eto gotovo je sa tv-ima made in japan...japanci se rugali korejcima...ov ise rugali kinezima...a nema više...panasonic...sanyo...sony...hitachi...toshiba...jvc...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Sony je držao cijene Bravia televizora daleko iznad konkurencije, a s time nisu donosili i značajniju razliku u kvaliteti. Također, većinu ljudi koje znam imaju Hisense/TCL, oni malo zahtjevniji su na LG i Samsungu.
Sony je držao cijene Bravia televizora daleko iznad konkurencije, a s time nisu donosili i značajniju razliku u kvaliteti. Također, većinu ljudi koje znam imaju Hisense/TCL, oni malo zahtjevniji su na LG i Samsungu.
Baš, čak i kad sam htio Braviu odustao sam zbog cijene.
eto gotovo je sa tv-ima made in japan...japanci se rugali korejcima...ov ise rugali kinezima...a nema više...panasonic...sanyo...sony...hitachi...toshiba...jvc...
Kakva su to imena nekad bila..sve su nas kinezi pojeli.
JVC zvučnike tamo ranih 2000-ih svi živi stavljali u golf 2/3, astre i ostale pregažene kante, uz obavezan ćuning u vidu plavih farova sa ebaya i glumatanje na f&f i debilno glasno navijanje po gradu... dobra vremena 
A i Sony linija, stara 25 godina - preživjela je bratove i moje studentske dane kao i srednjoškolske muzičke faze. Od Maidena preko Perišića do Brkova... Dan danas radi bez beda, stara je kuri cijele dane za slušanje radija.
Ako ćemo realno, nisu kinezi nikog pregazili, samo su iskoristili situaciju u koju ih je zapad postavio. Svi bi debele profite a da radnici rade za kikiriki i da dionice beskonačno rastu. Da se proizvodnja zadržala na zapadu/japanu, ne bi se kinezi nikad ovako tehnološki uzdigli.
JVC zvučnike tamo ranih 2000-ih svi živi stavljali u golf 2/3, astre i ostale pregažene kante, uz obavezan ćuning u vidu plavih farova sa ebaya i glumatanje na f&f i debilno glasno navijanje po gradu... dobra vremena 
A i Sony linija, stara 25 godina - preživjela je bratove i moje studentske dane kao i srednjoškolske muzičke faze. Od Maidena preko Perišića do Brkova... Dan danas radi bez beda, stara je kuri cijele dane za slušanje radija.
Ako ćemo realno, nisu kinezi nikog pregazili, samo su iskoristili situaciju u koju ih je zapad postavio. Svi bi debele profite a da radnici rade za kikiriki i da dionice beskonačno rastu. Da se proizvodnja zadržala na zapadu/japanu, ne bi se kinezi nikad ovako tehnološki uzdigli.
Kina se u ovoj situaciji nije našla slučajno, a pogotovo ne isključivo zbog pohlepe zapada. Odnosno, europska/svjetska kontra-produktivna politika je mnoge proizvođače natjerala da se okrenu Kini gdje i dalje radnik radi za kikiriki i prati se svaki cent na burzi.
Osvrni se samo na odluke trenutnog vodstva eunije i usporedi s Kinom koja desetljećima provodi plansku industrijsku politiku (mnogi proizvodi koje svakodnevno koristimo pod brendovima velikih ne kineskih imena su made in PRC već godinama i tako će i ostati), ulaže u obrazovanje i industriju (prikupili su know-how od ''nas'' i gradili specijalizirana postrojenja), akvizirali su mnoge brendove što zbog patenata, što zbog ulaska na velika tržišta kroz ''poznata'' imena itd.
Da smo trenutno u periodu divljeg kapitalizma jesmo, da su čekali svoju priliku jesu, ali da su ju dočekali spremni i to onak..e bome jesu.
Europski brendovi odnosno proizvođači već jako dugo ne mogu pratiti brzinu, troškovnu učinkovitost i strategiju koju imaju kinezi, samo kaj je sad poprimilo razmjere da o tome priča svaki drugi prosječni Štef pa se čini kao novost.
Uz to, apsurdno je misliti da radnik u kini ima neka izuzetna prava i bolje uvjete, nema, samo kaj tamošnji poduzetnik ima taj benefit da izađe ispred firme, vritne u grm i van skoči 6 potencijalnih šljakera koje može ubaciti na svoju automatiziranu liniju i eliminirati one problematične.
Tako da, jesu, itekako su nas i pojeli i pregazili i nismo ni svjesni koje će to razmjere poprimiti. Ovo sve govorim kao netko tko je dio proizvodne industrije i znam s kakvim se preprekama susrećem svaki dan, zbog Kine, a s vremenom će i Indija imat nekaj za reći..
S obzirom da neki proizvodaci ne spustaju cijene, i nemaju povoljne modele u tom rangu, blago receno sami su si krivi. Sto se tice Sonya, isto je i sa mobitelima...
Temu pozivnica: https://temu.to/m/u9kmi7rv2wy Kod za -30% za nove korisnike: aam11835
Sony je uvjek bio sinonim za kvalitetu ali uvjek uz poprilicno skuplju cijenu,i ja sam sam uvjek za kvalitetu ali Sony i Panasonic su stvarno malo pretjerali..steta sto se nisu prilagodili trzistu kao Samsung i LG!
AUDIOFIL
Fučkaj ga sad,
na kraju če u TV Klubu za smijačinu ostati smao Kinezi i Koreanci, ali sa laganim trendom na sve večoj dominaciji kineza i na TV biznisu.
S obzirom na slabu poziciju na TV tržištu, spavali su na lovorikama i prodavali reativno malo ili premalo uređaja.
Ukratko, TCL je po svojem ukusu preuzeo ili pojeo Sony TV biznis za gablec.
Krenulo im je kao i sa mobitelima, kaj je sljedeće, Playstation?
Nije se nitko nikome rugao ?!
Otkud ti to ?
Sve je to normalan proces globalizacije i nema tu mi i oni, nas treba samo zanimati cijena i kvaliteta, naći tu nekakav balans.
Možda će za 50-60 godina Južnoafrička republika drmati s tehnologijom visoke razine.
Možda će za 50-60 godina Južnoafrička republika drmati s tehnologijom visoke razine.
Neće.
Bogami za ovu cijenu prensni uredaj koji miores nosit i svuda koristit
Neće.
Hahhaha ovo me nasmije,to sam baš pomislija
Premija. Jos jedni manje. Cim nestane konkurencije ima da Kinezi nabiju cijene jos vise nego sto ih je imao SONY do sada ili netko nadobudan i dalje misli da ce Kinezi raditi potplaceno da bi mi i dalje mogli jeftino kupovati ?!?!?! Vec imamo primjer sa mobitelima, gdje su uletili sa niskim cijenama prije x godina, a nakon sto su se rijesili vecine konkurencije nabili su i sami cijene. A izgovor je tipa : pa kvalitetno je. Da, je. Ali sada i placas tu kvalitetu kao sto si i prije placao. I placas je radnicima u Kini, a ne u Europi, ali ionako vecina ne vidi dalje od nosa. Sjasi Kurta da uzjase Murta.
Imam Sony mini liniju kupljenu 1997, koja je to kvaliteta , satima je udarala na najjače i izluđivala susjede ukućane 😅
I dan danas "radi" , CD ne, kazetofon ne, ali spaja se na mobitel i pušćam glazbu u teretani 💪
Vidi se zvučnik u kutu iza "sprave" za zgibove.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Daleko je današnji Sony od onoga od prije 20-30-40 godina. Danas su samo jedan u moru proizvođača koji se ističu jedino višom cijenom. Nedavno sam uzimao TV i rekoh idem vidjeti Sony, pogledajte ovaj filter na nabavi.net. Poznatiji proizvođači nude televizore od 250-300€ naviše, Sony se pojavljuje sa Bravia modelom iz 2023 za 600€. Mislim da to sve govori o propasti njihovih televizora.
Da bi znao je li Sony daleko od onoga od prije 30-40 godina, morao bi mu pogledati u utrobu i pogledati kakve stavljaju kondenzatore u njega, PSu i ostale el. komponente
Ovo prenemaganje "nije to onaj od prije 20-30-40 god." je besmisleno.
Ako stavljaju kvalitetne komponente u odnosu na druge, opravdana je i visoka cijena.
Ranije su svi normalni proizvođači ugrađivali npr kvalitetne sony kondenzatore, pa je i Philips bio kvalitet i Grundig bio kvalitet, Panasonic je bio kvalitet.
Otkad su se upetljali Kinezi sve je otišlo u klinac, više ne možeš očekivati da ti tv traje 20 godina.
Iskopah post iz 2010g.
32EX500
Još radi po cijeli dan. Slučajno da joj se što dogodi, po svaku cijenu bih je popravio.
Vidit ćemo hoće li ove nove durat 16 godina.
Panasonic lcd tv 32" viera kupljen 2010...korišten kao PC monitor...eno sad ga mater koristi kao tv...i sada ima bolju sliku nego sva ona prdekala do 400E...ima postolje teže nego sadašnje televizije iste dijagonale