ZTE Blade III

poruka: 1.642
|
čitano: 724.569
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Hvala na "lajkovima! :D

Nego, naš mobitel ima Adreno 200 GPU, za koji znam da nije zadnji krik tehnologije. Sestrin mobitel ima Adreno 203 čip i ima puno bolje performanse. Odlučio sam se malo raspitati o svemu tome, saznati koji GPU je najbolji za razmnu svotu novca. Tekst je poveći i objavljen u obliku članka, a ukratko, Adreno 203 trenutni je best buy, naći ga možete u recimo, mobitelu Huawei Y300 koji kod nas otključan stoji oko 1000 kuna.

Tamo je i video zapis kojeg sam snimio na ZTE Blade III mobitelu (koristeći bratov VIP Racer III, odnosno isti mobitel, zato je slika prilično loša), gdje prikazuje kako prastari Adreno 200 čip sasvim lijepo odrađuje 3D igru s prilično lijepom grafikom.

Kako vi, sad već stariji vlasnici ovog mobitela, stojite s igrama i igranjem na mobitelu?

*naravno, pored igranja GPU je zaslužan i za mnoge druge stvari, od multimedije do renderiranja web stranica i mapa.

★ Regionalni portal posvećen Linuxu i otvorenim sustavima - www.linuxzasve.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ZTE Blade III

uopce ne igram igre, od "zahthjevnih" stvari surfam s chromeom i naravno steka, iako je cak i malo OC. Ostale aplikacije poput galerije ili 9gaga znaju ponekad malo sporije raditi. Probao sam staviti neke igrice od laganih do tezih. Jedino je Angry Birds radio s vise manje bez ikakvih zamjetnih stekanja, ostalo je bilo ne igrivo. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Kako je moguće da je razlika takva? U onom videu možeš vidjeti kako kod mene radi zahtjeva 3D igra (utrke), a takva je stvar i s Tempe Run 2 i dr. igrama. Što se tiče surfanja, ovo će ti riješiti sve probleme.

Meni se čini da ti je mobitel prezagušen, previše je aplikacija u memoriji, a dok flagship modeli kao što je Note III imaju po 3 GB, većina po 2 GB, a ostali po 1 GB, mi smo zaostali s 512 MB, od kojih dobar dio zauzme sustav, tako da malo pažnje oko memorije mora biti, usprkos Androidovom baratanju s aplikacijama i memorijom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Pa upravo RAM je ono što guši igre. Ja dosta igram i surfam (čitaj: previše) i baterija se brzo isprazni na oboje jer je očito Adreno 200 lošiji i u potrošnji baterije. Što se tiče RAMa, ja sam recimo uspoređivao Icy tower 2 kad mi je mob imao 100 mb slobodno, 150 mb i 200 mb slobodno. Ovo od 100 mb je zatrpan aplikacijama (može i gore) a igra je ne igriva. 150 mb je čipo ono što Icy tower zahtjeva (vidio sam u pokrenutim aplikacijama ovaj podatak) pa radi bez problema. 200 mb se postigne rebootom mobitela, sve čisto, sve radi. Nakon svega mislim da naša starija grafička utječe samo na trajanje baterije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Dobro, sigurno nije samo grafička u pitanju, više je tu faktora (najviše baterije odnese zaslon, ako se on ne drži na nekoj optimalnoj razini već "do daske" baterija se brzo isprazni, što mi je stvarno šteta jer ZTE Blade III ima prelijep zaslon, s izraženim, živim bojama i solidne kutove gledanja, iako je obična TFT matrica). Zaslon, 3G kad nije potreban, pa čak i WiFi kad nije potreban (iako njega nemam naviku gasiti).{#}

U svakom slučaju, sljedeći mobitel će imati minimalno 1 GB memorije (i to se raspitati kakva je, ULV DDR1/2/3.

{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Pozdrav, ispricavam se ako je OT. Na poslu sam, pa nemam vremena za pregledavat postove, a bio bih zahvalan ako bi mi mogao netko dati informaciju. Zanima me za koliko bi se mogao naci ekran za ZTE III?

Hvala!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

pozdrav . Imam molbu i pitanje . Dali bi koga ubilo ili slomio ruku kada bi neko rekao sto je najbolje za ovaj mobitel? koje drivere skinuti ? kako najlakše rotati ? itd. 

molio bi ukay1000 vidim da je to lijepo napisao , ali bilo bi lakše kada bi neko to snimio video na našem jeziku . nebi bilo toliko pitanja i žalbi , samo bi htio najbolje za svoj mob jer mi je već dosadlo ovo štekanje kada se igram ili kada sam na internetu da prisilno zatvori . Da vise ne nabrajam i ne citam vase komenare jer ih ima 44 str. a ja malo vremena . Bi li neko bio dobar pa sve to snimi i objasni pa da cijela Hrvatska i šire moze na miru spavati znajuci da su kupili dobar mob i ne misleči kad će on opet zaštekati . Oprostite na smetnji samo zelim sve najbolje za zte blade III . hvala i pazite da ruku ne slomite. Oprostie na smetnji . Aho nema dobrovoljca za video moze barem da linkove i objašnjenja za rotanje , drivere , za rom . Oprostite sto imam tako veliku molbu . Hvala ,

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: ZTE Blade III
ZMAJX kaže...

pozdrav . Imam molbu i pitanje . Dali bi koga ubilo ili slomio ruku kada bi neko rekao sto je najbolje za ovaj mobitel? koje drivere skinuti ? kako najlakše rotati ? itd.

molio bi  ukay1000  vidim da je to lijepo napisao , ali bilo bi lakše kada bi neko to snimio video na našem jeziku . nebi bilo toliko pitanja i žalbi , samo bi htio najbolje za svoj mob jer mi je već dosadlo ovo štekanje kada se igram ili kada sam na internetu da prisilno zatvori . Da vise ne nabrajam i ne citam vase komenare jer ih ima 44 str. a ja malo vremena . Bi li neko bio dobar pa sve to snimi i objasni pa da cijela Hrvatska i šire moze na miru spavati znajuci da su kupili dobar mob i ne misleči kad će on opet zaštekati . Oprostite na smetnji samo zelim sve najbolje za zte blade III . hvala i pazite da ruku ne slomite. Oprostie na smetnji . Aho nema dobrovoljca za video moze barem da linkove i objašnjenja za rotanje , drivere , za rom . Oprostite sto imam tako veliku molbu . Hvala ,

Ovdje imaš uputstva za root, ovdje za instalaciju custom roma, na hrvatskom

Ako si stisnuo TU, stisni i HVALA da znam tko si
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Pozz

Kako da instaliram stock Rom??

0 0 hvala 0
14 godina
xdms45 kaže...

Pozz

Kako da instaliram stock Rom??

http://www.modaco.com/topic/361786-zte-blade-iii-stock-roms/

Imaš tu pojašnjenje i link za download stock ROM-a. Zašto pobogu bi se htio vratiti na stock?

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
17 godina
ZTE Blade III

meni je mob u zadnje vrijeme počeo štekati ne samo na netu nego i u izborniku....vidio sam u vezi neta što je @drexcya napisao pa ću isprobati i nadati se da će i meni pomoći to, ali me više brine što mi je u izborniku počelo dosta trokirati u zadnje vrijeme što prije nisam primjetio (barem ne u tolikoj mjeri), naravno koristim nova launcher otkad sam kupio mob. Igre ne igram nešto iako imam par instaliranih koje naravno ne rade bajno ali mi to nije ni bitno, instalirao sam i Clean Master s kojim manualno očistim android s vremena na vrijeme jer sam skontaao da mi još više šteka kada je uključeno da automatski to radi, što se tiče štekanja najviše mi pomogne kada u upravitelju zadataka zatvorim sve aplikacije ali to je privremeno samo nekih par minuta dok se ne pootvaraju same ponovno. Što se tiče aplikacija mislim da mi nije zagušen mob njima jer sam instalirao samo par nekih, tipa player za glazbu,nova launcher,Clean Master,Root App delete,Kingsoft office,swiis knife i budilicu drugu jer me ona tvornička sekirala, i naravno tu su one koje su došle s mobitelom još youtube, gmail itd. Pa ako imate neki savjet kako malo barem poboljšati performanse bio bih zahvalan, znam da mob nije bog zna šta ali bar da mi u izborniku prestane trokirat toliko, a s netom ću probati s Operom mobile jer default preglednik se ruši stalno i trokira nenormalno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.10.2013 14:08 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Imam instalitran CM 10.1 e sad kada zovem sa Viberom počinju mi se otvarati programi sami od sebe npr.kalendar,opcije itd..

Jel imao neko iskustva sa time..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
xdms45 kaže...

Imam instalitran CM 10.1 e sad kada zovem sa Viberom počinju mi se otvarati programi sami od sebe npr.kalendar,opcije itd..

Jel imao neko iskustva sa time..

Otvaraju se dok držiš mobitel na uhu? Moguće da iz nekog razloga ne isključi touch prilikom poziva, i kako mobitel dodiruje glavu, slučajno se stvari otvaraju.

★ Osobne web stranice: ivan-galgoci.from.hr
13 godina
neaktivan
lobotomac90 kaže...

meni je mob u zadnje vrijeme počeo štekati ne samo na netu nego i u izborniku....vidio sam u vezi neta što je @drexcya napisao pa ću isprobati i nadati se da će i meni pomoći to, ali me više brine što mi je u izborniku počelo dosta trokirati u zadnje vrijeme što prije nisam primjetio (barem ne u tolikoj mjeri), naravno koristim nova launcher otkad sam kupio mob. Igre ne igram nešto iako imam par instaliranih koje naravno ne rade bajno ali mi to nije ni bitno, instalirao sam i Clean Master s kojim manualno očistim android s vremena na vrijeme jer sam skontaao da mi još više šteka kada je uključeno da automatski to radi, što se tiče štekanja najviše mi pomogne kada u upravitelju zadataka zatvorim sve aplikacije ali to je privremeno samo nekih par minuta dok se ne pootvaraju same ponovno. Što se tiče aplikacija mislim da mi nije zagušen mob njima jer sam instalirao samo par nekih, tipa player za glazbu,nova launcher,Clean Master,Root App delete,Kingsoft office,swiis knife i budilicu drugu jer me ona tvornička sekirala, i naravno tu su one koje su došle s mobitelom još youtube, gmail itd. Pa ako imate neki savjet kako malo barem poboljšati performanse bio bih zahvalan, znam da mob nije bog zna šta ali bar da mi u izborniku prestane trokirat toliko, a s netom ću probati s Operom mobile jer default preglednik se ruši stalno i trokira nenormalno.

1. Jesi li na Stock ROM-u?

2. Je li mobitel rootan?

3. Jesi li pokušao s nekim drugim launcherom (recimo, Apex) ili vratiti na stock*

4. Izbjegavaj aplikacije za upravljanje memorijom na Androidima 4.x na više, radije to odradi ručno u Upravitelju zadataka.

*nakon vraćanja na stock ili instalacije novog Launchera, ugasi i upali mob iznova

Ne bi trebao "trokirati", trebao bi raditi posve normalno, evo

što sam snimio na svom mobitelu gdje otvaram random aplikacije (Stock ROM, Nova Launcher), i
koji pokazuje gdje igram prilično zahtjevnu igru. Kao što možeš vidjeti, nema "trokiranja" (jedino kad prepunim memoriju s previše otvorenih aplikacija u pozadini, posebno ako su igre u pitanju).

12 godina
neaktivan

Da otvaraju se kada mi je mob na uhu...

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.10.2013 13:07 (xdms45).
13 godina
neaktivan
xdms45 kaže...

Da otvaraju se kada mi je mob na uhu...

Očito Viber ne isključi touch kad poziv krene. Ili je neki bug svojevrsan tvojem mobitelu, tvojem ROM-u ili tvom sustavu (launcheri, aplikacije itd.).

17 godina
drexcya kaže...
lobotomac90 kaže...

1. Jesi li na Stock ROM-u?

2. Je li mobitel rootan?

3. Jesi li pokušao s nekim drugim launcherom (recimo, Apex) ili vratiti na stock*

4. Izbjegavaj aplikacije za upravljanje memorijom na Androidima 4.x na više, radije to odradi ručno u Upravitelju zadataka.

*nakon vraćanja na stock ili instalacije novog Launchera, ugasi i upali mob iznova

Ne bi trebao "trokirati", trebao bi raditi posve normalno, evo

što sam snimio na svom mobitelu gdje otvaram random aplikacije (Stock ROM, Nova Launcher), i
koji pokazuje gdje igram prilično zahtjevnu igru. Kao što možeš vidjeti, nema "trokiranja" (jedino kad prepunim memoriju s previše otvorenih aplikacija u pozadini, posebno ako su igre u pitanju).

mob je rootan,stock rom, launchere sam jos prije isprobavo pa mi je najfluidniji bio Nova,izbrisao sam Master cleaner i recimo da malo bolje radi i instalirao sam Operu koju si spomenuo ali net i dalje ne radi bog zna kako čak ni na terenskom načinu.

14 godina
neaktivan
kope1901 kaže...

Pozdrav,
Mobitel se neprestano resetira..
Bio je na servisu u tele 2
i po njihovom je sve oke, al opet se događa isto.
zna li tko o cemu je rijec?

Iritantna stvar koja se i meni događala, servis nije sposoban za to.

Na ovom linku se nalazi blentavo riješenje nakon kojeg nema resetiranja.

11 godina
neaktivan

pitanje. ja sam taman kupio mobitel. mozete mi rec detaljno kako da si to sve napravim i instaliram,jer mije sada nakon tjedan dana vec jako spor.

11 godina
neaktivan
moze jedno pitanje. tek sam kupio mobitel pa me zanima kako da ga ubrzam jer je općenito u svemu spor. ne kuzim se bas u mobitele jer ih prije nisam ni koristio ali sada moram. mozete mi malo detaljnije objasnit sta da inastaliram i napravim da ne bude tako spor?
11 godina
neaktivan
ZTE Blade III

pozdrav svima.

Imam zte blade III,ča bi mog napravit,slabo drži signal.Kad je slabi signal ne mogu se javit ali pozivat mogu.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Molim pomoć. Krenula sam vratiti mob na tvorničke postavke. Ugasio se i došao do onog gdje onako treptajuće piše ANDROID. i ništa dalje..vrtio je tako pola sata. Onda sam izvadila bateriju a on i dalje tako..

Šta da napravim? Osim da čekam ponedjeljak i odnesem ga na servis?

Ironično, njega sam dobila nakon samsunga koji se stalno resetirao i borila se mjesecima da mi daju drugi mob. I sad opet problem. :/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Ovo moram podijeliti sa svima koji imaju ZTE Blade III. Mislim da je važno znati. Ako vam se mobitel usporio i nište ne pomaže, nemojte misliti da je instaliranje drugog ROMa jedino rješenje dok ovo ne pokušate.
Mobitel mi se bio jako usporio i baterija mi je trajala samo jedan dan čak i ako ga ne koristim puno. Skužio sam u čemu je problem. Radna memorija mi je bila puna iako nemam puno aplikacija u pozadini. Čini se da ova verzija Androida ima memory leak. Ako vam se mobitel usporio bez opravdanog razloga, sve što trebate napraviti je isključiti mobitel i obavezno izvaditi bateriju na par sekundi (isključivanje mobitela bez vađenja baterije ne pomaže). Sada je opet brz kao nov a baterija mi traje pet do šest dana. Od aplikacija imam Facebook i Viber a wifi nikada ne gasim. Dosta se ljudi ne sjeti izvaditi bateriju jer ne znaju da se ZTE gašenjem zapravo ne ugasi nego samo ode u hibernaciju (ako ste vadili bateriju, primijetit ćete da mobitelu treba duže da se upali nego inače). Izvadite bateriju barem jednom mjesečno ili kada se mobitel uspori jer ćete prisilnim isključivanjem uređaja osloboditi memoriju pa će mobitel biti brži i manje će trošiti bateriju.

Is it weird that this gave me an orgasm?
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 3:13 (DragonShit).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Što je memory leak?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Vezano na moj upit za: VRAĆANJE NA TVORNIČKE POSTAVE. Mob je cijelu noć vrtio ANDROID i ništa se nije dogodilo. {#}

Tražim po netu i nigdje ne mogu naići na takav problem da kreneš vratiti tvorn. postavke i da se mob više ne pali.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dian kaže...

Vezano na moj upit za: VRAĆANJE NA TVORNIČKE POSTAVE. Mob je cijelu noć vrtio ANDROID i ništa se nije dogodilo. {#}

Tražim po netu i nigdje ne mogu naići na takav problem da kreneš vratiti tvorn. postavke i da se mob više ne pali.

Instaliraj si sama službeni ROM ako ne želiš čekati ili ga odnesi na servis pa će ti oni to napraviti. Gdje si ga kupila, Tele2 ili Vip?

Ako je Vip, skini si ovo. Ako je Tele2 onda ovo. Raspakiraj arhivu na kompjuteru (unutra se nalaze upute na engleskom i update.zip).

1. Nadam se da imaš microSD karticu, na nju kopiraj update.zip i stavi ju u mobitel.

2. Uđi u Recovery Mod (dok je mobitel ugašen, istovremeno pritisni i drži gumb za stišavanje zvuka i uključivanje uređaja)

3. Pritisni tipku Home da uđeš u opcije. Tipkom za utišavanje zvuka se spusti do opcije "apply sdcard: update.zip"

4. Odaberi update.zip i tipkom Menu započni instalaciju

5. Čekaj oko 2 minute da instalacija završi

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 17:22 (DragonShit).
11 godina
neaktivan
ZTE Blade III

hvala na odgovoru. kupljen je u tele2 (samo su ga oni otključali jer koristim tomato ) mislim da bi lakše promijenila ulje i gumu na autu nego ovo..

ali daj mi reci jel gubim pravo na servis ako napravim ovo i nešto ode krivo?

SD karticu sam odavno izvadila zato što ju nije prihvaćao, tako da na nju ne mogu računati. Iako sad mi je svejedno više za sve šta imam na mobu.

Stvarno mi nije jasno kako se na svim mobitelima može uredno napraviti vraćanje korisničkih postavki a na ovom se dogodi ovako nešto.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 17:55 (Dian).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dian kaže...

hvala na odgovoru. kupljen je u tele2 (samo su ga oni otključali jer koristim tomato ) mislim da bi lakše promijenila ulje i gumu na autu nego ovo..

ali daj mi reci jel gubim pravo na servis ako napravim ovo i nešto ode krivo?

SD karticu sam odavno izvadila zato što ju nije prihvaćao, tako da na nju ne mogu računati. Iako sad mi je svejedno više za sve šta imam na mobu.

Stvarno mi nije jasno kako se na svim mobitelima može uredno napraviti vraćanje korisničkih postavki a na ovom se dogodi ovako nešto.

Ja sam ga 2 puta vratio na tvorničke postavke i nikada nije bilo takvih problema. Instalaciju ROMa na tom mobitelu nikada nisam radio jer nije bilo potrebe. Teoretski gubiš garanciju ako rootaš mobitel i instaliraš neslužbeni ROM. Ne bi smjela imati problema sa garancijom jer je to što sam ti napisao službeni ROM i nije potrebno rootati uređaj. Ako ne uspiješ ne moraš im ni reći da si pokušavala. Šteta ako ti ne radi SD kartica jer cijeli postupak je 2 minute posla. Pretpostavljam da znaš da ćeš izgubiti sve podatke na mobitelu.

Skineš ovo, unutra se nalazi folder odnosno mapa u kojoj su dvije datoteke (upute na engleskom i update.zip). Na SD karticu sa kompjutera kopiraš samo datoteku update.

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 22:00 (DragonShit).
14 godina
ZTE Blade III

Baš na ovakav mobitel ima smisla staviti custom ROM...

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.11.2013 23:27 (Hexfire).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
ZTE Blade III

Kratko pitanje samo. S obzirom da sam koristio Auroru Borealis, a zatim stavio cyanogenmod 10.2 tj. verziju operativnog sustava 4.3, pri kojoj mi 10.2 radi bolje, dok je aurora stabilnija, razmišljao sam staviti cyanogenmod 10.1, tj. 4.2.

Zanima me samo da li je tko koristio i 10.2 i 10.1 CM-a te da li mi je bolje prelaziti na drugu ili ostati na ovoj.

Hvala!

“In every crowd are certain persons who seem just like the rest, yet they bear amazing messages.” Antoine de Saint-Exupery, Night Flight
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice