekak, ne znam, ako još povećam gain, stvarno se dobije (meni) lijepa distorzija. Mislim da bum tak i nastavil svirat, jer kad sam uključil distorziju od pojačala, baš je onak, bljak mi bila XD. Kasnije nabacim par klipova, pa da čujete.

Zanimljivo {#}

Samo vjerujem da ti to guta dio signala, probaj umjesto dvije SI diode staviti dvije obične crvene ledice, meni njihov cliping zvuči ljepše a i gutaju manje signala (iako ne zna kako će se ponašati na tako malom signalu, obično ide na kraj lanca overdrivea ili boostera).

17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Zanimljivo {#}

Samo vjerujem da ti to guta dio signala, probaj umjesto dvije SI diode staviti dvije obične crvene ledice, meni njihov cliping zvuči ljepše a i gutaju manje signala (iako ne zna kako će se ponašati na tako malom signalu, obično ide na kraj lanca overdrivea ili boostera).

Pa i ne guta baš, kolko sam primjetio.

E sad, ovo je pasivna komponenta, ako stavim obične crvene ledice, mislim da ne bude šljakalo, jer ova Schottky ima forward voltage (napon koljena ili kak je to na hrvatski?) 0.2 V ili 0.3 V, ne znam točno (ovisi i o struji), a ova 1N4148 oko 0.6 V ili 0.7 V (a i to je već puno), a crvene ledice ak se ne varam oko 1.7 V (?), a to je puno previše...

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.2.2011 22:50 (1domagoj1).
15 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...
Jakovp kaže...

Zanimljivo {#}

Pa i ne guta baš, kolko sam primjetio.

E sad, ovo je pasivna komponenta, ako stavim obične crvene ledice, mislim da ne bude šljakalo, jer ova Schottky ima forward voltage (napon koljena ili kak je to na hrvatski?) 0.2 V ili 0.3 V, ne znam točno (ovisi i o struji), a ova 1N4148 oko 0.6 V ili 0.7 V (a i to je već puno), a crvene ledice ak se ne varam oko 1.7 V (?), a to je puno previše...

Znam da, ali iz iskustva ledica guta puno manje od 1n4148, ali opet u režimu većeg signala, samo ti probaj, neće te ništa koštat :)

17 godina
neaktivan
Jakovp kaže...

Znam da, ali iz iskustva ledica guta puno manje od 1n4148, ali opet u režimu većeg signala, samo ti probaj, neće te ništa koštat :)

Pa da, imaš ti pravo, nije da ledice koštaju ko suho zlato XD.

EDIT: E jel zna neko kak se na hrvatski veli perfboard? Bilo je u jednom BUG-u, samogradnja, nekaj s mikrokontrolerima i onom zujalicom protiv komaraca (čini mi se), sve su to pikali na perfboard, a ne znam kak se to na hrvatski veli (a nemam taj BUG).

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.2.2011 13:18 (1domagoj1).
15 godina
odjavljen
1domagoj1 kaže...
Jakovp kaže...

Pa da, imaš ti pravo, nije da ledice koštaju ko suho zlato XD.

EDIT: E jel zna neko kak se na hrvatski veli perfboard? Bilo je u jednom BUG-u, samogradnja, nekaj s mikrokontrolerima i onom zujalicom protiv komaraca (čini mi se), sve su to pikali na perfboard, a ne znam kak se to na hrvatski veli (a nemam taj BUG).

Pločica za protitipe, privremena..., ali prodavač će te razumjeti ako mu kažeš pločica s rupicama {#}

14 godina
protjeran

Nakon jednomjesečne kazne "odvojenosti od računala i gitare" uzeo sam svoju ljepoticu u ruke ... :))

Sting like a bee, flow like a butterfly...
17 godina

Zkj si pristo na takvu kaznu uopce?:S

But I'm not a slave to a God / That doesn't exist / And I'm not a slave to a world / That doesn't give a shit /
14 godina
protjeran

Protiv oca kakvog ja imam se ne moze nista vjeruj mi... :D

15 godina
neaktivan

Ode još jedna gitaristička legenda.....R.I.P. Gary Moore....:((

UP THE IRONS!!! \m/
17 godina
neaktivan
iron_guitar kaže...

Ode još jedna gitaristička legenda.....R.I.P. Gary Moore....:((

Gary Moore - Over the Hills and Far Away

Phat buttz drain my nutz o.O
16 godina
neaktivan

Oh wow, nemoj me.....

Pa nisam ni znao da je otisao...

A hebiga.

Sretno mu bilo :-)

17 godina

Vidim da se glas i ovdje proširio, sva sreća, u moru prljavog veša severine i ostalih gov..a, nađe se mjesta i za pokoju vrijedniju informaciju od toga...žao mi je što je Gary otišao, volim ga poslušati, pogotovo njegove blues stvari...bio dobar, jako dobar...sretno mu tamo negdje{#}

Men aren't fat, only fat women are fat.
16 godina
protjeran

Radim Tarrega-in Tanog, nakon njega Capriccio.

Naravno, buduci da sam najbolji ikad ucenik u svojoj skoli, i da nitko ne zna svirati niti Asturias niti ovo, ja cu primiti najveci pljesak.

14 godina
protjeran

Sretan ti rođendan Cliff!

R.I.P

15 godina
Buller kaže...

Sretan ti rođendan Cliff!

R.I.P

danas mu rođendan,baš fora meni bio prije 2 dana

16 godina
neaktivan
Re: Gitare i sve vezano uz njih
1domagoj1 kaže...

Jel se ko sjeća ovoga? Eto, vrag mi nije dal mira, pa sam moral to napraviti :D. Evo par slikica,........

.......

Kasnije nabacim par klipova, pa da čujete.

Dobro Domagoj, oce li ti clipovi? Ajde, snimaj malo, lijencino...

I am reflection of Jack's life, violently changing
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice