Minorni udio Linuxa - upravo. Ne znam sta je "99% interneta" ni odakle ti procenat, ali mislim da lupetas.
A glede ove konferencije, vjerujem da na Build konferenciji nije bio ni jedan Linux laptop. :)
99% uredjaja sa IP adresom vrti neki od Linuxa. A s obzirom na snagu koja se povecava, ti uredjaji danas vrte punokrvne baze podataka, web servise, web sucelja.
Ti si valjda isto jedan od onih koji ne smatra Android Linux distrom (80+% marketa, 40% na tabletima), ili ChromeOS, ili prakticki bilo koji IoT device (ruteri, SmartTV, wearable, smart houses, drones, razni senzori, elektronicki kitovi..). Nadalje vojna i policijska primjena, undernet (100% na Linuxu izuzev nesto MacOS-a na frontendu), drzavne administracije (poput Turske na Pardusu). Pretpostavljam da za tebe svijet pocinje i zavrsava na tvom laptopu i kucnom desktopu. I na tipicnoj malogradjanskoj vendor konferenciji poput Builda. Bio i na njoj i na Oracleovoj i nedavno na Autodeskovoj. Isto sranje - hrpa neznalica i ulizica. Nisam upoznao normalnog programera dok nisam otisao na FOSDEM.
Btw. ja sam u MS svijetu od pocetka i programiram u .NET-u od 2001. (bete 1.0) do danas (vodim tim koji razvija na .NET/WPF). Cisto da ne mislis da sam neki Stallman klon koji hoda bos i vozi BSD na kineskom laptopu. Doma however trosim Fedoru 23. Kompletan backoffice na svojim projektima sam odavno prebacio na Javu jer to jedino ima smisla - danas bi mozda pricekao (.NET Core). I da - prije pola godine sve sam maknuo sa Azurea i stavio na Openshift/AWS. Nisam vise mogao trpit neflexibilnost i sporost.