Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.823
- |
- čitano: 6.903.226
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

itomic i bik su ti osjecki kvartovski junaci nemoj se previse sa njima opterecivati - bas me zanimalo to sa gtx 660 - na koliko si drzao hd 7850 klok i na cemu si testirao - ja koliko sam istrazio (a poprilicno sam istrazio prije kupnje kartice) i zakljucio sam da je hd 7850 na mojim klokovima jaca od gtx 660 i to bar za 5+ frameova - malo obrazlozi a ne samo kratko napisati da si testirao - to neznaci bas mnogo
Sorry ako upadam ovako ali moze li mi itko reci da li Acellero L2 Plus odgovara za hd4890?
Prema sluzbenoj stranici , NE odgovara !
u linksu vikend akcija gigabyte hd 7850 oc 2 gb ddr5 1475 kn jel do dobra cijena ?
http://www.links.hr/?option=homepage&page=novosti&id_novost=2610
Odlicna cijena !
u linksu vikend akcija gigabyte hd 7850 oc 2 gb ddr5 1475 kn jel do dobra cijena ?
đizs krajst kupuj to na kile ! - izvrsna cijena izvrsno hlađenje
Fenomenalna ponuda.
Ljudi imam jedan prastari komp i htio bih staviti samo malo jaču grafičku ako ju može podržati.
Trenutno je na njemu NVIDIA GeForce4 MX 440 od 64 MB, a ja bih neku od 128 MB ili 256 MB, ali mislim da je to vec previse.
Matična ploča je Matsonic MS8137C(+), a gore imam 768 MB PC133 SDRAM-a.
Može li se ista uraditi od ovog krša, taj komp mi služi samo za internet, a htio bih nekad malo pogledati koju utakmicu i tako bez štekanja...je li to ikako moguće?
Ljudi imam jedan prastari komp i htio bih staviti samo malo jaču grafičku ako ju može podržati.
Trenutno je na njemu NVIDIA GeForce4 MX 440 od 64 MB, a ja bih neku od 128 MB ili 256 MB, ali mislim da je to vec previse.
Matična ploča je Matsonic MS8137C(+), a gore imam 768 MB PC133 SDRAM-a.
Može li se ista uraditi od ovog krša, taj komp mi služi samo za internet, a htio bih nekad malo pogledati koju utakmicu i tako bez štekanja...je li to ikako moguće?
Ak imaš para uzimaj to bez razmišljanja jer mislim da će to brzo razgrabiti.
A fakat nzm, Asusove mi je frend preporucio jer su kvalitetne i nisu clockane ko ove ostale kaj je relativno prednost s obzirom na performanse koje daje sama po sebi u odnosu na druge. Najskuplja je od svih HD7850 2gb to se slazem i moze se vec polako gledat na 7870 po cijeni, al nzm kolko su bolje ove VTX 7870 kaj kostaju 50-100kn skuplje. XFXovu odbijam kupit, uvijek su se kvarile.
Kolko vidim po drugim forumima od 7850 najbolje su sapphirova, msi-eva, asusova i gigabytova. Msi onu kaj si reko Frozn ima dobar cooler, al nazalost nemrem je nac kod nas za kupit.
A fakat nzm, Asusove mi je frend preporucio jer su kvalitetne i nisu clockane ko ove ostale kaj je relativno prednost s obzirom na performanse koje daje sama po sebi u odnosu na druge. Najskuplja je od svih HD7850 2gb to se slazem i moze se vec polako gledat na 7870 po cijeni, al nzm kolko su bolje ove VTX 7870 kaj kostaju 50-100kn skuplje. XFXovu odbijam kupit, uvijek su se kvarile.
Kolko vidim po drugim forumima od 7850 najbolje su sapphirova, msi-eva, asusova i gigabytova. Msi onu kaj si reko Frozn ima dobar cooler, al nazalost nemrem je nac kod nas za kupit.
haha da ja ju imam TF3 2GB - ako imas 1650 kn onad imas i 1700 kn a 1700 kn je hd 7870 sa garancijom ili tu na forumu ili na njuski - to ti je najbolje
haha da ja ju imam TF3 2GB - ako imas 1650 kn onad imas i 1700 kn a 1700 kn je hd 7870 sa garancijom ili tu na forumu ili na njuski - to ti je najbolje
Imam 1700, al za tu cijenu od novih jedino VTX i XFX za koje nedam tu lovu jer nzm kak ce se ponasat. Rabljene nzm di da nadem, gledo sam na njuski kak si preporucio al nisam nasao trazeno..sad na forumu sam nov tak da nzm di bi kupio.
Nikaj, uzet cu ovu ASUS HD7850 da se sad ne zajebavam puno, dat cu je jos na testiranje pa da vidim kak stoji.
XFX nije loš nego jedan od boljih brandova, ti pričaš subjektivno i neracionalno.
XFX nije loš nego jedan od boljih brandova, ti pričaš subjektivno i neracionalno.
Nisam rekao da se loš brand, al ljudima su se kvarile te odredene tak da moguce da su samo ti odredeni modeli ali opet bolje ne riskirat.
Imaš garanciju.
Imaš garanciju.
aha znaci ak ovo crkne u 6 mjeseci dobim novi koj ce opet crknut za 6 mjeseci x nzm, idem probat s ovom, ocu nekaj kaj ce trajat, ak cu uzimat 7870 onda cu rade izdvojit jos dodatnih 200-300 kn i uzet neku bolju verziju, al mislim da mi to nije potrebno

a da ti još par puta pogledaš video, možeš na papir stavit brojke ako nemoš odmah sve pohvatat pa kasnije analizirat prije davanja konacne izjave
Imam 1700, al za tu cijenu od novih jedino VTX i XFX za koje nedam tu lovu jer nzm kak ce se ponasat. Rabljene nzm di da nadem, gledo sam na njuski kak si preporucio al nisam nasao trazeno..sad na forumu sam nov tak da nzm di bi kupio.
nemoj generalizirati - jer katrica neovisi o brandu koliko o modelu koji te zapadne, xfx i vtx su dobri brendovi, mozda je sapphire malo popularniji ili msi ali svakako uzmi hd 7870 ili vtx ili xfx ako mozes za 1700 kn - jer su one tek zanemarivo ''manje dobre'' da tako velim od ovih sapphire msi itd - a performanse su iste, skraceno hd 7870 xfx ili vtx je osjetno bolja kartica od bilo koje hd 7850, eto toliko, naravno odluka je na tebi
Uzmi GT430 jer je GDDR3 !
a da ti još par puta pogledaš video, možeš na papir stavit brojke ako nemoš odmah sve pohvatat pa kasnije analizirat prije davanja konacne izjave
Lollll HD7870 preko 30% brza od GTX660 podera je bgte
jaca je no ne 30%

ovaj test kaj je radio ocigledno ne valja jer bi to znacilo da 7870 gazi 660ti ak njemu ispada 30% izmedu 660 i 7870 a ja testirao asusovu gtx 660 ti direct cu 2 doma i ravno 20% brza od obicne gtx660 sto ispada po njemu da je 7870 za 10% brza od gtx660ti...wtf??? ocigledno nesto ne stima u njegovom testu...
evo sad znam zasto je to tako tj test je raden s ugasenim aa evo nisam ni vidio gle kak se situacija promijenila kad se opterecenje povecava s high,ultra pa 4xaa?????review i to s famoznim beta driverima da se nebi nasao opet neki pametnjakovic koji nije imao ni 2 kartice s ove liste...LP
jaca je no ne 30%
Pa pogledaj rezultate GTx 660 =39,5
HD7870 53 fps racunaj ispadne 35% gtx 660 sporija takvi su rezultati nisam ih ja radio hbg takve covjek rezultate dobio.
ovaj test kaj je radio ocigledno ne valja jer bi to znacilo da 7870 gazi 660ti ak njemu ispada 30% izmedu 660 i 7870 a ja testirao asusovu gtx 660 ti direct cu 2 doma i ravno 20% brza od obicne gtx660 sto ispada po njemu da je 7870 za 10% brza od gtx660ti...wtf??? ocigledno nesto ne stima u njegovom testu...
evo sad znam zasto je to tako tj test je raden s ugasenim aa evo nisam ni vidio gle kak se situacija promijenila kad se opterecenje povecava s high,ultra pa 4xaa?????review i to s famoznim beta driverima da se nebi nasao opet neki pametnjakovic koji nije imao ni 2 kartice s ove liste...LP
Ovo je test prekopiran sa Techspota i tu nisu ovi zadnji driveri, jel je test bio odrađen skoro prije DVA mjeseca.
Ma covjek sve fino snimio pokazao koje je graficke kartice koristio nema tu sta HD7870 pokida GTX660 u FAR cry 3 pri ovim podesavanjima, mozda se razlika smanjuje na nekim drugim podesavanjima, ali sta sad treba stavljati podesavanja koja nvidiji pasu :(
Nema tu sta rezultati su takvi kakvi jesu pri ovim podesavanjima i to je to.