Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 430.593
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Nvidia GT 300 info
Core2Duo2 kaže...

Evo jedno pitanje naxeem. Što misliš, onako po tebi, zašto ljudi npr. masovno mijenjaju 4850 za npr. 8800gtx, a nitko, baš nitko ne mijenja gtx-ice za 4850.

Uzmimo u obzir da je s hardverske strane s 4850 grafama sve u redu.

Pod tim mislim na newse, forume, tržnice, oglasnike i sl. A i osobno, znam masu, masu ljudi koji mijenjaju dotične 4850. (pa i 4870 za gtx260)

Pff, pa ti si stvaro popularan covjek... vidis ja se druzim, onako kad se sve zbroji i oduzme, sa jedno 200-250 ljudi, sto fakultet, sto poso, familija, djeca tih ljudi itd...

recimo da oni imaju medju sobom 40ak racunala, mozda 50...(dio su laptopi)

da skratim filozofiju znam svega 1 ili 2 osobe koje imaju konkretno 4850, ima ih dosta sa gtx, znam ih dosta sto imaju ati-e, sto starije, sto novije

a ti osobno znas MASU, MASU ljudi koji ne da svi imaju hd4850 vec ih i MASOVNO mijenjaju za 8800gtx i druge gtx-ice... mora da se druzis sa nekoliko tisuca ljudi, onako, OSOBNO

i naravno NITKO nije od te MASE ljudi koju OSOBNO znas prelazio sa gtx-a na hd4850, ne, SVI oni, ta cijela MASA, MASA ljudi, imali su atieve kartice ranije....

bas cudno

takodjer jednako pratim oglasnike jer i sam trazim nesto povoljno... ne zato sto mi treba, ali zna se desit povoljna ponuda (i ne samo u IT industriji)... koliko vidim podjednako se nude ati i nvidia, osim u ducanima... tako ati ima absolutnu prevlast

da ne pretjerujem dalje poput tebe, frend mi je nedavno sada mijenjo gtx-icu, doduse quadro, za hd4890 jer mu nije radilo kako spada dualview na monitor i tv, na tv-u je konstantno imao izoblicenja u obliku crte koja je putovala sa vrha na dno ekrana... tesko za opisat, gadno za gledat, bas zivcira, sa hd4890 to nema i radi mu odlcino... jesam napomenuo da je super zadovoljan i da je plug&play sa install driverima savrseno radio...

btw njegova quadrica nije prastara, kupljena prije 2 godine... ako treba mogu saznat i tocan model

ne znam nikoga tko je bio nezadovoljan ATI karticama... noviju seriju nisam osobno posjedovato, ali moja stara hd2600 xt, koja je doduse sada kod seke u kompu, vec godinama radi ko svicarska urica bez ijednog problema... napomenimo da sam ju kopuvo kad mi je nvidia rikla

i opet ponavljam, nisam ATI fanboy niti nVidia h8r, karticu koju imam, gtx280, mogu samo naveliko hvalit jer nisam jos imao nikakvih problema s njom... istina, grije se, istina, bucna je dok ju hladim, ali naviko sam, i sve je to u granicama normale

17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Kad smo kod zelenih crta... ja ISPALIM, jer mi GTX280 finu zelenu crtu radi kad spajam TV... tako da je očito to nVidiji poznata stvar.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Je, lako je branit ati-eve drivere dok se tipka s GTX-ica. Prijeđi na doxy-evu 4850, odvrti 10 novijih igara, veselje zagarantirano :)

everybody lies

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Core2Duo2 kaže...

Je, lako je branit ati-eve drivere dok se tipka s GTX-ica. Prijeđi na doxy-evu 4850, odvrti 10 novijih igara, veselje zagarantirano :)

neznam ja za njega ja sam do prije mjesec dana imo 4850 i prije godinu sam je imo i nikad problema sa njom

niti sa gigabayte niti sa club 3d ,a obje su bile najjeftinije verzije

Anti-depressants; controlling tools of YOUR system...
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.12.2009 15:08 (hrvatskafarkasevec).
17 godina
neaktivan

Imao sam 2900XT, 3870, 3870x2... sve OK bilo, ne vidim zašto nebi i na 48xx i 58xx, pogotovo jer znam ljude koji su njima zadovoljni.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
protjeran
naxeem kaže...

Ne znam nikoga. Ali znam nekoga tko je promijenio GTX280 za 3870X2.

lol?

You Pigs Probably Won't Get The Message I Write You, Cuz The Industry Is Racist, Mother Fuckers Just Like You.
16 godina
naxeem kaže...

Kad smo kod zelenih crta... ja ISPALIM, jer mi GTX280 finu zelenu crtu radi kad spajam TV... tako da je očito to nVidiji poznata stvar.

Vidim dosta cesto spominjes dual monitor probleme, ali meni osobno radi sasvim dobro.

Nisam neki zahtjevan korisnik sto se tice dual-monitor kerefeka, ali meni je uz monitor spojen i Full HD televizor (DVI u HDMI), sve radi bez najmanjih problema i cak je zvuk proradio od prve kada sam spojio graficku i maticnu putem SPDIF kabla.

Jedina malo zesca glupost je sto kartica kada su spojena 2 monitora radi stalno u 3D Performance modu (osim ako sam ja nesto sje..., pa zato tako radi Osmijeh )

15 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Nemoj ti sada staru generaciju spominjat, svi znaju da su stock cooleri od HD4850 KOMA , od HD4870 još nekak može proći no prilično je bučan.

To su riješili sa novom generacijom (fala Bogu više),a i ljepše su sada.

da da malo si se zarekao, 

17 godina
Nvidia GT 300 info

Evo jednog podatka kojai je podigao buru

http://downloadzona.blog.hr/ http://hardwarezona.blog.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

A lago bi da nema ati problema s driverima ima tj bar sam ih ja imo na svojoj staroj atici na nvidia nisam nikad imao neznam zasto al je tako.

When you are halfway up,you are always halfway down

0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

Ma daj,ati sve radi na brzinu i to i nikad ne ispoliraju kak treba..Sad kad su dosle nove grafe odmah drivere izbace a driveri napola gotovi ili su u banani.Zato sam ja za nvidiu.

xfire: hole3store msn: musared@hotmail.com KLIKNI MI HVALA...tvoj klik mi puno znaci! ;)
Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
igy kaže...

NVidia je potvrdila da su ti benchevi fake.

15 godina
Noctifer kaže...

Pa normalni ljudi. Kartica još nije ni izašla, a ljudi ih već testirajuIzlanuo se

17 godina
Noctifer kaže...
igy kaže...

Vjerojatno su fake, ali ako takve performanse nece za stvarno bit, mogu se lupit mokrom kiflom po glavi jer je to onda fail za njih zbog silnog odgadanja i svega...

- Psiho246
16 godina
Nvidia GT 300 info

Pa toliko se i odgadja jer performanse nisu takve... da jesu kartice bi vec odavno bile vani i isplatile bi se definitivno, mislim da bi se ljudi trgali za njima, ipak je to nvidija, a ima nVidia fanboya koliko oces koji jos uvijek sjede sa lovom u carapi i cekaju da izadju ti monstrumi....

Ja ocekujem da ce gtx 380 biti snage gtx 295 ili malo jaca, a da ce sam chip kostat oko 400$-450$ po kartici, a istu nece moc prodavat po 600$ kolika je cijena hd5970 je bi bila osjetno slabija, a jefinije im se ne isplati prodavat je ne bi bilo gotovo nikakve zarade i opet bi se nasli u situaciji u kojoj su vec dosta dugo - poslovanje na pozitivnoj 0 ili sa umjerenim gubicima...

Ok, ovo su moja pusta nagadanja, ali vrtim se u krug sa jednim te istim recenicama... da nvidia ima chip koji jacinom i cijenom moze konkurirati ATI-u on bi vec bio vani, ne bi to izdavanje odgadjali vec mjesecima, a jos ce proc sigurno koji mjesec prije no sto ga doista i izdaju...

nvidija ima chip koji radi ali ne moze nikako cijenom konkurirat ATI-u, a vjerojatno, sto bi bilo jos puno gore, niti cijenom niti performansama... Npr. sto ako im je ta famozna gtx380 (ili kako god da bi se zvala - nasljednica gtx 280 i 285) negdje u snazi HD5870 ili mrvicu jaca (dakle ko gtx 295 ili nesto malo jaca) a ATI jedan chip kosta 1/2 ili 1/3 cijene nVidijinog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Pa toliko se i odgadja jer performanse nisu takve... da jesu kartice bi vec odavno bile vani i isplatile bi se definitivno, mislim da bi se ljudi trgali za njima, ipak je to nvidija, a ima nVidia fanboya koliko oces koji jos uvijek sjede sa lovom u carapi i cekaju da izadju ti monstrumi....

Ja ocekujem da ce gtx 380 biti snage gtx 295 ili malo jaca, a da ce sam chip kostat oko 400$-450$ po kartici, a istu nece moc prodavat po 600$ kolika je cijena hd5970 je bi bila osjetno slabija, a jefinije im se ne isplati prodavat je ne bi bilo gotovo nikakve zarade i opet bi se nasli u situaciji u kojoj su vec dosta dugo - poslovanje na pozitivnoj 0 ili sa umjerenim gubicima...

Ok, ovo su moja pusta nagadanja, ali vrtim se u krug sa jednim te istim recenicama... da nvidia ima chip koji jacinom i cijenom moze konkurirati ATI-u on bi vec bio vani, ne bi to izdavanje odgadjali vec mjesecima, a jos ce proc sigurno koji mjesec prije no sto ga doista i izdaju...

nvidija ima chip koji radi ali ne moze nikako cijenom konkurirat ATI-u, a vjerojatno, sto bi bilo jos puno gore, niti cijenom niti performansama... Npr. sto ako im je ta famozna gtx380 (ili kako god da bi se zvala - nasljednica gtx 280 i 285) negdje u snazi HD5870 ili mrvicu jaca (dakle ko gtx 295 ili nesto malo jaca) a ATI jedan chip kosta 1/2 ili 1/3 cijene nVidijinog?

Stari vjerojatno si u pravu,da nVidia ima konja za utrku davno bi ugledalo svjetlo dana,Ati je ocigledno opet napravio odlican posao...Bogataš

17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

nvidija ima chip koji radi ali ne moze nikako cijenom konkurirat ATI-u, a vjerojatno, sto bi bilo jos puno gore, niti cijenom niti performansama...

Definitivno gtx3xx kartice kasne. Definitivno se Nvidia preračunala sa datumom izlaska i optimističnim yield-ovima. Definitivno ATI trenutačno ima bolji proizvod.

Pitanje je koliko još dugo će biti takva situacija?

Naime, ATI prema trenutačnim planovima nema namjeru izdavati novu arhitekturu do 2011. Nvidia pak izlazi sa svojim dx11 karticama najkasnije do proljeća 2010.

Kada izađu po snazi će biti za barem 20-30% jače od Radeonki (jer upravo zato i kasne da se maksimalno nafriziraju i 'ispeglaju' kako bi razvalile konkurenciju), a cjenovno preostaje za vidjeti u koje će sve razrede upasti gtx3xx modeli (kako bi što uspješnije konkurirali na svim segmentima tržišta).

Uzevši sve navedeno u obzir, pretpostavljam da će od drugog kvartala 2010. Nvidia ponovno preuzeti vodstvo na bojištu grafičkih kartica i držati ga narednih godinu, godinu i nešto dana dok ATI ponovno ne izda nekakvu 'revolucionarnu' arhitekturu  - i to je 'circle of life' grafičkih kartica Namigiva

Lijep pozdrav ;)
17 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

Može ona bit i 200 % jača od konkurencije, al kaj joj to znači kad je i toliko skuplja.

Ne žvači dok jedeš (c) Doxy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
doxy kaže...

Može ona bit i 200 % jača od konkurencije, al kaj joj to znači kad je i toliko skuplja.

Želiš reči da na tržištu grafulja ne postoji rat cijena i da kartice uvijek drže cijenu?

Ne bih se složio s tobom. Recimo ATI trenutačno koristi što nema konkurencije dx11 modelima i ne spušta cijene zadnjih mjeseci (dapače malo su se i povečale).

Nvidia kad izda novu liniju ako i bude imala cijene usporedive s ATI-jem, netko će počet spuštati kako bi bio isplativiji pa će globalno gledano dx11 grafulje ipak pojeftiniti.

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

(jer upravo zato i kasne da se maksimalno nafriziraju i 'ispeglaju' kako bi razvalile konkurenciju),

Ne bih se baš složio. nVidia čeka jer nema drugog izbora, jer kako kaže moj poznanik iz XFX-a, jedva uspijevaju opskrbiti XFX, a kamoli druge partnere čipovima.

Nije to samo nVidijin problem, jer i ATI ima poteškoća ispuniti narudžbe tj. zadovoljiti potražnju, ali za razliku od nVidie ima ogromnu prednost.

16 godina
Dado_ZG78 kaže...
Rhodin kaže...
...

Definitivno gtx3xx kartice kasne. Definitivno se Nvidia preračunala sa datumom izlaska i optimističnim yield-ovima. Definitivno ATI trenutačno ima bolji proizvod.

Pitanje je koliko još dugo će biti takva situacija?

Naime, ATI prema trenutačnim planovima nema namjeru izdavati novu arhitekturu do 2011. Nvidia pak izlazi sa svojim dx11 karticama najkasnije do proljeća 2010.

Kada izađu po snazi će biti za barem 20-30% jače od Radeonki (jer upravo zato i kasne da se maksimalno nafriziraju i 'ispeglaju' kako bi razvalile konkurenciju), a cjenovno preostaje za vidjeti u koje će sve razrede upasti gtx3xx modeli (kako bi što uspješnije konkurirali na svim segmentima tržišta).

Uzevši sve navedeno u obzir, pretpostavljam da će od drugog kvartala 2010. Nvidia ponovno preuzeti vodstvo na bojištu grafičkih kartica i držati ga narednih godinu, godinu i nešto dana dok ATI ponovno ne izda nekakvu 'revolucionarnu' arhitekturu  - i to je 'circle of life' grafičkih kartica Namigiva

To je opet neka informacija od tvog izvora bliskog izvoru?

Zaboravljas jednu cinjenicu - Fermi kao takav je gotov... nemaju oni sta tu vise frizirat... ispravak pokojeg bug-a, malo bolja optimizacija, bolji driveri, probiranje kvalitetnijih chipova za OC verzije, to je to... nema se tu sta puno frizirat, sto je ispalo ispalo je i to ti je tako... da je nesto dobro ili revolucionarno vec bi bilo vani, znas i sam da kad bi imali makar 1000 funkcionalnih chipova takvih performansi vec bi osmislili neku preview limited edition za entuzijaste po ekstra visokim cijenama koja bi se rasprodala u istom danu, taman da malo zadovolji puk koji ceka (mislim kad bi problem bio iskljucivo u yieldu)

Ja se nadam da ce ipak nesto proizac iz svega toga, kakvo god, jer iskreno ne bi bilo dobro da 5xxx serija prodje bez konkurencije, to bi znacilo trajno visoke cijene, propast odredjenih nVidia partnera, nesto losije igre (jer ne bi bilo potrebe za TWIMTBP programom), veliki financijski udarac nVidiji jer morali bi bez zarade od gt300 serije razvijati novi chip itd. itd. itd.

Na zalost mislim da se nVidia nasla u skripcu, nesto je moralo gadno poci po zlu, nesto slicno im se nije desilo nikada... ili im chipovi ispadaju puno preskupi po komadu, ili im performanse nisu adekvatne, a usto su i skupi...

A sto se tice ATI-a, nece proci niti godina dana od izdavanja 5xxx serije i prvi primjerci 6xxx ce biti vani, u to mozes biti gotovo siguran... da je sve bilo u redu sa TSMC imali bi pocetkom ljeta 6xxx seriju u 32nm.... s obzirom na probleme u TSMC-u i nVidijinu nemogucnost da izda bilo sta, odlucili su se na jesensku premijeru u 28nm, a chipove ce izradjivat ili TSMC ili Globalfoundries, ko ce imat bolje rezultate....

nvidija ce na proljece izdat gt300 seriju (ajmo predpostavid da doista hoce) - mislis li da ce biti jaca od 6xxx serije? Po trenutnom stanju stvari pitanje je da li je i koliko jaca od 5xxx serije... Recimo da je negdje u rangu sa performansama, koliko ce nVidiji trebat da izbaci odgovor na 6xxx seriju?

nVidiji neide dobro, ako se uskoro ne priberu slijede im, na zalost za sve nas... ne tako dobri dani

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 15:38 (Rhodin).
15 godina
protjeran
doxy kaže...

lololo

gtx295 je bila puno skuplja od hd4870x2 i ne mnogo brza i opet je se dobro prodala

ljudi u velikim zemljama negledaju cjenu, ako je najbrze oni ce je uzet.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 15:43 (Dobra vecer).
16 godina
protjeran
naxeem kaže...
Dado_ZG78 kaže...

(jer upravo zato i kasne da se maksimalno nafriziraju i 'ispeglaju' kako bi razvalile konkurenciju),

Ne bih se baš složio. nVidia čeka jer nema drugog izbora, jer kako kaže moj poznanik iz XFX-a, jedva uspijevaju opskrbiti XFX, a kamoli druge partnere čipovima.

Nije to samo nVidijin problem, jer i ATI ima poteškoća ispuniti narudžbe tj. zadovoljiti potražnju, ali za razliku od nVidie ima ogromnu prednost.

http://www.fudzilla.com/content/view/16974/34/

Anti-depressants; controlling tools of YOUR system...KILLZONE 2 BEST MP GAME OF 2009
17 godina
Dado_ZG78 kaže...

Želiš reči da na tržištu grafulja ne postoji rat cijena i da kartice uvijek drže cijenu?

Ne bih se složio s tobom. Recimo ATI trenutačno koristi što nema konkurencije dx11 modelima i ne spušta cijene zadnjih mjeseci (dapače malo su se i povečale).

Nvidia kad izda novu liniju ako i bude imala cijene usporedive s ATI-jem, netko će počet spuštati kako bi bio isplativiji pa će globalno gledano dx11 grafulje ipak pojeftiniti.

Ne postoji rat cijena (u modernom poslovanju), kartice postaju jeftinije jer se smanjuje cijena proizvodnje (tehnološki napredak - niži proizvodni proces) i/ili izlaze nove bolje kartice (tehnol.napredak) i sl., to se zove ne cijenovna konkurencija... Nijedna velika korporacija se više ne upušta u 'rat cijenama' jer bi dioničari vrlo brzo smijenili takvu upravu, jer u ratu svi su na gubitku zato se okreću drugim npr. kvalitetama, pružanje dodatnih usluga i sl. Kad (ako) izađu nove kartice od nvidie i budu cijenom slične ati-u ona koja bude sporija će morati nakon nekog vremena spustiti cijenu, sve ovisi od prodaje, možda nvidia može na osnovu svog tržišnog položaja držati cijene i dalje dosta visoke u odnosu na perfomanse, radi imena i sl. U biti dx11 bi trebale pojeftiniti, mislim neće valjda poskupiti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.12.2009 16:16 (lebo1).
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

To je opet neka informacija od tvog izvora bliskog izvoru?

Znao sam da će me pojedinci kuriti (da ne kažem razapeti..) zbog onih pogrešnih informacija ali ok..   ne moraš mi baš svaki puta to nabijat na nos čim su tema grafulje  Belji se

Ovo su isključivo moja nagađanja i prognoze za 2010.  Izvorima više i ne vjerujem baš nakon 11. mjeseca..

Lijep pozdrav ;)
16 godina
Nvidia GT 300 info

Hehe, ma moram te malo Namigiva , nemoj zamjerit, ne mislim ja to lose

salu na stranu, situacija s nvidijom je poprilicno losa

EVO sto kazu u www.semiacurate.com - dosada su im predvidanja bila poprilicno blizu onoga sto se desavalo zadnjih mjeseci pa sam nekako poprilicno u strahu da i ovaj puta nisu pogrijesili

malo kliknite i one linkove koga zanima vise, da vidite sto su u proslim mjesecima pisali o Fermi-u i gt300 opcenito, sve se nekako desavalo sukladno tome

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nvidia GT 300 info

Zar opet http://digitimes.com/news/a20091228PD207.html Smijeh

I don't need sex, T-com fucks me every day
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Što se tiče nedostatka čipova i konkurencije:

(citirano s BSN)

"Value
As everybody else in AMD's world, PowerColor originally valued this product at $275.99, later raised to $299.99. However, due to well-known shortage, a lot of retailers jacked up prices to $375.00, and checking the prices today revealed a $404.99, but the availability is there. Given that the prices of high-end hardware dropped from the $499 bracket to $299, current availability can only get better from now. We spoke with PowerColor and got the information that is equal to everybody else - Radeon 5700 Series is massively available, while 5800 Series should improve on week-by-week basis."

Dakle ukratko cijene su čak malo porasle umjesto da se lagano spuštaju, no dobro stvari će krenuti na bolje u narednim tjednima/mjesecima..

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia GT 300 info

Baš gledam na pcekspertu i vidim ovo : LINK

Taj PDF, informacije se nalaze na 6.-oj stranici.

Uglavnom srezali su broj shadera sa 512 na 448 zbog problema sa TSMC-om, i verzije sa 512 shadera bi trebale tek kasnije doći.

BTW: Sa 448 shadera imat će TDP od 225W

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Ako se pogledaju linkovi sto su pojedini forumasi stavili u ovoj temi,dolazi se do zakljucka da nVidia ima velikih problema pri samom proizvodnom procesu(rezanje odredjenog broja procesorskih jedinica,velika disipacija topline)a sve to vuce i malen broj ispravnih cipova,pa me i necudi kasnjenje njihovih proizvoda.

Vjerujem da vecina vas zna da je i u proslosti nVidia imala slicnih problema,ali se ipak nekim cudom uspjela pokazati u pravom svjetlu,sto je opet mozda zasluga drugog proizvodjaca Grafickih cipova (Ati),jer ni oni tada nisu imali dovoljno kvalitetan proizvod da naprave stetu nVidiji,no medjutim danas kako stvari stoje nVidija nestoji dobro.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice