I koje su mu uopće karakteristike (wifi brzina...). Google mi nije pomogao :(
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I koje su mu uopće karakteristike (wifi brzina...). Google mi nije pomogao :(
Pod wifi ima opcija band width, odabrati 20 ili 40 mhz i koja je razlika?
ak ćeš samo surfat postavi na 20 mhz. ako imaš router koji ima dvije antene (300 mbps) onda kako biš ostvario punu propusnost moraš staviti na 40 mhz, u suprotnom na 20 mhz će ti max lokalna brzina wifija biti čini mi se 144 mbps
Ovo čudo nema antena. Samo vidim te opcije u postavkama pa valjda ima i te mogućnosti.
Treba mi za surfanje, download, dijeljenje datoteka u lokalnoj mreži, gledanje filmova bežično...
onda ima intergrirane antene. ako staviš 40 mhz, brzina će biti oko 100 mbps (realno). naravno, moraš imati i u laptopu 300 mbps wifi karticu. testiraj, ništa te ne košta. u task manageru pod networking -> link speed vidi koja je propusnost
Hoče li ako promjenim postavke raditi i oni stickovi koji su za b/g wifi (nemam sve b/g/n)?
ako oces da nastave raditi moras staviti bgn ili gn ali najbolje performanse su ako je samo n omogucen. stavi koji ss postavki iz routera
U postavkama ima opcije mixed b/g i mixed b/g/n.
Probao sam malo obadvije opcije i sve radi...
Sad mi se pojavio veči problem, bez obzira kako stavio ako krenem sa downloadom preko transsmisiona (koji je na openwrtu ruteru i spojen je na ZTE wifiem) dolazi do zagušenja i nije moguć normalno surfati.
Negdje sam pročitao da ti ruteri imaju problema sa wifiem, jel to moguće popraviti?
Imam problema sa torrentima, čim pokrenem download dolazi do zagušenja i nije moguće surfati.
Nikakva smanjivanja brzine downolada, smanjenja broja peerova, otvaranje portova nisu pomogla.
Spojio sam se žicom i isti je problem.
Na thompsonu je radilo bez problema ....
Ima ko kakvu ideju kako to riješiti?
ili smanji upload i/ili download ili nabavi neki router koji ima qos da daš prednost http prometu (možda ovaj router ima qos)
U postavkama rutera nisam našao qos...
Smanjio sam download/upload brzinu na 100kbps/10kbps i više nije takvo zagušenje i može se ok surfati.
Jel bi pomoglo da kupim neki ruter (to sam ionako planirao) koji bi žično bio spojen u ZTE i koji bi dalje bežično/žično slao signal?
ako si neki jako zahtjevan korisnik koji sve mora imat pod kontrolom i kod kojeg sve mora radit tip-top onda kupi neki skupi router, u suprotnom će i ovaj biti ok, a i da kupis jos jedan router morao bis imat oba upaljena
Vidim da ima opciju Port forwarding i opciju Port forwarding (Application list)....koja je tu razlika?
U opcijama firewalla ruter ima i opcju Enable Anti-Hacking Protection, uključiti ju ili ne?
Po defoultu je isključena i firewall postavljen na razinu zaštite Low.
Pozdrav !
nakon udara groma i zamijene modema i mene je t-com usrećio s ovim modemom.
wi-fi propusnost mu je u problemu ( na njega mi se spajaju dva smartfona , tablet i jedno računalo ) i dolazi do zagušenja i nemogućnosti normalnog surfanja
tako sam dok sam slušao internet radio- poželio otvoriti i neku stranicu i primiti mail i to naravno ne ide .
tražeći rješenja po netu - vidim da svi imaju tih problema -ali nisam našao rješenje
jedina opcija bila je da pogasim wi-fi na nekim uređajima i onda ide surfanje - ali ne želim biti toliko limitiran
nisam dobio nikave upute za ovaj modem , pa ni pristupnu lozinku - pa Vas molim za pomoć
kako ući u postavke modema
i podesti ovu propusnost da bude zadovoljavajuća za 4 wi-fi uređaja
prvo ide u pregledniku:192.168.1.1
pod username: user
pod password: ono što je s donje strane rutera iza D-SN:
A da je wifi signal problematičan definitivno stoji, a rješenje je jedino u rukama onih koji mogu napraviti novi firmware za ruter.
Koliko vidim po netu u pitanju je nešto što je problematično več duže vrijeme,a pošto po tom pitanju nisu napravili ništa veliko je pitanje da li taj ruter uopće ima šanse dobiti novi firmware.