ZTE Blade III

poruka: 1.642
|
čitano: 725.050
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Jucer sam malo proucavala mob, iako ga nigdje nisam nasla ukljucenog u centrima da vidim malo, al zakljucila sam da mi je jedina opcija za sad u vipu da si produzim ugovor i uzmem racera za 550 kn ( to mi sad trenutno izadje najjeftinije ) i pitam u vipu jel on isti kao i blade ( onak da vidim kaj ce rec ) i veli da je drugaciji vip racer 3 od zte blade 3, pitam po cemu, velki on da nezna, a ja koliko sam citala svi kazu da su isti samo sto je ovaj u vip zakljucan i brendirani - sad jel on htio zastitit brend ili meni mozda rec "  uzmi ovaj, taj je bolji" , nemam poima, naravno ja bi radije da iza pise zte nego da su ovi krugovi al trenutno mi je to jedina opcija ako cu ga sad uzimati pa sad da pitam vas sto kazete . ma isti su zar ne ??

0 0 hvala 0
14 godina
Re: ZTE Blade III
Faith.. kaže...

Jucer sam malo proucavala mob, iako ga nigdje nisam nasla ukljucenog u centrima da vidim malo, al zakljucila sam da mi je jedina opcija za sad u vipu da si produzim ugovor i uzmem racera za 550 kn ( to mi sad trenutno izadje najjeftinije ) i pitam u vipu jel on isti kao i blade ( onak da vidim kaj ce rec ) i veli da je drugaciji vip racer 3 od zte blade 3, pitam po cemu, velki on da nezna, a ja koliko sam citala svi kazu da su isti samo sto je ovaj u vip zakljucan i brendirani - sad jel on htio zastitit brend ili meni mozda rec "  uzmi ovaj, taj je bolji" , nemam poima, naravno ja bi radije da iza pise zte nego da su ovi krugovi al trenutno mi je to jedina opcija ako cu ga sad uzimati pa sad da pitam vas sto kazete . ma isti su zar ne ??

Koliko se pisalo tu po forumu, to je identičan mob, samo dolazi sa hrpom nepotrebnih Vip aplikacija, ali mislim da se mogu isključiti bez rootanja.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
17 godina
ZTE Blade III

Ja imam Vip Racer 3. To je brandirani ZTE Blade 3. Sve isto samo nastopan nekakvim Vip glupostima, ali ja sam stavio gore custom rom koji nema tih stvari i sada je jos bolji, brzi, fluidniji :)

Cure su lude kad se zaljubljuju u nas muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

tako cu i ja, da odam maknem to..{#}

0 0 hvala 0
17 godina
ZTE Blade III

uzeo danas u tele 2 i potvrđujem da je uređaj otključan, ovo mi je prvi smartphone pa će mi trebati vremena da naviknem, trebalo mi je 10 min prvo da skontam kako isljučiti internet da mi ne skida pare s bona :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

tako cu biti i ja, ne brini !! al ja cu po svog tek za dva tj cini mi se .. jedino me muci sto cu citat jos 2 tj kad sam vec sad sve zivo o njemu proucila i naucila {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.5.2013 13:55 (Faith..).

1 0 hvala 0
17 godina
ZTE Blade III

ekipica igrao sam se malo s mobitelom i čitao komentare vamo na forumu, sve u svemu ja sam na prvi dojam zadovoljan s obzirom da mi je ovo prvi smartphone...e sad me zanima oko rootanja koje svi spominju...gubim li rootanjem garanciju i mogu li oni u tele 2 skontati da je mobitel rootan ako nedaj bože dođe do reklamacije? napravio bih i ja root iz razloga što ima dosta aplikacija popaljenih koje mi troše memoriju,a ne mogu ih izgasit.

I imate li neki savjet što se tiče nekih "must have" aplikacija itd.? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
lobotomac90 kaže...

ekipica igrao sam se malo s mobitelom i čitao komentare vamo na forumu, sve u svemu ja sam na prvi dojam zadovoljan s obzirom da mi je ovo prvi smartphone...e sad me zanima oko rootanja koje svi spominju...gubim li rootanjem garanciju i mogu li oni u tele 2 skontati da je mobitel rootan ako nedaj bože dođe do reklamacije? napravio bih i ja root iz razloga što ima dosta aplikacija popaljenih koje mi troše memoriju,a ne mogu ih izgasit.

Možeš napraviti unroot prije nego nosiš na reklamaciju ako je moguće. Rekli su tu u temi da rijetko gnjave zbog toga, pošto više manje sve rootaju mobitele.

Što se tiče aplikacija, meni su odlične:

1. Smart keyboard pro jer mi je defaultna tipkovnica preskučena.

2. Nova Launcher jer je kretanje kroz izbornike malo brže nego sa defaultnim launcherom i priviknuo sam se na korištenje gesta za pokretanje aplikacija.

3. Install manager PRO jer mi omogućava da pogasim/uninstaliram sve one gluposti koje troše RAM, tipa glasovno pretraživanje, google maps...

4. Screen off jer mi je nekad lakše double tapati da mi se ugasi ekran nego stisnuti tipku skroz na vrhu.

A uz te koristim još neke stvari, ali ne toliko neophodne. Tasks free da me podsjeti na obaveze, iGO za navigaciju, Greenify kojim staviš sve aplikacije u hibernaciju da se ne bi same pokrenule i trošile RAM, Swiss army knife jer na jednom mjestu nudi kalkulator, svjetiljku, pretvarać mjernih jedinica, ravnalo... i Contacts jer mi defaultni imenik ne izgleda tak lijepo. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
17 godina
Hexfire kaže...
lobotomac90 kaže...

Možeš napraviti unroot prije nego nosiš na reklamaciju ako je moguće. Rekli su tu u temi da rijetko gnjave zbog toga, pošto više manje sve rootaju mobitele.

Što se tiče aplikacija, meni su odlične:

1. Smart keyboard pro jer mi je defaultna tipkovnica preskučena.

2. Nova Launcher jer je kretanje kroz izbornike malo brže nego sa defaultnim launcherom i priviknuo sam se na korištenje gesta za pokretanje aplikacija.

3. Install manager PRO jer mi omogućava da pogasim/uninstaliram sve one gluposti koje troše RAM, tipa glasovno pretraživanje, google maps...

4. Screen off jer mi je nekad lakše double tapati da mi se ugasi ekran nego stisnuti tipku skroz na vrhu.

A uz te koristim još neke stvari, ali ne toliko neophodne. Tasks free da me podsjeti na obaveze, iGO za navigaciju, Greenify kojim staviš sve aplikacije u hibernaciju da se ne bi same pokrenule i trošile RAM, Swiss army knife jer na jednom mjestu nudi kalkulator, svjetiljku, pretvarać mjernih jedinica, ravnalo... i Contacts jer mi defaultni imenik ne izgleda tak lijepo. 

hvala ti,ako je tako radim onda odmah root makar uređaj ima samo par sati {#}

e sad što se tiče aplikacija,glazbe itd., njih je najbolje pohraniti na SD karticu, a ne u sam uređaj zbog brzine jel? i mogu li se sve aplikacije instalirati na karticu ili neke moraju u uređaj baš? imam neku staru SD karticu od 2 gb ,ali planiram kupiti novu od 8 gb ako ne i više.

14 godina
lobotomac90 kaže...

hvala ti,ako je tako radim onda odmah root makar uređaj ima samo par sati {#}

e sad što se tiče aplikacija,glazbe itd., njih je najbolje pohraniti na SD karticu, a ne u sam uređaj zbog brzine jel? i mogu li se sve aplikacije instalirati na karticu ili neke moraju u uređaj baš? imam neku staru SD karticu od 2 gb ,ali planiram kupiti novu od 8 gb ako ne i više.

Nažalost neke moraju ići na sam uređaj. To me uvijek nerviralo kod Galaxy mini jer ti konstantno fali memorije. O ovim zasad nemam problem, negdje pola je zauzeto na mobu i još negdje pola na kartici od 8GB. Nisam baš primijetio neke razlike dali se učitava sa uređaja ili kartice. Ako i je brže, teško da ćeš primijetiti golim okom.

12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

ja imam ovaj launcher na mobu (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2120961

i htio sam ga podijeliti s vama. dizajn je preodličan, launcher brzo radi ni jendanput mi nije blokao {#}, također dosta mogućnosti čak i neke od tih

nema ni apex ni nova. sve u svemu ocjena 10/10

2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
ZTE Blade III

necak si je jucer kupio ovaj mob u vipu i veli da ima sekundarnu kameru ( ovu naprijed jel ) ?! ja nisam vidjela, al jel moguce ??? mislim da ne...

0 0 hvala 0
14 godina
Faith.. kaže...

necak si je jucer kupio ovaj mob u vipu i veli da ima sekundarnu kameru ( ovu naprijed jel ) ?! ja nisam vidjela, al jel moguce ??? mislim da ne...

Pričalo se i o tome u temi, ali nitko nije konkretno rekao ima li ili ne. Što se mene tiče skroz nebitno jer mi prednja kamera ne treba, a i nekak mi je čudno da imaš verzija moba sa i bez prednje kamere, a ostalo je isto.

17 godina
ZTE Blade III

kako se brišu nepotrebne aplikacije? za vrijeme rootanja na kompu ili nakon u uređaju? idem ga sada rootati pa da ne zeznem nešto :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
lobotomac90 kaže...

kako se brišu nepotrebne aplikacije? za vrijeme rootanja na kompu ili nakon u uređaju? idem ga sada rootati pa da ne zeznem nešto :D

Svejedno je. Pripazi samo što smatraš pod "nepotrebnim", da ne bi obrisao nešto što treba sustavu za rad.

★ Regionalni portal posvećen Linuxu i otvorenim sustavima - www.linuxzasve.com
13 godina
neaktivan
Hexfire kaže...
Faith.. kaže...

Pričalo se i o tome u temi, ali nitko nije konkretno rekao ima li ili ne. Što se mene tiče skroz nebitno jer mi prednja kamera ne treba, a i nekak mi je čudno da imaš verzija moba sa i bez prednje kamere, a ostalo je isto.

Ovaj model na našem tržištu NEMA prednju kameru, niti VIP niti Tele2. Ljudi pobrkaju senzore s kamerom.

14 godina
lobotomac90 kaže...

Sigurnije je samo isključiti aplikaciju, nego skroz obrisati ako je neka koja dolazi od Googla. Barem je takva preporuka. AK imaš neke VIP npr. to bez brige obrišeš.

17 godina
drexcya kaže...
lobotomac90 kaže...

Svejedno je. Pripazi samo što smatraš pod "nepotrebnim", da ne bi obrisao nešto što treba sustavu za rad.

Hexfire kaže...
lobotomac90 kaže...

Sigurnije je samo isključiti aplikaciju, nego skroz obrisati ako je neka koja dolazi od Googla. Barem je takva preporuka. AK imaš neke VIP npr. to bez brige obrišeš.

isključujem ih nakon roota u upravitelju zadataka ili negdje drugdje? 

ma konto sam samo deaktivirati google, navigaciju i te gluposti koje su mi stalno otvorene jer makar ih ugasim u upravitelju zadataka ponovno se vrate i bzveze mi troše memoriju a ne trebaju mi...

e sad me još zanima nešto, kontam da sam malo i dosadan ali moram vas pitati kad sam do jučer koristio dummyphone {#} 

ovako instalirao sam nova launcher i sad me zanima trebam li stari deaktivirati ili nešto? samo sam instalirao Novu preko Trg. play-a i nisam ništa dirao.

i može li se namjestiti da mi sve aplikacije instalira odmah na Sd karticu da ih ne moram posebno premještati svaki put kada nešto novo instaliram?

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.5.2013 14:54 (lobotomac90).
14 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Vi koji imate ZTE Blade III, mozete li reci kako rade igre na njemu, i ako mozete navedite koje i kako rade..

I jel se cesto osjeti manjak memorije (RAM-), pri izlasku iz aplikacija ili pri ulasku.. Zna li cesto pri izlasku nestati ikone na par sekundi?

I ima li razlike u kvaliteti izrade izmedju bijelog i crnog? Kod crnog onaj metalni obrub, na bijelom modelu je bijel, je li to obojeni metal, ili? Nemam priliku isprobati..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
lobotomac90 kaže...

isključujem ih nakon roota u upravitelju zadataka ili negdje drugdje? 

ma konto sam samo deaktivirati google, navigaciju i te gluposti koje su mi stalno otvorene jer makar ih ugasim u upravitelju zadataka ponovno se vrate i bzveze mi troše memoriju a ne trebaju mi...

e sad me još zanima nešto, kontam da sam malo i dosadan ali moram vas pitati kad sam do jučer koristio dummyphone {#} 

ovako instalirao sam nova launcher i sad me zanima trebam li stari deaktivirati ili nešto? samo sam instalirao Novu preko Trg. play-a i nisam ništa dirao.

i može li se namjestiti da mi sve aplikacije instalira odmah na Sd karticu da ih ne moram posebno premještati svaki put kada nešto novo instaliram?

Osobno ih isključujem pomoću Install Manager aplikacije. Pretpostavljam da ih ima nekoliko koje daju tu mogućnost. Samo instaliraš Nova Launcher i staviš da je defaultni launcher, nema smisla brisati stari jer možda se nešto poremeti. Pomoću Install managera si mogu odrediti da mi stavlja na sd direktno, ali imaš neke koje moraju baš na memoriju mobitela ići. Doduše, nema neke ogromne potrebe pošto je i sama memorija telefona jako velika (barem meni osobno). Na sd kartici imam navigaciju, pjesme i Need for speed Most wanted koji ima skoro 2 gigabayta {#}. Sve ostalo zauzima do max 20-30 megabajta po aplikaciji pa držim na samom mobu.

brane47 kaže...

Vi koji imate ZTE Blade III, mozete li reci kako rade igre na njemu, i ako mozete navedite koje i kako rade..

I jel se cesto osjeti manjak memorije (RAM-), pri izlasku iz aplikacija ili pri ulasku.. Zna li cesto pri izlasku nestati ikone na par sekundi?

I ima li razlike u kvaliteti izrade izmedju bijelog i crnog? Kod crnog onaj metalni obrub, na bijelom modelu je bijel, je li to obojeni metal, ili? Nemam priliku isprobati..

Ne bi smjelo biti neke razlike u konstrukciji. Na bijelom je taj metalni obrub valjda samo obojan. Od igara, Temple run 2 radi bez brige, angry birda, Need for speed MW tu i tamo malo laga, plants and zombies bez problema, cut the rope. Neke 3D zahtjevnije stvari neće raditi kako spada jer je grafički dio ipak podosta slab za moderne naslove. Meni to baš i ne smeta jer su mi 2D igre puno zabavniije. Mob radi dosta brzo, ali sigurno da bi bilo bolje da ima gigu RAM-a. Nisam primijetio neke ogromne probleme sa memorijom, ali osobno niti nemam upaljen velik broj aplikacija cijelo vrijeme pa mi možda samo izgleda da je dovoljno.

14 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Hvala..Zanimalo me za memoriju jer sam vidio na par uredjaja, da nakon sto izadju iz neke aplikacije, ikone na home screenu im nestanu na par sekundi, pa se pojave, kao da mu treba da dodje do sebe..

A zna li netko ima li razlike u zadnjem poklopcu izmedju ZTE Blade III i Vip Racer III.. Jel na Raceru poklopac isto mat (gumiran) ili glossy?Ili je samo nacrtan vipov logo..

Ma ni ne ocekujem neke 3D igre da rade..imam xperiu miro, pa bih volio da pokrece bez laga isto sto i ona, pa i malo bolje..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ja imam crni, cura bijeli. Taj "metalni" rub je plastican, Crni nije tolko gladak pa imas osjecaj da je manje mastan :) Kak ovo sve prosto zvuci. Anyway, nije neka razlika.
Cure su lude kad se zaljubljuju u nas muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
14 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Što se tiće zvuka kamere mislim da je bolje skinuti neku custom aplikaciju za kameru, recimo ja sam skinuo "CameraMX" i sve radi super + ima malo boljih opcija nego na aplikaciji koja se dobije uz mob.
a što se tiće preosjetljivosti slušalica koje se dobije uz mob. jednostavno se može skinuti neki player koji podržava isključivanje headseta te je uz to i ljepši te ima brdo opcija 
za igre mogu reći da temple run 2 radi bez problema dok za neke ipak malo zahtijevnije 3d igre moram osloboditi rama

Imam još uvijek 1 problem koji ne mogu riješiti, naime nekad mi se mobilni podatci znaju zamrznuti nekako te unatoč punom signalu ne mogu pristupiti netu nego moram isključiti mob i izvaditi bateriju, zna neko šta bi mogao bit uzrok, imam 4.0.4. original ROM modificiran od Vipa?

I kolko se dobije prelaskom na neki custom 4.1? 

1 0 hvala 1
17 godina
Nemas neki 4.1. Imas samo na modacovom forumu cm10 ali nije stabilna verzija. Aurora borealis 4.0.4 je za sada najbolji custom rom od istog autora. Nema bugova, jako stabilan, meni uvijek oko 220 rama free, dolazi sa OC kernelom, governorima i slicno, apex launcher, busybox, terminal i stosta. E da, i menja onaj mutavi lockscreen sa zelenim gumbom.
17 godina
ZTE Blade III

krenio sam rootati mob i malo sam zašteko...napravio sve kako piše i kada izaberem Normal opciju samo stoji u CMD-u, izgleda da je problem u driverima jer mi ne može ni naći uređaj u device manageru. 

drivere sam skinio s ovog linka http://support.zte.com.cn/support/news/NewsDetail.aspx?newsId=1000442

ima li riješenje za taj problem? 

evo i slika gdje zapne 

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.5.2013 13:00 (lobotomac90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ZTE Blade III

Nahajpali ste me sad na taj Aurora ROM, ali nekako nemam hrabrosti igrat se s tim jer nemam pojma o stavljanju romova. Da li je mogućnost nekakvog ozbiljnog za*eba kao i kod rootanja ili je sasvim lako zeznuti nešto?

Bilo bi lijepo ak bi se nekome od vas koji ste stavili taj ROM dalo napisati malo detaljniji guide šta točno i kako treba, na što paziti itd. Od instalacije CWR pa do stavljanja samog ROM-a. Nekak mi izgleda jako šturo napisano na onoj stranici, ali možda mi samo tako izgleda jer se nisam susreo s tim dosad.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
lobotomac90 kaže...

krenio sam rootati mob i malo sam zašteko...napravio sve kako piše i kada izaberem Normal opciju samo stoji u CMD-u, izgleda da je problem u driverima jer mi ne može ni naći uređaj u device manageru. 

drivere sam skinio s ovog linka http://support.zte.com.cn/support/news/NewsDetail.aspx?newsId=1000442

evo i slika gdje zapne  

Imaškod mene na sajtu detaljno upute za root, kao i linkove za download adb drivera.

14 godina
neaktivan
ZTE Blade III

Jos jedno pitanje..Kakav je zvuk na slusalicama?Jacina, bas?Jer sam poslusao zvuk na nekim prestigio modelima, i katastrofa je..bas ne postoji..visoki jako izrazeni, a i kvaliteta slusalica je losa..equalizer ne pomaze puno..

I kako rade s drugim slusalicama?Jer takodjer na nekim prestigio modelima su isprobane i druge, te kao da nisu kompatibilne, cudno rade..tiho, i e rade obje slusalice istom glasnocom..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
lobotomac90 kaže...

Ja sam 10 različitih drivera poskidao dok nije proradilo, taman jučer rootao...

When I get sad I stop Being sad and be awesome instead. True Story.
13 godina
neaktivan
brane47 kaže...

1. Ove imam instalirane i sve rade bez problema: Air Control Lite, Angry Birds, Glow Hockey 2, Icy Tower 2, JetPack Joyride, KvizoMan, Racing Moto, Speedx 3D, Subway Surf, Temple Run, Temple Run 2. Rezultate Benchmark testova možeš vidjeti ovdje.

2. Ima sasvim dovoljno RAM-a, često bude prilično popunjen ali tako i treba biti jer su aplikacije u predmemoriji za brže pokretanje. ICS pa nadalje jako dobro riješava takve stvari, ako zatreba memorije izbaci ono nepotrebno. Nikakvog štekanja pri ulasku/izlasku iz aplikacija, sve radi skroz glatko. Ovo s ikonama sam doživio svega par puta, pri izlasku iz Temple Runa.

3. Obrub nije metal već obojana plastika, metal se nalati tik iznad obruba, gdje zaslon počinje.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice