Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.586.839
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Chat tema ljubitelja hardvera

Da ne ispadne da trolam, molio bih jednog od dezurnih strucnjaka da mi objasni sto sam netocno napisao? Ako je ikako moguce, ne u revijalnom tonu, vec ozbiljno, mozda sam ja zbilja nes krivo protumacio. Ako je itko uopce sposoban od vas smisleno napisati sto sam netocno napisao. Vidim da vam hejtanje ide, sad me zanima ima li mozga netko...

Brajanov život
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2018 10:09 (Gorstak79).
13 godina
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
war3_tft kaže...
Pocelo je vodstvo u najpopularnijem cjenovnom razredu cak i u ulozeno-dobiveno segmentu.

i za one koji vole brzim pregledom preskočiti nepotrebno laprdanje te u dvije minute apsolvirati najbitnije, umjesto gubiti 18 minuta života uzalud - pisana verzija 

17 godina
odjavljen

2700X je na 1958 bodova u CB za MT, što je 3% sporije od 7820X stock for stock...

Nope.
9 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

Da ne ispadne da trolam, molio bih jednog od dezurnih strucnjaka da mi objasni sto sam netocno napisao? Ako je ikako moguce, ne u revijalnom tonu, vec ozbiljno, mozda sam ja zbilja nes krivo protumacio.

a stvarno si bedastoću napisao, kako ćeš dobiti zauzeće 100% gpu ako staviš bilo kakav sync uključen? ok ovisi na koliko Hz staviš sync... ali ako staviš tipa 60Hz na FHD neće ni jedna grafa jača od gtx 1060/rx470 biti na 100% da ga jebeš uzduž i poprijeko

ako ti je cpu bottleneck, tipa jako slabi cpu tipa neki 2/4 thread i3 i sl. sync će pomoći da regulira refresh rate monitora sa fps, kad padne ispod 60 fps da spusti refresh rate na taj niži fps, a pritom će gpu imati niži load... nije procesor uzeo na sebe load od gpu niti išta slično već jednostavno nema snage da pripremi podatke u tolikoj količini koliko gpu treba da bude na 100%, odnosno na 60fps

9 godina
protjeran

evo, konkretno pitanje: sto se dogodi sa cpu usage kad gpu usage padne na recimo 70%?

Brajanov život
16 godina
protjeran
Tonči kaže...

2700X je na 1958 bodova u CB za MT, što je 3% sporije od 7820X stock for stock...

1958cb nema nikakve veze sa stock postavkama tih procesora, to je max oc dobrog primjerka 2700x...

9 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

evo, konkretno pitanje: sto se dogodi sa cpu usage kad gpu usage padne na recimo 70%?

pa obično bude na 100% zakucan i imaš stutere, kao što je meni bilo sa privjeskom i 1080ti na bf1 na 4k sa uključenim vsync na 60hz

privjesak gori cijelu partiju na 100% a kartica se hladi na 60-70% loada

kad bi maknuo vsync onda je bilo isto, fps malo poraste, tj load kartice na nekih 80ak% a procesor(privjesak) ostaje na 100%

16 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

Krivo postavljas pitanje, pad gpu usage je (uglavnom) posljedica preopterecenosti procesora...

9 godina
protjeran

vsync = sluzi da izjednace hz i fps i kad je to ukljuceno, grafa ceka na cpu...samim time dize se usage cpua i sa slabijem procesorima dobijes stuttering

fastsync = sluzi tome da grafa ne ceka na cpu vec da radi unaprijed, a kad cpu obavi svoj dio posla dobijes ujednacenu sliku. S obzirom da grafa radi unaprijed, opterecena je 100%, i time smanjuje opterecenje sa cpua, i ujedno se uklanja screen tear...

gsync = je kad imas chip u monitoru i nvidia grafu i oni se medjusobno dogovaraju...

amd freesync sam vec i zaboravio sto je tocno

amd ima takodjer neki pandan nvidia fastsyncu koji radi istu stvar ko i nvidia fastsync

edit: krivo se izrazavam, mislim tocno pisem krivo...nije freesync nego fastsync jebali ih nazivi...

jednostavno otvorite nvida control panel, odite pod 3d postavke, skrolajte dolje i ukljucite fastsync...vsync ako ima di opcija u igri, iskljucite...i da vidis kako privjesak prashi...

ako je ovaj war3 tft dobio karton radi ovoga, molim da ga maknete njemu i date meni...kriv sam...mozak mi je u raspadu...

Brajanov život
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2018 10:56 (Gorstak79).
17 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

1958cb nema nikakve veze sa stock postavkama tih procesora, to je max oc dobrog primjerka 2700x...

Nije zapravo ni max ni dobar primjerak, ali jest 4.3 oc.

Nope.
14 godina
protjeran
Zuti sam pobrao preko u ryzen temi, a ovo gore sto sam lavu odgovorio nisam mislio na tebe vec na jednog forumasa koji nema osnove kulture.

Ti znas uletit sa svakakvim "informacijama", al barem se znas ponasati kako spada.
13 godina
neaktivan

Moj score je 1950cb na nešto nižem taktu od 4.2ghz, ako oni ostvaruju 1958cb na 4.3ghz znači da koriste sporiju/neoptimiziranu memoriju. Ukratko, ništa groundbreaking, usporedno sa sky->kaby refreshom. Pitanje je samo koliko se zapravo novi procesori mogu klokat zadržavajući normalan napon.

16 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...
Tonči kaže...

Nije zapravo ni max ni dobar primjerak, ali jest 4.3 oc.

4.3ghz je dobar primjerak. Dobar primjerak 7820x ide bez problema preko 2200cb...

16 godina
protjeran
_mark0_69 kaže...

Moj score je 1950cb na nešto nižem taktu od 4.2ghz, ako oni ostvaruju 1958cb na 4.3ghz znači da koriste sporiju/neoptimiziranu memoriju. Ukratko, ništa groundbreaking, usporedno sa sky->kaby refreshom. Pitanje je samo koliko se zapravo novi procesori mogu klokat zadržavajući normalan napon.

Dobar score, fali ti 13 bodova za bit najbrzi na hwbot-u. Gledajuci "normalna" hladjenja naravno...

14 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
funny games kaže...

ryzen bolji u svemu osim u igranju i potrošnji.zapravo igre su opet dobre solidne brojke,sa obzirom na max optimizaciju za intel procesore.sve u svemu i dalje bi radije kupio ryzena za multifunkcionalnost,a vi se intelasi izjedite.iako koliko je mjerodavan ovaj test ovog lika koji hvali intel na svakom koraku.gušteri skupite se u grupicu i nastavite bla bla i kme me.

i ko kukavice prijavljivajte samo i dalje :D uživaje u u gledanju videa o novim intelovim procesorima,a vi turirajte stare kante 

Dok mi tuniramo stare kante ti sanjaš o tome i proklinješ dan kad si (ako si) kupio superklokabilni Ryzen (u najboljem slučaju uspijete ubosti cijela 4ghz).

Da je meni samo znati kako si ti shvatio da je riža bolja u svemu 

Nisi ti jos dobro upoznao gospodina "kompleks na n-tu", shvatit ces ubrzo o kakvom je slucaju rijec. 

12 godina

OOOOO itekako ja poznam situaciju, pratim ja te teme intenzivno mada se rijetko oglašavam. 

Nemam ja više želudac za uvjeravanje nedokaznih likova u nešto očito zato više ne sudjelujem intenzivno kao nekada, javim se ovako tek kad mi netko digne tlak ka šta je on uspio u zadnjih par dana. 

MISCREATED
16 godina
funny games kaže...

ryzen bolji u svemu osim u igranju i potrošnji.zapravo igre su opet dobre solidne brojke,sa obzirom na max optimizaciju za intel procesore.sve u svemu i dalje bi radije kupio ryzena za multifunkcionalnost,a vi se intelasi izjedite.iako koliko je mjerodavan ovaj test ovog lika koji hvali intel na svakom koraku.gušteri skupite se u grupicu i nastavite bla bla i kme me.

i ko kukavice prijavljivajte samo i dalje :D uživaje u u gledanju videa o novim intelovim procesorima,a vi turirajte stare kante .

Ma kad je riza valjala samo da mi je znati trenutno ako bas ti treba procesor za rendanje onda njega kupujes ali brate za igrica intel ubija po 2-3 godina stariji od rize.Znas kad ce AMD razvaljivati onog dana kad im single core bude pod jednak ili jaci od intelovog do tad nista mozes  samo sanjati.A bas me zanima koji postotak foruma da koristi procesor za rendanja i za igranje po svemu dosad vidjenom 90% ih igra igrica 10% radi rendanje obrada fotografija i tako 

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2018 14:27 (dreadmoore).
14 godina
funny games kaže...

i ko kukavice prijavljivajte samo i dalje :D uživaje u u gledanju videa o novim intelovim procesorima,a vi turirajte stare kante 

Hodl.

De malo o toj optimizaciji. Zanima me kako se to optimizira za "intel" ?

14 godina

Single core im je podjednak, intel ima prednost u frekvenciji i tu si stvara veci single core.

9 godina
protjeran

nemate vi pojma, ryzen je najbolji, kad prodam ovaj combo 6600k ima da kupim ryzen3 i da ga klokam na 3.8 pa ćete vidjeti boga svoga 

evo ovdje u oglasu piše da je ovaj jači od i7 2600 i 6600k pa vi recite da nije istina, ako nista sami probali i testirali, pojma nemate mulci jedni

https://www.njuskalo.hr/pc-racunala/amd-am4-ryzen-3-2200g-vega-8-2gb-grafika-ddr4-3000mhz-oglas-25178500

16 godina
ivanzu kaže...

Single core im je podjednak, intel ima prednost u frekvenciji i tu si stvara veci single core.

Evo ti pa usporedjuj sa 2 godine starijim procesorom od tog tvog 

eto nemoras se patiti i to sam za tebe odradio 

AMD AntiBoy
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2018 14:47 (dreadmoore).
15 godina
lav1000 kaže...

nemate vi pojma, ryzen je najbolji

Lav, stari troll. 

16 godina
protjeran
ivanzu kaže...

Samo jedan 8400 na 3.8ghz je brzi od 4ghz ryzena u igrama, ponekad i dosta. Problem nije samo u snazi jedne jezgre vec i u sporoj komunikaciji izmedju jezgri..

9 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
lav1000 kaže...

nemate vi pojma, ryzen je najbolji

Lav, stari troll. 

evo odmah neka naoblaka se pojavila čim sam ja napisao da je riža najbolja 

18 godina
Inače 8400 boosta do 4ghz i u igrama su jako blizu, tak da ne znam koliku tu prednost ima i5 8400 jer je i dosta skuplji za mozda 10% bolje perf, a za istu lovu koju platis int konf dobis ryzen 2400g koji je 4/8 cpu. Sad je malo bolja stvar za Intela jer su konačno izdali jeftinije ploce ali ja bih isao za istu lovu na ryzen konf
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
odjavljen
Gorstak79 kaže...

vsync = sluzi da izjednace hz i fps i kad je to ukljuceno, grafa ...

Funkcioniralo bi to tako kad bi procesor bio sposoban filat karticu na željeni fps bez štucanja prilikom 100% opterećenja, a privjesak, ko što veli lav, to ne može u paru sa 1080ti.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
protjeran
eywa33 kaže...
Gorstak79 kaže...

vsync = sluzi da izjednace hz i fps i kad je to ukljuceno, grafa ...

Funkcioniralo bi to tako kad bi procesor bio sposoban filat karticu na željeni fps bez štucanja prilikom 100% opterećenja, a privjesak, ko što veli lav, to ne može u paru sa 1080ti.

u BF1 na mp conquestu sa 64 playera, privjesak pada u područje 30-40fps dok ne dođe k sebi nakon početnog loada... kartica poput 1080ti na 4K radi jedva na 50% tada...

jel koristi itko ovaj fastsync uključen? ja nisam nikad... jel ima kakva caka u tome? bolje, gore?

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2018 15:22 (lav1000).
8 godina
lav1000 kaže...

jel koristi itko ovaj fastsync uključen? ja nisam nikad... jel ima kakva caka u tome? bolje, gore?

koristim ga stalno, jer imam adaptivesync monitor sa nvidia grafom

radi ko beba 

bolje je od vsynca jer minimizira input lag drasticno, losije od adaptive i g-synca naravno, jer nema benefita kada ti FPS pada ispod osvjezavanja monitora

ako ti FPS nikada ne ide ispod osvjezavanja monitora, onda je fastsync odlicna stvar, ako nemas g-sync monitor naravno

14 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Inače 8400 boosta do 4ghz i u igrama su jako blizu, tak da ne znam koliku tu prednost ima i5 8400 jer je i dosta skuplji za mozda 10% bolje perf, a za istu lovu koju platis int konf dobis ryzen 2400g koji je 4/8 cpu. Sad je malo bolja stvar za Intela jer su konačno izdali jeftinije ploce ali ja bih isao za istu lovu na ryzen konf

Kak je dosta skuplji kad su cijene 8400 i 1600 identicne kod nas? Za 8400 sad mozes uzeti jeftiniji plocu i ram i jos doijes bolje performanse, onaj tko kupuje konfiguraciju za gaming nema sta puno razmisljati.

Ne znam cemu uopce spominjati 2400g koji nije do koljena 8400, on je jedino dobar za neko uredsko racunalo bez kartice. I3 8100+h ploca combo je sad poderao cijelu ryzen 3 postavu koja je u izgubila i ono malo smisla sto je imala...

9 godina
protjeran
war3_tft kaže...
Patrick_cro kaže...

Kak je dosta skuplji kad su cijene 8400 i 1600 identicne kod nas? Za 8400 sad mozes uzeti jeftiniji plocu i ram i jos doijes bolje performanse, onaj tko kupuje konfiguraciju za gaming nema sta puno razmisljati.

Ne znam cemu uopce spominjati 2400g koji nije do koljena 8400, on je jedino dobar za neko uredsko racunalo bez kartice. I3 8100+h ploca combo je sad poderao cijelu ryzen 3 postavu koja je u izgubila i ono malo smisla sto je imala...

nemaš ti pojma googleboy  moraš klokati do iznemoglosti svoj i5 da prestigneš jedva 2% ryzen3 na 3.6Ghz 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice