NY Times počeo naplatu internet sadržaja

poruka: 6
|
čitano: 1.294
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina

Kao što je bilo najavljivano, NY Times počeo je naplatu internetskog sadržaja i time se za jedan korak približio onome što smatram budućnosti novinarstva.

http://www.jutarnji.hr/new-york-times--nema-vise-besplatnog-citanja--danas-pocinje-naplata-sadrzaja/934728/

Ljudi sve češće zaobilaze papirnata izdanja novina i časopisa, čak i sam sam prestao gotovo u potpunosti kupovati papirnato slovo na kioscima i definitivno mi se ovakav model sviđa.

Naravno, ovdje se ne radi o naplati apsolutno svog sadržaja, već proširenog sadržaja i naplate nakon određenog broja pročitanih članaka, točnije 20 u ovom slučaju. Mislim da je ovakav i slični načini poslovanja logičan napredak novinarstva, svih njegovih grana i defintivno me zanima kako će se razvijati.

Sve što cijenim rado bih platio, naravno kvalitetu, Index i ine gluposti ne bih platio ni u snu.

NY Times ovakvo si što može priuštiti, zbog svoje visoke kvalitete, a vjerujem da je baš to razlog zašto su prvi (ili među prvima) krenuli s takvim nečim.

Kakva su vaša razmišljanja o tome? Biste li plaćali takvo što?

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!

1 0 hvala 1
18 godina
neaktivan
Re: NY Times počeo naplatu internet sadržaja

Za hrvatska izdanja, ne bi nikako placao. Bar sto se tice dnevnog tiska.

Inace, ovo mi se cini kao zanimljiva ideja, bas me zanima hoce li uspjeti.

Could it be, nothing that you learned from ash and debris?
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Kakva su vaša razmišljanja o tome? Biste li plaćali takvo što?

Isključivo ak se radi o usko specijaliziranom sadržaju koji mi je potreban za posao ili slično. Teško da bih platio news portalu, obzirom da su sve te vijesti, zbivanja i ostalo dostupne iz hrpe drugih izvora.

Recimo Bug.hr, da li bi placao pristup portalu i forumu? Ne zato što vijesti vezane za IT mogu pratiti iz ogromnog broja drugih izvora.

War vs Us: http://www.youtube.com/watch?v=1tyhN7Us-F8&feature=related /// - REVOLUTION -
18 godina
PureEntity kaže...

Recimo Bug.hr, da li bi placao pristup portalu i forumu? Ne zato što vijesti vezane za IT mogu pratiti iz ogromnog broja drugih izvora.

Logično, ali primjerice autorske tekstove? Ono što nalaziš u tiskanom izdanju, bi li za digitalno izdanje toga plaćao? Ja bih, dapače.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
17 godina

Misim da ce uvijek biti izvora vijesti koji ce biti besplatni i koji ce se financirati reklamama. Da li kolumne, osobni stavovi i ostalo vrijede novaca. Ovisi o autoru (konkretno - Bug kolumne... 50% njih nebih platio... mozda iz solidarnosti prema redakciji da, ali po kvaliteti ne zasluzuju ni kunu)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Logično, ali primjerice autorske tekstove? Ono što nalaziš u tiskanom izdanju, bi li za digitalno izdanje toga plaćao? Ja bih, dapače.

Kada bi cijeli sadržaj tiskanog izdanja bio prenesen (ali ne samo digitaliziran kao arhiva nego baš uobličen u premium dio portala) tada bih vjerojatno umjesto na trafici plaćao od doma ali pod određenim uvjetima:

> Kako se kod tiskanog izdanja radi o mjesecniku - tada toliko mora vrijediti i pretplata za pristup portalu.

> Cijena bi trebala biti nešto jeftinija nego tiskano izdanje, mislim da su razlozi jasni, nema papira, troškova štampanja, transporta i svega ostalog što Bug mora platiti kako bi izdao tiskano izdanje. Znači manja cijena. 

> pored tog premium dijela ostaje i free dio Bug portala, kakav je i sad, razlog - da imam što čitati do slijedeće objave premium izdanja. 

War vs Us: http://www.youtube.com/watch?v=1tyhN7Us-F8&feature=related /// - REVOLUTION -
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 9:13 (PureEntity).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice