Što da radim s pronađenim mobom

poruka: 44
|
čitano: 13.806
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Re: Što da radim s pronađenim mobom
ZABORAVKOO kaže...

Ne razumijem ovu rečenicu s iPhonom no evo da kažem detaljnije kako je bilo. Evo ovo je 100% istina uostalom ne bih lagao kad sam prije 2h bio na ispovjedi a i inače ne lažem: 

pon: idem u grad obavit kj trebam te u tramvaju nađem mob, ponesem ga kući da vidim što je s njim, kod kuće skužim da on treba drugačiji brzi punjač te naručim jednoga, tada nisam znao niti puno razmišljao što ću s mobitelom no mislio sam ga zadržati

uto: malo razmislim o svemu tome i shvatim da je netko drugi izgubio mob a možda ga još i odplačuje uz pretplatu te je sigurno jako tužan zbog toga te mu ga odlučim pokušati vratiti kao što sam vratio i jedan drugi mobitel prije godinu dana

sri: stiže obavijest o prispjeću punjača te sam ga odlučio ipak podići i platiti u nadi da ću uspjeti saznati broj od vlasnika 

čet: poslije škole otiđem na poštu po punjač te kod kuće pokušam otključati ili saznati nekako podatke s moba ali bezuspješno 

sub: krizma

17 godina

ja sam u subotu ostavio mobitel na klupi te kad sam se vratio nije ga bilo.

zvao sam ga, ali se nitko nije javljao, nakon toga sam otisao kuci te preko maila kojim sam ulogiran na mobitelu ostavio broj i poruku na koji me se moze nazvati

nesto tipa "Ako ste pronasli mobitel, molim vas da nazovete" i broj koji ostavis se moze nazvati bez otkljucavanja. Mobitel se moze i locirati ako mu je GPS ukljucen, a moze se i ringat preko interneta, cak i ako je mobitelu iskljucen zvuk.

Eto, ako neko izgubi mobitel koji ima baterije, dosta lagano ga se moze naci. Tim vise sto ima i dosta appova koji mogu ukljuciti GPS remotely ako su vec instalirani i podeseni, neki cak mogu i okidati slike sa kamera...

pronalazniku preporucam da ga odnese na policiju ili kod operatera, oni ce ga, ako ne rijesiti stvar uputiti di dalje

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Ante kaže...

A savjet za one koji izgube mobitel, zovite se svako malo da vam se netko javi, najbolje s nekog broja koji nemate u imeniku jer onda osoba ako ne moze otkljucat telefon vidi broj telefona u notificationu na kojem je propusten poziv (umjesto mama, tata, zena itd.) i moze vas nazvat nazad sa svojega. Ako imate futrole ili nesto slicno stavite unutra mail ili neki broj na koji osoba moze nazvat/kontaktirat i vratiti telefon. recimo ja imam papiric umetnut u onu zastitnu masku na straznoj strani s mailom. Kad netko hoce otkljucat mobitel pise mu tekst Ako je mobitel izgubljen javite na mail moj.mail@gmail.com

na lock sreen se može staviti email na koji te može kontaktirati ili broj mobitela osim ako nije lock na početku upaljenom mobitelu onda neki mobiteli nema funkciju za stavljanje poruke 

ja bi uvijek na policiju jer može da lopov ukrade pa poslije odbaci mobitel pa bi mogao imati problema ovako si riješio te boli te briga što će biti osim ako nije neko malo mjesto ili poznaješ vlasnika

15 godina

Ako predaš mob muriji ili pak Zetovcima, kao da si ga bacio u kanal. Frajeri uzimaju sebi takve stvari. Bolje ga onda zadrži za sebe.

All truly great thoughts are conceived by walking.
15 godina
neaktivan

baš si potvrdio ovo što sam napisao. Kao prvo ako je prijavljen kao ukradeni ne mogu oni zadržati za sebe kao drugo nije te briga, ako ti je do rizika onda to je na tebi ali kraju si ni više ni manje lopov jer se skoro svaki mobitel može vratiti vlasniku kao i auto itd. nije to zlatna narukvica makar neki ljudi i to prijavljuju kao nađeno. 

Ne mislim na zetovce nego isključivo policiju. Zet jedino ako pronađeš kišobran. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.5.2018 16:47 (Jim Carrey).
8 godina
neaktivan

Danas poslije škole sam još jednom pitao HT mogu li mi dati podatke ili kontakt ili obavjestiti vlasnika o nađenom mobitelu ako je kod njih uzeo no dobio sam negativan odgovor kao da štite privatne podatke pa sam pitao VIP dao sam im neke podatke od moba oni su provjerili i obavjestili vlasnicu i poslali joj moj broj. Dogovorio sam se s njom te joj predao mobitel i punjač te mi je vratila novac koji sam potrošio za njega. Tako da je sve dobro prošlo :)

Moj PC  
12 0 hvala 0
15 godina

Ajde nije da ti vjerujem. Al ako je tako ispalo, super za oboje.

All truly great thoughts are conceived by walking.
11 godina
neaktivan
ZABORAVKOO kaže...

Danas poslije škole sam još jednom pitao HT mogu li mi dati podatke ili kontakt ili obavjestiti vlasnika o nađenom mobitelu ako je kod njih uzeo no dobio sam negativan odgovor kao da štite privatne podatke pa sam pitao VIP dao sam im neke podatke od moba oni su provjerili i obavjestili vlasnicu i poslali joj moj broj. Dogovorio sam se s njom te joj predao mobitel i punjač te mi je vratila novac koji sam potrošio za njega. Tako da je sve dobro prošlo :)

koliko vlasnica ima godina, čisto iz znatizelje.

8 godina
neaktivan

Nez, reko bi 30-40

To joj je od sina mob

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.5.2018 8:36 (ZABORAVKOO).
14 godina
ZABORAVKOO kaže...

Nez, reko bi 30-40

To joj je od sina mob

Jel dobra?

Jel ti ostao broj?

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
8 godina
neaktivan

Haha pa je al ne poželi tuđeg ženidbenog druga :)

14 godina
ZABORAVKOO kaže...

Ma rastavita je 100%

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
14 godina

treb´o si je i na piće odvesti, malo jos meze, da ti i to plati, pa zbog nanešene duševne boli, dok je telefon bio kod tebe pretrgao si se sta da radis s njim.

imao si ulet koji se rijetko kome desava.  stara koka - dobra juha

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

3 1 hvala 0
12 godina
ZABORAVKOO kaže...

a ti bi muža zvao, a mi mislili na drugaricu 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice