Kako nema? ima fury x za tu lovu,
Da i moram imati elektranu u kuci koliko struje trosi
Kako nema? ima fury x za tu lovu,
Sve ima svoju cijenu pa samim time i DX12 hardver, a ti to ne znas jer imas DX11 karticu
je dx12 trosi vise a?
Evo da opet javim dojmove o MSi RX 470 Armor.
Problem je definitivno bio u premalom i loše provjetrenom kučištu.
Promjenio sam kučište i sad su temperature pale za 10-15 stupnjeva.
U loadu (Battlefild 4) grafa ne prelazi 65 stupnjeva (uglavnom oko 63-64) te se ventilatori vrte na 1200-1300 RPm , tako da je kartica pristojno tiha, zapravo je niti ne čujem od hlacnjaka CPU-a.
Dakle ako ne mislite clockat i imate normalo kučište MSI Armor je definitivno best buy.
Eto vidis, odma sam ti rekao da ces sa boljim kucistem skinuti 10-15 stupnjeva, pusti budalastine ovih padobranaca, zna tata Luci sve ;)
Sve ima svoju cijenu pa samim time i DX12 hardver, a ti to ne znas jer imas DX11 karticu
Neka ti nebrinem se ja zbog toga, vise volim da mi pilici sa jos dodatnih 60W kljucaju citav dan bar imam nekog profita a sa fury x samo trosak nema profita.
Žuti pilići? kak te nije sram farbaj ih u zeleno
Ajmo bolje nastavit raspravu o gtx 1060 vs rx 480, a ne o pilicima.
A šta raspravljat o necem što ce završiti kao mocna gtx 7 serija. Đaba riječi trošit :)
Ajmo bolje nastavit raspravu o gtx 1060 vs rx 480, a ne o pilicima.
Da imas za 1070, nebi bilo rasprave. Ovako smo mi savjetovali rx480 preko 1060. Na tvom mistu bi prodao staru grafu i doplatio za xfx rx480 8gb black edition, ili kako kaze picajzla, MSI.
Evo da opet javim dojmove o MSi RX 470 Armor.
Problem je definitivno bio u premalom i loše provjetrenom kučištu.
Promjenio sam kučište i sad su temperature pale za 10-15 stupnjeva.
U loadu (Battlefild 4) grafa ne prelazi 65 stupnjeva (uglavnom oko 63-64) te se ventilatori vrte na 1200-1300 RPm , tako da je kartica pristojno tiha, zapravo je niti ne čujem od hlacnjaka CPU-a.
Dakle ako ne mislite clockat i imate normalo kučište MSI Armor je definitivno best buy.
Eto vidis, odma sam ti rekao da ces sa boljim kucistem skinuti 10-15 stupnjeva, pusti budalastine ovih padobranaca, zna tata Luci sve ;)
Ako pod ovim "zna tata" mislis na to da si pregledao vise jubito videa od ostalih, jer koliko sam vidio u npr Pascal temi u zadnjih par mjeseci na to se svodi tvoje "poznavanje materije" onda si definitivno "tata".
Pa gdje se ubire znanje nego na stranicama sa reviewom hardvera, youtubeu i forumima gdje ljudi iznose vlastita iskustva, to sta ja imam sa cime potkrijepiti ono sta pricam samo govori da sam ozbiljna osoba za raspravu koja ima sa cime stati iza svojih rijeci, a tebi bi bilo bolje da sutis jer sa ovakvim biserima samo jos vise ukazujes na svoje neznanje.
A da meni pricas o znanju moraa jos puno toga proucit i isprobat, a pozeljno i napravit poneki review kao sta sam ja radio za neke komponente kada je pola foruma imalo drugacije misljenje od mene pa im ja dokazao da su u krivu tipa arctic 240 voden vs h100i.
Dotle mozes samo pisati svoje klinacke komentare i ispadat smijesan.
Poanta je da je smijesno se nazivat se "tata" radi necega sto i nije neka nauka. Cek ti zelis da ti se ljudi klanjaju sto si istestirao dva hladenja na istoj konfiguraciji i ocitao koje bolje hladi?
Ja komentiram onoliko koliko se razumijem i korektan sam prema ostalima, s druge strane ti iako znas ponesto imas nastup razmazenog pubertetlije i vecini ekipe ovdje je muka od tvojih komentara, kao argument (kako ti to volis nazvat) cu uzeti crvene kartone koje dobivas na tjednoj bazi. Toliko o klinackim komentarima.
Poanta je da je smijesno se nazivat se "tata" radi necega sto i nije neka nauka. Cek ti zelis da ti se ljudi klanjaju sto si istestirao dva hladenja na istoj konfiguraciji i ocitao koje bolje hladi?
Ja komentiram onoliko koliko se razumijem i korektan sam prema ostalima, s druge strane ti iako znas ponesto imas nastup razmazenog pubertetlije i vecini ekipe ovdje je muka od tvojih komentara, kao argument (kako ti to volis nazvat) cu uzeti crvene kartone koje dobivas na tjednoj bazi. Toliko o klinackim komentarima.
nisi ni ti zlatan po komentarima pogotovo kad nemas podloge pa te opet trpimo i ja se isto razumijem ono sto kosta to sigurno i valja.a znas ona stara, para vrti gdje burgija nece.
hahaha, nemere se luci pomiriti što sam ga ispreskakao s tom armoricom i gotovo
Svi znamo za tvoju smijenu reputaciju tako da su sve rijeci suvisne i posto smo debelo u off topicu ja stajem, sretno s kartonima.
Da imas za 1070, nebi bilo rasprave. Ovako smo mi savjetovali rx480 preko 1060. Na tvom mistu bi prodao staru grafu i doplatio za xfx rx480 8gb black edition, ili kako kaze picajzla, MSI.
Kak da prodam staru grafu kad je crkla.
Imam ja za 1070, al mi apsolutno ne treba, cak mi je i 480 overkill jer igram iskljucivo na 1080p i to dosta ne zahtjevne igre. Zato sam se cak i premisljao o 470, 1050ti i slicnima.
Nego da se vratimo na temu. 99% sam se odlucio za RX 480 cisto zbog buducnosti i DX12 jer grafu ne planiram mijenjat barem 2-3 godine. E sad sto uzeti XFX, Sapphire ili Gigabyte? Ili da se pak protgnem do ove? Uzmite u obzir da nikad ne overclockam, al mislim da bi bilo razlike i bez tog zbog boljeg hladenja i boost clocka. Inace koje su osim MSI Gaming najbolje verzije RX 480?
Za MSI Gaming 8gb jednostavno ne zelim dat 2400kn, vec 2200 mi je puno davat.
Uglavnom ovo su mi opcije:
XFX 480 RS 4gb - 1930kn
Sapphire 480 Nitro+ 4gb - 1970ks
Gigabyte 480 G1 Gaming 4gb - 2000kn
MSI 480 Gaming X 4gb - 2170kn
XFX 480 RS 8gb - 2230kn
Od zelenih:
MSI 1060 3GT OC - 1860kn
MSI 1060 Gaming x 3gb - 2150kn
480 sa 4gb memorije nema nikakvog smisla, ako gledas 4gb model odi na msi gaming rx470( 1800kn), isti klinac kao i rx480 s najboljim hladenjem i tvornicki oc pa prakticki ista kao i rx 480 (cca 2-3fps manje)a od 8gb modela onda odi na xfx 480gtr 2240kn
480 sa 4gb memorije nema nikakvog smisla, ako gledas 4gb model odi na msi gaming rx470( 1800kn), isti klinac kao i rx480 s najboljim hladenjem i tvornicki oc pa prakticki ista kao i rx 480 (cca 2-3fps manje)a od 8gb modela onda odi na xfx 480gtr 2240kn
Zas nema smisla? Mislim ja gledam po reviewima i razlika nije bas zanemariva. Takoder, nekak mislim da se rx470 ne isplati jer ta gaming x dode 1850 u futuri, a za 1860 u adm-u imam gtx 1060 koja je po testovima jaca.
Takoder, sta mislis koliko smisla ima 8gb prema tome da sumnjam da cu ic na ista vise od 1080p? To jest hoce se osjetit razlika u novim igrama u memoriji neovisno na kojoj se rezuluciji igra.
Znam da sam sad dosadan, al jbg kad sad biram za sljedecih 2-3 godine pa zelim bit siguran.
Ma sto vise citam to sam vise zbunjem. Gledam review i izmedu ref. 470 i 480 ima dosta razlike, naravno to bi se smanjilo kad bi se gledala 470 gaming i obicna 480, al opet je 480 jaca.
Takoder ne vidim zasto svi toliko lose govore o 3gb i 4gb verzija kad po testovima koje ih usporeduju s jacim verzijama (6 i 8gb) nema velike razlike.
Takoder, ja bolji hladnjak gledam prvenstveno zbog temp i buke jer ne oc-am i onda kad pogledam da 1060 s najobicnijim msi hladnjakom ima iste temp i buku kao 470 s gaming x dode mi da se zapitam.
Sad sam pak procitao da je ta od XFX-a 480 8gb jako bucna, jako vruca (ide preko 80c) i neda se bas klokat (sto meni nije toliko bitno ali opet), tako da mi je sve teze i teze odabrat.
Kolega, sori, nisam htio implicirati da nemas za 1070gtx, vec da je fokus bio na mid range grafama za fullHD. Prije svake kupnje dobro je razmisliti o buducim scenarijima koristenja i naci neki optimum. Meni je npr. 2000kn neki marker do kojeg bi isao i vjerojatno uzeo Sapphire rx480 od 4gb. Nadam se da ti ista pomogne, ali veliku gresku neces uciniti s niti jednom grafom od spomenutih na ovoj stranici teme. Pozz
Kolega, sori, nisam htio implicirati da nemas za 1070gtx, vec da je fokus bio na mid range grafama za fullHD. Prije svake kupnje dobro je razmisliti o buducim scenarijima koristenja i naci neki optimum. Meni je npr. 2000kn neki marker do kojeg bi isao i vjerojatno uzeo Sapphire rx480 od 4gb. Nadam se da ti ista pomogne, ali veliku gresku neces uciniti s niti jednom grafom od spomenutih na ovoj stranici teme. Pozz
Ma znam, kuzim, ja isto tako gledam do oko 2000kn cisto jer mi vise ne treba. Ne mislim mijenjat monitor, a ni ne igram zahtjevne igre makar sve spomenute (470, 480 i 1060) vrte i najzahtjevnije igre bez problema.
Mislim da cu kao AMD fan na kraju uzet 480 Gaming X i bit miran. Dobar hladnjak i dobra grafa opcenito. Makar ipak sam misljenja da je 1060 malo bolja, tu su negdje po snazi, ali 1060 je hladnija i tisa pa se ne treba ic na Gaming X verziju i to ju po meni cini boljim value-om.
Ugl. danas sumnjam da cu stic ista kupit pa imam jos cijeli dan sutra da odlucim 100% sto cu i kako cu.
Ma znam, kuzim, ja isto tako gledam do oko 2000kn cisto jer mi vise ne treba. Ne mislim mijenjat monitor, a ni ne igram zahtjevne igre makar sve spomenute (470, 480 i 1060) vrte i najzahtjevnije igre bez problema.
Mislim da cu kao AMD fan na kraju uzet 480 Gaming X i bit miran. Dobar hladnjak i dobra grafa opcenito. Makar ipak sam misljenja da je 1060 malo bolja, tu su negdje po snazi, ali 1060 je hladnija i tisa pa se ne treba ic na Gaming X verziju i to ju po meni cini boljim value-om.
Ugl. danas sumnjam da cu stic ista kupit pa imam jos cijeli dan sutra da odlucim 100% sto cu i kako cu.
Neznam sto se zamars s tim, kako stvari stoje da ides upgrade na rx 470 totalno bez potrebe svega sto ces dobiti je boost od nekih 10-15 fps.Rx 480 to ti nije losa opcija tu ces puno vise dobiti.
Neznam sto se zamars s tim, kako stvari stoje da ides upgrade na rx 470 totalno bez potrebe svega sto ces dobiti je boost od nekih 10-15 fps.Rx 480 to ti nije losa opcija tu ces puno vise dobiti.
Tebi jasno da je u igrama 470 slabija za 2-3 frejma od 480 najvise?
Al ljudi pisu neosnovane gluposti....
1. Ma sto vise citam to sam vise zbunjem. Gledam review i izmedu ref. 470 i 480 ima dosta razlike, naravno to bi se smanjilo kad bi se gledala 470 gaming i obicna 480, al opet je 480 jaca.
2. Takoder ne vidim zasto svi toliko lose govore o 3gb i 4gb verzija kad po testovima koje ih usporeduju s jacim verzijama (6 i 8gb) nema velike razlike.
3. Takoder, ja bolji hladnjak gledam prvenstveno zbog temp i buke jer ne oc-am i onda kad pogledam da 1060 s najobicnijim msi hladnjakom ima iste temp i buku kao 470 s gaming x dode mi da se zapitam.
4. Sad sam pak procitao da je ta od XFX-a 480 8gb jako bucna, jako vruca (ide preko 80c) i neda se bas klokat (sto meni nije toliko bitno ali opet), tako da mi je sve teze i teze odabrat.
1. 480 je jača 10-ak posto, konkretno to znači da ćeš se igrati s jednom na 40-60 fps, a s drugom na 44-66 fps - razlika koju bez frapsa nećeš vidjeti, nije to 50% jače, pa da je toliko značajna razlika
2. nema velike razlike zato igre još ne koriste toliko vrama, pitanje je kako će bit za godinu-dvije, pa je zato pametnije uzeti bar ovu s 4gb ako je ona s 8 preskupa
nvidia tu po običaju serenda s memorijom, tako su na gtx570 stavili 1280mb memorije i kod izlaska je to bilo dovoljno, kasnije se ispostavilo da su trebali staviti 2gb jer je 1 bio premalo
3. 1060 je energetski efikasnija grafa i lakše ju je ohladiti, za 470/480 se treba potruditi i tu je msi s gaming modelom najbolje odradio posao
4. gledaš xfx koja je jeftinija, pa zbog toga vjerojatno ima lošije hlađenje od gtr modela koji je vrhunski, ali i košta
na koncu, moja preporuka ti je msi rx470 4gb gaming model, jer će biti nečujna i hladna u radu i kad je ocneš do maksimuma
ako uzmeš lošiju 480 da bi uštedio, možeš i nju ocnuti, no onda drastično rastu temperature i buka, pa češ je undervoltati, smanjivati takt i zajebavati se i uvijek će ti biti glasnija od ove msi 470, a vjerojatno ništa ili vrlo malo jača
ako pak hoćeš maksimum, uzmi xfx 480 8gb ali gtr verziju ili istu takvu msi gaming, no mislim da tih 10% nije vrijedno tolike razlike u lovi
Malo više od 2-3 prije bi se reklo 8-9 a to i nije zanemarivo (na FHD) http://www.hwbench.com/vgas/radeon-rx-470-vs-radeon-rx-480
Pa daj neki test.
Ja u svakom testu koji gledam je solidna razlika.
U onom koji je kolega par postova vise postao je razlika 2-11%.