Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.924.853
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
picajzla0707 kaže...
Ako ti nije jasno da slike ne pokazuju idle nego load i da idle temp nikoga ne zanimaju, onda odi na forum za poljprivredne alate, tamo ces se bolje snaci

Gore ti je covjek rekao sto i kako igra na 55 stupnjeva, tvoja ide na 70
Eto, to je ta razlika i jebe se njemu jel grafa naklokana do ibera, jel ljeto i 40 stupnjeva vani, on pegla i grafa je hladna i tiha, a ti se zajebavas s undervoltanjem, nabrijavanjem ventova i boga molis da odgodi ljeto

Boze jesi telac, strasno.
Moja grafa je masno clockana i igram na visokom nivou detalja gdje je i veci nivo iskoristenosti grafike, da vidim sta ce biti kad ono to malo digne 

ne citas, po obicaju a ja se svadjam s vjetrenjacama

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
ibme74 kaže...
CyberDemonVZ kaže...

Koja je najbolja grafička za 500kn ili ispod na Njuškalu?

Probaj si naci R9 270

750kn pa na više

Šogoru crkla grafa i uzima danas... Nema čekanja da se neka pojavi

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2017 17:06 (CyberDemonVZ).
13 godina
neaktivan
13 godina
13 godina
neaktivan

Iste performanse a razlika u cijeni taman za klopu i cugu, zar ne 

16 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Evo da opet javim dojmove o MSi RX 470 Armor.

Problem je definitivno bio u premalom i loše provjetrenom kučištu.

Promjenio sam kučište i sad su temperature pale za 10-15 stupnjeva.

U loadu (Battlefild 4) grafa ne prelazi 65 stupnjeva (uglavnom oko 63-64) te se ventilatori vrte na 1200-1300 RPm , tako da je kartica pristojno tiha, zapravo je niti ne čujem od hlacnjaka CPU-a.

Dakle ako ne mislite clockat i imate normalo kučište MSI Armor je definitivno best buy.

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

Bas sad gledam malo usporedbe gtx 1060 i rx 480 i cini mi se da je 1060 cak i bolji izbor, to jest jaca grafa. Vani je ona skuplja pa kazu da je 480 bolji value, al kod nas je 1060 cak i jeftinija (govorim o 3gb i 4gb verzijama). Zasto se onda ovdje preporucuje samo 480, ima li neku prednost koju ja ne vidim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

DX12 a i otkud ti da je 3gb model jači od 480-ke ???

http://www.hwbench.com/vgas/geforce-gtx-1060-3-gb-vs-radeon-rx-480

neda mi se
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 8:20 (nicky.sl).
12 godina

Nvidia 1060 3gb je 10% slabija od standardne i nebi se trebala zvati 1060. 4GB Memorije kod 480RX je uz freesync je bolja oklada za "futureproof" i sigurno bolja vrijednost ukupno.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
nicky.sl kaže...

Neda mi se sad postat svaki review, al u vecini dobiva (naravno usporeduje se ili 3 vs 4 gb ili 6 vs 8). 

Stavit cu ss s Linusovog reviwea. Razlika je tu, al kazu da 480 nije niposto izgubila posto je puno jeftinija, al kod nas nije.

Uvijek sam bio vjeran AMD-u, al moram priznat da se trenutno jako premisljam da predem na zelenu stranu.

EDIT: Freesync mi nije toliko bitan jer ne planiram mijenjat monitor dok ne crkne ( IPS, 1080p nemam razloga mijenjat), a monitori nisu bas poznati po crkavanju. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 8:29 (gamer34).
15 godina
sokios kaže...

U loadu (Battlefild 4) grafa ne prelazi 65 stupnjeva (uglavnom oko 63-64) te se ventilatori vrte na 1200-1300 RPm , tako da je kartica pristojno tiha, zapravo je niti ne čujem od hlacnjaka CPU-a.

Dakle ako ne mislite clockat i imate normalo kučište MSI Armor je definitivno best buy.

Zalman Z3 plus je ok?  Gledam da grafičku kupim ali nikako...

16 godina
anarky1988 kaže...
sokios kaže...

Zalman Z3 plus je ok?  Gledam da grafičku kupim ali nikako...

Da, mislim da će ti biti ok. Ja sam kupio MS Cyclops IV kučište.

12 godina
gamer34 kaže...
nicky.sl kaže...

Neda mi se sad postat svaki review, al u vecini dobiva (naravno usporeduje se ili 3 vs 4 gb ili 6 vs 8). 

Stavit cu ss s Linusovog reviwea. Razlika je tu, al kazu da 480 nije niposto izgubila posto je puno jeftinija, al kod nas nije.

Uvijek sam bio vjeran AMD-u, al moram priznat da se trenutno jako premisljam da predem na zelenu stranu.

EDIT: Freesync mi nije toliko bitan jer ne planiram mijenjat monitor dok ne crkne ( IPS, 1080p nemam razloga mijenjat), a monitori nisu bas poznati po crkavanju. 

U ovom slučaju to sa 3vs4 gb i 6 vs 8 gb ne vrijedi jer rx 480 je isti grafički čip i na 4gb i na 8gb i to je jedina razlika dok u slučaju gtx 1060-ke to nije slučaj jer 3gb verzija je nekih 10% slabija od 6gb verzije. To su dvije različite vrste grafičkog čipa i nije mi jasno zašto su im dali isto ime.

Pogleaj razlike u specifikacijama http://www.hwbench.com/vgas/geforce-gtx-1060-3-gb-vs-geforce-gtx-1060

neda mi se
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 10:49 (nicky.sl).
12 godina

To sam i ja govorio, meni je kupnja GTX1060 sa 3GB totalni fail. Hajde da je ona cijenom u rangu RX470 (mada je po meni opet RX470 bolja kupnja) pa donekle, nego za cijenu GTX1060 3GB kupis RX480 sa 4GB (govorim naravno o boljim izvedbama GTX1060 sa 3 godine jamstva kao sto su MSI, Gigabyte i sl., ne brojim pod to Palit, Inno3D i sl.) pa ti vidi.

13 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

Imas noviji review 2mjeseca nakon launcha kad su tjunirali drivere razlika je 1 ili 2% u dx11 dok je u dx12 480 debelo iznad

12 godina

Bas sam sinoc gledao ovaj video 

Nije bas ni sada toliko "mala" razlika

15 godina
Lipo govori čovik... još da ga je razumiti
Zadar živi vječno!
12 godina
zeko73 kaže...
Lipo govori čovik... još da ga je razumiti

Nauči švapski 

Sve bitno možeš vidjeti, ne moraš ga ni slušati :)

14 godina
nicky.sl kaže...

U ovom slučaju to sa 3vs4 gb i 6 vs 8 gb ne vrijedi jer rx 480 je isti grafički čip i na 4gb i na 8gb i to je jedina razlika dok u slučaju gtx 1060-ke to nije slučaj jer 3gb verzija je nekih 10% slabija od 6gb verzije. To su dvije različite vrste grafičkog čipa i nije mi jasno zašto su im dali isto ime.

Pogleaj razlike u specifikacijama http://www.hwbench.com/vgas/geforce-gtx-1060-3-gb-vs-geforce-gtx-1060

Ja sam mislio na ovaj review: http://www.gamersnexus.net/guides/2649-gtx-1060-3gb-vs-rx-480-4gb-benchmark

Nebitno sto je 3gb verzija drukciji cip od 6gb verzije i slabija, po ovom testu je jaca. A ovo nisu ni tak stari driveri (kraj 10.2016.).

ibme74 kaže...

To sam i ja govorio, meni je kupnja GTX1060 sa 3GB totalni fail. Hajde da je ona cijenom u rangu RX470 (mada je po meni opet RX470 bolja kupnja) pa donekle, nego za cijenu GTX1060 3GB kupis RX480 sa 4GB (govorim naravno o boljim izvedbama GTX1060 sa 3 godine jamstva kao sto su MSI, Gigabyte i sl., ne brojim pod to Palit, Inno3D i sl.) pa ti vidi.

Zasto? Po testovima koje ja gledam su tu negdje ili je 1060 jaca, a cijenom je cak i jeftnija (npr. ja gledam MSI u Adm-u 1860kn, a Sapphire RX 480 je 1970kn).

chaselol kaže...

Imas noviji review 2mjeseca nakon launcha kad su tjunirali drivere razlika je 1 ili 2% u dx11 dok je u dx12 480 debelo iznad

Vidio sam taj neki review sa updateanim driverima (12.2016.) i opet je 1060 mrvicu jaca, a cak i jeftnija.

DX12 mi nije toliko bitan posto sam na WIN8, al da je to plus je, samo sto je pitanje koliko ce bit razlika kad ja jednog dana predem na win10.

13 godina
neaktivan
gamer34 kaže...

DX12 mi nije toliko bitan posto sam na WIN8, al da je to plus je, samo sto je pitanje koliko ce bit razlika kad ja jednog dana predem na win10. 

Tebi jasno da DX11 igrama nece biti mjesta u 2017/2018?

14 godina
chaselol kaže...

Ne kuzim sto hoces rec? Prestat ce izbacivat igre za win8 i nize?

15 godina
chaselol kaže...
gamer34 kaže...

E otkad nisam procitao vece gluposti do danas

13 godina
protjeran
15 godina

hahah to je najpametnije sto pise samo ajde  doci ce vrijeme kad ce te i vi shvatiti sta cu vam ja kad su vam crveni popili mozak

13 godina
protjeran

Ovdje mi je zapravo smijesnije za koliko prodajes tu karticu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 15:52 (war3_tft).
15 godina

Nije na prodaju hahah

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Pricas o nekakvim "crveni fanboysima" a tebi iz svake riječi izbija zelenilo 

Ja bi se zapitao tko je tu zapravo "fanboy"? 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 15:57 (ibme74).
15 godina
ibme74 kaže...

Pricac o nekakvim "crveni fanboysima" a tebi iz svake riječi izbija zelenilo 

Ja bi se zapitao tko je tu zapravo "fanboy"? 

hahah kupio zelene zato sto crveni  nema nista u ponudi za ove novce

17 godina

Kako nema? ima fury x za tu lovu, opet i jedno i drugo je promasaj ako se igra na fhd rezoluciji, po meni cisto bacanje love kada i sa slabijom grafom dobis dosta fps za fhd. gtx 1060 ili rx 470, 480

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

ovisi koji procesor i monitor imas...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice