Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.550.243
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: CPU chat tema
Mrgud Veliki kaže...

Da ja uletim sa jednim brzopoteznim pitanje dok se prepucavate

Dakle, koliko sam ja shvatio, bolje (i jeftinije) je uzeti 1500x nego 1600 kada se radi o 'casual' igranju ? Ili sam nesto krivo shvatio ?

Sada za Intel nisam gledao, jer nesto sumnjam da ima nesto konkurentno u tom cjenovnom segmentu. Ili se varam ?

Uzmeš 1400 i namjestiš ga na 3.8 bez beda. Ali za causal je i 1200 sasvim dovoljan, isto ga namjestiš na 3.8.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
15 godina
Mrgud Veliki kaže...

Dakle, koliko sam ja shvatio, bolje (i jeftinije) je uzeti 1500x nego 1600 kada se radi o 'casual' igranju ? Ili sam nesto krivo shvatio ?

Sada za Intel nisam gledao, jer nesto sumnjam da ima nesto konkurentno u tom cjenovnom segmentu. Ili se varam ?

Da si godinama miran ti je najbolja ponuda R5 1600 + neka B350 MBO ili nešto skuplja varijanta od Intela i5 8400 + Z370 MBO. Inače, što kaže kolega za casual gaming je dobar i bilo koji Ryzen te Intel quad core.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.10.2017 16:11 (itomic009).
17 godina
odjavljen
itomic009 kaže...
Mrgud Veliki kaže...

Da si godinama mian ti je najbolja ponuda R5 1600 + neka B350 MBO ili nešto skuplja varijanta id Intela i5 8400 + Z370 MBO. Inače, što kaže kolega za casual gaming je doba i iblo koji Ryzen te Intel quad core.

Kako sam si postavio limit oko 3 kile za MBO+CPU+ 8 giga RAM bas gledam sto mi je bolje.

1600 + ASRock 350M ili 1500x + ASRock Fatality AB350 k4. Nekako mi se ova druga kombinacija cini boljom opcijom. Jos jedino ne znam kojih 8 giga u keksu da uzmem (ne trebam nesto brzu memoriju), a da ne bude nekih problema.

13 godina
neaktivan

Ili uzmi 1200 ili 1600, 1400 i 1500X bih zaobisao, ne isplati se.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
Zapravo je jako jednostavno, sa naponima moras prckat kod svakog kloka i na svakoj platformi, xmp elegantno ukljucis jednim klikom (ne moras sam namjestat latencije, napone i igrat lutriju).

Ostatak kao i uvijek ovisi o cipu, 8600k je hladniji i u prosjeku ga mozes vise kloknut (veliki + za jedan gaming cpu), a 8700k ako zanemaris nebuloze od 5.0+ ghz i ne znam kakve napone i shvatis da ti je 4.8-4.9 dovoljno za performanse ryzen 7 u pro alatima opet imas normalne temp. Kak bi gameri rekli "gg no re".

Ne, moraš. XMP je samo okvirna postavka i nema veze s naponima. Napone namješta ploča i najčešće nisu idealni (uglavnom su viši od potrebnih, ali mogu biti i niži.

Nope.
16 godina
protjeran
XXX kaže...

Puno je tu samo i ako, uglavnom izbjegavati ako ne želiš puno prčkati sa naponima, delidanjem i proučavanjem forumaških iskustava. Previše muke sa tim skupim K procesorima 

Maksimalna temperatura zabilježena na jednoj jezgri je bila 88°C, što je poprilično, čak i s vodenim hlađenjem. Kada ugasimo Core Enhancement i kad sve jezgre “turbaju” do 4.3 GHz temperatura pada na 68°C, a kod overclockinga raste na visokih 93°C.

http://www.pcekspert.com/clanak/intel-i7-8700k-recenzija/?pg=5

93 stupnja uz vodeno 

Te temperature iz pcekspert testa su irelevantne posto koristi nove verzije prime-a. To nema nikakve veze sa temperaturama pri "normalnom" koristenju racunala...

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

da ak pod normalnim misliš na surfanje i pisanje gluposti po forumu. Čak i gamingu koji ga ne koristi ni 50% udara na 90 stupnjeva. U torturi ide u nebo.  

http://www.tomshardware.com/reviews/intel-coffee-lake-i7-8700k-cpu,5252-12.html

i to izvan kućišta pri sobnoj od 22 stupnja 

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.10.2017 15:46 (XXX).
12 godina
neaktivan
CPU chat tema

Ryzen nebi bio rerna da može radit na 5ghz? Malo logike... Nemoš vjerovat! Intel na 5ghz je vruc, a ryzen hladan na 3.7-3.8

Battlelog: D3lBoy-00
16 godina

Da ako bi ryzen radio na 5ghz onda od intela nebi nista ostalo 

12 godina
neaktivan

Kad bi mainstream Intel imao 8 jezgri od Ryzena nebi nista ostalo... kad bi baba imala k...

