1066mhz modul na MBO koja podržava max. 800mhz

poruka: 6
|
čitano: 1.872
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Da li Porsche može voziti 80km/h...

Pozdrav svima,

Imam pitanje za koje pretpostavljam koji je odgovor, ali bih želio utvrditi pa evo ako ste voljni hvala vam od srca:

Dakle, još davno sam čuo/vidio/pročitao da se na matičnu ploču koja podržava memoriju takta npr. do 800Mhz može staviti memorija s taktom 1066, ali će raditi do najviše 800Mhz.

E sad, pitanje je da li je to istina ili ne?

To što sam prije č/v/p bi sada trebao primjeniti. Konkretno, trebao bih nabaviti matičnu ploču MSI 880GMA ( http://eu.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&cat2_no=&cat3_no=&prod_no=2061 ) a za memoriju bih rado imao

Apacer Giant2 2x2GB 1600Mhz ( http://emea.apacer.com/en/products/Overclocking_Series_Giant_II_Dual_Channel_DDR3-1600_Overclocking_Memory.htm )

S obzirom da za MSI ploču specifikacije kažu da podržava 1600MHz s overclockiranjem, a trenutno nemam potrebe za OC, želio bih čuti od vas da li bi se ova memorija mogla koristiti za sada na 1333MHz?

Hvala unaprijed...

Što je muškarac bez brkova?
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 0:48 (100kg čistog zadovoljstva).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nis vise skuzio sam :))

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.10.2010 1:00 (Skizzy).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Da li Porsche može voziti 80km/h...

-OC za RAM ne znači isto kao i klasični OC, tj. proizvođač garantira (i opcija u BIOSu) da može raditi, mada nije u specifikaciji chipseta. Ipak je to bolje izbjegavati, odnosno reputacija proizvođača bi trebala biti garancija da je to OK.

Inače, ako chipset prepozna memoriju, nevažan je takt, radit će na prvom slijedećem.. vjerojatno uz niže CASove što daje zapravo jednaki rezultat, tj. ne znači i pad performansi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Naravno da mozes.

Mozes ti stavit i 2000mhz memoriju pa joj stavit nizi takt i latencije.

Kad ju ugradis pogledaj sa cpu-z pod memorija koje latencije na kojem taktu podrzava memorija i sigurno ce nesto pisat sa 1333mhz.

Preises te latencije koje u tom stupcu pisu i uneses u biosu i to je to.

Takt naravno isto

+-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+ |B|a|d| |t|o| |t|h|e| |B|o|n|e| +-+-+-+ +-+-+ +-+-+-+ +-+-+-+-+
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Super, hvala na brzom i jezgrovitom objašnjenju ;-)
14 godina
neaktivan
Skizzy kaže...

Nis vise skuzio sam :))

Smijeh Samo treba pročitati od početka do kraja hehe

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: