Alan Wake

poruka: 469
|
čitano: 116.047
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Alan Wake
M_dipl. kaže...

Mislim da će doći na PC prije ili kasnije, iako meni osobno nije baš nešto intrigantna, iako volim taj tip igara...

Smijeh

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!

4 0 hvala 1
16 godina
protjeran
Alan Wake
http://theguildcommics.weebly.com/index.html
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Alan Wake

baš gledam walkthrough i igra izgleda super za sada. uf, kako mi treba jedna takva igra sa atmosferom i pričom. već me pomalo živcira napucavanje i akcija zbog akcije u igrama. šteta što je xbox ekskluziva. alan wake i heavy rain /drool....

0 0 hvala 0
17 godina

a daj ja sam bas sad prodo xbox ffs :S mislil sam da izlazi u 6mjesecu omfg

15 godina
protjeran

Prvo ga maknu sa PC-a, pa ga odgađaju, ša vraćaju pa miču sa PC-a,

pa stavljaju za XBOX360 ekskluzivu (koja kasni 12 mjeseci, terbala je prebiti PS3 igre),

i kad napokon izađe, otkrije se da ima samo 6 misija koje se mogu preći u 18 sati...

Super...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
16 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...

pa stavljaju za XBOX360 ekskluzivu (koja kasni 12 mjeseci, terbala je prebiti PS3 igre),

i kad napokon izađe, otkrije se da ima samo 6 misija koje se mogu preći u 18 sati...

Super...

ja sam cuo da je oko 10 sati ili manje

http://theguildcommics.weebly.com/index.html
17 godina
Don Kihoty kaže...

Super...

Gle tih 6 misija (epizoda) su i više nego dovoljne i fakat se čine dužim dok igraš.A i drago mi je šta nije izašla za PC.

When the power of love overcomes the love of power the world will know peace. Music is my religion.
17 godina
Xbox360 Modder kaže...
Don Kihoty kaže...

Super...

Gle tih 6 misija (epizoda) su i više nego dovoljne i fakat se čine dužim dok igraš.A i drago mi je šta nije izašla za PC.

Jasno da ti je drago kada si ti moćni Xbox360 Modder!

\o/

17 godina

a sta ti oces jos jednu igru koju bi piratiziro neka je ovako bolje je

17 godina
neaktivan
Alan Wake

Evo i jedne domaće recenzije, HCL portal:

Alan Wake

Jedva ušla u 90+ kategoriju, ali ušla je zasluženo. Nisam imao priliku baš se zavaliti i igrati neko vrijeme još, ali probao sam igru i ono što vidjeh je odlično. Je netko još igrao? Impresije iz prve ruke? :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ementaler kaže...

Je netko još igrao? Impresije iz prve ruke? :)

Ja još čekam j*bemu!

Poslana mi je prošli tjedan, još nije stigla.  A  po svoj prilici, kako putujem u Split za vikend neću igrati prije ponedjeljka. Kad odigram, naravno, opširan osvrt.

17 godina
neaktivan
Alan Wake

Pa od kud si uzimao da toliko "putuje"? :(

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Game.co.uk

12.05. poslano.

Nije prošlo ni 10 dana, ok je, samo je teško čekat. :) Jako sam nestrpljiv što se Wakea tiče.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.5.2010 18:47 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Alan Wake

Jeah bejbi!

JEAH!!!

3 0 hvala 0
17 godina

sad mozemo spamat par dana bez sankcija :)

16 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Jeah bejbi!

JEAH!!!

ocekujem detaljan review

Protected like their lamingtons from sun and blowing sand Our captioneer then swaps to prose as if from sea to land
17 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

ocekujem detaljan review

Naravno, nešto kao što sam napravio za AC2 možete očekivati. :)

Do sada sam oduševljen igrom. Nešto slabija grafika i malo loši modeli ljudi u međuscenama. Ali generalno, atmosfera i zvukovi vrhunski.

Povežeš se sa likom i definitivno te prati neka vrsta tjeskobe dok igraš.

Linearna je igra, da, ali to je ono što ju čini takvom kakva je, interaktivnim filmom. Ta linearnost ni najmanje ne smeta, dapače.

Sve u svemu za sad sam mega zadovoljan. Opširan osvrt kada završim, sutra-preksutra.

17 godina
neaktivan
Alan Wake recenzija by Danny

Kao što sam obećao, evo vam moj osvrt na Alan Wake.

Alan Wake je akcijski psihološki triler. Osobno bi ga opisao više kao interaktivnu mini seriju nego kao igru.

Naime, Alan Wake razdijeljen je u 6 epizoda, svaka od njih započinje laganim uvodom ili pregledom do sada viđenih scena ali i završava dramatičnim krajem koji vas tjera da nastavite sa igrom kako bi otkrili kako se priča nastavlja.

Radnja je smještena u maleni gradić u Americi u koji Alan Wake, poznati pisac horor romana dolazi razbistriti glavu, pobjeći od pritiska javnog života i riješiti se blokade kreativnosti koja ga spriječava da piše. Međutim, ono što je trebao biti opuštajući odmor za svega nekoliko sati pretvara se u najgoru noćnu moru.

Alanova supruga nestaje i izgleda da Alan počinje proživljavati roman koji je sam napisao.

Prolazeći putem kojim vas igra vodi, Alan nailazi na stranice svog rukopisa - romana koji je napisao sam, a koji sada proživljava. Prolazeći putem kojim vas igra vodi, Alan nailazi na stranice svog rukopisa - romana koji je napisao sam, a koji sada proživljava.

Volim igre je koje me u potpunosti uvuku u sebe i u kojima se mogu poistovjetiti sa glavnim likom, proživljavati s njim sve njegove strahove, razmišljanja i uspjehe. Alan Wake je zasigurno jedna od takvih igara. Iako ne toliko koliko je to bio jedan Fahrenheit, Alan Wake definitivno ostavlja i taj emotivni trag na igraču te probudi razne emocije za vrijeme igre. Razina povezanosti sa likom je očekivano na razini ostalih Remedy igara, ponajprije Max Payne serijala.

Baš zbog ovoga, igra je relativno linearna budući da bi nas otvorenost udaljila od priče i bacila ju na neki način u drugi plan. Zato smatram da ljudi koji zamjeraju linearnost ovoj igri ne razumiju u potpunosti poantu ovakvih uradaka.

Kako i priliči igri koja je zamišljena kao horor/psihološki triler atmosfera je mračna i na trenutke zastrašujuća. Veći dio vremena provesti ćete u mraku u kojemu vam je najbolji prijatelj ručna svjetiljka. Škripanje drveta pod nogama, zvuk kamenčića koji se kotrljaju niz padinu, jeka i odzvanjanje vaših koraka, zvuk koraka iza leđa i mumljanje obuzetih protivnika sigurno će izazvati jezu čak i kod najvećeg ljubitelja horor žanra koji je navikao na ovakvo šta. Sve to skupa čini atmosferu u ovoj igri jednom od najboljih koje sam u igrama sličnog tipa vidio.

U svjetlu tražite utočište, svjetlo vas štiti od 'Oduzetih' i daje vam vremena za predah. U svjetlu tražite utočište, svjetlo vas štiti od 'Oduzetih' i daje vam vremena za predah.

Sam gameplay nije ništa spektakularno niti neviđeno. Borba je prilično jednostavna i kontrola nema puno, međutim to ju ne čini ništa manje zanimljivom, pa iako ju nebi okarakterizirao kao vrlo dobru, nije ni loša, prosječna je.

Jedna zamjerka koju imam na ovu igru su loše animacije u međuscenama. Drvena lica i generalno loše interpretirani izrazi pomalo ubiju doživljaj, ali onima poput mene, koji igru igraju ponajprije zbog priče, koja je ujedno i glavni adut u ovom slučaju ovo neće predstavljati veliki turn-off.

Za kraj...

Alan Wake pružio mi je točno ono što sam od njega očekivao, vrhunsku priču, puno obrata i napeto iskustvo. Iako nije predugačak (cca 13 sati igre) dovoljno je dug da bude isplativa kupnja, a dovoljno kratak da ne postane predosadan i da ne zaboravite glavnu priču. Ovo je zasigurno blockbuster igra koja će po svoj prilici živjeti u srcima igrača baš kao što su to učinili u srži slični uraci Max Payne, Fahrenheit ili Heavy Rain.

Pozitivno:

* jako zanimljiva, intrigantna i napeta priča

* povezanost koju igrač osjeti sa likom

* atmosfera i zvukovi

Negativno:

* loše napravljene međusekvence

OCJENA 9/10

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.5.2010 21:19 (Danny_HR).

7 0 hvala 7
17 godina
neaktivan
Alan Wake

Za one koji bi rado odigrali, a nemaju na čemu, ipak zanima ih priča.

http://www.amazon.com/gp/product/0765328437/ref=oss_product

Kupite ovu knjigu, ona je napravljena po igri i prolazi sve kroz šta prolazite u igri ali mrvu opširnije.

Jeftina je i vrijedi love.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Alan Wake

odlicna recenzija hvala 

vidio sam da u igri ima vozila..pa mozes rec kak je voznja odrađena

Neki su glupi i bez Facebooka.........by Šef
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vožnja nije ništa posebno. Vozila ne koristiš stalno i služe ti samo na 3-4 mjesta da dođeš od točke a do točke b. Ništa vrijedno spomena. Ne koriste se kao u npr GTA, već čisto eto, reda radi.
16 godina
protjeran
Danny_HR kaže...
Vožnja nije ništa posebno. Vozila ne koristiš stalno i služe ti samo na 3-4 mjesta da dođeš od točke a do točke b. Ništa vrijedno spomena. Ne koriste se kao u npr GTA, već čisto eto, reda radi.

da i mislio sam da ce bit nesto takvo

Neki su glupi i bez Facebooka.........by Šef
15 godina
protjeran
hrvatskafarkasevec kaže...
Danny_HR kaže...

da i mislio sam da ce bit nesto takvo

igra je samo za konzole?

17 godina
neaktivan
Je, samo za xbox.
16 godina
protjeran
R4zOR229 kaže...

a sta ti oces jos jednu igru koju bi piratiziro neka je ovako bolje je

Jbt ko da ti nesto gubis ako se igra piratizira.Budi sretan da je uopce izasla

born to be gamer
16 godina
neaktivan
Alan Wake

Konačno ga je i Yahtzee recenzirao, stvarno dobra reca, no ipak s minornim spoilerima, pa je na vama hoćete li gledati.
link.

I'm gonna be Iron, like Lion, in Zion...
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Alan Wake

Kratki video za nadolazeći DLC.

Nisam oduševljen viđenim, iako moram priznati ni nije dovoljno dug da bi se nešto vidilo.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Kratki video za nadolazeći DLC.

Nisam oduševljen viđenim, iako moram priznati ni nije dovoljno dug da bi se nešto vidilo.

hoces kupit dlc 

mislim dal vrijedi kupovat dlc za tu igru?

rising
17 godina
neaktivan
Alan Wake

Hmm možda nisam prava osoba za pitati.

Imam Alan Wake igru, Alan Wake knjigu, Alan Wake soundtrack, Alan Wake Files knjigu...

Hoću li kupiti DLC? HELL YEAH!!

Taman sam danas počeo čitati knjigu koja je nešto opširniji prikaz radnje u igri. Ukoliko netko želi čitati budući da nema prilike odigrati mogu posuditi knjigu. Vrhunska priča, vrhunski setting, vrhunska igra. Sve što je Alan Wake sigurno ću kupiti. :)

Fanboy? Ma ne!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Alan Wake

Krenuo sam igrati igru i mogu reči da vas igra obuzme i imate osjećaj dužnosti da je završite. Još nisam daleko stigao, ali mogu reči da je atmosfera sjajna, a grafika meni najbolje viđena na xbox-u.

BC2 ingame:Croat-hunter

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice