Evo jedno pitanje naxeem. Što misliš, onako po tebi, zašto ljudi npr. masovno mijenjaju 4850 za npr. 8800gtx, a nitko, baš nitko ne mijenja gtx-ice za 4850.
Uzmimo u obzir da je s hardverske strane s 4850 grafama sve u redu.
Pod tim mislim na newse, forume, tržnice, oglasnike i sl. A i osobno, znam masu, masu ljudi koji mijenjaju dotične 4850. (pa i 4870 za gtx260)
Pff, pa ti si stvaro popularan covjek... vidis ja se druzim, onako kad se sve zbroji i oduzme, sa jedno 200-250 ljudi, sto fakultet, sto poso, familija, djeca tih ljudi itd...
recimo da oni imaju medju sobom 40ak racunala, mozda 50...(dio su laptopi)
da skratim filozofiju znam svega 1 ili 2 osobe koje imaju konkretno 4850, ima ih dosta sa gtx, znam ih dosta sto imaju ati-e, sto starije, sto novije
a ti osobno znas MASU, MASU ljudi koji ne da svi imaju hd4850 vec ih i MASOVNO mijenjaju za 8800gtx i druge gtx-ice... mora da se druzis sa nekoliko tisuca ljudi, onako, OSOBNO
i naravno NITKO nije od te MASE ljudi koju OSOBNO znas prelazio sa gtx-a na hd4850, ne, SVI oni, ta cijela MASA, MASA ljudi, imali su atieve kartice ranije....
bas cudno
takodjer jednako pratim oglasnike jer i sam trazim nesto povoljno... ne zato sto mi treba, ali zna se desit povoljna ponuda (i ne samo u IT industriji)... koliko vidim podjednako se nude ati i nvidia, osim u ducanima... tako ati ima absolutnu prevlast
da ne pretjerujem dalje poput tebe, frend mi je nedavno sada mijenjo gtx-icu, doduse quadro, za hd4890 jer mu nije radilo kako spada dualview na monitor i tv, na tv-u je konstantno imao izoblicenja u obliku crte koja je putovala sa vrha na dno ekrana... tesko za opisat, gadno za gledat, bas zivcira, sa hd4890 to nema i radi mu odlcino... jesam napomenuo da je super zadovoljan i da je plug&play sa install driverima savrseno radio...
btw njegova quadrica nije prastara, kupljena prije 2 godine... ako treba mogu saznat i tocan model
ne znam nikoga tko je bio nezadovoljan ATI karticama... noviju seriju nisam osobno posjedovato, ali moja stara hd2600 xt, koja je doduse sada kod seke u kompu, vec godinama radi ko svicarska urica bez ijednog problema... napomenimo da sam ju kopuvo kad mi je nvidia rikla
i opet ponavljam, nisam ATI fanboy niti nVidia h8r, karticu koju imam, gtx280, mogu samo naveliko hvalit jer nisam jos imao nikakvih problema s njom... istina, grije se, istina, bucna je dok ju hladim, ali naviko sam, i sve je to u granicama normale