Što da radim s pronađenim mobom

poruka: 44
|
čitano: 13.803
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Što da radim s pronađenim mobitelom ?

Uglavnom, u ponedjeljak ulazim ja u prazan tramvaj i pronađem na podu mobitel, bio je prazan pa sam ga ponio sa sobom, no kod kuće sam primjetio da za njega treba drugačiji punjač, naručio sam punjač koji mi je danas stigao, pokrenuo sam ga i radio je no nisam znao lozinku niti kako da ga otključam te nisam uspio doći do kontakta vlasnika, sjetio sam se pa sam pitao online HT je li možda netko prijavio nestanak mobitela no dobio sam odgovor da mi to ne mogu reći. E sad neznam što da napravim sa mobitelom. Ako ga ostavim kod sebe mislim da je to kazneno djelo tako da to ne dolazi u obzir, Ako ga odnesem u policiju ta opcija mi se ne sviđa jer bi možda mogao imati problema ako je vlasnik prijavio nestanak a ja sam ga donio tek nakon tri dana od pronalaska, Vidio sam na internetu da zet kao ima neki odjel za izgubljene stvari tako da bih ga mogao dati nekom vozaču da to tamo odnese ili bih mogao najjednostavnije ostaviti mobitel tamo gdje sam ga pronašao. Već sam prije pronašao isto tako mobitel i vratio ga vlasniku no ako još jednom pronađem mobitel na podu vjerojatno ću ga tamo i ostaviti jer u ovom slučaju sam samo izgubio puno vremena i još sam u minusu jer sam kupovao punjač koji mi netreba.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Što da radim s mobom

Imao sam sličan slučaj, samo što je u pitaju bio prijenosni router za net. Saznao broj kartice, nazvao HT objasnio situaciju i bez problema su mi dali ime i prezime vlasnika, čak i broj telefona na koji ga mogu nazvati. Nazvao čovjeka predao mu router i svi sretni.

Origin/Steam/YouTube : Dom1natoRRR
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Što da radim s mobom
imaš li sim karticu?stavi ju u neki stari dumbphone i nazovi mamu tatu kogagod,i javiš im da si pronašao mobitel.
Sjedi 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Što da radim s mobom

Imam sim karticu ali nemam njezin pin zar u starim mobitelima ne treba pin???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Što da radim s mobom
ZABORAVKOO kaže...

Imam sim karticu ali nemam njezin pin zar u starim mobitelima ne treba pin???

treba,hm.Ako znaš da je tcom odi do tcom centra i oni mogu saznati na koga je broj i kontaktirati ga nekako aaaaaaaali razmisli dali bi netko napravio za tebe.Uglavnom sretno sa pronalaskom vlasniku i ja ti dajem +100karma pointsa za trud i poštenost.A koji je mobitel u pitanju?

Sjedi 1
14 godina
Što da radim s mobom

Ja nekako imam feeling da si ti ipak njega htio zadrzati za sebe,pa kada si skontao da sa njim ne mozes nista,tek onda si ga odlucio vratiti!

Moja teorija je dobro potkovana motivom jer si narucio punjac-mislim,tko jos narucuje punjac od mobitela koji zeli vratiti?

Ali nema veze,mozes sim karticu odneti u odgovarajuci centar,di mogu vlasnika preko nje kontaktirati,ili odnesi mob lokalnom hakeru da ti ga otkljuca!

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
Moj PC  
12 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Mob je Samsung Galaxy A3 2017, nisam siguran od kojeg je operatera ali misli da je od HT jer mi se jednom kolko se sjecam kad sam ga upalio pokazalo kod onih crtica za signal t com ali to mi nema bas smisla jer sam tad stavio simpa karticu, no mogao bih onda svratiti do centra pa pitati

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Što da radim s pronađenim mobom
ZABORAVKOO kaže...

Mob je Samsung Galaxy A3 2017, nisam siguran od kojeg je operatera ali misli da je od HT jer mi se jednom kolko se sjecam kad sam ga upalio pokazalo kod onih crtica za signal t com ali to mi nema bas smisla jer sam tad stavio simpa karticu, no mogao bih onda svratiti do centra pa pitati

Kako nisi siguran od kojeg je operatera? Pa izvadi SIM iz mobitela i pogledaj čiji je.

edit: A ja bih ga i probao staviti u drugi mob. Ako je osoba isključila provjeru PIN-a i ako ima brojeve na kartici, možeš možda naći mamu tatu ženu. Mala je vjerojatnost, ali uzelo bi ti 5 min da probaš.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2018 19:31 (Mirko935).
14 godina
Mirko935 kaže...

Kako nisi siguran od kojeg je operatera? Pa izvadi SIM iz mobitela i pogledaj čiji je.

edit: A ja bih ga i probao staviti u drugi mob. Ako je osoba isključila provjeru PIN-a i ako ima brojeve na kartici, možeš možda naći mamu tatu ženu. Mala je vjerojatnost, ali uzelo bi ti 5 min da probaš.

Bilo bi fora,on ubaci sim i skonta da je to tajni mobitel Dalićke sa kojega je slala e-mailove!

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
8 godina
protjeran

vrati mob na muriju, inace ti mogu doci doma po njega, ako vlasnik prijavi da je nestao....

Brajanov život
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Ja nekako imam feeling da si ti ipak njega htio zadrzati za sebe,pa kada si skontao da sa njim ne mozes nista,tek onda si ga odlucio vratiti!

Moja teorija je dobro potkovana motivom jer si narucio punjac-mislim,tko jos narucuje punjac od mobitela koji zeli vratiti?

Ali nema veze,mozes sim karticu odneti u odgovarajuci centar,di mogu vlasnika preko nje kontaktirati,ili odnesi mob lokalnom hakeru da ti ga otkljuca!

To sam i ja naslutio :D haha :D

8 godina
neaktivan
Milka30 kaže...

Dobar feeling prvo sam ga mislio zadržati ali kada sam malo razmislio shvatio sam da to nije uredu, a punjač sam platio danas kada je stigao jer sam mislio da ću ga moći otključati i pronaći kontakt na njemu.

Pa nije da ništa ne mogu s njim, da sam ga htio zadržati napravio bih factory reset ili odnio lokalnom hakeru kako kažeš. Vjerojatno ću onda sutra otići do centra ili više njih ako to nije HT.

Mirko935 kaže...
ZABORAVKOO kaže...

Nisam spomenuo da to nije sim kartica nego usim kartica neznam ni u čemu je razlika ali moguće da zato ne piše od kojeg je operatera. Ta kartica ima samo neke brojeve na sebi no mislim da to ništa ne znači. Probao sam par puta i traži pin.

Gorstak79 kaže...

vrati mob na muriju, inace ti mogu doci doma po njega, ako vlasnik prijavi da je nestao....

To nebi bilo lijepo pogotovo da dođu u subotu kada imam krizmu. Pa jel se može dogoditi da još budem okrivljen da sam "ukrao" mobitel!?!? Najbolje onda da sutra otiđem do operatera a ako to ne uspije onda najbolje da se riješim mobitela da me još ne privedu.

8 godina
protjeran

svaki mob ima serijski, imei ili kako vec...ako ga upalis, on salje podatak di je, ako je smartfon moze imati i zaseban softver za lociranje moba...ako vlasnik ima kutiju s onim papirom, s njim ode na muriju i garantirano ti, ako si ga upalio makar jednom , sutra murija kuca na vrata...i frendici i frendu je murija vratila mobove nakon sto su ih zaboravili u birtiji...

Brajanov život
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2018 22:04 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Ja sam ga danas palio u kući pa nije valjda da sutra dolazi murija. Pa ja sam pošten građanin još mi samo fali nekakva prijava a imam samo 15 godina. Al kak bi oni trebali znat ko je uzo mob mogu ja sutra otić u školu s mobom il negdje drugdje pa će im tamo pokazivat signal hoću reć pa to nije uvjerljiv dokaz da je kod nekog mob i da oni mogu sad nekog privest il napisat kaznu il neznam kj vec zar ne? Ili npr. ako sada razbijem mob na komadiće i bacim ga u kanalizaciju jel me mogu privest i optužit na temelju moje lokacije korištenja moba?

8 godina
protjeran

to ne znam, nisam upoznat s detaljima, ali vjerujem da ce onome tko ga je izgubio biti drago ako bude vracen, kao sto bi i tebi bilo da se radi o tvom mobu...

Brajanov život
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2018 22:23 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Moglo se i pretpostavit da si djete

3 1 hvala 0
10 godina
neaktivan
ZABORAVKOO kaže...

Ja sam ga danas palio u kući pa nije valjda da sutra dolazi murija. Pa ja sam pošten građanin još mi samo fali nekakva prijava a imam samo 15 godina. Al kak bi oni trebali znat ko je uzo mob mogu ja sutra otić u školu s mobom il negdje drugdje pa će im tamo pokazivat signal hoću reć pa to nije uvjerljiv dokaz da je kod nekog mob i da oni mogu sad nekog privest il napisat kaznu il neznam kj vec zar ne? Ili npr. ako sada razbijem mob na komadiće i bacim ga u kanalizaciju jel me mogu privest i optužit na temelju moje lokacije korištenja moba?

Ponesi ga na misu, tijekom krizme i pokaj se. Murja neće dolaziti.

8 godina
neaktivan

Pa naravno ja bih ga i htio vratiti al nebi htio da mi policija dolazi i još me privede za nešto što nisam učinio. Sutra ću probat pronaći operatera a ako mi oni ne pomognu onda ću ga ostavit u nalaznom uredu zet makar sumnjam da će ga tamo vlasnik pronaći.

13 godina
neaktivan
Robi1992 kaže...
Moglo se i pretpostavit da si djete

ironija...

Čovjek samo htio vratit mob a pogledaj u kojem smjeru ide rasprava...

Ako policija slučajno i naleti na vrata ja se nebi previše brinuo, ukrao ga nisi...

12 godina
neaktivan

A jesi probao izvadit SIM i upalit bez? Ako nije uključena sigurnost prilikom paljenja, trebao bi moći ući u uređaj. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Daj molim te, za Samsung a3 si morao naručiti specijalni punjač,  kako da ne.

Biti će da si našao neki iPhone zaključan na iCloud i sad kad si shvatio da factory reset ili "lokalni haker" ne pomažu  odlučio si glumiti poštenjačinu. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
8 godina
neaktivan

Jesam pa mislim ima običnu lozinku za zaslon i ima lozinku na sim karticu ko svaka druga

15 godina
neaktivan

odnesi na policiju te im reci da si imao gužvu zbog krizme i gotovo, ako te imaju zašto si upalio mobitel reci im jer si htio kontaktirati vlasnika za povrat

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
markymark099 kaže...

Daj molim te, za Samsung a3 si morao naručiti specijalni punjač,  kako da ne.

Biti će da si našao neki iPhone zaključan na iCloud i sad kad si shvatio da factory reset ili "lokalni haker" ne pomažu  odlučio si glumiti poštenjačinu. 

Ne razumijem ovu rečenicu s iPhonom no evo da kažem detaljnije kako je bilo. Evo ovo je 100% istina uostalom ne bih lagao kad sam prije 2h bio na ispovjedi a i inače ne lažem: 

pon: idem u grad obavit kj trebam te u tramvaju nađem mob, ponesem ga kući da vidim što je s njim, kod kuće skužim da on treba drugačiji brzi punjač te naručim jednoga, tada nisam znao niti puno razmišljao što ću s mobitelom no mislio sam ga zadržati

uto: malo razmislim o svemu tome i shvatim da je netko drugi izgubio mob a možda ga još i odplačuje uz pretplatu te je sigurno jako tužan zbog toga te mu ga odlučim pokušati vratiti kao što sam vratio i jedan drugi mobitel prije godinu dana

sri: stiže obavijest o prispjeću punjača te sam ga odlučio ipak podići i platiti u nadi da ću uspjeti saznati broj od vlasnika 

čet: poslije škole otiđem na poštu po punjač te kod kuće pokušam otključati ili saznati nekako podatke s moba ali bezuspješno 

10 godina
Ja ću bit iskren sad, 2015. sam našao S5 na doslovno na zebri, uzeo ga i htio si ga zadržat, kad sam stigao kući upalim zaslon i vidim od poznanika je taj mobitel, vratim mu sutradan, a on meni kaže da bi mi idući dan već došla policija na vrata, imali su nekoliko slučajeva prije njegova... nije za igrat se, ispadneš lopov i taj te osjećaj i etiketa muče jedno duže vrijeme, odi sutra na policiju i predaj to
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Meni je fascinantno kako danasnji roditelji ne znaju sta im djeca rade, meni bih roditelji odmah primjetili da okolo nosam predmet koji inace nisam imao, pogotovo ako je nesto skuplje kao mobitel i sl. te detaljno ispitali u vezi toga. Da sam ukrao nesto dobio bih toliki samar da bih se pretvorio u perpetuum mobile.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2018 1:05 (ivanzu).
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Meni je fascinantno kako danasnji roditelji ne znaju sta im djeca rade, meni bih roditelji odmah primjetili da okolo nosam predmet koji inace nisam imao, pogotovo ako je nesto skuplje kao mobitel i sl. te detaljno ispitali u vezi toga. Da sam ukrao nesto dobio bih toliki samar da bih se pretvorio u perpetuum mobile.

nije baš lijepo generalizirati ali imaš pravo. Što je još gore ako ovaj lik ima 15 godina da je toliko neupućen barem su te generacije sinkronizirane sa tehnologijom ili pak su toliko lobotomizirani sa korumpiranim sustavom da misle da policija jede krafne te pije kavu te nema interesa da ih se lovi. 

16 godina

Sasvim je u redu, da petnaestogošnjak, kad nađe mobitel, ne zna što bi s tim, prvo misli dobro zadržati ću ga, pa onda shvati da od toga nema koristi, nakon svega i savjest progovori. Možda na "face" staviti, da je pronađen mob marke samsung, a ostalo neka vlasnik kaže, koji tip i model. Možda ipak nazvati 112 i reći da je pronađen mobitel i odnijeti ga tamo.

uključite logiku, prije postavljanja pitanja
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2018 7:34 (ivo454).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

na sim kartici pise serijski broj ili kaj vec, preko toga ti operater moze saznat tko je vlasnik ako je doticni registriran i u bazi. mozes otic i u neki t-com centar i tamo ti mogu to napraviti

imaj upaljen mobitel jer ce se doticni probat nazvat i onda se samo trebas javiti.

Ako ne uspijes odmah, odi na policiju i vidi dalje s njima.

ja sam nasao prosli tjedan na sredini ceste i trebalo mi 15 minuta da nadjem vlasnika i vratim mobitel. covjeku opao s traktora mobitel, na srecu nije ga nitko pregazio. Pazite da osoba kojoj vracate telefon njega moze i otkljucati, po mogucnosti nazove sama sebe ili da broj da vi nazovete mobitel i tako znate da je vlasnik stvarni vlasnik.

A savjet za one koji izgube mobitel, zovite se svako malo da vam se netko javi, najbolje s nekog broja koji nemate u imeniku jer onda osoba ako ne moze otkljucat telefon vidi broj telefona u notificationu na kojem je propusten poziv (umjesto mama, tata, zena itd.) i moze vas nazvat nazad sa svojega. Ako imate futrole ili nesto slicno stavite unutra mail ili neki broj na koji osoba moze nazvat/kontaktirat i vratiti telefon. recimo ja imam papiric umetnut u onu zastitnu masku na straznoj strani s mailom. Kad netko hoce otkljucat mobitel pise mu tekst Ako je mobitel izgubljen javite na mail moj.mail@gmail.com

Linux, Arch Linux.

3 0 hvala 0
17 godina

prvi put da posta dva puta forum, cudno, a ne mogu obrisat...

Linux, Arch Linux.
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2018 8:35 (Ante).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice