Rade ovo i Korejski proizvođaći, a vjerovatno i svi ostali.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
malware, bloatware ... svi čine jednako, osim za glupfone. u me samo nixware
Znaci kod kineza je to malware , a kod windowsa feature :D :P
Rade ovo i Korejski proizvođaći, a vjerovatno i svi ostali.
Sve američke firme imaju obvezu ostaviti backdoor u svoje proizvode.
Nije mi jasno zašto nakon što provedu to "istraživanje" lijepo ne objave koji točno proizvođač, model, verzija OS-a i aplikacija da znamo šta treba maknut s mobitela. Ovako je sve to samo pišanje u vjetar
Za Lenovo ništa čudno, smrdi mi još od superfisha i rootkita. Izgleda da to oni namjerno rade.
pa da, neki dan sam imao potpuno novi laptop lenovo sa predinstaliranim win8 i predinstaliranim trojanom..
slucajno pustio scan i to nakon sto sam deinstalirao 20ak bloatwarea..
To nije nista novo... To za kineske mobitele nazivaju malwareom a za ostale se to zove google aplikacija. Google to radi od samog pocetka, uzima tvoje podatke, slike, kontakte, lokaciju... SVE! Bas zato koristim kineski mobitel koji mi bar dozvoljava da stavim custom rom, koji ja zelim sa predinstaliranim aplikacijama koje ja zelim i u takvom romu imam opciju da pogledam koje aplikacije koriste sta i da im onda manuelno dozvolim ili ne. Koja marketinska propaganda! To i je buducnost...mobitel je spijunski uredjaj s kojim oni koji prikupljaju podatke kasnije mogu trgovati jer tocno znaju koja su tvoja podrucja interesa.
A zanimljivo sto su napali najjace kineske konkurente ;)