evo i gametrailers review http://www.gametrailers.com/video/review-alan-wake/65249
baš gledam walkthrough i igra izgleda super za sada. uf, kako mi treba jedna takva igra sa atmosferom i pričom. već me pomalo živcira napucavanje i akcija zbog akcije u igrama. šteta što je xbox ekskluziva. alan wake i heavy rain /drool....
a daj ja sam bas sad prodo xbox ffs :S mislil sam da izlazi u 6mjesecu omfg
Prvo ga maknu sa PC-a, pa ga odgađaju, ša vraćaju pa miču sa PC-a,
pa stavljaju za XBOX360 ekskluzivu (koja kasni 12 mjeseci, terbala je prebiti PS3 igre),
i kad napokon izađe, otkrije se da ima samo 6 misija koje se mogu preći u 18 sati...
Super...
pa stavljaju za XBOX360 ekskluzivu (koja kasni 12 mjeseci, terbala je prebiti PS3 igre),
i kad napokon izađe, otkrije se da ima samo 6 misija koje se mogu preći u 18 sati...
Super...
ja sam cuo da je oko 10 sati ili manje
Super...
Gle tih 6 misija (epizoda) su i više nego dovoljne i fakat se čine dužim dok igraš.A i drago mi je šta nije izašla za PC.
Super...
Gle tih 6 misija (epizoda) su i više nego dovoljne i fakat se čine dužim dok igraš.A i drago mi je šta nije izašla za PC.
Jasno da ti je drago kada si ti moćni Xbox360 Modder!
\o/
a sta ti oces jos jednu igru koju bi piratiziro neka je ovako bolje je
Evo i jedne domaće recenzije, HCL portal:
Jedva ušla u 90+ kategoriju, ali ušla je zasluženo. Nisam imao priliku baš se zavaliti i igrati neko vrijeme još, ali probao sam igru i ono što vidjeh je odlično. Je netko još igrao? Impresije iz prve ruke? :)
Je netko još igrao? Impresije iz prve ruke? :)
Ja još čekam j*bemu!
Poslana mi je prošli tjedan, još nije stigla. A po svoj prilici, kako putujem u Split za vikend neću igrati prije ponedjeljka. Kad odigram, naravno, opširan osvrt.
Pa od kud si uzimao da toliko "putuje"? :(
Game.co.uk
12.05. poslano.
Nije prošlo ni 10 dana, ok je, samo je teško čekat. :) Jako sam nestrpljiv što se Wakea tiče.
sad mozemo spamat par dana bez sankcija :)
Jeah bejbi!
JEAH!!!
ocekujem detaljan review
ocekujem detaljan review
Naravno, nešto kao što sam napravio za AC2 možete očekivati. :)
Do sada sam oduševljen igrom. Nešto slabija grafika i malo loši modeli ljudi u međuscenama. Ali generalno, atmosfera i zvukovi vrhunski.
Povežeš se sa likom i definitivno te prati neka vrsta tjeskobe dok igraš.
Linearna je igra, da, ali to je ono što ju čini takvom kakva je, interaktivnim filmom. Ta linearnost ni najmanje ne smeta, dapače.
Sve u svemu za sad sam mega zadovoljan. Opširan osvrt kada završim, sutra-preksutra.
Kao što sam obećao, evo vam moj osvrt na Alan Wake.
Alan Wake je akcijski psihološki triler. Osobno bi ga opisao više kao interaktivnu mini seriju nego kao igru.
Naime, Alan Wake razdijeljen je u 6 epizoda, svaka od njih započinje laganim uvodom ili pregledom do sada viđenih scena ali i završava dramatičnim krajem koji vas tjera da nastavite sa igrom kako bi otkrili kako se priča nastavlja.
Radnja je smještena u maleni gradić u Americi u koji Alan Wake, poznati pisac horor romana dolazi razbistriti glavu, pobjeći od pritiska javnog života i riješiti se blokade kreativnosti koja ga spriječava da piše. Međutim, ono što je trebao biti opuštajući odmor za svega nekoliko sati pretvara se u najgoru noćnu moru.
Alanova supruga nestaje i izgleda da Alan počinje proživljavati roman koji je sam napisao.
Volim igre je koje me u potpunosti uvuku u sebe i u kojima se mogu poistovjetiti sa glavnim likom, proživljavati s njim sve njegove strahove, razmišljanja i uspjehe. Alan Wake je zasigurno jedna od takvih igara. Iako ne toliko koliko je to bio jedan Fahrenheit, Alan Wake definitivno ostavlja i taj emotivni trag na igraču te probudi razne emocije za vrijeme igre. Razina povezanosti sa likom je očekivano na razini ostalih Remedy igara, ponajprije Max Payne serijala.
Baš zbog ovoga, igra je relativno linearna budući da bi nas otvorenost udaljila od priče i bacila ju na neki način u drugi plan. Zato smatram da ljudi koji zamjeraju linearnost ovoj igri ne razumiju u potpunosti poantu ovakvih uradaka.
Kako i priliči igri koja je zamišljena kao horor/psihološki triler atmosfera je mračna i na trenutke zastrašujuća. Veći dio vremena provesti ćete u mraku u kojemu vam je najbolji prijatelj ručna svjetiljka. Škripanje drveta pod nogama, zvuk kamenčića koji se kotrljaju niz padinu, jeka i odzvanjanje vaših koraka, zvuk koraka iza leđa i mumljanje obuzetih protivnika sigurno će izazvati jezu čak i kod najvećeg ljubitelja horor žanra koji je navikao na ovakvo šta. Sve to skupa čini atmosferu u ovoj igri jednom od najboljih koje sam u igrama sličnog tipa vidio.
Sam gameplay nije ništa spektakularno niti neviđeno. Borba je prilično jednostavna i kontrola nema puno, međutim to ju ne čini ništa manje zanimljivom, pa iako ju nebi okarakterizirao kao vrlo dobru, nije ni loša, prosječna je.
Jedna zamjerka koju imam na ovu igru su loše animacije u međuscenama. Drvena lica i generalno loše interpretirani izrazi pomalo ubiju doživljaj, ali onima poput mene, koji igru igraju ponajprije zbog priče, koja je ujedno i glavni adut u ovom slučaju ovo neće predstavljati veliki turn-off.
Za kraj...
Alan Wake pružio mi je točno ono što sam od njega očekivao, vrhunsku priču, puno obrata i napeto iskustvo. Iako nije predugačak (cca 13 sati igre) dovoljno je dug da bude isplativa kupnja, a dovoljno kratak da ne postane predosadan i da ne zaboravite glavnu priču. Ovo je zasigurno blockbuster igra koja će po svoj prilici živjeti u srcima igrača baš kao što su to učinili u srži slični uraci Max Payne, Fahrenheit ili Heavy Rain.
Pozitivno:
* jako zanimljiva, intrigantna i napeta priča
* povezanost koju igrač osjeti sa likom
* atmosfera i zvukovi
Negativno:
* loše napravljene međusekvence
OCJENA 9/10
Za one koji bi rado odigrali, a nemaju na čemu, ipak zanima ih priča.
http://www.amazon.com/gp/product/0765328437/ref=oss_product
Kupite ovu knjigu, ona je napravljena po igri i prolazi sve kroz šta prolazite u igri ali mrvu opširnije.
Jeftina je i vrijedi love.
odlicna recenzija hvala
vidio sam da u igri ima vozila..pa mozes rec kak je voznja odrađena
da i mislio sam da ce bit nesto takvo
da i mislio sam da ce bit nesto takvo
igra je samo za konzole?
a sta ti oces jos jednu igru koju bi piratiziro neka je ovako bolje je
Jbt ko da ti nesto gubis ako se igra piratizira.Budi sretan da je uopce izasla
Kratki video za nadolazeći DLC.
Nisam oduševljen viđenim, iako moram priznati ni nije dovoljno dug da bi se nešto vidilo.
Kratki video za nadolazeći DLC.
Nisam oduševljen viđenim, iako moram priznati ni nije dovoljno dug da bi se nešto vidilo.
hoces kupit dlc
mislim dal vrijedi kupovat dlc za tu igru?
Hmm možda nisam prava osoba za pitati.
Imam Alan Wake igru, Alan Wake knjigu, Alan Wake soundtrack, Alan Wake Files knjigu...
Hoću li kupiti DLC? HELL YEAH!!
Taman sam danas počeo čitati knjigu koja je nešto opširniji prikaz radnje u igri. Ukoliko netko želi čitati budući da nema prilike odigrati mogu posuditi knjigu. Vrhunska priča, vrhunski setting, vrhunska igra. Sve što je Alan Wake sigurno ću kupiti. :)
Fanboy? Ma ne!
Krenuo sam igrati igru i mogu reči da vas igra obuzme i imate osjećaj dužnosti da je završite. Još nisam daleko stigao, ali mogu reči da je atmosfera sjajna, a grafika meni najbolje viđena na xbox-u.