Testirali smo iPad 3

poruka: 85
|
čitano: 16.148
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Testirali smo iPad 3".
17 godina
Re: Testirali smo iPad 3
lnova65 kaže...
Kolko ce otprilike kostati?

S obzirom da vani iPad3 kosta isto kao i iPad2 kod predstavljanja, vjerojatno od 3900kn za najjeftiniji model, pa navise...

Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it's still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold...
17 godina

Napokon smo dobili pravi objektivni komentar za neki proizvod, hvala g. Podnar.

15 godina
segregator kaže...

"Briljantna slika, sustav koji jednostavno i intuitivno funkcionira, tisuće softverskih rješenja u

njegovom ekosustavu, pisani, glazbeni i video sadržaji na dohvat prsta.. jednostavo, moderni

uredjaj kojem je teško naći manu. Ali ipak, gdje je tu magija, pitanje ostaje bez odgovora."

Mislim da je odgovor u rečenici prije pitanja

i ja se pitam što autor zapravo želi. kod ostalih mobilnih uređaja od ovog nabrojanog kupac možda dobije jedino briljantnu sliku. i to samo kod top modela. a za ostale nabrojane stvari ostalim proizvođačima definitivno treba i crna i bijela magija da dođu do stupnja kvalitete na kojem je apple.

13 godina
neaktivan
Testirali smo iPad 3

Svi appleovi proizvodi dobivaju mali upgrade od prosle generacije,ali moramo se slozit (i androidasi) da sve sto naprave,usavrse do savrsenstva,bez ikakvih mana ili stekanja.Tako i dizajn.Dizajn je prvo sto vas bode u oci kod appleovih proizvoda.

Ljubomorne duše mogu da mi puše
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Testirali smo iPad 3

Nema tu previše mudrovanja.

• Dobar ekran realnog prikaza boja i visoke rezolucije
  • Količina kvalitetnih programa i igara
  • Lakoća korištenja
  • Dobra baterija
  • + lijep izgled (nekima važno, nekima ne)

I to je ono što jedan moderni tablet treba imati.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2012 6:58 (Random.).

6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
lnova65 kaže...

Otprilike 3.5 puta više nego što vrijedi.

17 godina
Podrzava sve vrste nozeva i sicavica.
14 godina
neaktivan
Testirali smo iPad 3

meni se čini da je ovaj review jedan od najpozitivnijih ikad.

1 0 hvala 0
17 godina
Pa naravno da ce biti najpozitivniji jer BUG-ov fanboy nije od srece obratio paznju ni na jednu neg. stvar. Tek je sedmica, a ljudi se zale na zagrijavanje i usran izgled starih aplikacija razvucenih preko nove rezolucije.
16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
Oldy kaže...

I opet mi nije jasna ta rezolucija iznad Full HD koji je to sad standard? ili je totalno van standarda?

Na računalu sa monitorom 24 incha dijagonale 1920x1080 a ovdje na 10 incha poprilično više smatram to preseravanjem bez uvrede

Nije bas da Apple prati neke standarde pa da je ovo iznenadjenje. 2048x1536 je zbog kompatibilnosti sa postojecim aplikacijama jer je prije bilo 1024x768. Jedina spomena vrijedna promjena u odnosu na iPad2 je ta promjena rezolucije a najjednostavnije je bilo staviti duplo vecu (po stranici, 4x ukupno). Da nije promjene rezolucije ovaj uredjaj bi se mogao zvati iPad 2.1

Nije istina 1024x768 je standard samo su u datom momentu sa tim imali manjak pixela jer je to prestara rezolucija, a sada imaju višak pixela, oni sami ne znaju što hoće ili kasne sa rezolucijom, koja je prošlost taj tren ili trče pred rudo sa dotada nepostojećom sada čekam Hollywood koji nema pametnijeg posla pa će početi snimati filmove u 2048x1536 a format će se naravno zvati iHD,

ja telefon, ja pod, ja plafon, ja hd itd

i to i ovo sa LTE kojeg taman da i imam ne bih se mogao spojiti s njim jer su druge frekvencije u europi i kao takav je za to neupotrebljiv, ako si fanboy ne želim se s tobom prepirati ja samo razmišljam svojom a ne apple-ovom glavom

bug caruje, um klade valja
14 godina
neaktivan
H4X0R kaže...
Pa naravno da ce biti najpozitivniji jer BUG-ov fanboy nije od srece obratio paznju ni na jednu neg. stvar. Tek je sedmica, a ljudi se zale na zagrijavanje i usran izgled starih aplikacija razvucenih preko nove rezolucije.

da, zagrijava se više od starog. Očekivano ... dvostruko više led pozadinskog zbog ultra ekrana i dvostruko jača baterija u praktički istom kućištu. Ipak sumnjam da će biti problema.

Oldy kaže...
BlueMax kaže...
Oldy kaže...

I opet mi nije jasna ta rezolucija iznad Full HD koji je to sad standard? ili je totalno van standarda?

Na računalu sa monitorom 24 incha dijagonale 1920x1080 a ovdje na 10 incha poprilično više smatram to preseravanjem bez uvrede

Nije bas da Apple prati neke standarde pa da je ovo iznenadjenje. 2048x1536 je zbog kompatibilnosti sa postojecim aplikacijama jer je prije bilo 1024x768. Jedina spomena vrijedna promjena u odnosu na iPad2 je ta promjena rezolucije a najjednostavnije je bilo staviti duplo vecu (po stranici, 4x ukupno). Da nije promjene rezolucije ovaj uredjaj bi se mogao zvati iPad 2.1

Nije istina 1024x768 je standard samo su u datom momentu sa tim imali manjak pixela jer je to prestara rezolucija, a sada imaju višak pixela, oni sami ne znaju što hoće ili kasne sa rezolucijom, koja je prošlost taj tren ili trče pred rudo sa dotada nepostojećom sada čekam Hollywood koji nema pametnijeg posla pa će početi snimati filmove u 2048x1536 a format će se naravno zvati iHD,

i to i ovo sa LTE kojeg taman da i imam ne bih se mogao spojiti s njim jer su druge frekvencije u europi i kao takav je za to neupotrebljiv, ako si fanboy ne želim se s tobom prepirati ja samo razmišljam svojom a ne apple-ovom glavom

ahhahah ... iPad nije televizija niti kućno kino i zašto bi se povodio za holivudskim omjerima ekrana?? Ovo je prvenstveno uređaj za konzumiranje interneta ili čitanje, a za to je 4:3 idealan. Hoće li novi asus transformer ultra star 4 imati 21:9 obzirom holivud ganja taj omjer? 

16 godina
neaktivan
Testirali smo iPad 3

Ahahah eto i sa 4:3 je zastario, ništa čekam neki 16:9 bar pa ću dalje komentirati :p

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Snijele kaže...
lnova65 kaže...

Otprilike 3.5 puta više nego što vrijedi.

Glupost.

WiFi 16GB - cijena komponenata, proizvodnje, razvoja i marketinga (procjena): $346

Prodajna cijena: $499

Marža: 30.66%

WiFi 32GB - cijena komponenata, proizvodnje, razvoja i marketinga (procjena): $363

Prodajna cijena: $599

Marža: 39.4%

WiFi 64GB - cijena komponenata, proizvodnje, razvoja i marketinga (procjena): $396

Prodajna cijena: $699

Marža: 43.35%

WiFi + LTE 16GB - cijena komponenata, proizvodnje, razvoja i marketinga (procjena): $388

Prodajna cijena: $629

Marža: 38.3

WiFi + LTE 32GB - cijena komponenata, proizvodnje, razvoja i marketinga (procjena): $405

Prodajna cijena: $729

Marža: 44.4%

WiFi + LTE 64GB - cijena komponenata, proizvodnje, razvoja i marketinga (procjena): $439

Prodajna cijena: $829

Marža: 47%

Što znači da košta 0.44 - 0.88 puta više nego cijena potrebna da se sve to razvije, napravi i proda.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 19:32 (Random.).
16 godina
neaktivan
Testirali smo iPad 3

Pa to ti je kao i auto, kupi kod nas, plati dva vozi jedan :)

0 0 hvala 0
15 godina

baš me zanima koliku maržu imaju neke druge firme koje si same proizvode uređaje

edit: evo našao sam stari podatak da recimo dijelovi + izrada za samsung galaxy tab  vrijede 214 $ (dakle, bez razvoja i marketinga, što nije direktna usporedba).

prodavao se za 529 funti, što je po današnjem tečaju 840 $

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 21:06 (freddie).
15 godina
H4X0R kaže...

Kako si ti mnogo opterecen covek. Pa i aplikacije sa iphonea na ipadu izgledaju lose jer su razvucene. Nece proci ni dva tjedna dok se sve ipad aplikacije ne prebace na visu rezoluciju i nitko se vise nece zaliti na takve glupave minorne probleme. Mozda jedino haksor, covek koji nikad u zivotu nije imao ipad u rukama ali ga mnogo bole patnja drugih!
15 godina
protjeran
Testirali smo iPad 3

ima li nka vijest o   količini prodanih preko vikenda? nešto se šuška o tri milje!

1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
zatojeto kaže...

ima li nka vijest o   količini prodanih preko vikenda? nešto se šuška o tri milje!

Tak je, 3 milje.

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 22:28 (Edge).
16 godina
neaktivan
Edge kaže...
zatojeto kaže...

Tak je, 3 milje.

Ne računajući prednarudžbe.

15 godina
protjeran
Random. kaže...
Edge kaže...
zatojeto kaže...

Tak je, 3 milje.

Ne računajući prednarudžbe.

u hebote, ko svi andrici u tromjesečju.

14 godina
neaktivan
Oldy kaže...
BlueMax kaže...

Daleko sam ja od Apple fanboya. Ocito nisi shvatio ono sto sam napisao. Apple je za novi model morao ponuditi neku novost a najlakse je bilo od jednog pixela napraviti 4 i prodavati to ko novu revoluciju. Osim te rezolucije (i OS-a, to je vec stvar osobnog ukusa i potreba, ja ga smatram izuzetno glatkim smecem) nista ih ne izdvajaja od konkurencije. Sad ce oni, za koga ti i mene smatras pricati kako je to revolucija i nesto bez cega se ne moze dok su do jucer za tablete s visom rezolucijom od iPad-a2 govorili kako je to nepotrebno i besmisleno,  samo trosi bateriju, zagrijava se... i sto je najgore, tada su bili u pravu.

sto se ove tvoje opaske o filmovima tice nimalo ne stoji jer ni 1024x768  nije nikakva filmska rezolucija.

17 godina
neaktivan
Testirali smo iPad 3

Bas sam probao ovaj novi iPad u nedjelju u apple shop-u na nekih pola sata. Slusao sam prezentaciju nihovog zaposlenika, i cak kad sam mu objasnio da vec posjedujem iPad2 idalje mi je ukazao na razlike i neke sitnice sto nisam do tada ni znao. Ugodno sam se iznenadio s razinom znanja i strpljena, svaka cast. Sam uredaj bez nekakvih prepisivanja vec poznatih cinjenica je zapravo fascinantan, te mi se najvise dojmio ekran te brzina izvodenja operacija. Izgleda da su sredili i wifi, te je konektivnost sada nesto brza i naravno sama kamera, koja je vrlo dobra, no vec videno u iPhone 4s. Razlika u odnosu na moj iPad2 je ipak velika, koliko god ja to tesko priznao, Ekran je neusporedivo bolji, a uredaj visestruko brzi, kamera rastura moju, a ostalo nije ni bitno. Iako sam prije par mjeseci odlucio zadrzat svoj iPad2 te ne kupit novi, sam se kajem, jer mislim da sam pogrijesio. 

e.......

2 2 hvala 0
15 godina
AlterA kaže...

Bas sam probao ovaj novi iPad u nedjelju u apple shop-u na nekih pola sata. Slusao sam prezentaciju nihovog zaposlenika, i cak kad sam mu objasnio da vec posjedujem iPad2 idalje mi je ukazao na razlike i neke sitnice sto nisam do tada ni znao. Ugodno sam se iznenadio s razinom znanja i strpljena, svaka cast. Sam uredaj bez nekakvih prepisivanja vec poznatih cinjenica je zapravo fascinantan, te mi se najvise dojmio ekran te brzina izvodenja operacija. Izgleda da su sredili i wifi, te je konektivnost sada nesto brza i naravno sama kamera, koja je vrlo dobra, no vec videno u iPhone 4s. Razlika u odnosu na moj iPad2 je ipak velika, koliko god ja to tesko priznao, Ekran je neusporedivo bolji, a uredaj visestruko brzi, kamera rastura moju, a ostalo nije ni bitno. Iako sam prije par mjeseci odlucio zadrzat svoj iPad2 te ne kupit novi, sam se kajem, jer mislim da sam pogrijesio. 

Samohvalisanje, to se trazi. {#}

Barcelona FC
16 godina
neaktivan
AlterA kaže...

Sam uredaj bez nekakvih prepisivanja vec poznatih cinjenica je zapravo fascinantan, te mi se najvise dojmio ekran te brzina izvodenja operacija. Izgleda da su sredili i wifi, te je konektivnost sada nesto brza i naravno sama kamera, koja je vrlo dobra, no vec videno u iPhone 4S. Razlika u odnosu na moj iPad2 je ipak velika, koliko god ja to tesko priznao, Ekran je neusporedivo bolji, a uredaj visestruko brzi, kamera rastura moju, a ostalo nije ni bitno. Iako sam prije par mjeseci odlucio zadrzat svoj iPad2 te ne kupit novi, sam se kajem, jer mislim da sam pogrijesio.

Optika je slična onoj sa 4S-a, a sam senzor je je isti onaj sa iPhone 4. Tako da je kamera nešto između iPhone 4 i iPhone 4S, rekao bih.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2012 14:27 (Random.).
16 godina
neaktivan
Testirali smo iPad 3

Snaga iPada je u aplikacijama!

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2012 0:49 (Criss).

4 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Random. kaže...

Nema tu previše mudrovanja.

• Dobar ekran realnog prikaza boja i visoke rezolucije
  • Količina kvalitetnih programa i igara
  • Lakoća korištenja
  • Dobra baterija
  • + lijep izgled (nekima važno, nekima ne)

I to je ono što jedan moderni tablet treba imati.

sve to ima i Asus Transformer/Prime osim visoke rezolucije ekrana, srecom to ispravlja model 700, ali ipak ce zaostajat po broju, tud i moje odusevljenje ekranom iPada, makar to realno vise manje ni ne vidis, al ipak :)))

17 godina
neaktivan
Random. kaže...
AlterA kaže...

naravno sama kamera, koja je vrlo dobra, no vec videno u iPhone 4S

Optika je slična onoj sa 4S-a i iPada (3. gen), a sam senzor je je isti onaj sa iPhone 4. Tako da je kamera nešto između iPhone 4 i iPhone 4S, rekao bih.

Daleko je bolja od iphone 4 jer sam je usporedio te dvije kamere, neznam sto se tice 4s, mislim da si u pravu. 

x18x05x bilo bi dobro da smo jos u komunistickom systemu i da smo svi ravnopravni i da se ti ne osjecas ugrozeno...

e.......
16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
Oldy kaže...
BlueMax kaže...

Daleko sam ja od Apple fanboya. Ocito nisi shvatio ono sto sam napisao. Apple je za novi model morao ponuditi neku novost a najlakse je bilo od jednog pixela napraviti 4 i prodavati to ko novu revoluciju. Osim te rezolucije (i OS-a, to je vec stvar osobnog ukusa i potreba, ja ga smatram izuzetno glatkim smecem) nista ih ne izdvajaja od konkurencije. Sad ce oni, za koga ti i mene smatras pricati kako je to revolucija i nesto bez cega se ne moze dok su do jucer za tablete s visom rezolucijom od iPad-a2 govorili kako je to nepotrebno i besmisleno,   samo trosi bateriju, zagrijava se... i sto je najgore, tada su bili u pravu.

sto se ove tvoje opaske o filmovima tice nimalo ne stoji jer ni 1024x768   nije nikakva filmska rezolucija.

Nije dapače, nisi shvatio 1024x768 je bila standardna rezolucija jedna od nekada skoro davno, a ova nije u tim nekim gabaritima općepoznatim i priznatim, ne, nisu se radili filmovi u 1024x768 nego htjedoh reči da u ekranskoj širokoj upotrebi nije ništa što rezolucijom nadilazi 1920x1080, pa ako će raditi novi format onda neka ga naprave ne apple, ako to nije napravljeno ovo je totalno divlji format slike :)

15 godina
protjeran
Testirali smo iPad 3

Autor teksta se pita gdje je tu magija. To sam se i ja pitao na početku (ipad2). Magija se pojavi u trenutku kada uzmeš nešto od androida (transfer, samsungov tablet ili nedaj bože xoom). Ili ako imaš priliku sve to isprobati jedno do drugog. Tada iskoči magija! Jednostavno nakon pola sata nema više povratka.

4 0 hvala 0
15 godina
Kakav divlji format? Ovo je duplo veca rezolucija opce poznatog formata.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice