Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.900.954
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Planiram uskoro grafičku neku. Pošto sam se pobrinuo da mi je PC poprilično tih, trebala bi mi ista takva tiha grafička.

Bitna mi je tišina dok je u Idle, dakle dok gledam TV, filmove, surfam, pišem nešto itd. U Igrama me baš briga jer onda nafrljim i ostale ventove do daske.

Cijena nekih 1000-1200kn, jel to OK za kakvu pristojnu grafičku? Ostatak sistema možete vidjet u mojPC.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
lllnuclearlll kaže...

Planiram uskoro grafičku neku. Pošto sam se pobrinuo da mi je PC poprilično tih, trebala bi mi ista takva tiha grafička.

Bitna mi je tišina dok je u Idle, dakle dok gledam TV, filmove, surfam, pišem nešto itd. U Igrama me baš briga jer onda nafrljim i ostale ventove do daske.

Cijena nekih 1000-1200kn, jel to OK za kakvu pristojnu grafičku? Ostatak sistema možete vidjet u mojPC.

Neku Nvidia GeForce GTX 650 Ti, npr Point of View koja ima relativno tih hladnjak (ako se ne varam u pitanju je hladnjak iz Arctic Cooling Accelero L2 serije).

I Gigabyte 650 Ti OC ima dobar hladnjak. Od AMD-ovih za tu cijenu neki Radeon HD 7770 s dva ventilatora. MSI npr.

Edit: Hladnjak MSI GTX 650 Ti Cyclone je isti kao na GTX 460 768MB Cyclone -> za njega znam da je OK ali NIJE tih.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.1.2013 20:27 (191x7).
14 godina

Čekaj po oglasu da ti naleti HD 7850 sa hlađenjem poput mojeg ili slično ( dual vent ). Bude toga za 1100 do 1200 kn 1Gb verzija. HD 7850 je osjetno bolja od ovih koje su jednu kategoriju ispod po cijenama.

13 godina

nVidia gtx650 2 gb gddr5 . 

Zanima me jel ta grafička može da nove igre reproducira na high detaljima tj.jel se dobro pokazala kao gaming kartica  ??? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...

Imam 1700, al za tu cijenu od novih jedino VTX i XFX za koje nedam tu lovu jer nzm kak ce se ponasat. Rabljene nzm di da nadem, gledo sam na njuski kak si preporucio al nisam nasao trazeno..sad na forumu sam nov tak da nzm di bi kupio.

nemoj generalizirati - jer katrica neovisi o brandu koliko o modelu koji te zapadne, xfx i vtx su dobri brendovi, mozda je sapphire malo popularniji ili msi ali svakako uzmi hd 7870 ili vtx ili xfx ako mozes za 1700 kn - jer su one tek zanemarivo ''manje dobre'' da tako velim od ovih sapphire msi itd - a performanse su iste, skraceno hd 7870 xfx ili vtx je osjetno bolja kartica od bilo koje hd 7850, eto toliko, naravno odluka je na tebi

Idem s ovom pa sta bude...

13 godina
protjeran

naravno da ides sa tom - vec ih je nekoliko ovdje kupilo kartice na moju preporuku i zahvalili su se za najbolji odabir - zadnja je bila ona gigabytica 7970 za 2600 sa njuske -

PR0MATRAC
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Promatrac jel bi mogo i mene da savjetujes uvezi grafičke .

13 godina
protjeran
Rucipe kaže...

Promatrac jel bi mogo i mene da savjetujes uvezi grafičke .

btw - gigabyticu je plavi kupio - naravno da te mogu savjetovati - slobodno pitaj, ima ovdje jos forumasa koji se dobro razumiju ....

PR0MATRAC
15 godina

Ja bih isao na HD6870 jer je jaca i jeftinija dobrih 120kn !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...

naravno da ides sa tom - vec ih je nekoliko ovdje kupilo kartice na moju preporuku i zahvalili su se za najbolji odabir - zadnja je bila ona gigabytica 7970 za 2600 sa njuske -

ma idem sa onom asusovom HD 7850, dat cu rade jos koju kunu za kvalitetniju maticnu

13 godina
protjeran
Rucipe kaže...

nVidia gtx650 2 gb gddr5 . 

Zanima me jel ta grafička može da nove igre reproducira na high detaljima tj.jel se dobro pokazala kao gaming kartica  ??? 

sto se tice graficke kartice nVidia gtx650 2 gb gddr5  nemoze se generalno reci kakva je ona, jer treba uzeti u obzir elemente u kojima ona radi, prva stvar trebas napisati cijenu za koju ju mozes dobit ako ju vec nemas?

druga stvar je procesor - da bi ona radila punim potencijalom trebas barem quad core proc, ili i3 koji simulira 4 jezgre, i na kraju rezolucija i velicina monitora na kojoj planiras igrati je najbitnija stvar, na monitoru recimo 19 incha rezolucije manje od full hd bi trebala na middle postavima normalno funkcionirati u igrama, no vise od toga tesko da ces moci izvuci, reci koliko lovice imas pa cemo ti predlozit najbolju karticu, i dali kupujes iskljucivo novo ili i rabljeno dolazi u obzir?

PR0MATRAC
13 godina
protjeran
Bataljun kaže...
PR0MATRAC kaže...

ma idem sa onom asusovom HD 7850, dat cu rade jos koju kunu za kvalitetniju maticnu

ok - tvoja je odluka - ( evo review i imas usporedbu <---- klikni ) sa hd 7870 pa vidi koja je razlika...

PR0MATRAC
13 godina
protjeran
14 godina

Koja grafička kartica je dovoljan izbor za gledanje Full HD filmova na TV-u, ukoliko se spaja računalo HDMI kablom sa TV-om? TV je Panasonic LED 42" ako to igra ikakvu ulogu, makar sumnjam... Pitanje je svodi na jednostavno: koja grafička je dovoljno jaka da vrti takav sadržaj? Jel dovoljna integrirana HD3000? HD4000?

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Je dovoljna je !
Work hard play harder
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Sad fakat vise nzm... mogu uzet ovu ASUS HD7850 kaj sam reko, GTX660 isto za tu lovu al one su po svim testovima tu negdje i one HD7870 od VTXa i XTXa koje su oko 15-20% jace ali naravno moram nadoplatit jedno 100kn. iskreno, najrade bi uzeo onu MSI HD7850 sa Frozn coolerom, ali nazalost nemrem je nigdje nac :S

Nzm kako ce se ova Asusova ponasat na clockanju jer nigdje nemogu nac da je netko ima, zato i sad idem s njom, GTX 660 sam odbacio jer vise preferiram ATI(imo sam 4 godine HD2600 pro sa pasivnim hladnjakom koja nejde ispod 47 stupnjeva kad nis ne radis na kompu i drzala je skroz do sad, tak da nastavljam s njima zbog dobrog iskustva), a sad ove XTX i VTX su vjerojatno vec clockane i nzm dokle ih ova Asusova moze dostici. Mislim da nije losa investicija, makar bi mi se mozda nadoplata vise isplatila, al najvise jer vjerujem da ce mi drzat ova grafa dugo vremena bez ijednog kvara.

Pogledo sam, razlika je u ta 4 compute unita sto daje naravno bolje performanse, zato i je skuplja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 20:33 (Bataljun).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ta Asus generalno nemože bit loša. Ima moćan hladnjak i Asus background. Mada ja mislim da nema smisla davati extra pare pored ove Gigabyte na akciji, ili Sapphire i XFX od 2GB koje su oko 1500 i neš kuna. Ali ti kupuješ pa biraj ;)

12 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ta Asus generalno nemože bit loša. Ima moćan hladnjak i Asus background. Mada ja mislim da nema smisla davati extra pare pored ove Gigabyte na akciji, ili Sapphire i XFX od 2GB koje su oko 1500 i neš kuna. Ali ti kupuješ pa biraj ;)

Jbg nemrem ovaj vikend kupit, tek iduci tjedan sam u mogucnosti.

13 godina
protjeran

frende kupi hd 7870 - eto toliko - da je hd 7850 pozlacena - 7870 je bolja kartica - ja imam ovu sto bi ju ti najradije uzeo sto si napisao - ali nabavi bilo koju 7870 i ja ti dam ovu u zamjenu haha - ugl samo ti uzmi 7870 bilo koji model i nebrini

PR0MATRAC
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

mozda lupim sapphirku 7870, vidjet cu jos

imam do sljedeceg tjedna za promislit :P

clockana sapphirka 7870 ide do 1257 mhz, asus 7850 sam ovo nasao http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18389760 ide do 1290 mhz sa stock coolerima, znaci >50% OC na air flow :O

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 21:35 (Bataljun).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

HD7870 je jednostavno jača, brža i bolja kartica, tako da ti je svaka dvojba suvišna.

Asus P4P800-X//Celeron 1.800MHz Willamette/Gigabyte R9250//WD400JB//WD400BB//512MB PCI3200 Kingmax//512MB PCI3200 Kingmax//256MB PCI2700 Apacer//Codegen 400W//EverPower CX-2359...
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...

HD7870 je jednostavno jača, brža i bolja kartica, tako da ti je svaka dvojba suvišna.

sam velim da se ova da clockat tak da skoro dostigne clockanu 7870, te je otprilike tu negdje ko stock 7950

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.2.2013 21:55 (Bataljun).
12 godina

Frend je negdje nasao karticu Sapphire hd 6570 4Gb DDR3, pa ga interesuje kakva je u praksi? Iskreno ja jos nisam cuo da postoji neka grafika sa 4Gb,  pa bih i ja volio saznati vise, a konf mu je sledeca: Athlon X2 6000+, 4 Gb (2x2) 800MHz ram, napajanje 450 w.

Link je:

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1087&pid=1553&psn=&lid=1&leg=0

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ista je u praksi kao ona sa 1GB. To su slabe grafe gdje je sve preko 1GB samo marketingški trik.

12 godina
neaktivan

poz, moze preporuka neke grafe do 800-900kn, za novije igre, da vrti high po mogucnosti, onako best buy za tu cijenu? 
sadasnja konfiguracija: fx 4100, napajanje seasonic 520w, sapphire hd 4650, maticna AsRock N68C-GS FX

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Crucifixion kaže...

poz, moze preporuka neke grafe do 800-900kn, za novije igre, da vrti high po mogucnosti, onako best buy za tu cijenu? 
sadasnja konfiguracija: fx 4100, napajanje seasonic 520w, sapphire hd 4650, maticna AsRock N68C-GS FX

ako ces novu onda 7770 ako ces rabljenu onda hd 6870 koja je dosta jaca

PR0MATRAC
14 godina

Za te novce polovna HD 6870 ili novo ako mora biti onda nemaš izbora nego HD 7770.

14 godina
neaktivan

bok otvarao sam emu al ne mogu vise pisat pa evo uzet cu si XFX HD 7700 koja ima dva ventilatora(dali bi bila sposobna vrtit npr crysis 3 na high i dali puno bući?). pitanja: dali je vazno koliko ima GB grafa i koliko ima ventilatora, i di mi preporucate da ju uzmem i dali bi mii pasala na napajanje 550 W chiftec gps 550 aba, ako ne koje bi mi preporucili

0 0 hvala 0
14 godina

Bučna nije sigurno nego je naprotiv tiha. Za Crysis 3 neznam, ali moći ćeš ga igrati na medimu a možda i a high ako isključiš neke kerefeke. Veličina Vrama kad dođeš do 1GB postaje nebitna kod grafi tipa HD 7770 jel je sam chip botlneck za visoke reze i postavke prije video memorije. Napajanje ti je dosta jel je HD 7770 jako štedljiva grafa. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice