Ova prva, noćna slika...
Stvarno ovaj G4 si je dao truda dobrano..
evo ekippa ih več prodaje za 3 iljede http://www.njuskalo.hr/lg-ostali/lg-g4-oglas-15592803
Nemojte biti naivni, danas sam detektirao jedan lazni oglas koji je jako smrdio na prevaru, a moguce da je i taj.
Poslao sam liku upit bez neke ozbiljne namjere jer me bas cijena kopkala, a kada je napisao da salje nakon uplate preko tiska sve mi je bilo jasno...nazalost 3900 je trenutna realna cijena za model bez koze i preko 4K sa kozom, ali vjerujem kako ce rastom ponude u narednih tjedan do dva cijena doci na oko 3500 za model bez koze.
Tako sam i prosle godine uzeo pocetkom 7 mjeseca G3 za 3100 Kn...cijena mu je vrlo brzo dosla u prihvatljive okvire.
vip me sjebo doslo do komplikacija... tek 20.6. sklapam novi ugovor, a kad cu mobitel dobit pitaj boga...
ako netko zeli naruciti nesto s amazon.co.uk za lg g4 pa da podijelimo postarinu neka mi se javi na pp.
Ahem opet promašuješ poantu, ne znam da li je ikome osim sardaxu m9 najbolji mob xD
......
Jedino je @Sardax stao i sad iza svoji komentara a vas 90% je promjenilo ploču. Večina Vas stoji iza svojih riječi kao i političari.
Eto da i mene R36 ne popljuje jednom :) Konačno.
Niti jedan Flagship nije smeće ili kanta, na ovom forumu to je jednostavno neoprostivo napisati od strane forumaša gdje ja očekujem da su iznadprosječno informatički obrazovani.
Svatko za sebe kupuje uredjaj, ne za drugog. Ako mi je ergonomija važna radi razgovora, kao i igranje (stari sam gamer), te volim metalno kućište i prednje zvučnike, to su meni karakteristike koje su bolje na M9 u odnosu na S6/G4/iP6, kao i sučelje. Nekome je važniji benchmark, veći i QHD ekran, bolja kamera, ... Super, gledat će ostala dva Android flagshipa. I dalje smatram, kao i kod M7/8, da je M9 zaokruženiji uredjaj u flagship kategoriji, ništa drugo. Sve što software može unaprijedit je prednost, no ove glavne karakteristike meni SW ne može unaprijedit, tako je izbor jednostavan. No, da se ne ponavljam :)
lg omogucio otkljucavanje bootloadera. Evo i twrp izasao.
Jucer sam u T-Mobile (Portanova-OS) isprobao crni kozni G4, a kako sam skoro godinu dana koristio G3 mogu povuci neke paralele.
U odnosu na G3 ekran je blago zakrivljen i daje mobitelu posebnost, mislio sam da se ta zakrivljenost jedva primjeti, ali uzivo je ona dosta primjetna.
Okvir nazalost izgleda jeftino i sigurno nece lijepo izgledati kada dobije prve ogrebotine.
Zadnja strana je najvece osvjezenje, crna koza mu odlicno stoji i daje dozu luksuza, ali ocekivao sam da je meksa na dodir, a ostavlja dojam na dodir kao i ona fake koza na Noteu 3 i 4.
Da nisam procitao da se radi o pravoj kozi mislio bi da je LG napravio nesto slicno kao i Samsung na Noteu.
Sto se tice rada, nisam primjetio da je brzi od G3, rekao bih da su vrlo slicni...i dalje to nije brzo kao Nexus 5 koji ima moja zena pa sam i sa njim u doticaju, a cini mi se sporiji i od Oneplus One.
Nije to nista dramaticno, ali definitivno nije tako ugodan za koristenje kao Nexus.
Ono sto mi se najvise svidjelo je kamera i funkcije koje cekam godinama i nacin na koji se te funkcije koriste.
Ovdje je LG doveo UI kamere do savrsenstva, nema se sta bolje od ovoga napraviti...mislim na UI.
Svaka funkcija je dostupna na jedan klik i mijenja se u sekundi, a sto se samih primjera fotki tice cine mi se dobri...oni trenutno dostupni na netu odnosno Flickr.
Sto se videa tice fokusiranje (izostravanje) sada radi "meko", a ne vise naglo kao na starijim modelima...uglavnom pomak je u odnosu na G3 minimalan ako se zanemari kamera i kome ona nije bitna nema pretjeranog razloga prijeci na G4.
Jucer sam u T-Mobile (Portanova-OS) isprobao crni kozni G4, a kako sam skoro godinu dana koristio G3 mogu povuci neke paralele.
U odnosu na G3 ekran je blago zakrivljen i daje mobitelu posebnost, mislio sam da se ta zakrivljenost jedva primjeti, ali uzivo je ona dosta primjetna.
Okvir nazalost izgleda jeftino i sigurno nece lijepo izgledati kada dobije prve ogrebotine.
Zadnja strana je najvece osvjezenje, crna koza mu odlicno stoji i daje dozu luksuza, ali ocekivao sam da je meksa na dodir, a ostavlja dojam na dodir kao i ona fake koza na Noteu 3 i 4.
Da nisam procitao da se radi o pravoj kozi mislio bi da je LG napravio nesto slicno kao i Samsung na Noteu.
Sto se tice rada, nisam primjetio da je brzi od G3, rekao bih da su vrlo slicni...i dalje to nije brzo kao Nexus 5 koji ima moja zena pa sam i sa njim u doticaju, a cini mi se sporiji i od Oneplus One.
Nije to nista dramaticno, ali definitivno nije tako ugodan za koristenje kao Nexus.
Ono sto mi se najvise svidjelo je kamera i funkcije koje cekam godinama i nacin na koji se te funkcije koriste.
Ovdje je LG doveo UI kamere do savrsenstva, nema se sta bolje od ovoga napraviti...mislim na UI.
Svaka funkcija je dostupna na jedan klik i mijenja se u sekundi, a sto se samih primjera fotki tice cine mi se dobri...oni trenutno dostupni na netu odnosno Flickr.
Sto se videa tice fokusiranje (izostravanje) sada radi "meko", a ne vise naglo kao na starijim modelima...uglavnom pomak je u odnosu na G3 minimalan ako se zanemari kamera i kome ona nije bitna nema pretjeranog razloga prijeci na G4.
Pa to se od davnina zna da je Nexus linija praktički lag free, tak da ta usporedba nikog ne čudi i sam sam imal N5 i mogu reć, praktički mu ni jedan nije ravan, pa ni "savršeni" ip6...
Da LG ima UI kod Nexus, onda bi i on bil brz i sve to, al jebajga, za pure stock doživljaj se uzima Nexus..
Al koje fotke radi G4, strahota, dali su si truda i rezultati su i više neg odlični..
U odnosu na G3 ekran je blago zakrivljen i daje mobitelu posebnost, mislio sam da se ta zakrivljenost jedva primjeti, ali uzivo je ona dosta pr...............k je u odnosu na G3 minimalan ako se zanemari kamera i kome ona nije bitna nema pretjeranog razloga prijeci na G4.
Ajd nek si uspi, da si dosao prije par dana ne bi mogao probati, netko je u prolazu zakljucao mobitel a osoblje ne dopusta factory reset..tako da :), za dzabe isao u OS-portu
Bio je i jucer zakljucan pa mi je djelatnik otkljucao sa nekom sifrom...vec sam mislio da necu moci isprobati, ali sam srecom pitao.
Pa to se od davnina zna da je Nexus linija praktički lag free, tak da ta usporedba nikog ne čudi i sam sam imal N5 i mogu reć, praktički mu ni jedan nije ravan, pa ni "savršeni" ip6...
Da LG ima UI kod Nexus, onda bi i on bil brz i sve to, al jebajga, za pure stock doživljaj se uzima Nexus..
Al koje fotke radi G4, strahota, dali su si truda i rezultati su i više neg odlični..
zato ja na g3 imam aosp rom (trenutno blisspop ako nekog zanima), i imam cisti nexus dozivljaj, a uz custom kernel i malo tvikanja dobijes i brzi i fuidniji uredaj nego nexus..
tako da ako i budem uzimao g4 nekom prilikom, takoder prvo sto cu napraviti je pretvorit ga u nexus :)
do tada ce vjerojatno vec biti raznih portova stock kamere tako da ni to nebi trebalo predstavljat neku prepreku po pitanju micanja svega od lg-a
Izgleda da ce biti puno lakse staviti AOSP nego naG3....
Fino IR blaster app, LG Camera app i ostatak AOSP + Xposed i eto najboljeg telefona...
Al ok, mob me nije tolko impresioniral kolko njegove fotomogućnosti koje lagano podižu na viši nivo, ne velim da je nekaj spektakularno, al je dobrodošla ta promjena koja je vidljiva iz aviona..
Zadnji put (a to je bilo prije 1.5 godine) sam ostal impresioniran fotkama na L1020, izgleda da je će ovaj put G4 ostat zapamćen isključivo po svojim fotomogućnostima..
Al ok, mob me nije tolko impresioniral kolko njegove fotomogućnosti koje lagano podižu na viši nivo, ne velim da je nekaj spektakularno, al je dobrodošla ta promjena koja je vidljiva iz aviona..
Zadnji put (a to je bilo prije 1.5 godine) sam ostal impresioniran fotkama na L1020, izgleda da je će ovaj put G4 ostat zapamćen isključivo po svojim fotomogućnostima..
Ja sam impresioniran izradom smeđeg kožnog modela.
Istina da se gulio na onim videima, ali je zamjenjiv taj straznji dio i kosta nekakvih 150 kn.
Prirodna je koza, ako je nekog zanimalo :)
Najvise me impresionira ekran i ergonomija...zbilja vrhunski, svaki detalj se pazio i ovo je daleko najbolji LGev telefon dosad, a svi znamo da su prosle i pretprosle imali najbolji Android flagship.
Ja sam impresioniran izradom smeđeg kožnog modela.
Istina da se gulio na onim videima, ali je zamjenjiv taj straznji dio i kosta nekakvih 150 kn.
Prirodna je koza, ako je nekog zanimalo :)
Najvise me impresionira ekran i ergonomija...zbilja vrhunski, svaki detalj se pazio i ovo je daleko najbolji LGev telefon dosad, a svi znamo da su prosle i pretprosle imali najbolji Android flagship.
Jesu li kompabilni plasticni/kožni poklopci. jel probao itko?
Kako mislis kompatibilni ? Sam biras hices plasticni, kozni ili mijenjati kako tebi pase od situacije.
ako kupim g4 s koznim poklopcem, mogu li narucit plasticni i samo ih izmjeniti ili je drugačiji nesto spoj poklopca na mobitel.
Naravno da moze...
ako kupim g4 s koznim poklopcem, mogu li narucit plasticni i samo ih izmjeniti ili je drugačiji nesto spoj poklopca na mobitel.
ofc...cak i dobijes crni ili zlatni plasticni
;)
Ja sam danas uzeo G4 "brown leather" pa ako nekoga zanima nesto neka pita. :D
Uz taj kozni smedji poklopac koji fenomenalno izgleda i odlicno mu stoji dobio sam jos i srebrni polikarbonatni sa nekom dijamant teksturom koji mu isto fenomenalno stoji.
Mene kod LG fascinira kako mu cijena pada na dnevnoj bazi po 200-300 Kn :D, tako je bilo i sa G3 prosle godine da bi se vrlo brzo normalizirao na razumnih 3000 Kn koliko sam ga i ja platio.
Ovaj je jos do neki dan bio 4700 na njuskalu i naravno gotovo nitko ga nije prodao po toj cijeni i polako je ekipa pocela snizavati cijene.
Ocito LG-u fali jos malo ugleda i jos ga se ne dozivljava dovoljno ozbiljno, drugog objasnjenja nemam.:D
Vidim da se dosta spominje kako je ekran na G4 više čitljiv na direktnom suncu od onog na G3. Da li bi neko mogao usporediti taj ekran s onim na Note 4, S6 ili Z3. (na suncu i 100% brightness)?
edit: izgleda da je prema ovom reviewu (Tested) S6 nešto bolji od G4
Uz taj kozni smedji poklopac koji fenomenalno izgleda i odlicno mu stoji dobio sam jos i srebrni polikarbonatni sa nekom dijamant teksturom koji mu isto fenomenalno stoji.
Mene kod LG fascinira kako mu cijena pada na dnevnoj bazi po 200-300 Kn :D, tako je bilo i sa G3 prosle godine da bi se vrlo brzo normalizirao na razumnih 3000 Kn koliko sam ga i ja platio.
Ovaj je jos do neki dan bio 4700 na njuskalu i naravno gotovo nitko ga nije prodao po toj cijeni i polako je ekipa pocela snizavati cijene.
Ocito LG-u fali jos malo ugleda i jos ga se ne dozivljava dovoljno ozbiljno, drugog objasnjenja nemam.:D
Zanima me fotić, OIS u videu i baterija
I kak se baterija ponaša u deep sleepu..
Sad je bas pala cijena i G3-u, cak postoji sansa ako se poslozi da prodam Nexus 5 + dodam jos par sto kn i imam G3.
http://www.pohrani.com/f/z/Cd/3MqFDB5D/20150605193415.jpg
Evo jedna fotka u sumrak sa manje svjetla i manualnim postavkama.
Fotku sam malo komprimirao jer ovaj site ne podrzava upload fileova vecih od 5MB.
Fotic se ovako na prvu cini dobar, rekao bih na razini Canona S95 (njega sam imao) koji je nesto bolji kompakt, ali jos mi je rano za neku realniju procjenu.
OIS je meni bio dobar i na G3, a jedan video koji sam snimio u hodu izgleda dosta stabilizirano, ali isto mi je jos rano za neku realnu procjenu.
Primjetio sam da se zadnja strana dosta grije, ali to mogu pripisati poprilicnom naprezanju odmah u startu :D ...istovremeno je azurirao 50 aplikacija na Google Playu, radio backup sa starog racuna, snimao sam istovremeno 4K video i cackao po foticu, a u pozadini je bilo upaljeno jos 10-tak aplikacija...vidit cu narednih dana kod normalne upotrebe dali se grije...isto tako i za trajanje baterije nemam pojma, treba par dana da se to vidi.:)
@ocean, jel mob glatko radio dok si sve te radnje oba ljao?
Ne bas, ali prihvatljivo...nisam mozda mjerodavan jer mi je i Nexus 5 stalno nadohvat ruke, a on je klasa za sebe.
Meni ovaj G4 u radu izgleda kao i G3, ne primjetim neku razliku u brzini...jedina prava razlika je kamera i taj zadnji poklopac koji mu daje dozu premium proizvoda...kome to nije bitno nema bas nekog razloga preci sa G3 na G4.
Ne bas, ali prihvatljivo...nisam mozda mjerodavan jer mi je i Nexus 5 stalno nadohvat ruke, a on je klasa za sebe.
Meni ovaj G4 u radu izgleda kao i G3, ne primjetim neku razliku u brzini...jedina prava razlika je kamera i taj zadnji poklopac koji mu daje dozu premium proizvoda...kome to nije bitno nema bas nekog razloga preci sa G3 na G4.
Javi samo za bateriju, kak se drži u deep sleepu, dal ima značajniji battery drain i sl..
Kolko čitam većina ih veli da je baterija ista ili malo bolja nego na G3..