Je li to samo za printer i file share ili se može koristiti WiFi dodijeljen samo jednom računalu na kojem su driveri?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prezakon....preludo......a i nije toliko skupo...
mene više zanima ovaj uređaj u koji je spojen hard (SATA QuickPort Pro LAN) i jel ima to gdje za kupit?. al ni ova dva nisu loši, dapače, za tu cjenu je to najbolje što se može dobit.
sve je to super, ali sam morao komentirati samo jednu stvar:
......"te magnetiziranu stražnju stranu koja omogućuje jednostavno postavljanje na kućište računala ili bilo koju drugu površinu od magnetskog materijala." Valjda su mislili metala!
koja je razlika između ovog i normalnog usb lan adaptera ?
Pretpostavljam da pod "normalnim usb lan adapterom" misliš na usb mrežnu karticu - ona omogućava računalu da se spoji na mrežu. Sharkoonov adapter omogućava uređajima koji nemaju podršku za mrežu (USB memorije, diskovi, ...) da budu dostupni na mreži (npr. USB memorija kao mrežni disk).
aahaaa... ja isto gledam i vidim USB lan karticu... najs dodatak.. a sad kolko je to potrebno i čemu==?? USB kao vanjski mrežni disk.. oke.. ali nije li ga lakše upiknut na USB na računalu?? mah.. biće ekipe kaj bu i to kupovala...
mislim na klasični usb-to-lan adapter
http://www.links.hr/index.php?naziv=Adapter+D-LINK%2C+LAN+-+USB%2C+DUB-E100&option=artikl&id_kategorija=2003&id_artikl=200.300.053
(...) a sad kolko je to potrebno i čemu==?? USB kao vanjski mrežni disk.. oke.. ali nije li ga lakše upiknut na USB na računalu?? mah.. biće ekipe kaj bu i to kupovala...
Npr. jeftina alternativa pravim NAS-ovima, pretvaranje običnog pisača u mrežni. Pri tome se uređaji OS-u predstavljaju kao da su direktno spojeni na računalo (na USB port), a ne kao mrežni uređaji (čime se izbjegavaju problemi sa driverima). Ako imaš jedno ili dva računala kod kuće nema puno koristi, ali ako ih imaš više može biti korisno, npr. za dijeljenje pisača.
@Bioaktiv
D-Link DUB-E100 je klasična USB 10/100 Mb Ethernet mrežna kartica - dakle omogućava računalu spajanje na mrežu. Sharkoonov uređaj omogućavada se uređaji bez podrške za mrežu koriste putem mreže, sa time da se računalu koje ih koristi predstavljaju kao da su spojeni na njega - izgleda da se radi o tome da Sharkoonov softver na računalu presreće zahtjeve za pristupom tako priključenom uređaju, a zatim te zahtjeve prenosi putem mreže do uređaja (i obrnuto) - tako barem izgleda, prema uputstvima koje sam letimično pogledao (možeš ih naći na Sharkoonovom siteu).
sve je to super, ali sam morao komentirati samo jednu stvar:
......"te magnetiziranu stražnju stranu koja omogućuje jednostavno postavljanje na kućište računala ili bilo koju drugu površinu od magnetskog materijala." Valjda su mislili metala!
Aluminij, bakar i srebro su metali a nisu magnetski materijali. Postoji razlika.
aahaaa... ja isto gledam i vidim USB lan karticu... najs dodatak.. a sad kolko je to potrebno i čemu==?? USB kao vanjski mrežni disk.. oke.. ali nije li ga lakše upiknut na USB na računalu?? mah.. biće ekipe kaj bu i to kupovala...
LOL. Mrežnom disku može pristupati svako računalo u mreži, a ne samo ono na koje je uštekan. Mogu mu pristupat bežićno s bilo kojeg računala u kući. Još bolje. Mogu mu pristupati i kad nisam doma. Full korisno, makar ti to ne razumiješ.
Jel neko zna gdje se može kupiti ovaj adapter? imam profesionalni skener sa USB prikljuckom. Nadam se da je ovo dobro rješenje za umrežavanje na dva računala (pošto se skener nemože djeliti u mreži kao npr. printer)
D-Link DUB-E100 je klasična USB 10/100 Mb Ethernet mrežna kartica - dakle omogućava računalu spajanje na mrežu. Sharkoonov uređaj omogućavada se uređaji bez podrške za mrežu koriste putem mreže, sa time da se računalu koje ih koristi predstavljaju kao da su spojeni na njega - izgleda da se radi o tome da Sharkoonov softver na računalu presreće zahtjeve za pristupom tako priključenom uređaju, a zatim te zahtjeve prenosi putem mreže do uređaja (i obrnuto) - tako barem izgleda, prema uputstvima koje sam letimično pogledao (možeš ih naći na Sharkoonovom siteu).
Nedavno sam malo šnjofao po sličnim stvarima jer sam tražio način kako WDTV ( http://www.wdc.com/en/products/Products.asp?DriveID=734 ) spojit na lan. Postupak se svodi na flashiranje uređaja unofficial firmwareom, upotrebu samo određenih usb ethernet adaptera ( http://root.unknown.sk/wdtv/wiki/doku.php?id=supported_usb_devices ) i dosta, dosta petljanja po windowsima. Nije mi se činilo jednostavno a nije mi sila, pa sam odustao. Misliš da bi ovaj uređaj/softver to riješio ?
Ekipa, jel s ovim, ako imam zakopčano na mreži, mogu trošiti USB portove, kao da mi je npr USB uređaj zakopčan na virtualnu mašinu (recimo SmartCard reader, skener, itd?), s obzirom da mapiranje USB-a ni HyperV1 ni HyperV2 ne podržava?
(...)
Misliš da bi ovaj uređaj/softver to riješio ?
Ne - WDTV očekuje USB storage device na USB portu. Uz hackirani firmware koji bi računalo spojeno na WDTV-ov USB port (putem USB A-A kabela ili preko ovog uređaja) prikazao kao USB storage device, možda bi bilo moguće.
LANPort radi tako da se na svako računalo instalira serverski software koji USB uređaj spojen na LANPort prikazuje kao da je direktno spojen na računalo (pri tome samo jedno računalo može pristupati uređaju u istom trenutku - za ostale je zaključan). Sa stajališta OS-a i drivera za taj uređaj, on je spojen direktno na USB port na računalu, te činjenica da je negdje drugdje (spojen preko mreže) ne igra ulogu za njih. BTW, serverski softver je dostupan za samo za Windowse XP/Vista/7.
Ovo je onda korisnije kad se radi o uređajima koji moraju biti fizički daleko od računala (kao na primjer USB WiFi adapter postavljen na tavan i sl.)