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.10.2017 15:53 (D3lBoy).
16 godina

a to ce ti biti u skorije vrijeme jer sam vidio da valjda ploce Z370 podrzavaju 8/16 cpu 

14 godina
dreadmoore kaže...

a to ce ti biti u skorije vrijeme jer sam vidio da valjda ploce Z370 podrzavaju 8/16 cpu 

Yeah right.

16 godina

Da samo neznam na kojoj sam stranici vidio mozda je patka ali ajd znaj kad se sve mjenja svako malo mozda ako se nevarma da sam vidio na stranici Wccftech

18 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Ryzen nebi bio rerna da može radit na 5ghz? Malo logike... Nemoš vjerovat! Intel na 5ghz je vruc, a ryzen hladan na 3.7-3.8

Sve bi bilo OK ne bi bilo mjesta kritici da kod delidinga ne izgubi dvadesetak stupnjeva. Znači može se ako se hoće.

16 godina

Moglo bi kad bi stavljali bolju thermalnu pastu ili recimo tekuci metal al onda i cijena bi bila visa

13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Kad bi mainstream Intel imao 8 jezgri od Ryzena nebi nista ostalo... kad bi baba imala k...

Ima intel 8 jezgri, jedini problem je sto ce ti trebati eventualno i jaci kablovi za napajanje na ploci ako ga clockas i oni pocnu pregrijavati 

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Dobro za kućni ugogađaj kad počne kućište pucketati...poput kamina 

12 godina
neaktivan
chaselol kaže...
D3lBoy kaže...

Ima intel 8 jezgri, jedini problem je sto ce ti trebati eventualno i jaci kablovi za napajanje na ploci ako ga clockas i oni pocnu pregrijavati 

Nema... Kako god, kad bude Ryzen na tim clockovima radio raspravljat cemo. Do onda nema smisla.

14 godina
protjeran
Ma i zadnji put je stavljao te "gaming temperature" koje nemaju veze s vezom, pusti trola.

Evo kako izgledaju temp iz kvalitetnog izvora, blender, katastrofa cip 4.9ghz na 1,4v

https://www.gamersnexus.net/images/media/2017/CPUs/8700k/8700k-delid-thermals-blender_1.png
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Toms hardware testirao ali ti koji nisi ni vidio procesor uživo znaš bolje. Koja trolčina, aj daj mi prst dolje 

18 godina
neaktivan
CPU chat tema

evo u nasim ducanima 8700k ocekujem uskoro da ga netko uzme pa da javi dojmove.

14 godina
protjeran
Zato malo proucis kojem ces kanalu vjerovati, nekome tko ima najveci naglasak ma temperature bez obzira sto testirao (gpu, cpu, kuciste) il nekoj polovicnoj recenziji.

Evo vidim Luci prodaje 7700k, vjerovatno covjek uzima 8700k pa bi se opet mogao popisat po tvojim "cinjenicama". Daj mi palac gore, jer znas i sam da samo trolas. ;)
13 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

Nema... Kako god, kad bude Ryzen na tim clockovima radio raspravljat cemo. Do onda nema smisla.

Vazi kad intel bude imao 8 jezgri za 300$ raspravu nastavljamo 

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Bolje i7 8700 bez k, 400 kn je jeftiniji a tak buš K kloknuo da se pokažeš na forumu i poslje ga vozio na stock brzinama, jer i neklokan je brutalno brz. Nemoraš se brinuti o naponu, hlađenju, delidingu i drugim glupostima.

18 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
Zato malo proucis kojem ces kanalu vjerovati, nekome tko ima najveci naglasak ma temperature bez obzira sto testirao (gpu, cpu, kuciste) il nekoj polovicnoj recenziji.

Evo vidim Luci prodaje 7700k, vjerovatno covjek uzima 8700k pa bi se opet mogao popisat po tvojim "cinjenicama". Daj mi palac gore, jer znas i sam da samo trolas. ;)

Škot ti je fino pokazao kojem kanalu vjerovati  Uostalom znamo da si ti Luci, ne moraš se pretvarati 

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.10.2017 16:42 (XXX).
12 godina
neaktivan
chaselol kaže...
D3lBoy kaže...

Vazi kad intel bude imao 8 jezgri za 300$ raspravu nastavljamo 

Totalno van konteksta i teme... Raspravljamo o tome što se cudite da je Intel vruc na 5ghz, ne o sta je bolji buy... Ali odustajem, sad ces blebnut nest i rec EOD i amen. Rdlo-bilo rasprave kak moja baba kaže

18 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...
Rdlo-bilo rasprave kak moja baba kaže

Moja baba je uvijek govorila, s kim si takav si 

14 godina
protjeran
Vjerovat skotu je isto kao da kazes vjeruj dnevno.hr-u, tuzno. Aj barem znamo s kakvih kanala volis crpit "cinjenice" :)
10 godina
odjavljen
XXX kaže...
D3lBoy kaže...
Rdlo-bilo rasprave kak moja baba kaže

Moja baba je uvijek govorila, s kim si takav si 

OVO JE ISTINA!

18 godina
CPU chat tema

Mnogo ste smesni...

Ja zato imam doma i i7 6700K i Ryzena 1600

;)

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice