Prodaja igara u slobodnom padu

poruka: 214
|
čitano: 216.859
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prodaja igara u slobodnom padu".
16 godina
neaktivan

Ajoj. Nadam se da se ovo neće odraziti na kvalitetu igara.

Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su zakon! I AMD je to potvrdio.

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Kaj ces, ljudi više nemaju za kruha a kamoli za igre.

vic dana: Intel preimenovao Core i7 965 iz Extreme Edition u Expensive editon.

7 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Prodaja igara u slobodnom padu
Dragon wizard kaže...

Ajoj. Nadam se da se ovo neće odraziti na kvalitetu igara.

Ja pak mislim da ces bas sada biti kvalitetnije igre, jer ce sad kupci bolje pazit kaj se kupuje.

Dok imas love onda kupis i ne tako kvalitetne igre, a ovako ces vise gledat recenzije.

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY
17 godina
neaktivan

Meni se pak čini da za PC baš nešto dobro već dugo nije izašlo, tak da se nema ćemu previše čuditi.

PC: Asrock nForce 570SLI, AMD 64 X2 4800+@2.8 GHz, Kingmax 2×1 GB DDR2 800 CL5, XFX 9600GSO 384 MB, WD Caviar Blue 640 GB 16 MB, DVB-S Smartvision CDVBAny2030S, Wayjet BT878, DVD RW Sony NEC 5200, 400
16 godina
neaktivan

slažem se. Zadnja dobra igra koju sam igrao je bila Witcher i ajde ako gledam FPS to mi je bio Bioshock. Sve ostalo je bilo nakobičnije nekvalitetno sra... sa hrpom bugova!

magog
16 godina
neaktivan

Pa nikakvo čudo,mislim da je vrijeme da izdavači igara počnu razmišljati o realnijim cijenama igara jer nije baš da sve igre trebaju imati visoku cijenu,zapravo par naslova u zadnjih godinu dana po meni zaslužuju takve cijene,npr. igre poput Fallout-a 3 kod koje stalno stižu novi sadržaji a i sama igra ima veliku replay vrijednost dok je nažalost većina igara ispodprosječna.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

po meni su debili oni ljudi koji KUPE svaku igru, ili svaku drugu, koja izade. samo treba malo dat truda i nabavit invite za jednu privatnu p2p stranicu u eto ga...

VITIS NEMO SINE NASCITUR - Nitko nije rodjen da ne pogrjesi.

0 17 hvala 0
16 godina
neaktivan

A šta da ljudi kupuju, nije baš da ima igara vani za kupnju. Stvari će se popraviti u rujnu i listopadu kada počnu izlaziti svi hitovi o kojima se prićalo kroz cijelu godinu

The bird of the Hermes is my name, eating my wings to make me tame

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GeForce kaže...

po meni su debili oni ljudi koji KUPE svaku igru, ili svaku drugu, koja izade. samo treba malo dat truda i nabavit invite za jednu privatnu p2p stranicu u eto ga...

Kako mozes uopce ovako nešta izjavit koliko godina imaš djete?. Koji kraj takog racunala (kolko vidim pod moj PC) nazivaš sve nas koji kupimo igru idiotima. Nisi ništa drugo nego neodgojen. Najviše volim vidit kad neko ima mašinu od 1000€ i više pa onda sere da su igre skupe ili da je OS skup a sve su mu roditelji kupili. Dakle igranje je luksuz i ne potreba. To što je nešta skupo ne daje ti na pravo da skineš pirata i ukradeš i još sereš ovdje kako si ti jedini pametan, a mi svi budale jer kupujemo igre / softver.

Vaš problem to što morate npr. svaku najnoviju igru igrat. A postoji više riješenja problema. Imate na steamu vikend akcije, imate na raznim web stranicama jeftine naslove pa cak i kod nas u knjizarama imate one "gold edition" ili "best seller" koje koštaju dosta jeftino. Na tim istim web shopovima mozete i kupit nove naslove za manju cijenu. Izadje mozda dobra igra svakih par mjeseci to si moze svatko priuštit. Naravno moze se pricekat malo pa kupit naslov.

To sto je vecina ohola pa se tu pravi pametna i mora imat najnovije igre te naposlijetku naziva druge debilima jer ne skidaju sve kao pirateriju je ništa drugo nego nedostatak kucnog odgoja. Kad malo žganaca pojedeš onda smiješ druge nazivat debilima do onda bolje šuti. Vjeruj, bolje ti stoji.

Sto se tice samog clanka. Smatram da je to razumljivo. Jer ljudi mozda u ovom stanju kada mediji prave paniku i kada stanje i u stvarnosti je ozbiljno i nema se previše novaca nece ic i kupovat igre. Pogotovo ne splacine kakve nam u zadnje vrijeme serviraju. Igre traju prekratko, ne ispune ocekivanja koja su najavljena i slicno. U vrijeme recesije svi se nekako savijesnije ponašamo i ipak 2 puta razmislimo i prevrnemo svaku kunu u dzepu. Što moze bit dobro za industriju igara jer ce kvalitetni naslovi uvijek imat svoju publiku. Dok oni osrednji nece imat toliku prodaju jer ce covijek razmislit par puta i informirat se prije nego nesta kupi...A osim toga 6,7,8,9 mjesec i nekako ima logike da pada prodaja, kraj i pocetak nove školske godine tj. ispiti te ljeto kada smo svi ipak radje više vani...

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 13:07 (mislav_01).
17 godina
protjeran
GeForce kaže...

Nije da kupujem svaku igru, al opet da me neko zove debilom....

Vjerojatno pubertetski hormoni divljaju pa ne razmisljas najpametnije...

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY
16 godina

Za mislava,

aj molim te ne s.e.r.i. ti i takvi degenerici koji pricate gluposti i glumite neke intelektualce imate najvise piratskog softwarea. Uostalo sta tebe boli k.u.r.a.c. ko ce skidat igru a ko ce je kupit, to je sve do osobe.

Ko oce nek kupi, ko nece ima torrent, rapidshare, i ostale usluge pa nek izvoli....

Bolje šaka u glavu nego k...c u guzicu...
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 13:14 (zmedic).

2 11 hvala 0
17 godina
neaktivan

A cuj svaki oblik ponašanja je do osobe. Nisam komenirao radi kupovanja igara nego radi nazivanja ostalih ljudi debilima. Sam tvoj post dokazuje na kojem si stupnju razvoja, što me iznenadjuje s obzirom na godište. Za tvoju informaciju imam 2 piratske stvari na kompu. To su AutoCAD (ne postoji studentska verzija nazalost) iako kod starog u firmi radim na legalnim kopijama masno placenim pa nekako smatram da to i nije prevelik zlocin. Te Photoshop koji sam cak u zadnje vrijeme zamijenio s besplatnom alternativom ali vrtim oba dok se ne naucim u drugom kako mi treba samo za rezanje / ljepljene slika / vizualizacija mislim da ce i besplatna alternativa bit dovolja. Piratske igre? Nemam niti jednu na kompu. A imam nekih 30ak originala, što na steamu sto best seller i slicnih edicija. I baš se trudim pazit na to upravo da bi se drzao nekih principa. Jer kako godine prolaze i ucim neke stvari što vezano za svoj fax sto ovako opcenito shvacam da piraterija nije uredu.

Poanta price je, sto ti ocito ne mozes shvatit no nemoj se ljutit nisu svi ljudi isti, da ja ne tvrdim da je to uredu i da su svi drugi debili. Nadam se da ti je jasnije. Ubuduce citaj text s razumjevanjem, vidim da si propustio tu lekciju u školi. Dakle zmedic znam da je teško nekad razmislit prije nego pocnes pisat ovake uvrede. Ovaj put te necu prijavit radi toga sto si me nazvo "degenerikom" vidim da ocito imaš problema. Naravno da je na pojedincu da odluci oce kupit ili ne ali ne moze taj isti nekog zvat debilom i onda još mislit da je to šta radi ispravno i da na to ima apsolutno pravo. Jel ti teško za shvatit. Ako je onda nema smisla baš s tobom raspravljat nisi ni na nivou za ozbiljnu raspravu ocito.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 13:19 (mislav_01).
16 godina

Ma slobodno prijavi, oces da ti dam link... mislim ako ne znas kako se prijavljuje za uvrede. Ja i dalje ostajem pri svome. A svoj komentar si trebao svesti na samo ovo " Ako netko zeli kupiti igru ima u algoritmu a ako ne zeli nek si je downloadira" i idi kod tate u firmu pa se igraj minesweepera, a za tvoju informaciju, inace ne volim okolisati nego kazem sve kako mislim, a sto se tice predavanja, mislim da imam vise godina skole nego sti ti imas godina uopce. Zato molim te smanji komentare, svi smo mi siti tatinih sinova...

0 7 hvala 0
15 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Iskreno, ja smatram da kada bi skorom svaka igra koštala oko 100kn da bi bila 2x veća prodaja i bilo bi 2x manje piratstva, jer bi si onda ljudi mogli to priuštiti svaki mjesec - dva.

Govorim o Hrvatskoj.

Isto tako, ako ne bi izdavači bili u mogućnosti da izdaju tako jeftine igre, bilo bi možda u redu da za naše prostore igra kasni kojih mjesec dana, ali da onda košta 100kn.

Pametan si ti. Prodo bi duplo vise igara za triput manju cijenu. Izracunaj sam koliko bi profitiro.

@zmedic: krivo. Svakog se tice koliko je jako piratsko trziste, jer ono uvelike utjece na igre koje jos nisu izasle. Ako se proda previse kopija odredene igre, developeri nece vise imat love napravit drugu, izdavaci ce ih napustit i tako. Dakle svaki put kad skines igru preko torrenta, stetis ekipi koja ju je napravila.

@GeForce: zato postoje demoi, bete i gamer casopisi kao sto je BUG, zato da ne bi moro kupit svaku igru na slijepo.

edit @ zmedic: ne bih se kladio na ovo s godinama.

Excuse the phun.
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 13:32 (Sharps).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vidim da imaš i nekih opakih kompleksa. A tvoja predavanja ti ocito ništa pametnog nisu donijela (godine i steceno zanje nemaju veze jedno s drugim) kad iz svaga iscitas "Ako netko zeli kupiti igru ima u algoritmu a ako ne zeli nek si je downloadira". Reko sam što mislim a ti uprono osobno napadaš. To je kad nisi u stanju pametno argumenirat svoj stav pa kreces na uvrede i omalovazavanje sugovornika s "tatini sinovi" "degenerik" i slicno. Uzivaj. I rest my case.

A ako sam na nešto osjetljiv onda je to ta primitivna uvreda "tatini sinovi" uglavnom iz uste iskompleksiranih ljudi koji su si sami najčesce krivi za vlastitu sudbinu (ne nuzno da si ti takav) ali vide krivnju u svima drugima. Taj jal i ljubomora i jedna obijest mi tako ide na zivce da ako s nekim raspravljam uzivo i iskoristi "argument" tatin sin. Daljni tijek rasprave ne bi bio ugodan. Jer sam došao tu di jesam (a nisam još baš daleko) iskljucivo vlastitim trudom i zalaganjem. Nešta sto vecina ipak ne moze shvatit radi mentaliteta koji vlada u dragoj nam zemlji...

EDIT: Slobodno argumentiraj i objasni na civiliziran način po kojij liniji je piraterija uredu i po kojoj su ljudi koji kupuju igre "debili" ili "degenerici". Ipak pricamo o igrama (zabavi) te o necemu sto ljudi rade mjesecima / godinama i to vrhunski stručnjaci i školovani ljudi, da ne govorim o masi para koja se ulozi u to (ali i zaradi). Proizvodjace softvera necu ni komentirat. Primjerice ok ako student ajde ima PS (iako koristim sve više GIMP) ili AutoCAD jer mu treba za obrazovanje i ne postoji alternativa. Ali kada netko ima pirateriju i još zaradjuje pare zahvaljujuci tom softveru onda tu nema mjesta raspravi ili griješim?  Ukoliko proizvedeš dobar argument netko ce se mozda i slozit. Tako se vodi kvalitetna rasprava...

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 13:41 (mislav_01).
17 godina
neaktivan

Jednu stvar sam skuzio kod kupovine igara. Kad kupim igru (sebi ili dijetetu) onda se tu igru i igram. Ono sto skinem piratsko to se igram dva dan (i moja djeca) i bacim. Upravo zato ne zelim otkljucati Wii (a i valjda sam jedini koji je zakljucao PSP jer nisu radile original igre) jer bih na taj nacin potpuno obezvrijedio konzolu. Ovako kupim jednu igru svakih 6 mjeseci i klinci su odusevljeni jer ponovno otkriju novu igracku svako malo.

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Amen, mislave
Excuse the phun.
15 godina
neaktivan

Istina, kad kupim igru onda ju iskoristim do kraja, a ne odigram 5-6 sati singleplayera i ostavim ju na polici da skuplja prasinu. Valja iskoristit potrosene pare.

Excuse the phun.
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 13:34 (Sharps).
16 godina

Ovo sto se lupeta na forumu je isto kao i da npr. kazem da vozim auto izricito po znakovima, gdje je 50 vozim 49 da ne bi slucajno prekoracio, uvijek se vezem, UVIJEK propustim pjesake, nikada ne gazim po punoj crti dok vozim... i jos toga, ali se zna da to ne radi ni 0,01% stanovnika u Hrvatskoj. Tako isto o piratstvu, kao prije ces otrcati u Algoritam ili negdje drugdje i dati za neku igru 500 kuna ili 1000 ako je collectors edition nego da je skines s neta za nekih 45 minuta i igras. Ma dajte molim vas... barem ovdje pod pseudonimima svi mozemo igrati, sta me uostalom briga ko sta ima licencirano a ko piratsko...

To sto jedan od 100 kupi originalnu igricu/software ce se odraziti na trziste isto kao i teorija kaosa da ce zamah leptirovih krila u japanu izazvati tsunami u americi... hehe

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
zmedic kaže...

Ovo sto se lupeta na forumu je isto kao i da npr. kazem da vozim auto izricito po znakovima, gdje je 50 vozim 49 da ne bi slucajno prekoracio, uvijek se veze, UVIJEK propustim pjesake, nikada ne gazim po punoj crti dok vozim... i jos toga, ali se zna da to ne radi ni 0,01% stanovnika u Hrvatskoj. Tako isto o piratstvu, kao prije ces otrcati u Algoritam ili negdje drugdje i dati za neku igru 500 kuna ili 1000 ako je collectors edition nego da je skines s neta za nekih 45 minuta i igras. Ma dajte molim vas... barem ovdje pod pseudonimima svi mozemo igrati, sta me uostalom briga ko sta ima licencirano a ko piratsko...

To sto jedan od 100 kupi originalnu igricu/software ce se odraziti na trziste isto kao i teorija kaosa da ce zamah leptirovih krila u japanu izazvati tsunami u americi... hehe

Teorija kaosa i teorija leptira nisu isto. Teorija kaosa kaze da na svaki dogadaj u svemiru utjece beskonacno mnogo ocitih i skrivenih varijabli koje ih mogu izmijeniti. Teorija leptira kaze da u zivotu svakog covjeka svaka sekunda svakog dana moze uvelike utjecati na cijelu njegovu buducnost. Ne znam jel kuzis.

I da, odrasli ljudi se drze prometnih znakova. I da, ljudi sa stalnim prihodom si mogu priustiti kupnju originalnih igara. I ne, nitko normalan ne kupuje collectors edition nego pljune 350 kuna za igru. Nemam flat tako da ne mogu skinut sta ocu. Pola stvari koje ti kazes su neosnovane i izmisljene.

Excuse the phun.
16 godina

Jedno je što želimo čuti a sasvim drugo je ono što radimo.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@Alex, Collectors Edition je kad osim igre dobijes hrpu marketinskih besmislica koje cine da se osjecas jako cool. npr. Halo 3 ima svoj 'Legendary' paket, u kojem dobijes Master Chiefovu kacigu u pravoj velicini, zajedno sa stalkom na kojem ju mozes drzat. Sto se tice igranja ilegalnig igara, prilicno je ocito da je to, pa... ilegalno - . -'

Edit: kad vozis po punoj crti uzrokujes premetne nesrece, a to je malcice gore.

@zmedic, ne svacam zadnji post

Excuse the phun.
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 14:16 (Sharps).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

zasigurno je kriminalno djelo, no ja sam priznajem da sam i ja ilegalac,

svaku igru koju želim igrati skinem, a kupim je jedino onda ako mi se baš svidjela i želim je igrati online,

da, znam da je to zločin, ali što ću kad mi financijska situacija ne dopušta drukčije :)

DirectX is dead! OpenGL+OpenCL forever!

0 0 hvala 0
16 godina
ivoleko kaže...

svaku igru koju želim igrati skinem, a kupim je jedino onda ako mi se baš svidjela i želim je igrati online,

da, znam da je to zločin, ali što ću kad mi financijska situacija ne dopušta drukčije :)

Hvala Bogu da je netko skuzio...

16 godina
neaktivan

Sobzirom na cijene i krizu pad prodaje je bio očekivan.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pa najmanje 80% ljudi u hrv su ilegalci sto se tice igara...u zivotu sam za pc kupio 2 orginala...sve skidam sta mi treba...i sta ces mu sad nisam jedini...

u raju je lijepo,ali u paklu je ekipa...
Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
ivoleko kaže...

Posteno. S tim da isto to mozes sa demo i beta verzijama, ali to je do osobe.

Excuse the phun.
17 godina
protjeran

kaj k.enjate bezveze s piratima i originalima

NEKA PADA PRODAJA...NEKA

neka pati gamad kurvinska

nabiju cijene poluproizvoda ko da je suho zlato, i jos im je u zadnje vrijeme fora s DLC-ovima...praktički će i patcheve naplaćivati

gamad prokleta

i onda se čude kaj pirati uzimaju toliko maha

pa kak ne bi

pa NEĆU dat za jednu igru 400 do 500 kn ... nema teorije

jos pogotovo za igru kojoj treba godina dana da je patchevima isprave...

nema šanse

kupim original jedino ka je prihvatljiva cijena

neka se svi ugledaju na Valve-ove pakete

Orange Box i Box prije njega...

par igara za sto i siću kuna...

i to se PRODAJE, a ovi po 400 kn su na policama, ajd par ih se proda razmaženim derištima ili baš onim ultra fanovima

nek propadaju, nek se nauče pameti, možda ih to  ponuka na proizvodnju BOLJIH i jeftinijih igara

ipak ove cijene su vanzemaljske

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
11 5 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alex55 kaže...

Iskreno, ja smatram da kada bi skorom svaka igra koštala oko 100kn da bi bila 2x veća prodaja i bilo bi 2x manje piratstva, jer bi si onda ljudi mogli to priuštiti svaki mjesec - dva.

Govorim o Hrvatskoj.

Isto tako, ako ne bi izdavači bili u mogućnosti da izdaju tako jeftine igre, bilo bi možda u redu da za naše prostore igra kasni kojih mjesec dana, ali da onda košta 100kn.

Definitivno kada bi cijena u HR bila realnija bez 300% marži, carina, poreza, nameta i izmeta sigurno bih si priuštio koji original mjesecno.

Do tada - Belji se 

From dying heaven To living hell
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.8.2009 15:13 (PureEntity).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Što se mene tiče, ako je igra koju čekam jaaaako dugo i nestrpljivo onda bih prodao i bubreg za nju ako treba jer mi nije zao za takve igre (primjer Modern Warfare 2).

A neke nepoznate igre, nekupujem ih.

vic dana: Intel preimenovao Core i7 965 iz Extreme Edition u Expensive editon.

1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice