Sony PlayStation 5 izdvojena tema

poruka: 26.838
|
čitano: 5.361.067
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
6 godina
Sony PlayStation 5

treće za redom elite pulse (nove-svaki puta dobio nove na garanciji), odspajaju se nakon 3 sata... pa ovo veze nema

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Re: Sony PlayStation 5
Ovisi što smatraš osjetno boljim...
Ja vec vidim da bi moglo biti igara koje ce biti 60fps samo na pro konzoli, vjerojatno i GTA 6 I svaka druga cpu heavy igra gdje AI moze malo rasteretiti konzolu.
3 godine
Gogy7 kaže...
Koliko vas planira kupiti PS5 PRO?
https://www.sancta-domenica.hr/gaming/igrace-konzole/playstation-5/playstation-5-pro.html

Bas sam citao da PSSR toliko dobro vrši upscaling da slika izgleda cak i bolje od native 4K a dobijes vise fps.
Izgleda da AI toliko dobro obradi sliku da izgleda cak i ljepše on nativne rezolucije.

Dosta sam bio skeptičan oko pro konzole no cini mi se da kad ljudi počnu pricati o njoj da ce sve biti jasnije.

Pusti ti priče šta se piše (koji je source toga uopće?), pričalo se svašta i o jačini PRO-a i teraflops ovaj onaj i na kraju je pol tog krivo, ogradio se SONY fino jer su napisalu up to 40% bolje...što može u pojedinim igrama značit svašta.

Nemre jedan PSSR bit na razini DLSS-a pa da je neznam šta (po ovom šta si čitao bi to značilo), pogotovo jer je ovo SONY-u prvi izlazak s tom tehnologijom....

I mislim da dosta ekipe ne shvaća na koji način se grafičke razlike vide, sve ispod 65 inča ekran će vam kvaliteta slike bit više manje ista, tek se primjetno vidi na 77+.....FPS je druga priča.

Što se tiče GTA 6 također se svašta priča, a AI ne može rasteretiti CPU heavy bound igru neznam sad kak puno, dam se kladit da nece bit 60fps-a s procesorom iz 2019, ljudi će se itekako razočarat.

Ali svakako je korak unaprijed i jako dobra priprema za next gen, taman se do tad developeri ispraksaju jer vjerujem da ce kroz godinu dana ic dev kitovu za PS6 ak misli 2026 izac.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2024 13:19 (BioZZG).
16 godina
Crocopzmaj12 kaže...

treće za redom elite pulse (nove-svaki puta dobio nove na garanciji), odspajaju se nakon 3 sata... pa ovo veze nema

Možda nije u slušalicama problem? Makar, koliko vidim na redditu dosta ljudi ima probleme s tim. Čak spominju i interferencije.

Ja sam jednom imao problem sa Ikea remote switchom za LED trafo, koji je ponekad palio svjetla na svaki drugi treći klik. I onda sam skužio da se problem počeo pojavljivati nekad nakon zamjene routera, jer je par godina sve bilo ok. Pa sam gledao manual od tog remote switcha i vidio da koristi istu ~2.4GHz frekvenciju kao i kanal od WiFia koji je bio podešen u routeru. Promijenio sam kanal na routeru i od onda nikakvih problema više. Naravno, većina ljudi to nikad ne bi povezala.

Vidim da su neki i to spominjali na redditu... pa možda da probaš promijeniti na routeru WiFi channel. Ali ako si u zgradi kao ja može se dogoditi da je oko tebe 100 drugih routera pa to može dodatno zakomplicirati priču.

Citiram sa ove teme:

https://www.reddit.com/r/playstation/comments/1azxqqd/help_pulse_elite_headset_keeps_disconnecting/

Mine has only done it once in 15-20 hours of use in 3 days. When it happened I had it plugged in to a rear USB port and I've since moved it to the front where it's hasn't happened yet.

Are you using Wifi and if so are you using 2.4 or 5GHz? The PlayStation Link is really just creating an ad-hoc wireless network between the Link and the headphones, so anything that can interfere with a wireless network can interfere with this headset. Just as an FYI. That means microwaves, other wireless tech in the same spectrum/band, etc.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2024 13:40 (Bitanga).
7 godina
lobotomac90 kaže...
langzy kaže...

Evo prva recenzija samo za tebe, Quality 30 fps mod na baznom ps5 je sada uglavnom performance 60 fps mode na ps5 pro.

Što je značajan skok u performansama, naravno u igrama koje su ps5 pro nadograđene.

Imaš ga kod sebe pa pričaš iz iskustva ili gledaš po internetu kao i mi ostali?

Fidelity mod ne koristim ni sada, jer ispod 60 fpsa ne mogu ni tetris igrati više, a na 55 inča TV-u sa udaljenosti od 2,5 do 3 metra ja ne vidim neku drastičnu razliku između fidelity i performance moda, tako da to sigurno nije 100% povećanje performansi ako na to ciljaš.

Ono malo što sam pročitao po netu ne mijenja mi nešto mišljenje da bi išao izvaliti 800 eura za isti, čini mi se da će biti baš onako kako sam i mislio da bude, definitivno bolja konzola od base modela, ali ne dovoljno da opravda znatno veću cijenu.

PS5 sam prosljedio dalje, danas stigao ps5 pro, nemam dvije konzole i dva monitora da usporedim slike zato postoje testovi na internetu.

Igram Dragon Age Vailguard i sada na performance modu slika izgleda osjetno bolje nego na ps5, na razini je fidelity mode od ps5 i naravno osjetno veći fps.

Razlika je dosta velika, Veilguard je ps5 pro nadograđen i iskorištava pssr i ostale pro značajke. Imaš na netu testove igara koje recimo nemaju nodogradnje i Elden Ring ima otprilike 15 fpsa više samim time što si pokrenuo igru na jačoj konzoli, ali kao što sam rekao ne iskorištava puni potencijal konzole jer ne koristi pssr.

13 godina
Sony PlayStation 5

Prvi dojmovi:

1. Konzola je sitno veća nego PS5 Slim i manja nego original.

2. PUNO tiša od PS5 Slim koji je imao iritantni zujeći ventilator. Tiša i od origigi PS5. Praktički nečujna u tihoj sobi sa zatvorenim prozorima i sa stišanim zvukom TV-a.

3. Probao Stellar Blade, ono što je prije bilo 60 FPS-a sad je 80+.

4. Remnant 2 koji je padao na 30 FPS-a u N'Rud dijelu sam htio probati ali mi je yebeni save corruptan (ovo je do igre, Remnant 2 ima hrpu problema).

5. Bloodborne sa PS4 enchancement - nešto oštrija i čišća slika. Najviše vidljivo na odjeći lika i nekim detaljima tipa dlaki vukodlaka.

6. Spider-man 2 - probao Performance Pro, izgleda genijalno i potpuno glatko se izvodi. Fidelity Pro, rekao bi da se vrti u 40 FPS-a (za one sa 120Hz VRR TV-ima) i izgleda kao nešto što bi očekivao vidjeti na PS6 (barem na launchu).

Momci i djevojke, kupnja se isplatila, ja sam prezadovoljan.

EDIT: danas dolazi Fortnite Pro update koji želim testirati jer bi navodno 120 FPS mod trebao izgledati kao 60 FPS mod. Znači, Lumen, Nanite i ostalo u 120 FPS-a. Ludo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2024 15:10 (greysaint0).

9 0 hvala 2
13 godina
Sony PlayStation 5

Piva,čips i sve ispočetka..

Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
Purger155 kaže...

Čips i kontroler... kod mene bi dobio izgon iz stana odmah :-)

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
13 godina
Bitanga kaže...
Purger155 kaže...

Čips i kontroler... kod mene bi dobio izgon iz stana odmah :-)

Hehe, ma ne diram niš, sve se polako skida i vraća na staro :)

14 godina
Gogy7 kaže...
Ovisi što smatraš osjetno boljim...
Ja vec vidim da bi moglo biti igara koje ce biti 60fps samo na pro konzoli, vjerojatno i GTA 6 I svaka druga cpu heavy igra gdje AI moze malo rasteretiti konzolu.

Pa recimo da je neka nova igra koju još nisam odigrao, a da je razlika kao u Final Fantasy VII. To mi je baš ono ogromna razlika u kvaliteti prikaza između base PS5 i Pro. Ali to sam već odigrao i koliko god da je impresivno na Pro, nije mi baš vrijedno ponovnog igranja. 

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
16 godina
langzy kaže...
lobotomac90 kaže...
langzy kaže...

Evo prva recenzija samo za tebe, Quality 30 fps mod na baznom ps5 je sada uglavnom performance 60 fps mode na ps5 pro.

Što je značajan skok u performansama, naravno u igrama koje su ps5 pro nadograđene.

Imaš ga kod sebe pa pričaš iz iskustva ili gledaš po internetu kao i mi ostali?

Fidelity mod ne koristim ni sada, jer ispod 60 fpsa ne mogu ni tetris igrati više, a na 55 inča TV-u sa udaljenosti od 2,5 do 3 metra ja ne vidim neku drastičnu razliku između fidelity i performance moda, tako da to sigurno nije 100% povećanje performansi ako na to ciljaš.

Ono malo što sam pročitao po netu ne mijenja mi nešto mišljenje da bi išao izvaliti 800 eura za isti, čini mi se da će biti baš onako kako sam i mislio da bude, definitivno bolja konzola od base modela, ali ne dovoljno da opravda znatno veću cijenu.

PS5 sam prosljedio dalje, danas stigao ps5 pro, nemam dvije konzole i dva monitora da usporedim slike zato postoje testovi na internetu.

Igram Dragon Age Vailguard i sada na performance modu slika izgleda osjetno bolje nego na ps5, na razini je fidelity mode od ps5 i naravno osjetno veći fps.

Razlika je dosta velika, Veilguard je ps5 pro nadograđen i iskorištava pssr i ostale pro značajke. Imaš na netu testove igara koje recimo nemaju nodogradnje i Elden Ring ima otprilike 15 fpsa više samim time što si pokrenuo igru na jačoj konzoli, ali kao što sam rekao ne iskorištava puni potencijal konzole jer ne koristi pssr.

Baš po tome što sam gledao po netu i sudim, jer iskreno nije mi neka drastična razlika, naravno da ista postoji ali nije ne znam što, pogotovo po već previše puta spomenutoj cijeni.

Ponavljam, razlika na base modelu između fidelity i performance modu sa udaljenosti od 2,5 metra od TV-a mi je gotovo neprimjetna, zato i vozim non stop performance mod.

Drago mi je da si zadovoljan, samo guštaj, ja pričekam neko vrijeme pa odlučim isplati li mi se uzeti ili ne.

Osobno mislim da bi skok pravi bio da je fps 60+, točnije da je otključan naspram većine igara koje imaju lock na 60 fps-a (jbg PC me razmazio po tom pitanju), ali o tome smo već pisali i zaključili da je do developera igara, jer realno ni base model ne koristi puni potencijal. 

Kako ja gledam na to,za dosta veću lovu dobije se malo ljepši prikaz, jer ponavljam i do sada smo imali 60-fpsa na base modelu sa nešto nižim detaljima, a gdje su devovi odradili posao kako spada i 60+ fpsa.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2024 16:54 (lobotomac90).
16 godina
Sony PlayStation 5

Stigloooo ujutro i sada lagano krenimo sa gamingom 

Moj PC  
6 0 hvala 0
10 godina
Vi koji ste kupili PRO, Jeste li imali ps5 prije ili? Jeste li prodali PS5?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Gogy7 kaže...

Imap i ps5, nisam prodao i ne znam hoću li, vjerojatno ću ga ostavit jer klinci znaju igrat zajedno online multiplayere 

13 godina
Gogy7 kaže...

Imao original, dao ga klincu, pa Slim, taj sam danas stavio u oglas i sad Pro.

BTW, Jedi Survivor izgleda kao potpuno druga igra na Pro - performance mod sa izgleda po oštrini i čistoći slike kao Quality i nema više nikakvih padova FPS-a.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2024 17:56 (greysaint0).
16 godina

Jesam i dal sam ga nećaku...

16 godina
Sony PlayStation 5

I meni stigao preko EKupi. Sad da ustekao i užasno sporo skida update file, piše mi 3 sata a optika u kuci😥. Valjda svi sad stigli s posla kući pa su serveri opterećeni.  Btw imam pS5 koji će ići klincima tako da ps4 pro može u mirovinu kraj ps3😂. E sad znam da je stoti put ali molim da mi pomognete ako sam dobro shvatio. Želim da mali može igratii s moga acc. Znači moram se ulogirati u novi ps5 pro i sa acc i staviti je pod primary i uključiti console  sharing a ovaj stari ps5 mora biti isto sign in na isti acc. I moram napraviti novi acc na staroj konzoli? I to je to?

Bolje biti bez one stvari nego bez srece!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Dermentor kaže...

I meni stigao preko EKupi. Sad da ustekao i užasno sporo skida update file, piše mi 3 sata a optika u kuci😥. Valjda svi sad stigli s posla kući pa su serveri opterećeni.  Btw imam pS5 koji će ići klincima tako da ps4 pro može u mirovinu kraj ps3😂. E sad znam da je stoti put ali molim da mi pomognete ako sam dobro shvatio. Želim da mali može igratii s moga acc. Znači moram se ulogirati u novi ps5 pro i sa acc i staviti je pod primary i uključiti console  sharing a ovaj stari ps5 mora biti isto sign in na isti acc. I moram napraviti novi acc na staroj konzoli? I to je to?

Ja bih rekao da stara konzola mora biti primary i na njoj upaljen console sharing ako nju hoćeš dati djeci da igraju igre s tvog accounta na svojim accountima.

16 godina
Sony PlayStation 5

E upravo to želim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Sony PlayStation 5

Nadam se da će netko od youtubera napraviti A/B test sa rednom ekipom na udaljenosti od oko 3 metra od TV-a, da vidimo hoće li itko primijetiti razliku.

P.S. Besplatan savjet za ekipu koja razmišlja o kupnji PS5 PRO konzole, prvo nabavite OLED TV. To će vam donijeti veću i bolju razinu kvalitete slike nego razlika između PS5 PRO i običnog PS5.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Diazz72 kaže...

Nadam se da će netko od youtubera napraviti A/B test sa rednom ekipom na udaljenosti od oko 3 metra od TV-a, da vidimo hoće li itko primijetiti razliku.

P.S. Besplatan savjet za ekipu koja razmišlja o kupnji PS5 PRO konzole, prvo nabavite OLED TV. To će vam donijeti veću i bolju razinu kvalitete slike nego razlika između PS5 PRO i običnog PS5.

Pa nije baš besplatan😂. Prvo moram pokvariti stari tv da bi žena pristala na novi tv

13 godina
Sony PlayStation 5

Svaka igra koju sam probao pokazuje daleko stabilniji framerate i veće rezolucije. Najviše su me iznenadili Jedi Survivor, Helldivers 2 (znalo je biti opakih padova frameratea kod većih borbi, pogotovo kad krenu i eksplozije, sad je stabilnih 60), Spider-man 2, Stellar Blade.

Inače, nakon patcha, BG3 quality mode je jednak Ultra PC postavkama (prema izvještaju Eurogamera).

BTW, jel još nekome "PS5 Pro Enchanced" sekcija u PS Store-u na konzoli, baca grešku? Ode se na PS Store tab i onda se scroll-a skroz dolje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2024 21:48 (greysaint0).

0 0 hvala 0
16 godina
greysaint0 kaže...

Svaka igra koju sam probao pokazuje daleko stabilniji framerate i veće rezolucije. Najviše su me iznenadili Jedi Survivor, Helldivers 2 (znalo je biti opakih padova frameratea kod većih borbi, pogotovo kad krenu i eksplozije, sad je stabilnih 60), Spider-man 2, Stellar Blade.

Inače, nakon patcha, BG3 quality mode je jednak Ultra PC postavkama (prema izvještaju Eurogamera).

BTW, jel još nekome "PS5 Pro Enchanced" sekcija u PS Store-u na konzoli, baca grešku? Ode se na PS Store tab i onda se scroll-a skroz dolje.

Tko bi rekao, jača konzola radi bolje :-)

11 godina
Dermentor kaže...
Diazz72 kaže...

Pa nije baš besplatan😂. Prvo moram pokvariti stari tv da bi žena pristala na novi tv

Ha, gle, ako imaš dobre osigurače u stanu, par kapljica vode po ploči napajanja i problem je riješen. Ili taktika pregovaranja – realno, više će imati koristi od OLED televizora nego od "PRO" konzole.

Osobno otkako sam prije otprilike tri godine kupio 65" OLED TV, svega sam tri puta bio u kinu (Cinestar). Sada mi je primamljiv 83" C4, ali nemam gdje s postojećim C1, a žao mi ga je prodati za "kikiriki", pa će ostati još neko vrijeme.

Da se razumijemo, nije nužno imati ogroman OLED TV za gaming; 32" OLED monitor je sasvim dovoljan. Ja sam filmski fanatik, i prije OLED-a sam stalno "visio" u kinu, pa mi je veličina, ajmo reći, važan faktor. Ali, isto tako, kao što sam naveo u svim svojim prethodnim postovima, važan mi je omjer uloženog i dobivenog – nema potrebe za nekakvom LG G serijom ili Sony Bravia 9 serijom, jer razlika u dobivenom (ono što ja mogu vidjeti svojim okom u datom trenutku) je mala, a u parama velika.

9 godina
Jel se isplati kupovati PS5 Pro ako igram samo Call of Duty? Doslovce ništa drugo ne palim u 99 posto slučajeva. Ovak mi se čini okej, ali će kao dobiti neku PS5 Pro Enchanced verziju...

Ako netko ima Black Ops 6 i Pro konzolu pls testirajte!

0 0 hvala 0
16 godina
Sony PlayStation 5

slazem se da je oled i dobre slusalice ili zvunici jako bitna stavka, ali sve ovisi sta ljudi igraju

ako ce igrat neku competative igru i samo na to trositi tisuce sati, oled nije pametna stavka radi burn in-a. za sve ostale oled je top ako ga mogu priustiti

Moj PC  
0 0 hvala 0
2 mjeseca
Bitanga kaže...
greysaint0 kaže...

Tko bi rekao, jača konzola radi bolje :-)

Mene čude komentari na "buku" ili ljudi igraju sa mute-anim zvukom na tv-u. Ili samo moja konzola prilikom pokretanja napravi "bip" i malo trokira par sekundi kad je disk unutra. Sto nekad niti ne čujem od telke. :)

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
16 godina
filip_medo kaže...

Mene čude komentari na "buku" ili ljudi igraju sa mute-anim zvukom na tv-u. Ili samo moja konzola prilikom pokretanja napravi "bip" i malo trokira par sekundi kad je disk unutra. Sto nekad niti ne čujem od telke. :)

Da, meni je isto čudno kad graysaint kaže da je tiša od OG konzole, praktički nečujna, što mi je nevjerojatno jer moja OG je u potpunosti nečujna, da nisam vidio ventilator kad sam ugrađivao disk mislio bih da ga ni nema.

No koliko sam vidio po redditu, dosta ljudi ima bas suprotna iskustva sa ventom na PS5 Pro i vele da je glasniji, coil whine opet spominju... tako da Sony očito nije puno poboljšao kontrolu kvalitete tih dijelova.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2024 7:45 (Bitanga).
13 godina
Sony PlayStation 5

Odgledao Digital Foundry video, nisam čuo ništa što bi me navelo da promijenim mišljenje. CPU iz 2019. će definitivno biti problem jer prema njima je cca duplo sporiji od trenutno najboljih PC procesora. Veli lik kad on to gleda na svom 77" TV-u i sjedne jako blizu onda se razlika vidi. PSSR je hit or miss, kako gdje. Novi Monster Hunter će valjda biti prvi pravi test pa ćemo vidjeti. 

Ovo da je PRO tiši od base PS5 mi zvuči ko samozavaravanje pa ne kažem preseravanje jer što se tog dijela tiče, base model je stvarno odličan. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
10 0 hvala 0
16 godina

greysaint0 

I meni baca grešku, a i dugo mu treba da pocne skidat igru (calculating vrti jedno 3,4 min), btw i kopiranje igre sa CD-a na disk mi je trajalo nesto duže nego sa OG PS-om, točnije GoW...

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2024 9:18 (4mal).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice