9800GT je nešto lošija od HD4850 dok je 9800GTX u rangu s HD4850. Također u isti rang spada i GTS250.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
9800gt je na razini 4850 i ispod po benchevima, a 4670 je isto tako razina ispod 4850, tako da tu dobiješ nijansu razlike, a nije bitan Bandwith koliko i arhitektura jezgre jer uz manji bandwith ti možeš dobiti bolje rezultate ako imaš bolju arhitekturu
i 9800GTX i 9800GTX+ su ispod HD4850, jedino je GTS250 mrvicu brzi.
Imam pitanje sta nije u vezi novih grafa neko opcenito..
Rekli su mi da je 9800gt nijansu jaca od HD4670 ali kak moze bit nijansu kada ima duplo veci bandwith od HD4670 pa treala bi bit barem duplo jaca?
9600gt je nekih 10-20% jača od 4670 tako da je 9800gt dosta jača...
mile moj 9600GT je jednako loša kao i HD4670
9800gt je na razini 4850 i ispod po benchevima, a 4670 je isto tako razina ispod 4850, tako da tu dobiješ nijansu razlike, a nije bitan Bandwith koliko i arhitektura jezgre jer uz manji bandwith ti možeš dobiti bolje rezultate ako imaš bolju arhitekturu
Sjecam se jednog forumasa koji nas je vecinu uvjeraval kako nije tako. Srecom sad nije tolko aktivan pa mi je provodjenje vrijeme na forumu znatno ugodnije. Uglavnom mene samo zanima kolka ce bit potraznja serije GTX (il kak ce se vec zvat).
Sjecam se jednog forumasa koji nas je vecinu uvjeraval kako nije tako. Srecom sad nije tolko aktivan pa mi je provodjenje vrijeme na forumu znatno ugodnije. Uglavnom mene samo zanima kolka ce bit potraznja serije GTX (il kak ce se vec zvat).
toxic? on je prešao na ati...
Rekli su mi da je 9800gt nijansu jaca od HD4670 ali kak moze bit nijansu kada ima duplo veci bandwith od HD4670 pa treala bi bit barem duplo jaca?
mile moj 9600GT je jednako loša kao i HD4670
malo provrti testove...
toxic? on je prešao na ati...
Ne, neki aquviavae... tak nekak, kad sam mu vidjel avatar s onom cigaretom u lampama vec mi ga je bilo dosta....
2. Ono što većina zaboravlja o nVidia-i: Fermi je nova arhitektura, dok je ATI s serijom 5xxx samo doradio prethodnu seriju i poduplao broj shadera (+DX11). Tako da nVidia ne zaostaje kako se priča (a financijski stoje odlično, pogotovo sad s prodajom/narudžbama za Tegru 2). A Fermi u 28nm... e to je kartica koja bi mogla u moj komp.
Možeš li nacrtima, ilustracijama ili nekako drugačije objasniti po čemu je Fermi nova arhitektura?
Ne mogu, ne radim u nVidia-i.
Samo nVidia zna da li je nova arhitektura, ali koliko znam, pričalo se da jest nova arhitektura.
Ako ti imaš druge informacije, rado ću ih pogledati (neki nacrt, ilustraciju, ili nešto drugo).
Pa nije nova arhitektura. Stara je. Vuku je još od 8800GTX... u tome i jest problem.
Pa nije nova arhitektura. Stara je. Vuku je još od 8800GTX... u tome i jest problem.
Mislim da nije baš ta arhitektura, pa G80 je iz 2007 (nije da je nisu zadržali, ali mislim da samo u GTS250).
U najgorem slučaju je dograđena arhitektura iz GT200.
Treba sačekati dok izađu nove kartice pa ćemo vidjeti jeli nova arhitektura ili stara, a što se tiče da vuku od G80 to dosta govori i o konkurenciji - možda nisu imali potrebe za novom arh. , nevažno, mislim da je glupo pisati o novim karticama bez da se zna išta o njima, ne zna se ni kada izlaze a ne nešto više.
Nvidia GF100:
https://www.youtube.com/watch?v=gkI-ThRTrPY&feature=player_embedded
pa kartica ce sigurno biti bolja (jaca) od hd5870 jer nec sad nvidia ima od evga karticu pod nazivom EVGA GTX285 classified koja je OC ana i ima 2gb memorije i ima samo mrvicu slabije performanse pa im jako malo nedostaje da naprave jacu karticu
Ovo jednostavno nije istina, 3670 je na toj razini, a ne 4670 koja je mnogo jača od nje
pa kartica ce sigurno biti bolja (jaca) od hd5870 jer nec sad nvidia ima od evga karticu pod nazivom EVGA GTX285 classified koja je OC ana i ima 2gb memorije i ima samo mrvicu slabije performanse pa im jako malo nedostaje da naprave jacu karticu
Pa ati HD5870 clocka na 1GHz, doda bolji cooler i stavi 2GB memorije, ostavila bi GTX285 u prašini.
Nećeš sada uspoređivat neke nabrijane(dodano memorije,clockana,bolji cooler...) kartice sa stock karticama.
Nvidia GF100:
https://www.youtube.com/watch?v=gkI-ThRTrPY&feature=player_embedded
Taj filmic smo vec jucer odkomentirali, stara vijest...
ako nisi primjetio radi se o slijedecem tipu filma:
Da, vidite, napravili smo novi auto
ima super aluminijske felge, pali, vozi, metalic boja, kozna sjedala...
sta nije divno kako vozi? drzi lijevi zavoj jednako dobro ko i desni, a sve super turbo nove funkcije cemo predstavit jednoga dana iako vam ga danas pokazujemo
Cinjenica da to drugi auti rade vec stoljecima nas ne brine, mi nemamo potrebe reci zasto je nas toliko dobar, koliko trosi i koliko brzo ustvari ide
Pozdrav
"No?
Then you’ll be pleasantly surprised to know Alienware engineers were able to equip the M11x with the 1GB GDDR3 NVIDIA GeForce GT 335M. For its size, this system boasts an amazing preliminary 3DMark06 score of over 5700!
Thank you for entering the Alienware M11x Sweepstakes!"
Ovo mi je pisalo kada sam odigrao nagradnu igru na alienwareovoj stranici
Nije li to grafa nove nvidijine serije? Kada taj laptop izlazi? Ocito ne uskoro ; ).
Surova stvarnost ... a sad malo o kredibilitetu izvora :)
Surova stvarnost ... a sad malo o kredibilitetu izvora :)
"mislim sto se tice cene treba sacekati, koliko sam svhatio da nVidia upotrebljava CNDN² kao PWM Phase i ne vise CU. Sto se toga tice, imaju 32% manja kostanja u produkciji kartice. Zato i traje duze kod nvidije. Neznam trenutno dok nedobijemo koje sve kartice ce bazirati na novim PWM Phasama, ali mislim da nisu ludi i da ce biti neki smisao tome. Mora se i sa te strane gledati, da ATI trenutno na svaku HD5000 Karticu daje 50$ minus - Prodaju Karticu za 300$ a plate je 350$. ATI trenutno samo 37% od Produkcije moze da proda - drugo je odpad, koji moraju da plate TSMCu. Prema tome big minus. nVidia prema tome ulazi odma sa 50% u produkciju i ima ce manju minus + stede u produkciji i imaju do 2015 jos stari ugovor da samo 45% Kostanja na odpad Produkciji moraju da plate TSMCu. nVidia je druga Liga sta se tice Business, Jeste da je ATI Hardware savrsen, ali nVidia pravi u toliko drugim sektorima stvari, da njih to ne tangira, dal ATI trenutno ima nesto bolje. U glavnom je za Musteriju dobro ako oba proizvodjaca vode tako rat - padaju cene i to je naravno dobro za svakog ko zeli da kupi nove kartice."
Šta taj sve priča...
Odakle on zna informacije o gtx300 ako radi u corsairu?
Odakle on zna informacije o gtx300 ako radi u corsairu?
Neradi on u Corsairu. Evo šta radi.
"a radim sa njihovim Engeneer Central i rasviam novu techniku. Corsair Ice T30 sa peltier elementom i H30 / H50 su moja idea za primer Ja sam i sa evga i dfi u saradnji.
Thermalright cooling System na DFI plocama je jedan research projekat iz 2006/2007 koji sam bio ukljuceni.
Ja sam po pravilu kod jednog Distributora za Business Dealere kao Technicki direktor i pravim System Configuration, ako ti kaze AlienWare/Dell, Systea, Ykando ili SK Gaming/Ultraforce nesto - njihova konfiguracija Systema su od mene.
posto radim i clockujem Corsair Memory odkad postoji Corsair sam uz Corsair vezan. Imam neke ugovore i pomazem u technickim pitanjima i problema sa Corsair Technikom. Bluebeard i ja smo za Corsair i offizialni Customer Support za german trziste."
Ma daj, gdje god da radi, lik bulazni...
Ati gubi pare, 50$ po hd5xxx kartici? mos mislis... to si ATI/AMD ne mogu priustit ni u najludjim snovima, a i nema smisla... cemu kad nvidia nije bila ni blizu izbacivanja kartica?
Čak sam mu malo i povjerovao no kada sam vidio u profilu konfu -> 2x gtx295 i ne to bilo koje nego ASUS MARS EDITION kojih ima samo 1000 komada na ovoj planeti, zahebi ti tog lika...
Ne znam, bumo vidli na proljeće, ali nekako mislim da je to to. Slična situacija kao kod GT200 vs rv770.
EDIT: Ako radi to što kaže da radi, onda mu je takva konfiguracija najmanji problem, a sumnjam čak da ju je i platio :)
Čak sam mu malo i povjerovao no kada sam vidio u profilu konfu -> 2x gtx295 i ne to bilo koje nego ASUS MARS EDITION kojih ima samo 1000 komada na ovoj planeti, zahebi ti tog lika...
Ako je istina da radi ovo šta je reka (a najvjerojatnije je jer triba bi imat stvarno pre bujnu maštu da to sve izmisli) onda to i nije tako čudno.
Ima dvije ASUS GTX295 MARS EDITION čovječe!!!
Mortik ima strica v 'meriki koji mu dela v nVidiji
Btw kakva je to MARS edition? o.O
EDIT: nvm, bas citam...
Ja necu sada nista pretjerano sudit o covjeku i gdje on radi, sto, za koga i koliko je placen, ali 2 marsa sumnjam da ima
2. govorio on istinu ili ne, ispada da on jedini na svijetu ima relevantne podatke o buducim nvidijinim proizvodima i to sto se tice proizvodnih procesa, imena i jacine kartica koje ce se izdavati,njihove cijene itd... a ni ne radi za nVidiu ili distribuitere
takodjer ima informaciju koju ni ATI ne zna o vlastitim proizvodima, a to je da ATI po chipu gubi 50$, dakle u hd5xxx seriji je do sada (sudeci po 2 miliona isporucenih chipova) izgubio 100 miliona $ i to u trenutku kad nema nikakve konkurencije i cijene moze drzat vise-manje kavkima hoce - cudno, buduci svi, pa i burza, prate hd5xxx seriju kao najveci donedavni uspjeh i procvat ATIa
EDIT: rofl - 2*50 = 200 - sam sebi sam se nasmijo sad kad sam vidio... lapsus, kriva tipka, ali smijesno...
ispravio sam sad
Ja necu sada nista pretjerano sudit o covjeku i gdje on radi, sto, za koga i koliko je placen, ali 2 marsa sumnjam da ima
2. govorio on istinu ili ne, ispada da on jedini na svijetu ima relevantne podatke o buducim nvidijinim proizvodima i to sto se tice proizvodnih procesa, imena i jacine kartica koje ce se izdavati,njihove cijene itd... a ni ne radi za nVidiu ili distribuitere
takodjer ima informaciju koju ni ATI ne zna o vlastitim proizvodima, a to je da ATI po chipu gubi 50$, dakle u hd5xxx seriji je do sada (sudeci po 2 miliona isporucenih chipova) izgubio 200 miliona $ i to u trenutku kad nema nikakve konkurencije i cijene moze drzat vise-manje kavkima hoce - cudno, buduci svi, pa i burza, prate hd5xxx seriju kao najveci donedavni uspjeh i procvat ATIa
Ovo za ati i 2 marsa mu isto ne vjerujem , ali ovo za nvidiu je lako moguće.
Većina glasina o proizvodima ne curi direktno iz tvrtke, nego od partnera. Ako ti radiš u nVidi-i i odgovoran si za curenje podataka - dobiješ otkaz. Ako radiš u npr. Corsairu - nemaš se za što brinuti jer ti nVidia (gotovo) ne može ništa.
AMD-ove dionice porasle sa 2$ na 10$ , koliko je to povećanje u postotcima ...
Mislim da je period godina dana.