Huawei odustaje od WP telefona

poruka: 45
|
čitano: 6.775
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Huawei odustaje od WP telefona".
13 godina

Ovu ste vijest prenijeli pred nekoliko dana.

Bravo za Huawei :D

8 8 hvala 0
16 godina
odjavljen

MS da bi uspio progurati WP trebao bi u win10 napraviti nenormalno dobru integraciju desktop winsa i phone winsa ali u stilu da kad koristiš jedno i drugo da ostaneš "vau" ono efekt koji je imao prvi iPhone i mislim da jedino tako može pridobiti značajniji dio korisnika jer "svi" koriste windowse. Moraju napraviti nešto ekstra jer može WP biti najbolji OS na svijetu ali i iOS i Android su dovoljno dobri da će ljude biti baš briga za WP

www.pazii.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2014 13:50 (luka28).
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Huawei odustaje od WP telefona
luka28 kaže...

MS da bi uspio progurati WP trebao bi u win10 napraviti nenormalno dobru integraciju desktop winsa i phone winsa ali u stilu da kad koristiš jedno i drugo da ostaneš "vau" ono efekt koji je imao prvi iPhone i mislim da jedino tako može pridobiti značajniji dio korisnika jer "svi" koriste windowse. Moraju napraviti nešto ekstra jer može WP biti najbolji OS na svijetu ali i iOS i Android su dovoljno dobri da će ljude biti baš briga za WP

U potpunosti se slazem s tobom. WP je iznimno ogranicen, a i brzina je upitna s obzirom da se vrti na 4 core ARMovima na 1.5GHz. Isti slucaj i sa aplikacijama kod kojih je vecina usminkano smece. Npr SkyPe je totalna katastrofa, a njegov pandan na Windowsima je jos gore smece. Danas se aplikacije uzasno sminkaju, kopiraju Win8 look&feel, a u stvari su smece. Bugovite i teske za koristit.

I sama MS logika mi ne ide u glavu. Oni prvo guraju aplikaciju na iPhone i Android, a tek onda na WP. To govori da su svjesni da od WPa nema buducnosti.

Ne znam kak stoji sa razvojem WP telefona, ali MS mora ponudit cijelovit OS koji zahtjeva vrlo malo resourca proizvodjaca telefona. Nesto slicno desktoptu gdje je vecina drivera vec dio OSa. Identicno i sa updateima koji moraju dolazit direkto od MSa trazeci vrlo malo interakcije proizvodjaca.

15 godina
neaktivan

Istina, WP je toliko ogranicen u smislu aplikacija da doslovno imas 3-4 alternativna browsera koji su nista drugo nego skin za IE

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

WP OS dobro radi, ali UI im je bez veze, izmišljanje "nove tople vode" samo zato da bi bili drugačiji a ne i korisniji. Aplikacije su druga stvar, nema ih dovoljan broj dovoljno dobrih.

www.pazii.com
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
UI je odlican nego je problem sto pola aplikacija ne koristi smjernice vec kopiraju izgled sa iOS-a i Androida, pa cak i Microsoft, nakon zadnjeg updatea Onedrive izgleda ko aplikacija iz 2005. godine.
16 godina
odjavljen
5220 kaže...
UI je odlican nego je problem sto pola aplikacija ne koristi smjernice vec kopiraju izgled sa iOS-a i Androida, pa cak i Microsoft, nakon zadnjeg updatea Onedrive izgleda ko aplikacija iz 2005. godine.

meni je UI bez veze, ako ja moram misliti što i kako i nabadati da bi pogodio kako se nešto radi to je meni bez veze, izmišljali su toplu vodu a mogli su se jednostavno držati "smjernica" koje već koriste iOS i Android. UI je fluidan to bez daljenjeg ali je forsiranje određenog načina rada bez ikakve prave svrhe.

www.pazii.com
14 godina
dedaa kaže...

Istina, WP je toliko ogranicen u smislu aplikacija da doslovno imas 3-4 alternativna browsera koji su nista drugo nego skin za IE

Što je totalno različito od iOS-a i Safarija?

15 godina
neaktivan

iOS barem ima Chrome, dok WP fura Maxthon i onaj UC browser koji su nista drugo no skinovi.

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
luka28 kaže...
5220 kaže...

meni je UI bez veze, ako ja moram misliti što i kako i nabadati da bi pogodio kako se nešto radi to je meni bez veze, izmišljali su toplu vodu a mogli su se jednostavno držati "smjernica" koje već koriste iOS i Android. UI je fluidan to bez daljenjeg ali je forsiranje određenog načina rada bez ikakve prave svrhe.

Da su napravili OS po "smjernicama" iOS-a i Androida već bi se mantrala ona kako su iskopirali Google, Apple ili ko zna koga...

12 godina
protjeran
luka28 kaže...
5220 kaže...

Svatko tko ima problem da se prilagodi bilo kojem UI-u sa bilo kojeg OS-a, il ima ozbiljan problem sa inteligencijom i snalazenjem,il je u podmuklim godinama...

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2014 18:43 (MasterPeace).
14 godina
po meni je IE najbolji mobilni browser
Moj PC  
11 1 hvala 0
14 godina
dedaa kaže...

iOS barem ima Chrome, dok WP fura Maxthon i onaj UC browser koji su nista drugo no skinovi.

Misliš?

http://www.howtogeek.com/184283/why-third-party-browsers-will-always-be-inferior-to-safari-on-iphone-and-ipad/

Fyi, Chrome je na Androidu jedan od lošijih browsera. Od njega su bolji i Maxthon i Dolphin, pa i ugrađeni browser, a meni osobno najbolji je Firefox. Koristio sam UC browser na WP i sasvim je dobar, kao i internet explorer.

15 godina
neaktivan

Ugradeni browser? Onaj kojeg nema vec par godina? Na androidu koristim i chrome i firefox i obadva su dobri, chrome mi se malo cesce crasha al nema veze. Uc browser je identican IE u renderiranju stranice kao i svaki browser na wp-u, ako ti ie nesto ne prikazuje dobro nece ni maxthon ni uc ni jedan drugi.

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

WP kao sistem je za 90% danasnjih korisnika vise nego dobar. Sve najvaznije funkcije telefona (komunikacija,multimedia, web surfing, gaming) on vise manje ispunjava kao i njegova konkurencija ali nazalost kao sto drugi kazu cim treba ici dalje on pokazuje svoja ogranicenja. Koristim i Android i WP telefon, oba me odlicno sluze ali nema sumnje da android kao sistem dopusta puno vecu slobodu i da je puno mocniji.

Ako MS oce da WP zazivi moraju nesto jako radikalno uraditi sa WP10, sad sta tacno, to je na njima da skontaju.

Treat men generously or destroy them completely. For small wounds they will seek vengeance, for great ones they cannot.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
dedaa kaže...

Ugradeni browser? Onaj kojeg nema vec par godina? Na androidu koristim i chrome i firefox i obadva su dobri, chrome mi se malo cesce crasha al nema veze. Uc browser je identican IE u renderiranju stranice kao i svaki browser na wp-u, ako ti ie nesto ne prikazuje dobro nece ni maxthon ni uc ni jedan drugi.

Zanimljivo da ga nema već par godina obzirom da ga ja na svim uređajima s Androidom vidim (i ne mogu maknuti)

15 godina
neaktivan

Onda ili imas uredaj s icsom ili starijom verzijom ili si ga skinuo s play storea.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Slušam već godinama kako se Windows Phone podcjenjuje, pljuje i gazi, no nakon nekoliko godina korištenja Android OS-a, odlučio sam uzeti Lumiu 530 (poznatija pod nazivom "ona najjeftinija"). Plaćena je 730 kn. Očekivao sam smeće, tek tolko da vidim i taj WP u akciji. I eto, 2 mjeseca prošla, uređaj radi, a WP "leti" na uažsno slabom hardware-u. Daleko iznad očekivanja i nešto što sa low-end Android uređajem nisam doživio.

Windows Phone je sa zadnjim update-om postao OS koji ima sve što 95% korisnika pametnih mobilnih uređaja treba. Onbaj tko priča o "napikavanju" funkcionalnosti i "teškom snalaženju" unutar US-a nema nikakvog iskustva sa WP-om. Daleko najjednostavniji OS za korištenje. Imaš ogromne tile-ove, swipe ulijevo i imaš popis svih aplikacija, a do settings-a najbrže dođeš kroz novi "action center". Doslovno si dva swipe-a ili dva tap-a od svega što ti treba. Ako je to nekome komplicirano, onda me zanima koliko je moždanih stanica odumrlo u mozgu takvih ljudi?

Da, ton cijelog posta jest pomalo bezobrazan, ali već mi je dosadilo slušati o stvarima koje se uz WP vežu već godinama, a nemaju nikakvog uporišta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.12.2014 20:36 (zagorec992).

16 1 hvala 0
15 godina

Ništa čudno!

Ostaju još oni extra hrabri, koji vjeruju u uspijeh ove platforme.

Pored androida i iOS-a, zaista je bilo preoptimistično očekivat nekakav pošteniji uspjeh.

Moj PC  
2 11 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jedan od razlog moje prve poruke je check-in mail od avio kompanije (Swiss). Lijepo mi poslali mail kojim potrvrdju moj check-in sa svim podacima i dosao bez barkoda. U PDFu je uredno barkod. Ima hrpa attachmenta od kojih ni jedan ne lici na jpg. Inace, na desktopu uredno onaj kockasti barkod u mailu. Na mobitelu ga nema!

Onda skuzim da postoji nekakva crknjica velicine par pixela koja je valda barkod ali koji NE MOZES downloadat jer se link za download ne vidi od texta koji je napisan. Nikakvi zoom ne pomaze jer povecava text (pise nesto Download S....). Jedini nacin je u opcijama maila aukljucit da automatski ucitava sve attachmente i ponovo traziti mail !!!??? Kreteni!!!!!

Mozemo govorit kaj god ocemo ali radi ovakove stvari WP je totalno neupotrebljiv. Zaboli me sto mogu igrat Angry Birdse kada ne mogu napravit check-in.

A takovih stvari ima puno! Primjer je i "link" Download All koji na 5.5 inch ekranu pri rezoluciji od 1200 pix vertikalno ima visinu 1mm !!!????? Koja bi tek onda bila visina na FullHD!!!!????? Naravno, taj dio se ne moze zoomirat. Identicno i sa drugim systemskim fontovima koji se ne mogu zoomirat.

I sada, kupite WP telefon koji ima neki suludi ekran i mrtvi ste!

2 2 hvala 0
12 godina
protjeran

Ja neznam kakvih si ti to problema imao sa PDF attachmentom,al kad dobis PDF(ili bilo koji drugi) attachment i ako nemas ukljucenu opciju "automatski preuzmi kompletan sadrzaj", dovoljno je tapnuti na "preuzmi sve" opciju koja ti se pokaze unutar samoga maila, i kada preuzme, tapnes na taj PDF attachment, i automatski se otvara sa PDF citacem, u kojemu mozes bez problema zumirat...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
MasterPeace kaže...
luka28 kaže...
5220 kaže...

Svatko tko ima problem da se prilagodi bilo kojem UI-u sa bilo kojeg OS-a, il ima ozbiljan problem sa inteligencijom i snalazenjem,il je u podmuklim godinama...

Da je na ovom racunalu s kojeg tipkam nekakav OS u kojem ugasiti racunalo mozes samo tako da mu otpjevas Cavoglave ja bi se tome prilagodio. Bar do prve prilike da zamijenim taj OS. Ako se korisnik moze prilagoditi necemu to ne znaci da to nesto nije debilno.

12 godina
protjeran

U danasnje vrijeme kada je sve toliko pojednostavljeno i rjesava se jednin klikom(tapkanjem), stvarno trebas bit iznimno blesav, da ne kuzis osnove... Cak i danasnji Linux moze prosjecna "plavusa" koristit bez vecih poteskoca... Kad je rjec o WP i njegovim plocicama, ne da moras biti bedast, vec gl**, ako ne znas tapnuti plocicu,ili stavit plocicu na pocetni zaslon,doslovce ti je sve na nosu... Ista stvar je i sa iOS-om i Androidom... Sto se samoga izgleda UI-a tice, to je vec stvar ukusa, ali to nema nikakve veze sa jednostavnoscu koristenja...

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
MasterPeace kaže...
luka28 kaže...
5220 kaže...

nije se problem prilagoditi, problem je u tome što tog prilogađavanja nebi trebalo ni biti, naravno da nije neka mudrost skužiti kako radi koji os, ali čemu to, zašto izmišljati toplu vodu kad ju je netko već izmislio i još i našao koja je najbolja temperatura za tu toplu vodu. I onda se čude zašto ljudi ne prihvaćaju WP više, kladim se da su stavili UI koji je sličniji Androidu/iOSu i da su zadržali fluidnost koju WP ima već sad i na slabim uređajima da bi imali puno više korisnika. Mislim da bi imali i više aplikacija jer bi developerima skratili vrijeme izrade jer bi mogli imati jedno (slično) sučelje za sve platforme a ne da za WP moraju izmišljati nešto što su već napravili na drugim platformama.

www.pazii.com
14 godina
neaktivan
Nije cilj ponuditi već ponuđeno, već ponuditi nešto novo i drugačije.
www.wpnovosti.com
16 godina
odjavljen
majstorSZ kaže...

eto ponudili su i odlično im ide {#}

www.pazii.com
14 godina
neaktivan
Drazen kaže...

I sada, kupite WP telefon koji ima neki suludi ekran i mrtvi ste!

niti znam koji je to wp uredaj

niti mi nije jasan ostatak texta

imam fullhd 5 inchni wp i nemam tih problema

mozes postavit velicinu fonta os-a i mozes "zumirat" bilo gdje s duplim dodirom s dva prsta

opcenito probleme s downloadanjem stvari iz emaila nisam imao

nadalje wp sucelje je drukcije i dobro je da je tako

tim suceljem je stekao fanove koji znaju zasto uzimaju wp

jer budimo realni vecina ljudi uzme mobitel jer im se svidio ili ga je netko preporucio

tako da imaju mali udio, al barem su kupci zadovoljni

12 godina
protjeran

Ne vidim razloga tolikom hejtanju.

Od androida imam H18 NOA H42 5" (4.2), ZOPPO ZP1000S 5" (4.4), i službenu Lumiu 630 8.1 W.

Istina, bil sam malo skeptičan oko WP, ali čisto mi je ok, odličan mob. Dosad nijednog problema nisam imao, jednostavan za koristit, baterija traje ČETIRI do PET FAKING DANA!!!!

Odlična kamera (ako se uzme u obzir da je 5mpx), bolja od nekih 8 mpx.

Jednostavno nemogu se sjetiti nijednog razloga zašto bi bio lošiji od ovih androida u posjedu.

Zadovoljan sam sa svima jednako.

Svo ovo hejtanje je prekenjavanje, cviljenje fanboya i wannabe geekova.

Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
luka28 kaže...
majstorSZ kaže...

eto ponudili su i odlično im ide {#}

To ti kažeš ali ja koliko vidim bilježe porast, ne grabe velikim koracima ali pomalo napreduju. 

www.wpnovosti.com
16 godina
odjavljen

varaš se nije to hejtanje, iskreno j... mi se za sve te firme, prije sam bio na iOSu, pa jedno vrijeme koristio WP, sad imam Android, sutra ko zna šta. Samo želim reći da je microsoft glupo postupio sa nekim stvarima, super su optimizirali OS jer odlično radi i na kantama od hardvera a onda loše odrade druge stvari ili nekim potezima sami sebi pucaju u nogu

www.pazii.com
Moj PC  
1 3 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice