Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.563.473
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Re: CPU chat tema
mrsmith kaže...
toxic kaže...

Moja ne radi na 3ghz da ga hebes...

Jesi isprobao istu memoriju u nekom Intel setupu? Čudno da ne radi, ASRock je izdao BIOS za tu plocu sa zadnjom AGESA podrskom. Možda je memorija za reklamaciju :)

BMK :):)

ja više ništ ne diram niti petljam dosta mi je.

18 godina
odjavljen
toxic kaže...

Briga te za druge, tako napisi...

Freak Show Inc.
16 godina
toxic kaže...

Jesi pokusavao preko manuala a ne preko xmp profila da je dignes na 3000Mhz i kod mene nemoze preko XMP profila preko 2800Mhz da ga jebes 

16 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ne bi bilo ni prvi put da je nešto s memorijom.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
9 godina
DarthMarkus kaže...
.

Ma cl12 ti je ? Ostale latencije ? CR 1T ću pretpostavit ? Čisto me zanima ...

12-15-15-36-48-1 (tCAS-tRC-tRP-tRAS-tCS-tCR)
https://valid.x86.fr/0jp8qt
18 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
toxic kaže...

Jesi pokusavao preko manuala a ne preko xmp profila da je dignes na 3000Mhz i kod mene nemoze preko XMP profila preko 2800Mhz da ga jebes 

evo ja budala opet probao. inace tko me zna zna da znam ocat i to posteno, imao sam hrpu amdova i intela i nikada na stocku..

dakle na 3ghz ne boota jednostavno ma sto radio od rucnih latencija, napona itd...

na 2800mhz udem u windowse ali ne mislim raditi mem test jer sam tako prosli puta shebo windowse a iskreno to mi je najveca muka raditi.

sto je sigurno sigurno a to je 2666mhz cl14, i tako ostavljam dok ne izade novi updejt za bios pa cu onda testirati ponovo..

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.10.2017 18:28 (toxic).
17 godina
war3_tft kaže...

Zna se za sto ljudi koriste cpu od 1500kn

Cpu ne služi za igre, vjerovatno si pobrkao gpu i cpu.Imaš slovo g i c, pazi.

kradem mine iz minskog polja
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ocito je neko sranje u pitanju sa AMD cipsetom/biosom jer ta memorija mora moci raditi na 3000 da ga jebes

Freak Show Inc.
9 godina
Friday kaže...

Ocito je neko sranje u pitanju sa AMD cipsetom/biosom jer ta memorija mora moci raditi na 3000 da ga jebes

sranje je ali ne u amd cipsetu nego u "xmp" "standardu" koji to i nije,  bar sta se amda tice....

"Extreme Memory Profile (XMP)

A similar, Intel-developed JEDEC SPD extension for DDR3 SDRAM DIMMs. This uses bytes 176–255, which are unallocated by JEDEC, to encode higher-performance memory timings"

sors: https://en.wikipedia.org/wiki/Serial_presence_detect#XMP

18 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
Friday kaže...

sranje je ali ne u amd cipsetu nego u "xmp" "standardu" koji to i nije,  bar sta se amda tice....

"Extreme Memory Profile (XMP)

A similar, Intel-developed JEDEC SPD extension for DDR3 SDRAM DIMMs. This uses bytes 176–255, which are unallocated by JEDEC, to encode higher-performance memory timings"

sors: https://en.wikipedia.org/wiki/Serial_presence_detect#XMP

Ma uopce nije bitna implementacija - barem sto se nas kupaca tice. Ako ta memorija moze raditi na 3000 mhz onda je ocito sposobna. Ja ne kazem da tu mozda nema neka "caka" zbog koje je AMD-u to problem implementirati ali cinjenica je da ljudi popizde kad kupe memoriju sa cije kutije vrsiti 3200 MHz a jedva ju natjeraju da radi na 2800 Mhz (primjerice). Pogotovo zato jer ryzen ocajno treba brzu memoriju da bi pokazao snagu. 

Moja memorija je deklarirana za rad na 3000 MHz i radi bez greske na tom taktu. Cak sam umjesto defaultnih CR2 stavio CR1 i nema problema. Po netu vidim da moze ici na 3400+. Iako je meni posve svejedno sa intelom, pola frejma vamo-tamo. Ali da imam ryzena i da se telim od muke da ju natjeram da radi preko 2800 mislim da bih zavitlao cijelo kuciste kroz prozor.

Freak Show Inc.
9 godina
Friday kaže...

...Po netu vidim da moze ici na 3400+....

ti i net protiv datasheeta proizvodjaca cipova....

18 godina
odjavljen
dabar_solta_V2 kaže...
Friday kaže...

...Po netu vidim da moze ici na 3400+....

ti i net protiv datasheeta proizvodjaca cipova....

Cek, tvrdis da ne moze ili sta? 

Freak Show Inc.
9 godina
Friday kaže...
..

Cek, tvrdis da ne moze ili sta? 

ne pricam jeli moze ili ne, to je oc.

13 godina
neaktivan

Ne znam koje sve postavke ima tvoja ploča, ali na c6h ima dosta opcija koje se mogu podesit kako bi se izbjegle/pomaknule "memorijske rupe".

Npr. procodt (single rank kitovi često dobro rade na 53.3Ω, 60Ω ili 68Ω, dok dual rank "vole" 80Ω [nije pravilo, ali se pokazalo točnim u većini slučajeva]) i cldo_vddp (850-1000mv, individualno za svaki kit, nema nekog pravila) pa ako imaš te postavke možeš se igrat malo sa njima.

Također, nije loše postavit broj pokušaja ram treninga na možda 3 dok ne nađeš prethodno spomenute vrijednosti koje rade najbolje.

18 godina
odjavljen
CPU chat tema

A jebo te led, moras zavrsiti ETF da bi mogao natjerati memoriju da radi na deklariranom taktu...

Freak Show Inc.
13 godina

To ti je isto kao kad ASUS ne zna sto im bios radi i što može i ne može.

coffe,coffe,coffe.....
18 godina
CPU chat tema

Imam ja ddr3 na 2800mhz pa nema sanse da radi na toj brzini na mojoj ploci koliko god probavao, max sta ide je 2400mhz tako da je to i do ploce i do imc

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
Friday kaže...

A jebo te led, moras zavrsiti ETF da bi mogao natjerati memoriju da radi na deklariranom taktu...

ali deklarirani takt od proizvođaća je na 1.2v i po jedec standardu , ne xmp-u..

8 godina
protjeran
Friday kaže...

po nekoj logici, stavis najlabavije latencije, nafrljis da vidis koliko mhz ide, i onda zatezes latencije...

18 godina
neaktivan
Gorstak79 kaže...
Friday kaže...

po nekoj logici, stavis najlabavije latencije, nafrljis da vidis koliko mhz ide, i onda zatezes latencije...

ma mogu ja stavit cl20 na 3000mhz ne boota i amen, kad nabavim drugi kit vidjet cu bude li se ista promijenilo samo se nadam da nece na gore :)

sada imam samo 8gb sc uskoro ce biti 16gb dc

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.10.2017 19:54 (toxic).
14 godina
protjeran
Frekvencija i latencije koje pisu na nekoj memoriji znaci da je ta memorija prosla test na istima i kao takva bi trebala raditi. Ako ne radi il je faulty il je do sistema koji ju pokrece.
9 godina
war3_tft kaže...
Frekvencija i latencije koje pisu na nekoj memoriji znaci da je ta memorija prosla test na istima i kao takva bi trebala raditi. Ako ne radi il je faulty il je do sistema koji ju pokrece.

u koju memoriju se zapisuju ti profili s takvim brzinama?

18 godina
neaktivan
war3_tft kaže...

nemoj hebat ... trece nema zar ne :)

14 godina
protjeran
Ja sam odgovorio na ono sto je covjek napisao da je deklarirani takt samo 2133, ako pise 3200 onda je i to deklarirani takt, ta memorija je sposobna vrtit taj takt, ne samo standardni 2133.
18 godina
neaktivan
war3_tft kaže...
Ja sam odgovorio na ono sto je covjek napisao da je deklarirani takt samo 2133, ako pise 3200 onda je i to deklarirani takt, ta memorija je sposobna vrtit taj takt, ne samo standardni 2133.

pa naravno.

ne bih nikada kupio skuplju memoriju koja se prodaje pod 3000 mhz a znam da radi na npr 2133mhz, tada bih kupio 2133mhz i prosao jeftinije..

glupo je ovo kod AMD-a sto je je.

14 godina
toxic kaže...
war3_tft kaže...

pa naravno.

ne bih nikada kupio skuplju memoriju koja se prodaje pod 3000 mhz a znam da radi na npr 2133mhz, tada bih kupio 2133mhz i prosao jeftinije..

glupo je ovo kod AMD-a sto je je.

Zato ja kupio KingstonHypX noob verziju kad je bila jeftina, ocao na 3000 Mhz, otpustio latencije malo i presretan. Nekima čak ide na 3200 Mhz (vjerovatno black ed keksi), meni ne, ali sam super zadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.10.2017 20:45 (DarthMarkus).
14 godina
protjeran
DarthMarkus kaže...

Zato ja kupio Kingston Hyp X noob verziju kad je bila jeftina, ocao na 3000 Mhz, otpustio latencije malo i presretan. Nekima čak ide na 3200 Mhz (vjerovatno black ed keksi), meni ne, ali sam super zadovoljan.

ja imam hyper x Fury i oc ide s stock-a 2400 na 3200 bez da se ista promjenilo, osim napona(1.35/stock 1.2v) eto samo 800mhznoobs friendly!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.10.2017 21:03 (Stjepanj).
16 godina
CPU chat tema

Evo i kod mene sa 1.350v ide na 3000mhz a jos su razlicite jedna je Kingston Fury Hyper X 2666Mhz 1.2V druga je  Kingston Savge Hyper X 2133 1.2V /2400 1.35V/2666MHz 1.35V sto se tice letancija sve je automatski jer bilo sto da mjenjam nece da boota

Edit: Ali kad dodas malo soka ide to i na 3200Mhz

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.10.2017 21:48 (dreadmoore).
14 godina
neaktivan
Friday kaže...

Koliko vise? Koji je to napon?

Iskreno nemam pojma sad, pogledacu sutra za vikend nisam stigao da se igram sa novim bios update sto je bio prije 15tak dana :)
Ali nije bilo nesto drasticno, tipa 1.4 ili tako nesto, znaci zanemarivo je sve do 1.5V pa i sam 1.5V za 24/7

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
18 godina
odjavljen
CPU chat tema

Ovo sa memorijom ocito ide na bolje, ali i dalje mi se cini kao kad nesto na linuksu ne radi - "ma buraz samo si dodas drivere i prekompajliras kernel"

Freak Show Inc.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice