Konačna verzija HTML5 stiže 2014.

poruka: 18
|
čitano: 2.934
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Konačna verzija HTML5 stiže 2014.".
15 godina
odjavljen

Kako sad stiže, kad je nedavno ukinuto verzioniranje HTML standarda, tj. postaje "živi standard"?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Konačna verzija HTML5 stiže 2014.

To je**be lud zbunjenog

Daj mi svoj mozak na dva sata i više nikad nećeš biti isti
17 godina

A što nam rade od weba... pa ovo nije normalno

www.stripovi.tk

0 0 hvala 0
17 godina

Sigurno im je

(mica ubica) radi na šalteru za prijem standarda pa nikako da kompletiraju zahtjev jer im  fali FT1P obrazac.

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 12:39 (hudo).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina

Jbt mogli su napisati kompletno novi standard, a ne uvesti par novotarija koje se najavljuju vec godianma :)

Nesto mi se dogadja. Dopiydilo mi je piydit :(

1 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Malo olako shvaćate pisanje i postavljanje globalnog standarda.

Drago mi je.

2 0 hvala 0
17 godina
Bypass kaže...

Malo olako shvaćate pisanje i postavljanje globalnog standarda.

Ma daj, pa to se godinama vec vuce... o cemu pricas.

15 godina
neaktivan

Šteta što je smak svijeta 2012 pa to nečemo doživiti.--------------

3 1 hvala 0
17 godina

imam osjećaj da će sljedeća vijest biti : NIŠTA OD HTML5 idemo dalje!

17 godina

Usporedimo onda to sa vremenom projektiranja i izrade prvog prototipa JavaScripta: 10 dana! Nije da je savrsen jezik, ali usporedba je smijesna!

Smith and Wesson - the original point and click interface | http://twitter.com/hhrvoje, http://www.hudosvibe.net
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Ni jedan jezik nije savršen jer nije "svemoguć", ali se gleda kako se njegovoj izradi pristupa. Uvijek je za očekivati da će prvo što izađe iz tvornice ne biti najbolje ali se kasnije poboljšava. Ako se radi komedija kao ova normalno da na kraju od ovoga neće biti ništa jer mal jedno mal drugo. Ovo nije projekat koji će se korisiti samo kod svoje kuće nego projekat koji će korisiti cijeli svijet i mnogim ljudima će od toga zavisiti korica kruha. Jjer uzmimo u obzir da ako počme opet brljava (kao s CSS-om do je M$  terao svoje i one famozne IE  bugove koje dragi Bog nemože nabrojati) svako tera svoje onda će izrada web stranica daleko biti teža i samim time dok se sve poštima i istestira će se odužiti, a to je nepotrebno jer se gubi novac i vrijeme. Prema tome Iana Hicksona (zaposlenika Google-a) i ostalu svitu treba smjeniti i postaviti ljude kojima nije do glupiranja nego do ozbiljnog rada

16 godina
protjeran

ak Adobe ovako nastavi i za kojih 6-12 mjeseci izbaci full hardware podrsku za Flash i ispravi par bugova u AS 3,

nitko nece ni pitati za HTML5.

cudi me da toliko godina nakon internet revolucije ljudi jos uvijek koriste HTML i njegov refresh stranice nakon svakog klika i ostala smeca, ovo je tragicno

2 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
alankish kaže...

Kako sad stiže, kad je nedavno ukinuto verzioniranje HTML standarda, tj. postaje "živi standard"?

WHATWG grupa je ta koja je ukinula verzioniranje svojeg prijedloga HTML5 standarda, a ovdje se radi o W3C i njihovom sluzbenom HTML5 standardu

fredii kaže...

Prema tome Iana Hicksona (zaposlenika Google-a) i ostalu svitu treba smjeniti i postaviti ljude kojima nije do glupiranja nego do ozbiljnog rada

Malo si pobrkao, Ian je u WHATWG-u koji je stvoren (od strane Mozzile, Opere i Applea) upravo zbog sporosti W3C-a.

W3C je tragikomedija Imaju nekoliko desetaka fulltime zaposlenih ljudi i treba im desetak godina da se pomaknu za jedan korak!? Sto su im svi zaposleni tajnice?

Ma cijela ta stvar oko W3C-a je katastrofa, tu ne znas ko koga. Standard se razvija tako sporo da web browser developeri moraju izmisljati svoje stvari da drze korak s tehnologijom i novostima, naravno svaki na svoj nacin.. koje onda W3C naknadno ubacuje u svoje specifikacije. U specifikacije koje i tako nitko ne implementira u potpunosti i kak spada, pa moras za svaki browser provjeravati kako u njemu radi (i da li upce radi??) nesto. Pa jos moras i koristiti bugove i nesljednosti samih web browsera da neki komad koda moze raditi kak spada na vise browsera. Ko tu koga??

http://en.wikipedia.org/wiki/CSS_filter

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_layout_engines_%28Cascading_Style_Sheets%29

http://izrada-igara.bloger.hr/ -> Blog o izradi igara :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.2.2011 21:31 (Koki007).
17 godina
abraham kaže...

ak Adobe ovako nastavi i za kojih 6-12 mjeseci izbaci full hardware podrsku za Flash i ispravi par bugova u AS 3,

cudi me da toliko godina nakon internet revolucije ljudi jos uvijek koriste HTML i njegov refresh stranice nakon svakog klika i ostala smeca, ovo je tragicno

Ja se cudim kako ljudi mogu koristiti sporo smece od Flasha nakon sto je sa novim verzijama sve vece i vece smece.

16 godina
protjeran
tnakir kaže...
abraham kaže...

Ja se cudim kako ljudi mogu koristiti sporo smece od Flasha nakon sto je sa novim verzijama sve vece i vece smece.

Flash je onoliko spor koliko su losi programeri, dobro napisana stranica u Flashu je brza od HTML stranice,

uz to HTML ima refresh na svaki click, nepostojecu animaciju i ogranicavajucu grafiku

na zalost danas Flash radi tko god stigne i 75% stranica su jadno iskodirane, to mu je jako losa reklama

16 godina
neaktivan

Ma dobro, te neke razlike između browsera se još daju testirati i implementirati na sajtovima, ali IE u svim svojim dosadašnjim inkarnacijama je totalno smeće. Može HTML5 bit gotov i sutra, ali to ništa ne vrijedi dok 90% svijeta koristi Windowse i IE. Ma da i 20% ljudi na tvoj site dolazi s IEom (bilo koje verzije) moraš tweakat site da radi s tim smećem....

Srećom pa sam prije nekoliko godina otišao u development i okanio se HTML-a i CSS-a.

A što se tiče Flasha, mislim da full sajtove ne treba radit u Flashu, i uvijek sam bio protiv full Flash stranica... OK neki dio, ali danas se i to rješava s javascriptom (jQuery ili štaveć) bez problema.

Koliki je samo development time s Flashom... možeš bit wizard, ali HTML/CSS/jQuery wizard će radit 10x brže, da ne govorim o bindanju s MySQL-om ili nedajbože izraditi nekakav Flash CMS s validacijom formi .. brrr... hvala :).

1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
PaNtHeR kaže...

Ma dobro, te neke razlike između browsera se još daju testirati i implementirati na sajtovima, ali IE u svim svojim dosadašnjim inkarnacijama je totalno smeće. Može HTML5 bit gotov i sutra, ali to ništa ne vrijedi dok 90% svijeta koristi Windowse i IE. Ma da i 20% ljudi na tvoj site dolazi s IEom (bilo koje verzije) moraš tweakat site da radi s tim smećem....

Srećom pa sam prije nekoliko godina otišao u development i okanio se HTML-a i CSS-a.

A što se tiče Flasha, mislim da full sajtove ne treba radit u Flashu, i uvijek sam bio protiv full Flash stranica... OK neki dio, ali danas se i to rješava s javascriptom (jQuery ili štaveć) bez problema.

Koliki je samo development time s Flashom... možeš bit wizard, ali HTML/CSS/jQuery wizard će radit 10x brže, da ne govorim o bindanju s MySQL-om ili nedajbože izraditi nekakav Flash CMS s validacijom formi .. brrr... hvala :).

Slažem se, makar što su ti krivi Windowsi?!A to da je IE smeće, istina.Jedino ne kužim ovo sa FLASH-om, svakome svoje, imaš klijente koji hoću nekakve catch animacije i CMS, zašto ne?A ovih validacija formi se i ja užasavam.

17 godina

.Net i validacija formi = uzitak :)

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice