http://www.gamestar.de/hardware/news/grafikkarten/2311552/nvidia.html
nema nvidije do 3. mjeseca pa vi čekajte... pogledajte
Već su objavili na BOL-u puno lakše čitat na našem nego na njemačkom(bar meni ja sam panj za sve jezike osim engleskog)
EVO i predvidanja stara 2 i pol tjedna oko toga sto se desava sa najnovijim siliconom, i taman kada autor teksta predvidja da bi nVidija trebala dobiti prve rezultate kvalitete najnovijih chipova nvidija ponovo odagdja launch za (barem) mjesec dana
posebno zanimljiv isjecak (na stranu predvidjanja o potrebi za A4 i daljnjem ozbiljnom odgadanju ili naprosto odustajanju od Fermia) mi je :
"The last open question is what A3 will be. We are told bin splits for A2 would put the top clock for Fermi at about 500MHz, and yields were described as "alarming".
Last spring, insiders told us that initial targets were 750MHz , 50% up on A2. Nvidia PR drones were, note the past tense, claiming that it would beat Cypress by 40%,
so a 500MHz version is likely to be a tad slower than an ATI Radeon HD5870. Not a convincing launch message there."
Ako u ovome ima istine (a do sada nisu pogrijesili) onda mozete sami zakljucit (barem vecina) u kakvim problemima se nVidija nalazi
Dobar dio ovih vijesti dolazi od ljudi koji ili rade za ili suraduju sa nVidiom, a nVidia, iako nema sluzbenih komentara, ni nesluzbenim trikovima ne pokusava ovo vise demantirat
claiming that it would beat Cypress by 40%,
Hahaha malo sutra.
Neka budu sretni da išta izdaju, a moj jedan frend vjerni nvidijaš bome će se načekat...
Tom charlieu koji piše za semiaccurate je biznis krenuo otkako je pogodio da je ono karton što je jensen držao u ruci na konferenciji i govorio da je to gt300 ili prema novijem nazivu g100. Sada ja nekužim zašto g100 s njima u nvidia-i nije nešto u redu očito ili to zato što je pun broj kao ono 10-100-1000-10 000 neka svetinja ,velika stvar? Nijedna serija grafičkih kartica nije došla do 10 000 (geforce 9*00-> GTX200 ili radeonke 9*00-> x*00,x1*00,HD2,HD3,HD4,HD5)
Mislim da je bilo na satu povijesti da je prof. pričao da u srednjem vijeku nijedna mjera nije završavala "punim" brojem tj. 10, 20,30 nego 8,9, 19,14 , kao bojali su se Boga jer ga tako vrijeđaju ili nešto...
Uglavnom charlie je poznati NVIDIA HATER.
http://www.fudzilla.com/content/view/17005/1/
“We expect [Fermi] to be the fastest GPU in every single segment. The performance numbers that we have [obtained] internally just [confirms] that. So, we are happy about this and are just finalizing everything on the driver side,” said Alibrandi.
Ne, nije nikakav nVidia hater.
Zaboravio si objaviti bitniju stvar:
However, the major issue with Fermi isn't its performance, but rather its delayed launch. Nvidia already confirmed that it would ramp up production in Q1 of its fiscal 2011, or sometime between January 26 and April 26. Add to that the additional couple of weeks needed to stick these GPUs into actual cards and ship them and things start to look even worse for Nvidia.
“We just want to make sure it is as perfect as we want it to be in both graphics and computing,” said Mr. Alibrandi.
While Nvidia is taking its time to make sure everything is perfect, ATI is supposedly working on a refreshed version of Cypress and it is clear it will have a two-quarter lead over Nvidia in the DirectX 11 market.
"...ATI is supposedly working on a refreshed version of Cypress..."
znači li to da ćemo dobiti hd 58XX rev. 2?
Bdw, iako sam atijevac, jedva čekam nove nvidijine kartice
Svi ih jedva cekaju, ako nista stabilizirat ce cijene,
a i nijedna firma ne bi smjela imat monopol... ako nVidija ne uspije uskoro nesto sa Fermiem, ATI ce ga imat podulje vrijeme
Nije dobro ni da su samo dvije tvrtke na tržištu- duopol, mogle bi se dogovoriti o podjeli tržišta i sl., situacija je trenutna da je ati u prednosti i može imati visoke cijene za svoje kartice, kad su izašle karitce 4850/70 cijene su im bile od 1200kn za jeftiniju do 1800-2000 kn za skuplju, a njihove nasljednice imaju puno veće cijene.
Ma, kad Intelu nije uspio projekt Larabee... za godinu-dvije, mozda
ATI i nVidia su imali pristojan odnos (recimo) i izmjenjivali su se oko prevlasti, medjutim nvidija vec dulje vrijeme gubi bitku, iako se uspijeva izvlacit... doduse, nVidijini problemi nikada nisu bili ovoliko ozbiljni kao sada sa Fermijem, jer u njega polazu sve nade, nemaju backup opciju, a Fermija ne mogu upogonit (da se razumijemo, onih nekoliko chipova koji rade po svim pricama rade odlicno, ali sudeci po novim izmjenama na Tesli, trose vise od 250W... osim toga chip je puno prevelik i prekompleksan i ceste su greske u izradi pa je yield katastrofalno nizak...)
Ma, kad Intelu nije uspio projekt Larabee... za godinu-dvije, mozda
ATI i nVidia su imali pristojan odnos (recimo) i izmjenjivali su se oko prevlasti, medjutim nvidija vec dulje vrijeme gubi bitku, iako se uspijeva izvlacit... doduse, nVidijini problemi nikada nisu bili ovoliko ozbiljni kao sada sa Fermijem, jer u njega polazu sve nade, nemaju backup opciju, a Fermija ne mogu upogonit (da se razumijemo, onih nekoliko chipova koji rade po svim pricama rade odlicno, ali sudeci po novim izmjenama na Tesli, trose vise od 250W... osim toga chip je puno prevelik i prekompleksan i ceste su greske u izradi pa je yield katastrofalno nizak...)
Tj. prinos čipova koji zadovoljavaju neke kriterije po waferu je malen, manje od 2% čipova zadovoljava, a ima ih stotinjak mislim po waferu (zavisi o površini čipa, a nvidia u uvijek proizvodi masivne čipove što se tiče high end-a)
Tj. prinos čipova koji zadovoljavaju neke kriterije po waferu je malen, manje od 2% čipova zadovoljava, a ima ih stotinjak mislim po waferu (zavisi o površini čipa, a nvidia u uvijek proizvodi masivne čipove što se tiče high end-a)
To je bio A1 serija wafera, sada su na A3 koliko ja znam pa ne vjerujem da im je yield još uvijek tako nizak.
Nvidia ima probleme sa Fermijem ali ona ima para tako da ako Fermi kasni nije veliki problem ako uspije popravit probleme sa Fermijem do sljedece generacije/serije. Nadam se da ce na CES-u doznat više detalja i nadam se da ce biti bolji od 5000 serije jer fakat treba spustit cijene kartica. Koliko tocno problema NVidia ima sa Fermijem samo ona zna, ali ocito je da problema ima jer ce kasnit 6 mjeseci, ali ako ce stvarno biti ono što Nvidia obecaje onda ce dosta ljudi zaboravit na tih 6 mjeseci kašnjena i navalit na Fermi. Ja samo cekam jeftine cijene grafickih, tko vodi u bitci za najbloji GPU nije toliko bitno :P
Ajmo se strpit tih 3 dana pa vidjet... nema smisla nagadjat
Mozda je A3 zadovoljavajuc, trebalo je biti predstavljanje tek za mjesec dana...
tko zna
znam samo da su sa A2 imali ogromnih problema, tek nesto bolje naspram A1
Ček... Dakle, jel F100 najjača kartica koja sada izlazi ili najjaču (F140?) treba tek čekati?
Evo još malo informacija..
Dakle za početak će biti 2 'okusa' GF100 (slabija) i GF104 (jača varijanta).
Ovo mi djeluje jako zanimljivo:
GF100 outperforms ATi's 5870 by 46% on average
GF100 outperforms ATi's 5970 by 8% on average
Sumnjam, no vidjet čemo prave testove, a vjerujem da će tamo gtx300 dobivat slabije rezultate i biti sporija od HD5970.
Sumnjam, no vidjet čemo prave testove, a vjerujem da će tamo gtx300 dobivat slabije rezultate i biti sporija od HD5970.
Ukoliko to bude slučaj, cijene nove GF linije će morati biti zaista povoljne kako bi barem po isplativosti konkurirale.
Ma neka je i brža - samo da ne udare neku prebolesnu cijenu.
Ukoliko to bude slučaj, cijene nove GF linije će morati biti zaista povoljne kako bi barem po isplativosti konkurirale.
da to bi bilo ljepo samo neznam koliko se njima isplati prodavat te nove grafe "jeftino" no cim jeftinije bolje za nas jer ce i ati spustit cjene
Kada izlazi GF104?
Inače, da bi ljudi kupili GF100, nakon ovih događanja i uz 50% brže, cijena mora biti jednaka ili maksimalno 25% viša. Bude li 26% viša, ljudi će kupovati 5870, radije, jer im se daleko više isplati. Osjećaj za cijenu narušava se eksponencijalno, ne linearno.
Gluposti ... i GF104 je dvostruko brži od GF100, "yes how no". Isto kao i 225W i 55°C. Nvidia prkosi zakonima fizike.
Lik koji je objavio ove informacije je totalno puknut i ne stoji čvrsto na zemlji, potražite originalni thread. Treba raju nekak držati u napetosti do proljeća, ako ne i kasnije.
Sada ja nekužim zašto g100 s njima u nvidia-i nije nešto u redu očito ili to zato što je pun broj kao ono 10-100-1000-10 000 neka svetinja ,velika stvar? Nijedna serija grafičkih kartica nije došla do 10 000 (geforce 9*00-> GTX200 ili radeonke 9*00-> x*00,x1*00,HD2,HD3,HD4,HD5)
Mislim da je bilo na satu povijesti da je prof. pričao da u srednjem vijeku nijedna mjera nije završavala "punim" brojem tj. 10, 20,30 nego 8,9, 19,14 , kao bojali su se Boga jer ga tako vrijeđaju ili nešto...
Pa nije li GF100 samo kodno ime, a ne i naziv kartice?
Sad ce CES pa neka tamo to fino predstave i pokazu bench... ovako je sve rekla kazala....
cuo sam i na ljeto da GF100 zdere HD5870 za 36% "po nekim proracunima", bilo je mnogo diskusije to tome u medjuvremenu kako su izasle ATIeve kartice, a sve to je bilo samo bla bla bla
ovaj put je barem kartica fizicki u kucistu...
iako se zna da prve tesle idu van "malo reducirane" za kojih ... 64 shadera... radi potrosnje, i to da bi se potrosnja reducirala na prihvatljivih 225W - koji, kako je netko vec napomenuo, daju 55°C u load-u
ako je to doista tako brze, bolje, jace od ATI-a, skidam kapu, nice one nVidia... znat ce se uskoro
ali jos nisam dozivio da nvidia ima 45% jaci proizvod po nizim cijenama od ATI-a -> to se nije nikada desilo
TESLAe su nebitne, bitne su kartice za široku upotrebu. Nije svaki Fermi TESLA kartica.
Copy/Paste:
pricing still cant be released under the buisness NDA plan, but upon speaking to this guy via PM he let me know the 5870 equivalent ''GF100'' will cost up to 60% less than what i payed for my 5970, so you can expect the ''GF104'' to be far cheaper than the 5970 upon launch.....
Ako je 5970 nekih 4200kn onda bi po ovom GF100 trebao kostati 1700kn.
Nema sanse.
Ali da ju puknu za nekih 2500kn uz uvjet da su gornji brojevi o performansama tocni (GF100 tu negdje sa 5970) ovo proljece/ljeto bi uzivali u bolesnim performansama po zaista povoljnim cijenama
TESLAe su nebitne, bitne su kartice za široku upotrebu. Nije svaki Fermi TESLA kartica.
Sve stoji, ali mislis da ce u GTXicama manje trosit?
@Mauro te cijene/performanse? ... not gonna happen
8% jaca kartica od 5970 jeftinija od 5870... ziher
https://www.youtube.com/watch?v=gkI-ThRTrPY&feature=player_embedded
https://www.youtube.com/watch?v=gkI-ThRTrPY&feature=player_embedded
Super, sad znam sto i prije 5 minuta, Fermi radi....
... to sve smo vidli s ATIem prije koji mjesec...
... mislim da na sve zanima GDJE JE SCORE?