Pozdrav svima...
Evo, vidim da nema teme za ovaj mob na forumu, a također sam primjetio da nije razvikan mobitel i općenito na hrvatskim stranicama ima veoma malo informacija o njemu.
Zašto radim ovu temu. Pa kupio sam mob prije par dana i htio sam vidjeti neke dojmove vlasnika, al nisam baš naišao na iste.
Krenimo redom.
Mob se može kupiti u T-mobileu u njihovoj novoj tarifi po cijeni od 398kn, a odlična alternativa je i BonBon gdje je njegova cijena 1000kn (+ broj koji dobijete, iako to nije važno.)
Specifikacije. (Puna verzija se može vidjeti na GSMArena)
TFT Kapacitivni ekran 16mil boja (176 piksela po incu)
800 mhz procesor (armV7)
512 mb ram
Adreno 200 gpu
4gb interne memorije + MicroSD card slot
Qualcomm MSM7227 chipset
GPS, WIFI
3.2mpix kamera (VGA 25 fps snimanje)
Android Gingerbread OS (2.3.6)
Prednosti:
Veoma dobar display
Radi na TouchWiz 4 sučelju izrazito glatko
4 gb interne memorije služi odlično jer daje i više nego dovoljno prostora za aplikacije
Procesor i RAM izvode sve operacije glatko, gpu je već davno provjeren i također izvršava sve obaveze bez problema
Flash podrška
Mane:
Iako sam spomenuo dobar display, dok se gleda pod kutem s desne strane, slika izgleda zatamnjeno (+ standardni problem sa suncem)
Kamera i nije u trendu i definitivno joj fali autofokus, ali svejedno daje pristojne rezultate (ne koristim previše kameru na mobitelu)
Baterija ima kapacitet od 1300mAh (ako cijeli dan radite nešto na mobitelu, izdržat će taman cijeli dan...) - nisam siguran koliko se ovo može naznačiti kao mana pošto je to standardni problem kod većine današnjih pametnih telefona
Prije Mini 2, bio sam vlasnik Galaxy 3 koji nije imao klasični gpu nego diskretni (procesor obavljao većinu grafičkih zadaća), stoga je za mene ovaj mob pravi preporod. Nisam prezahtjevan korisnik pa mi ne treba puno jači mobitel. Mini 2 radi glatko i dobro, te za navedenu cijenu ispunjava svoj potencijal.
Ako netko ima pitanje, nek se slobodno javi. Također, svi komentari i iskustva vezana uz Mini 2 su dobrodošli.