Odlična prodaja Sedmice

poruka: 61
|
čitano: 16.397
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Odlična prodaja Sedmice".
17 godina
Odlična prodaja Sedmice

= Zašto kupiti Winblowse 7 kad se na njima može radit isto što i na recimo XP.

Najbolji su mi odgovori rade brže, ono lol. Ako sve kaj se radi na kompu je instant kak je onda 7 brži?

Primjera radi na XP i Visti kad pokrenem Firefox on se otvara odma. Kaj je brže od odma?

Prodaja bude vjerojatno bolja od Viste zbog toga jer su svi uvjereni da je 7 bolji Windows od Viste i XP.

Ste čuli za priču Carevo novo ruho?

I aint buying that shit.

Have a nice weekend.

P.S.

Biste li od njega kupili OS?

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2009 15:05 (NEW_MAN).

2 29 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Odlična prodaja Sedmice

Naravno... i čemu kupiti novi auto, recimo Golf VI kada i Golf I radi na istu šemu i vozi.

Daj, molim te Belji se

Ak te brine samo Firefox u životu onda svakako predlažem ostanak na XP-u :)

16 godina
neaktivan
A ti naravno znaš što je točno novo u 7 i da je razlika u XP i Vista / 7 kernelu ogromna uz znatna poboljšanja u recimo memory manageru itd. da ne pričamo o tome da danas ti treba 64 bitna verzija OS-a.

Ali da, ako je sve što radiš na stroju pokrećeš firefox onda ti definitivno ne treba niti XP, stavi brate win98, firefox LETI !!

Role
17 godina

75% normalnih korisnika će zadovoljiti XP (dovoljan za igranje 99% danasnjih igara)

20% će zadovoljiti Vista (DX10, a koliko vidim ide i DX11)

5% će zadovoljiti W7 jer žele imati new new new, brand new i tvrde da je najbrže jer je najnovije.

Kod nas se vode rasprave što dalje, izašla je Vista, zaobišli smo ju ali smo kupovali Vistu downgradable na XP, izašao je W7, kupujemo W7 koji je downgradable na Vistu i XP i još uvijek downgradeamo klijentima na XP.

Svi u firmi smo se složili da bi "uskoro" mogli nešto novo klijentima ponuditi, ali zašto kad je naših >500 korisnika zadovoljno sa XP?

Naravno to su poslovni korisnici, no i privatno se instalira XP.

Možda se odlučimo za Vistu jer je SP2 identičan W7 ma koliko god mnogi tvrde da nije.

Također moram napomenuti da su naši Windowsi ekstremno tweakani, bio to XP ili Vista. npr. nakon instalacije XP troši ~155MB memorije (sa driverima) i 100% je funkcionalan. Ne, nije ovo reklama, nego me zanima koliko vama troši resursa W7 nakon instalacije. bez onih magarećih "memorija je jeftina" jer neki još imaju vrlo slabe kompove.

16 godina
neaktivan
Odlična prodaja Sedmice

Haha mora biti da je prvi post od MacOS usera, ili Linux :D

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
icecold kaže...

Haha mora biti da je prvi post od MacOS usera, ili Linux :D

nemora, 

Činjenica je zašto dati toliko love za nesto novo kad ionako to ima i stari OS. 

Ona usporedba sa autom vam je glupa. 

Fedora 11 Leonidas Kde 4.2
16 godina
neaktivan
Odlična prodaja Sedmice

Večina ljudi želi zaigrati starije igre a to je na sedmici nemoguče a xp je zasad univerzalan a to što neki nemogu živjeti bez igranja na dx 11 to je druga stvar i nema neke bitne razlike!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zbuzanic kaže...

75% normalnih korisnika će zadovoljiti XP (dovoljan za igranje 99% danasnjih igara)

5% će zadovoljiti W7 jer žele imati new new new, brand new i tvrde da je najbrže jer je najnovije.

Kod nas se vode rasprave što dalje, izašla je Vista, zaobišli smo ju ali smo kupovali Vistu downgradable na XP, izašao je W7, kupujemo W7 koji je downgradable na Vistu i XP i još uvijek downgradeamo klijentima na XP.

Svi u firmi smo se složili da bi "uskoro" mogli nešto novo klijentima ponuditi, ali zašto kad je naših >500 korisnika zadovoljno sa XP?

Možda se odlučimo za Vistu jer je SP2 identičan W7 ma koliko god mnogi tvrde da nije.

Također moram napomenuti da su naši Windowsi ekstremno tweakani, bio to XP ili Vista. npr. nakon instalacije XP troši ~155MB memorije (sa driverima) i 100% je funkcionalan. Ne, nije ovo reklama, nego me zanima koliko vama troši resursa W7 nakon instalacije. bez onih magarećih "memorija je jeftina" jer neki još imaju vrlo slabe kompove.

Kao prvo ova tvoja podjela pada u vodu ako znaš koliko zakrpa treba XP da bi iole polovično bio siguran. Ja sam na w7 od RC1 isključivo zbog sigurnosti.

Kao drugo - Vista SP2 != W7. Mnogi moduli su isti, API ispod je 99.99% isti, ali upravljanje memorijom, dorađenost, sigurnost i stabilnost su bolji na W7.

Kao treće - xp i meni troši 150 MB (i manje - oko 120) kad ga golog instaliram. XP SP3 sa svim driverima, sa podignutom .NET 2.0 aplikacijom (dakle kompletan runtime učitan) i win security essentialsom trošli cca 200MB.

Naravno da se W7 dobro prodaje. XP ima više zakrpa od odijela na članovima grupe TNT, a Vista je bila i ostala poluproizvod.

16 godina
protjeran
Odlična prodaja Sedmice

Pogledajte face ovome iz mikrosofta

koja lihvarska faca, pari sotona osobno

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Odlična prodaja Sedmice

Što radi marketing...

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
macak kaže...

Što radi marketing...

Gazi neiskusne za to je i namjenjen normalno no kad se progleda malo jasnije te bistrije onda je drukcije no za to treba vremena!Nevinašce

17 godina
neaktivan
zeroname kaže...

Večina ljudi želi zaigrati starije igre a to je na sedmici nemoguče a xp je zasad univerzalan a to što neki nemogu živjeti bez igranja na dx 11 to je druga stvar i nema neke bitne razlike!

Kako misliš 'nemoguće'?!?   Pa meni sve igre (starije i novije) rade na Win7.

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
Odlična prodaja Sedmice

Većina starijih igara radi i na sedmici,ja sam samo imao probleme sa GTA IV al i on se može instalirat preko xp moda i igrat sasvim normalno u sedmici.OS je stvarno super napravljen i većina stvari što je radila pod Win XP radi i pod sedmicom.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
eevek kaže...

Naravno... i čemu kupiti novi auto, recimo Golf VI kada i Golf I radi na istu šemu i vozi.

Daj, molim te Belji se

Ak te brine samo Firefox u životu onda svakako predlažem ostanak na XP-u :)

skoro svaki dan na svijetu se negdje izda novi model nekog automobila. ako sam kupio prije godinu dana golf5 i danas izlazi golf6 koji ima veću pepeljaru i bolje retrovizore da li odmah trčim u trgovinu  i kupujem golf6?

po tvojoj analogiji s autima danas na cesti ne bi bilo starih automobila, nego bi svi vozili jučer izdane modele. ballmer danas priča kako vista sucks, a baš me zanima šta će reći za sedmicu kad izda osmicu. bit će to još jedan "must have OS" . ne smatram da je izdavanje sedmice loše, nego njena prodaja. to je mogao biti samo jedan u nizu patcheva. što se tiče sigurnosti, tu se malo toga  promijenilo nabolje u sedmici.

Sve što sam napisao nije moje mišljenje. Vjerovatno se nisam odlogirao pa ovo piše ili moj brat ili mama
17 godina
neaktivan
Odlična prodaja Sedmice

Nerazumijem ljude koji ostavljaju totalno besmislene komentare,tipa XP je bolji u ovome u onome a zaboravljaju da je doticni OS postao UPOTREBLJIV tek nakon izlaska SP1 I SP2,ili uopce nisu isprobali nanovije cedo MS-a.

Znam da svatko ima svoje misljenje a pisati kojekakve gluposti je zaista nepotrebno.

I sam sam korisnik XP-A i 7-ice,i mogu reci da je razlika golema ,od same instalacije do samoga rada i stabilnosti

Moj PC  
5 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Odlična prodaja Sedmice

Naravno da se dobro prodaje kada Steve zna svoj POSAO!

Vidite iz priloženog!

https://www.youtube.com/watch?v=_-8IufkbuD0&feature=related

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2009 18:14 (Strsljen).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Odlična prodaja Sedmice

mislim da će do kraja 2009. W7 postati jedan od najprodavanijih softwarea u RH, za tekuću godinu.

bugovci - složite temu o tome za neku siječanj??!

kako ide prodaja softvera u hrvatskoj...

mislim, pirati su dobili svoj dio :)

P.S. - nije valjda da sam ja jedini koji misli da je xp prezastario sustav, preistrošen i pokrpan previše puta i da mu je vrijeme za mirovinu?

ono što će najviše prodati sedmicu je činjenica da je to nešto novo (i STABILNO) nakon duugo vremena. vista je napravila taj vizualni pomak, ali je u drugim slučajevima bila katastrofa, dok je W7, koliko sam do sada skužio, uspio ujediniti skoro ponajbolje od xp-a i viste. i to je ono što ih prodaje - novi su. a valjaju nečemu i neće biti nekih većih problema (bar za sada), kao što je bio slučaj sa vistom...

Silence! I Kill You...
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2009 19:43 (no name).

1 0 hvala 1
17 godina
Odlična prodaja Sedmice

Win 7 je trebala biti besplatna nadogradnje Viste (šta tehnički i je), a ne novi proizvod za 'mužnju'. Kad su već zasrali sa Vistom, šta ne pokažu da imaju muda izaći u susret svojim korisnicima.

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2009 20:10 (shkval).
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
funat kaže...
zbuzanic kaže...

Kao prvo ova tvoja podjela pada u vodu ako znaš koliko zakrpa treba XP da bi iole polovično bio siguran. Ja sam na w7 od RC1 isključivo zbog sigurnosti.

Kao drugo - Vista SP2 != W7. Mnogi moduli su isti, API ispod je 99.99% isti, ali upravljanje memorijom, dorađenost, sigurnost i stabilnost su bolji na W7.

Kao treće - xp i meni troši 150 MB (i manje - oko 120) kad ga golog instaliram. XP SP3 sa svim driverima, sa podignutom .NET 2.0 aplikacijom (dakle kompletan runtime učitan) i win security essentialsom trošli cca 200MB.

Naravno da se W7 dobro prodaje. XP ima više zakrpa od odijela na članovima grupe TNT, a Vista je bila i ostala poluproizvod.

Nisi čitao kako spada, rekoh naši Win XP su tweakani i sadržavaju sve hotfixe. Pa dovoljan dokaz sigurnosti i stabilnosti XP-a je taj da ga je američka vojska uzela kao temelj. Samo su rekli MS-u da poradi na security-u (ugasi sve što ne treba).

U W7 su izmjenili upravljanje memorijom kao što kažeš i dodali par feature-a i to je sve. Kažem da 99% ljudi ne bi primjetilo ništa dugačije osim samog izgleda koji su "popravili". Nitko još nije dovoljno dugo radio sa Vistom SP2, a niti sa W7 da može pričati o stabilnosti. Puni su forumi problema, najčešće sa driverima što se povlači od Vistinih početaka. Dakle, sa tog aspekta bi nam to bio veliki teret da rješavamo nemoguće probleme klijentima. To nije MS-ov problem, ali u totalu je vrlo negativno. Iako mi po defaultu Windows audio = disabled :) Kažem, vrijeme je da se polagano prebaci na nešto novo, ali pričekati ćemo :) W7 neka skuplja prašinu za sada :)

17 godina
neaktivan
Strsljen kaže...

Naravno da se dobro prodaje kada Steve zna svoj POSAO!

Vidite iz priloženog!

https://www.youtube.com/watch?v=_-8IufkbuD0&feature=related

Nikada, ali nikada nisu imali stila ni ukusa.

A.
17 godina
Yellow man kaže...

Nerazumijem ljude koji ostavljaju totalno besmislene komentare,tipa XP je bolji u ovome u onome a zaboravljaju da je doticni OS postao UPOTREBLJIV tek nakon izlaska SP1 I SP2,ili uopce nisu isprobali nanovije cedo MS-a.

Znam da svatko ima svoje misljenje a pisati kojekakve gluposti je zaista nepotrebno.

I sam sam korisnik XP-A i 7-ice,i mogu reci da je razlika golema ,od same instalacije do samoga rada i stabilnosti

Da čitaš sa razumijevanjem razumio bih tvoju ljutnju na moj post, ali OK, ja prihvaćam tvoje ignoriranje stvarnosti.

16 godina
neaktivan
zeroname kaže...

E pa ja moram bit jedini Hrvat koji PC smatra strojem za posao a ne igre

Vir prudens non contra ventum mingit...
15 godina
neaktivan
MaterAos kaže...
zeroname kaže...

E pa ja moram bit jedini Hrvat koji PC smatra strojem za posao a ne igre

heh a izgleda

asus maximus formula,4gb corsair xms2,xfx 4890+scythe musashi(clocano8 85mhz,1000mhz)..q6600 3.3ghz +therm 120 ultra,wd caviar black 750gb,2dvd-
17 godina
neaktivan
Odlična prodaja Sedmice

Ja jednostavno ne shvaćam zašto neki ljudi još 'filozofiraju' i 'mašu rukama' kako bi valjda sami sebi dokazali da je njihov stari operativni sustav bolji od sedmice, da ona ništa ne vrijedi, da ovo, da ono ne radi i sl. gluposti...Kad ćete prihvatiti činjenicu da je XP došao na kraj svojeg vjeka postojanja? Sedmica je novi OS, koji će biti i uspješniji i bolji (a to je još i od RC verzije) od XP-a... imati će veći broj korisnika (vjerovatno već i sada ima)...Shvatite već jednom da je posve besmisleno blatiti Sedmicu...

Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
protjeran

ne. ljudi su jednostavno shvatili da xp radi odlično,i da u ovo vrijeme krize nema potrebe mijenjati os-pokazatelji prodaje temelje se na LEGALNO KUPLJENIM windowsima . znači,ne priča se ovdje tko ih je instalirao,nego o prodaji,koja je jadna za tako prihvaćen os. tolika reklama i buka,a ništa posebno. vama koji se igrate svejedno je,može i konzola a na njoj naljepnica win 7 :)

ja sam 6 puta instalirao win 7 i vratio se na xp. jednostavno jer ne mogu RADITI na win 7. a živi se od rada a ne od izgleda WINDOWSA.

Z
16 godina
neaktivan
Odlična prodaja Sedmice

Instalirao sam sedmicu x64 i pojede mi oko 850 ram-a. Sedmica je automatski prepoznala sve na matičnoj, i printer za koje inače nemam drivere kad je W7 u pitanju, zatim i wireless adapter za kojeg također nemam potrebne drivere. Jedino sam za grafulju i tv karticu morao skinuti drivere. Prvi dojam: zakomplicirali su stvar, ipak mi je xp nekako jednostavniji za upotrebu. Aero i nije nešto, samo se vrijeme gubi na tu animaciju. Imam osjećaj da su control panel izmijenili samo da se dobije osjećaj kako je novi OS u pitanju. Uglavnom, da sam osuđen na izbor, opet bih izabrao XP, a tko voli drugačije poručit ću mu: samo naprijed!

Snaky
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.11.2009 22:49 (Snaky).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
opcom kaže...

ja sam 6 puta instalirao win 7 i vratio se na xp. jednostavno jer ne mogu RADITI na win 7. a živi se od rada a ne od izgleda WINDOWSA.

Ovisi što radiš. Ukoliko koristiš softver napisan prije 5 ili više godina onda si u pravu, mada i za to postoji lijek - WinXP mod pod sedmicom Namigiva

Na poslu i ja imam računalo s WinXP još uvijek jer mi noviji ne trebaju, ali doma se više ni u ludilu ne bih vratio na dobri stari XP Plač

Lijep pozdrav ;)
17 godina
Ko od vas ima oriđiđi Windowse da ih je kupil u dučanu?
Znači ko je uzel pare otišel u dučan i rekel dajte mi jedne Windowse, otišel na kasu i iskesil 1k+ kn?

99% korisnika Windowsa su ljudi kojima je plafon Office i kao takav je XP bomba, a Win su dobili sa kompom.

Uglavnom puno larme a za ništ ili kak sam napisal u prvom postu carevo novo ruho.
15 godina
Odlična prodaja Sedmice

Iskreno ja sam prezadovoljan sedmicom i nije ni čudno da ide ko blesava. Moj glavni razlog prelaska s xp-a na nju je taj što imam 4gb rama i naravno iša sam na 64-bitnu sedmicu. I zaista nikakvih problema nemam ni s programima ni slično. A sad ko kupuje originale, a ko ima pirata to je neka druga pričaOsmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Odlična prodaja Sedmice

Meni se cini da su svi zaboravili halabuku kad je izasao Win XP - koje govno od OS (trosi duplo vise memorije od 98), na njemu ne rade igre, obavezno imati dual boot sa 98, itd, itd...

Zvuci li vam poznato?

5 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice