MSI GeForce GTX 680 na 4 GB

poruka: 31
|
čitano: 2.837
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "MSI GeForce GTX 680 na 4 GB".
15 godina

znači 5 soma... to su 2 7870 u cf!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: MSI GeForce GTX 680 na 4 GB
zuper kaže...

znači 5 soma... to su 2 7870 u cf!!

cuj, i vise problema potencijalnih...

17 godina
neaktivan

Tko ima lovu samo naprijed :) 

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()
14 godina
protjeran

Koji je dobitak sa ovih 2GB vrama?Nema ga, jer igre koriste do 2GB vrama, vise ne, barem ne jos uvijek na 1920*1080P i single display sustavima.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 14:33 (Vegeta).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Koji je dobitak sa ovih 2GB vrama?Nema ga, jer igre koriste do 2GB vrama, vise ne, barem ne jos uvijek.

zar ti ne govoris uvijek da je bolje imat vise vrama ?

''Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.'' (c) Čapek
15 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Koji je dobitak sa ovih 2GB vrama?Nema ga, jer igre koriste do 2GB vrama, vise ne, barem ne jos uvijek.

kako ne? pa BF3 mi potegne uvijek sve sa obje kartice XD

14 godina
protjeran

Naravno da je bolje i kolicina VRAMA potrebna za igre se penje iz godine u godinu, samo ovih 2GB VRAMA ne vridi tih 6K kuna a to ce joj biti cijena ako dode u nas.

clock2much

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Naravno da je bolje i kolicina VRAMA potrebna za igre se penje iz godine u godinu, samo ovih 2GB VRAMA ne vridi tih 6K kuna a to ce joj biti cijena ako dode u nas.

naravno da ne vrijedi toliko. dapace, koja vrijedi toliko koliko kod nas traze? A sta tek izjaviti na 6gb vrama sa koliko ce vrlo vjerojatno i amd izbaciti 7970? Kartice jesu dobre, no opet ne toliko da bi vrtile bez problema eyefinity...

14 godina
xyan kaže...

naravno da ne vrijedi toliko. dapace, koja vrijedi toliko koliko kod nas traze? A sta tek izjaviti na 6gb vrama sa koliko ce vrlo vjerojatno i amd izbaciti 7970? Kartice jesu dobre, no opet ne toliko da bi vrtile bez problema eyefinity...

Sapphire je izbacio svoju verziju HD7970 sa 6GB GDDR5 memorije. TOXIC

Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
15 godina
neaktivan
INCOGNITO99 kaže...
xyan kaže...

Sapphire je izbacio svoju verziju HD7970 sa 6GB GDDR5 memorije. TOXIC

super! jos bolje! :D e da se ima, sad bi 7970 Lightning ubacil unutra. Kod nas je 680-tka preskupa, a da ne govorimo o ovim 2xVram verzijama...

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 15:30 (xyan).
14 godina
protjeran

S tim da Toxic verzija ima clock GHZ Editiona, lila sa GTX680 stock a negdje i jaca, 6GB VRAM-a.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 16:13 (Vegeta).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ne razumijem ove TD na moje postove. mora da ste stvarno isfrustrirani necime. Nit sam pljuvao po cemu niti ista. Fala bogu pa je poznato da sve, CFX i SLI, kombinacije imaju problema sa driverima. AMD mora jos puno raditi da bi ispeglao drivere, makar su na zadovoljavajucoj razini - no nije to jos kao kod Nvidije.

edit: aha, isfrustrirani BF3ovci {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 16:37 (xyan).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Koji je dobitak sa ovih 2GB vrama?Nema ga, jer igre koriste do 2GB vrama, vise ne, barem ne jos uvijek na 1920*1080P i single display sustavima.

Kada gledaš hardver kroz filter gaminga puno toga ti vjerojatno nema smisla. Npr. što će ti nekakav grafički tablet kada ga igre ne mogu iskoristiti? Što će ti printer kada ga igre ne mogu iskoristiti?

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
17 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
Vegeta kaže...

Kada gledaš hardver kroz filter gaminga puno toga ti vjerojatno nema smisla. Npr. što će ti nekakav grafički tablet kada ga igre ne mogu iskoristiti? Što će ti printer kada ga igre ne mogu iskoristiti?

e pa zato ga ja nemam nekih cirka 5 godina {#}

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!! 14
15 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

ko kupuje ovu karticu sa duplom kolicinom memorije za single display i 1080p? ovo i je za ekipu sa 3 ili vise monitora i 1440p/1600p gdje treba jos vrama. i vecina koji kupuju ovu karticu ce uzet 2 ili vise, a ne jednu posto je 1 preslaba za takve setupe.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 17:44 (sHOCKRE).
14 godina
protjeran
rustweaver kaže...

Ajde mi ti pojasni onda svrhz ovolike kolicine VRAM-a.

sHOCKRE kaže...

ko kupuje ovu karticu sa duplom kolicinom memorije za single display i 1080p? ovo i je za ekipu sa 3 ili vise monitora i 1440p/1600p gdje treba jos vrama. i vecina koji kupuju ovu karticu ce uzet 2 ili vise, a ne jednu posto je 1 preslaba za takve setupe.

Onda sigurno nece ici na GTX 680 4GB nego na HD 7970 6GB.

clock2much
15 godina
sHOCKRE kaže...
Vegeta kaže...

Onda neće kupiti 680 već Sapphire HD7970 Toxic sa 6GB memorije

robimarko@gmail.com
16 godina
neaktivan
14 godina
protjeran

OPEN CL, ATI je tu tata naspram Nvidie kao i u vecini GPGPU stvari jer je Nvidia zrtvovala GPGPU perfomanse za gaming perfomanse, eventualno kakav programcic u kojem broj Cuda jezgri moze pomoci, tu vidim neki pomak.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 18:21 (Vegeta).
16 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

OPEN CL, ATI je tu tata naspram Nvidie kao i u vecini GPGPU stvari jer je Nvidia zrtvovala GPGPU perfomanse za gaming perfomanse, eventualno kakav programcic u kojem broj Cuda jezgri moze pomoci, tu vidim neki pomak.

Gluposti, jesi li vidio GPU akcelerirani path tracing na Nvidia karticama? Ni malo ne zaostaju za ATI-jem...

14 godina
protjeran

Vidio sam na vise mjesta da Nvidia ne moze parirati novim Radeon karticama kada je u pitanju OPEN CL i GPGPU perfomance, razuvjeri me.

clock2much

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Vidio sam na vise mjesta da Nvidia ne moze parirati novim Radeon karticama kada je u pitanju OPEN CL i GPGPU perfomance, razuvjeri me.

Pa razlike sigurno nisu toliko dramatične kako ih prikazuješ, inače bi se Nvidia komotno mogla pokopati...

14 godina
protjeran

Pa dao sam ti link gdje je Cele vrtio, jesi pogledao?Drugi po redu.

clock2much

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Pa dao sam ti link gdje je Cele vrtio, jesi pogledao?Drugi po redu.

To je jedan benchmark na jednoj kartici, a luxrender je i dalje opako u razvoju. Ako pogledaš recimo Blender izvuči ćeš obratni zaključak...

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 18:45 (rustweaver).
14 godina
protjeran

Pa nebi bilo lose da i linkas ponesto.{#}

clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Viđećemo hoće li tih 4GB u nekom SLI/3-SLI parirati odgovarajućem 7970 sistemu pri igranju na 3 ili više monitora..   za 1920x1200 je sasvim dovoljno 2 GB, prije će gpu core  biti usko grlo nego količina memorije.Tako su poredili gtx580 1.5GB i 3GB - skoro nikakvog benefita od ta 3GB u igranju na 1080/1200p.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Pa nebi bilo lose da i linkas ponesto.{#}

Zar je potrebno? Skini si Blender i možeš uživo vidjeti kako Cycles "rastura" na tvojoj ATI kartici... Zar ćeš me doista uvjeravati da su Nvidia GPGPU kapaciteti beskorisni u usporedbi sa AMD-ovim?

Cijela je ova rasprava izletjela iz tračnica, pitao si što će nekome toliko memorije, ja sam ti dao odgovor. Stvarno nije bitno kolike su Nvidijine perfomanse u cijeloj toj priči, za bilo kakve iole ozbiljnije GPU compute radnje moraš imati dovoljnu količinu memorije, točka.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 19:06 (rustweaver).
14 godina
protjeran
rustweaver kaže...

Zar je potrebno? Skini si Blender i možeš uživo vidjeti kako Cycles "rastura" na tvojoj ATI kartici... Zar ćeš me doista uvjeravati da su Nvidia GPGPU kapaciteti beskorisni u usporedbi sa AMD-ovim?

Cijela je ova rasprava izletjela iz tračnica, pitao si što će nekome toliko memorije, ja sam ti dao odgovor. Stvarno nije bitno kolike su Nvidijine perfomanse u cijeloj toj priči, za bilo kakve iole ozbiljnije GPU compute radnje moraš imati dovoljnu količinu memorije, točka.

Nemam ATI karticu, imam SOC GTX260.Da ti odmah srusim tvrdnju da sam fanboy ;) GPGPU kapaciteti Nvidie nisu beskorisni ali su naspram AMD-ovih losiji, iz prilozenoga se vidjelo.

clock2much
16 godina
neaktivan
Vegeta kaže...

Nemam ATI karticu, imam SOC GTX260.Da ti odmah srusim tvrdnju da sam fanboy ;) GPGPU kapaciteti Nvidie nisu beskorisni ali su naspram AMD-ovih losiji, iz prilozenoga se vidjelo.

Nisam sam rekao da si fanboy, niti me briga. Pitanje je bilo o memoriji i na to si dobio odgovor, ne znam zašto si uopće počeo o perfomansama čim sam spomenuo OpenCL.

Ako ti se da s time natezati evo ti pa mjeri:

http://www.clbenchmark.com/

http://fractron9000.sourceforge.net/

Ali mene izostavi iz toga.

Vegeta kaže...

GPGPU kapaciteti Nvidie nisu beskorisni ali su naspram AMD-ovih losiji, iz prilozenoga se vidjelo.

Jel to bitno za pitanje o memoriji?

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.7.2012 21:55 (rustweaver).
16 godina
rustweaver kaže...
Vegeta kaže...

Kako ne, pa da printas screenshotove {#}

:D
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice