Povećane brzine MAXadsl-a

poruka: 248
|
čitano: 81.720
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Povećane brzine MAXadsl-a".
16 godina

ako brzine u uplinku ostaje ista onda je....Š takvo povečane brzine.

MaxAdsl koriistim samo zato jer zbob monopola t-coma u gradu gdje ja zivim nemam

drugog izbora.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Bilo je i vrijeme da nam povećaju brzine!

Q6600, 4GB 1066Mhz Corsair, HD4870 512MB OC 780 1000, Gigabyte EP35-DS3, TT Soprano, Logitech Wave + MX 518, Z-4 MSI Wind U90x : Atom 1.6, 1Gb DDRII, Intel® 945GS, 80 GB, XP home
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kvragu i takvo povecanje ako uplink ostaje na 256k ... vrlo rado mjenjam tih 4mbit/256kbita za brzinu od 1mbit/1 mbit ... ali posto za izbor imam samo t-scum nemam izbora ...

[URL=http://www.wardb.com/profile.aspx?id=344323][img]http://www.wardb.com/sigs/344323.jpg[/img][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prodaju mooda za bubrege.
Ekipi s paketom od 1GB ili s 10 GB suze će ići na oći.
Ima li u EU koji ISP koji prodaje vezu čija DL brzina 20 puta
veća od UP brzine. rolleyes!!!  rolleyes!!!
Thanks, but no thanks, t-com go to hell

mladi ljudi na početku čine pogrešku, jer vide gdje je moć, postaju zli, sve za novac, sveti novac, prljavi novac, krvavi novac, oprani novac, zato neka se čudo desi, čudo osvještenja!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dakle ako nam brzina ovisi o" propusnosti"telefonske linije, postoji li koji program koji bi izmjerio maksimalnu brzinu  telefonske linije?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ooo pa tko bi ovo očekivo!! lijepo, lijepo...nego to vrijedi samo 2 mjeseca ili??? -.-

[url=http://profile.xfire.com/tonko14][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/tonko14.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma bolje da su malo snizili cijenu interneta nego povečali brzine.

Tako bi bili svi zadovoljniji jer mislim da ne može svagdje linija podnijeti istu propusnost.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ne, nego toliko im treba da svim korisnicima dignu brzinu, jer dižu jednom po jednom(izgleda tak), a kasnije se neće spuštati, tj, ostaje stalno

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

"Korisnici MAXadsl pristupa od 79 kuna mjesečno ubuduće će, umjesto dosadašnjih pristupnih brzina od 2Mbit/s, moći koristiti brzine do 4Mbit/s, ukoliko to omogućuje njihova telefonska parica."

Dakle,postoji li program koji će izmjeriti maksimalnu brzinu telefonske parice?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Povećane brzine MAXadsl-a
Patrick_cro kaže...

Tako bi bili svi zadovoljniji jer mislim da ne može svagdje linija podnijeti istu propusnost.

istina...
ma to su te njihove marketinške fore...povećaju brzinu kao svima a neki neće ni moć osjetit veću brzinu zbog linije i još samo na 2 mjeseca...
[url=http://profile.xfire.com/tonko14][img]http://miniprofile.xfire.com/bg/sh/type/0/tonko14.png[/img][/url]
16 godina
neaktivan
Bugy kaže...

"

Dakle,postoji li program koji će izmjeriti maksimalnu brzinu telefonske parice?

Ne postoji.
C2D e8400 | 4GB DDR2 @ 800MHz | Radeon HD4850 | CL X-FI ExtremeMusic Windows Vista & Windows 7
17 godina
neaktivan

Postoji!

Nazalost ne radi se o programu. Dobar dio modema (routera) daje podatke o kvaliteti veze i trenutnoj brzini. Potraziti taj podatak i vidjeti kvalitetu signala. Ako je signal dovoljno jak i malo suma onda postoje sanse za vece brzine. Nazalost, ne postoji program koji to moze izracunati vec se mora probati. Probu moze napraviti sljaker T-Coma tako da podigne brzinu na centrali.

16 godina
neaktivan
Drazen kaže...

Postoji!

Nazalost ne radi se o programu. Dobar dio modema (routera) daje podatke o kvaliteti veze i trenutnoj brzini. Potraziti taj podatak i vidjeti kvalitetu signala. Ako je signal dovoljno jak i malo suma onda postoje sanse za vece brzine. Nazalost, ne postoji program koji to moze izracunati vec se mora probati. Probu moze napraviti sljaker T-Coma tako da podigne brzinu na centrali.

Otiđite na t-comovu stranicu pa čitajte ono što piše sitnim slovima na dnu stranice. Obično su sitnim slovima napisane najbitnije stvari koje se odnose na neki proizvod (čokoladu, paštetu, televizor, MaxAdsl...itd). E, pa na dnu stranice sitnim slovima lijepo pište da, ukoliko korisnik nema dovoljnu propustnost svoje mreže, da se t-com obavezuje da će isporučiti najveću moguću brzinu za tog korisnika (a koja bi to bila brzina, ne zna se). Dakle, bit će onih koji neće moći primati u paketu od 10GB 4Mbps, nego možda nešto više od 2,8-3. Oni koji imaju MaxTV sa isporučenim HD signalom ne trebaju brinuti. Njima je brzina prometa moguća, i to ''do besvijesti''. Sve ipak ovisi o lokalnoj centrali u gradu
u kojem živite, ne samo od t-com-a. Pa ako vaši gradski oci troše tri i pol soma kuna za novogodišnji šampanjac a ne ulažu u infrasktrukturu mjesta u kojem živite, mijenjajte vlast na lokalnim izborima. Ne svodite krivicu samo na T-Com (mada bi ista stvar bila i da se T-Com zove drugačije), govorim realno, ne zagovaram dotičnu ustanovu. To je kao da se ljudi bune što plaćaju jednak iznos godišnje cestarine stare krame kao i oni koji se voze u novim makinama (da ne govorim o rupama na lokalnim cestama malo udaljenije od našeg glavnog grada). Ima tu tema napretek.
16 godina
neaktivan

Šta se tiče kvalitete telefonske parice najbolje je spojiti se na ruter i tamo to očitati. Nema druge alternative ili to ili da t-com tehničar svojom spravom mjeri. Program ne postoji za to.

Ja imam zyxel t3 ruter i otišo u dijagnostiku na modemu i kaže da mi je upstream attenuation 5db a downstream attenuation 11db. Što je zbilja odlično jer sam mislio da su parametri i lošiji pošto živim u naselju van Zagreba :) Otprilike to znači da ako stavim na svoju paricu brzinu od 20 Mbita recimo da bi mogao oko 16 ostvarit sigurno. Ali i ova najmanja brzina mi je dostatna. Šta se još tiče tih parametara recimo da je krajnja granica za funkcioniranje usluge 40db u downstreamu i 30db u upstreamu. Ako se ima više od toga najčešće dolazi do problema i pucanja DSLa što može biti uzrokovano starom i dugom paricom ili najčešće lošom lokalnom instalacijom šta korisnici zanemaruju i naprave gro paralelki i onda kažu da im je sve u redu ... yea rajt...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
marko1103 kaže...

Šta se tiče kvalitete telefonske parice najbolje je spojiti se na ruter i tamo to očitati. Nema druge alternative ili to ili da t-com tehničar svojom spravom mjeri. Program ne postoji za to.

Ja imam zyxel t3 ruter i otišo u dijagnostiku na modemu i kaže da mi je upstream attenuation 5db a downstream attenuation 11db. Što je zbilja odlično jer sam mislio da su parametri i lošiji pošto živim u naselju van Zagreba :) Otprilike to znači da ako stavim na svoju paricu brzinu od 20 Mbita recimo da bi mogao oko 16 ostvarit sigurno. Ali i ova najmanja brzina mi je dostatna. Šta se još tiče tih parametara recimo da je krajnja granica za funkcioniranje usluge 40db u downstreamu i 30db u upstreamu. Ako se ima više od toga najčešće dolazi do problema i pucanja DSLa što može biti uzrokovano starom i dugom paricom ili najčešće lošom lokalnom instalacijom šta korisnici zanemaruju i naprave gro paralelki i onda kažu da im je sve u redu ... yea rajt...

Potpisujem.
Kalea.
16 godina
neaktivan
SPAWNK4MPER ti mama kaže...
Patrick_cro kaže...

istina...
ma to su te njihove marketinške fore...povećaju brzinu kao svima a neki neće ni moć osjetit veću brzinu zbog linije i još samo na 2 mjeseca...

nije na dva mjeseca... toliko im treba da svima "ubrzaju"
16 godina
neaktivan
marko1103 kaže...

kak se to računa ? Cool

da si sam izračunam svoju min i max brzinu
17 godina
protjeran

Ovakvo povećanje brzine je dobro i trebalo je doći iako bi radije da ostane na ovoj brzini a cijene paketa se snize.

Inače brzina upload-a mi nije toliko bitna i sasvim sam zadovoljan njime i povećanjem kada u mom mjestu nema drugog ISP-a.

Intel E7200@3ghz,Gigabyte EP35-DS3,Gainward 8800GT OC,Segate Barracuda 500gb,2x 2 gb Kingmax MARS ram,Thermaltake Soprano, Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tomo007 kaže...
marko1103 kaže...

kak se to računa ? Cool

nikak nažalost... imam iskustva iz helpdeska u radu s korisnicima pa znam koji su parametri dobri... jesi pogledao možda koliko tebi piše na ruteru atenuacija ?? ako imaš veću nemora značit da je lokalna loša... možda si samo jako udaljen od centrale... ajmo reć da 10db otprilike predstavlja 1km od centrale uz pretpostavku da je lokalna u redu...
17 godina
neaktivan
Kalea kaže...
... Sve ipak ovisi o lokalnoj centrali u gradu
u kojem živite, ne samo od t-com-a. Pa ako vaši gradski oci troše tri i pol soma kuna za novogodišnji šampanjac a ne ulažu u infrasktrukturu mjesta u kojem živite, mijenjajte vlast na lokalnim izborima. Ne svodite krivicu samo na T-Com (mada bi ista stvar bila i da se T-Com zove drugačije), govorim realno, ne zagovaram dotičnu ustanovu. To je kao da se ljudi bune što plaćaju jednak iznos godišnje cestarine stare krame kao i oni koji se voze u novim makinama (da ne govorim o rupama na lokalnim cestama malo udaljenije od našeg glavnog grada). Ima tu tema napretek.
 Pa što nije centrala od T-com-a.
17 godina
neaktivan

Da li je tko primjetio promjenu brzine?

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

citao sam malo bilo je ljudi koji su osjetili/vidjeli promjenu ali vise ih je (ko i ja) koji nisu =(

Kupujem : OCZ power supply 500W Intel Core 2 Quad Q6600 MB Gigabyte EP45 HDD Seagate 320 GB GF GTX 260 Kingmax MARS 1066MHz 2048Mb /x2 DVD+RW/-RW Pioneer
17 godina
neaktivan
tony THE Noob kaže...

citao sam malo bilo je ljudi koji su osjetili/vidjeli promjenu ali vise ih je (ko i ja) koji nisu =(

potpisujemMršti se
Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
16 godina

toje samo marketinški trik.

99% korisnika nece primjetiti nikakvo ubrzanje.

Ovoje t-comov trik kojim pokušavaju prevariti ljude koji manje razumiju

kako stvar radi tj žele lažno prikazati vecu brzinu kakobi ostali konkuretni kad drugi provajderi

nude vecu brzinu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zna netko hoće li i Iskon dizati brzine?

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zzz kaže...

toje samo marketinški trik.

99% korisnika nece primjetiti nikakvo ubrzanje.

Ovoje t-comov trik kojim pokušavaju prevariti ljude koji manje razumiju

kako stvar radi tj žele lažno prikazati vecu brzinu kakobi ostali konkuretni kad drugi provajderi

nude vecu brzinu.

Ne vjerujem bas. Kakva korist od toga da drugi provideru dizu brzinu, a t-com ne. I ovako odlaze dosta ljudi od njih. Ovo bi ih potopilo do kraja. Bit ce povecanje, samo vjerojatno pri isteku 4. mjeseca. Belji se
ECS A780GM-A; AMD Athlon 64 X2 5000+; 4096 MB DDR2; NVIDIA GeForce 7600 GS (512 MB); Hitachi HDT725032VLA360 320 GB; WDC WD800BB-00JHC0 74 GB
16 godina
neaktivan
marko1103 kaže...
tomo007 kaže...
marko1103 kaže...

kak se to računa ? Cool

nikak nažalost... imam iskustva iz helpdeska u radu s korisnicima pa znam koji su parametri dobri... jesi pogledao možda koliko tebi piše na ruteru atenuacija ?? ako imaš veću nemora značit da je lokalna loša... možda si samo jako udaljen od centrale... ajmo reć da 10db otprilike predstavlja 1km od centrale uz pretpostavku da je lokalna u redu...
attenuation downstream: 30 db
attenuation upstream: 10 db
16 godina
protjeran

hoce li optima dizat brzine barem za 1mbs kad su vec losi???

RoBa the ljuti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Perica kaže...
Kalea kaže...
... Sve ipak ovisi o lokalnoj centrali u gradu
 Pa što nije centrala od T-com-a.
 Da, vukli su kabel iz Zagreba pa do Vinkovaca, Sl.Broda i dalje, sve do begeša. Zna li tko na ovom forumu kako iz zegeša dolazi telefonski signal npr. do Karlovca, ili Varaždina ili Koprivnice? Kablovima? Joooooooooojjjjjjjjj.
16 godina
neaktivan

Baš čitam New York Times na netu, povukli telefonski kabel sve do mene. Joooojjjjjj, bum poludel, al vele ljudi da se nemre dvaput.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice