Zujanje napajanja

poruka: 8
|
čitano: 2.197
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Zujanje napajanja

Pozdrav svima,

evo otvorio sam temu i imam pitanje vezano za napajanje.

Prije 2 dana mi je stigao komp i sve u redu, ali znalo je zazujat tamo oko napajanja...

Prvo sam namjestio mrežicu onu ispod napajanja koja se može micat al dalje je zazujalo...

Ne zuji stalno, al npr. dok zazuji stisnem prstom na onu mrežu kod napajanja (slika crveno označeno) ili  kućište malo stavim u drugi položaj onda prestane...

Kao da negdje nije nest krivo sjelo ili ?

Radi se o Zalman Z3 PLUS kućištu i napajanju Fortron 600W Hyper

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2016 13:56 (MatJAM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zujanje napajanja

Imao isti slučaj. Zategni sve šerafe, i ona 4 od napajanja i one od kućišta (stranice i sve do čega možeš).

Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Zujanje napajanja

Zašrafio sam onak jako, na jednoj strani jos malo dok lupim prstom zavibrira ... Valja nešto nije dobro sjelo sa kućištem -.-

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zujanje napajanja

Jučer sam kupio Corsair CX450M (nova generacija, nema veze sa CX430 i ostalima) i napajanje zuji dok je PC ugašen (nekada jako tiho, nekada glasnije). Kad se upali zujanje prestaje, makar se tokom bootanja zna čut nakratko, kao da varira. 

Ako bih USB stick ostao u kompu nakon gašenja kompa, zujanje je jače čuje, a kad USB iskopčam, zujanje se stiša. Da li je to normalno, da li će s vremenom nestati zvuk?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Zujanje napajanja

To ti je pčelica uletjela unutra, biti će ok, izajde ona s vremenom.

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zujanje napajanja

Baš joj se i ne izlazi.. Tiho je, ali iritira.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Zujanje napajanja

Budući da je po tvom opisu električni kvar(kad je uštekan USB), onda vjerovatno ulazna filterska zavojnica zuji, a i normalno je da kad zuji da zuji samo na manjm opterećenjima.

Kruha i igala...

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Zujanje napajanja

UPDATE: U BIOS-u sam uključio opciju S4 i S5 (System Shutdown State S4 i S5) kojom je PC potpuno ugašen i zujanja više nema. Sa napajanjem je sve ok.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 8:46 (DuxTm).
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice