Nvidia Fermi info zaključana tema

poruka: 3.061
|
čitano: 430.612
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Nvidia GT 300 info
Rhodin kaže...
jamar kaže...

https://www.youtube.com/watch?v=gkI-ThRTrPY&feature=player_embedded

Super, sad znam sto i prije 5 minuta, Fermi radi....

... to sve smo vidli s ATIem prije koji mjesec...

... mislim da na sve zanima GDJE JE SCORE?

Sada ti meni reci kako ti znaš da to nije neki od g200 čipova sa dodanom dx11 podrškom ili da to nije neki od ati čipova sa drugim coolerom?

Svašta su oni napravili u zadnje vrijeme pa me ni to nebi začudilo.

Ni gpu-z nisu upalili, ni rezultat pokazali, ništa samo pričaju brže, jeftinije bit će zakon za gamere ovo ono.

A šta protivnički tabor radi:

Link

Link

Link

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 19:23 (Hyperion).
16 godina
protjeran
Hyperion kaže...
Rhodin kaže...
jamar kaže...

https://www.youtube.com/watch?v=gkI-ThRTrPY&feature=player_embedded

Super, sad znam sto i prije 5 minuta, Fermi radi....

... to sve smo vidli s ATIem prije koji mjesec...

... mislim da na sve zanima GDJE JE SCORE?

Sada ti meni reci kako ti znaš da to nije neki od g200 čipova sa dodanom dx11 podrškom ili da to nije neki od ati čipova sa drugim coolerom?

Svašta su oni napravili u zadnje vrijeme pa me ni to nebi začudilo.

Ni gpu-z nisu upalili, ni rezultat pokazali, ništa samo pričaju brže, jeftinije bit će zakon za gamere ovo ono.

A šta protivnički tabor radi:

Link

Link

Link

znaci da ce se popravit dobavljivost prije neg dođe nvidia

BUCKETHEAD
15 godina
hrvatskafarkasevec kaže...
...

znaci da ce se popravit dobavljivost prije neg dođe nvidia

Dobavljivost se vec popravila: link i link

A što se tiče Fermi-a, kako je i Rhodin rekao, sve nas zanimaju konkretne brojke, a ne neke, by nVidia nepotvrđene, glasine.

EDIT: I naravo, da što prije budu dostupne.Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.1.2010 20:13 (brogus).
15 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Pratio sam live stream Nvidije sa CES-a, najavili su surround 3D vision za Fermi kartice, to je nešto kao NVidia "Eyefinity" + 3D Vision. Nisu pokazali nikakav preview surround 3D Visiona. Nisu dali nikakve informacije o performancama, potrošnji itd za Fermi kartice (drugim rijecima neznamo ništa više nego što smo znali prije CES-a).

0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

@Noctifer upravo tako, svasta su najavljivali, nesto su pokazali, ne znamo nista novo

@Hyperion pa ja ne znam sto je to, ali nosi nVidijin poklopac i teselacija radi, ali sumnjam da bi pokusali izvest slican trik drugi put, ovaj put ako ih ulove mislim da bi posljedice bile puno drasticnije, od gubitka jos uvijek prisebnog i zdravorazumskog dijela fanboia, odkazivanja partnerstva itd...

pod predpostavkom (i u nadi) da je to doista pokretano Fermiem mi jos uvijek ne znamo nista novo... vrti se nesto, vidi se teselacija, ali nikakvih konkretnih brojki nema

ako je toliko divan, krasan, bajan, svi problemi odklonjeni i izlazi na police kroz koji tjedan, 46% je jaci od HD5870, 8% od HD5970, 60% jeftiniji od HD5970 (dakle jeftiniji od HD5870) u loadu ima se grije na mizernih 55°C - sa stock coolerom (dakle predpostavljam da trosi puno manje od trenutno poznatih 225W)... zasto dovraga nVidia nije prikazala taj score da vise odklone sumnje i da nas sve baci u trans te da pocnemo stedit za release?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia GT 300 info

Ma prave se blesavi, takvu karticu je nemoguće napravit sada.

Baš me zanima šta će charlie napisat na semi accurate!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

We asked one of the many VPs around us and we learned that when Jensen says Q1 2010 he means Nvidia’s fiscal Q1 rather than real people’s Q1. Nvidia’s Q1 starts in January and ends on April 30th so the worst case scenario for Nvidia is to launch a card sometime in April.

Znaci kraj 4. mjeseca je moguci izlazak kartice. Bah, još 3 puna mjeseca dok AMD dobije konkurenciju za 5000 seriju. Možda nas iznenade i izađe malo prije, a možda i kasnije :P

0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia GT 300 info

AMD ionako već priprema pojačanje HD5 seriji nemislim na ovaj low i low mainstream segment što će sada doći sa karticama HD 56** serijom i slabije nego na vjerovatno HD5890 ili 5990.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Meni sve čini da će prije ATi izbacit HD6xxx seriju na tržište nego nVidia taj fantomski Fermi.

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Pa evo još jedno 6 mjeseci i ATI ima novu seriju van po njihovom roadmapu tako da za nVidiu ovo loše stoji ali ako izbace neko čudo kako je najavljivano možda ( ali samo možda ) im se popravi situacija jer je ATI već potpuno zastupljen na tržištu, a njihova roba od prvih dućana do uspješne prodaje zahtijeva dosta vremena, tako da situacija i nije baš super sa tim Fermijem. A kako sada situacija izgleda sa razvojem ove tehnologije izgleda da bi sljedeća serija trebala biti duplo jača od prethodne tako da i ako izbace ovo ubrzo to ne znači nužno uspjeh jer su već izgubili ogromni dio tržišta.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10

0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

Pa ne bih reko dio trzista vec dio zarade...

nVidija ima dosta stabilno trziste raznoraznih fanboia

graficke kartice se non stop kupuju i prodaju, ternutno nema nVidijinih, ali cim se pojave stvar ce se vratit na staro...

ipak ovi mjeseci suse kostaju nVidiju strahovito puno

nVidia ce ocito uspjet izbacit nesto... nekad... u nekakvoj kolicini.... pitanje ostaje sto, kada i koliko -> brine me samo ta tajnovitost... izlazu karticu, ali opet nis konkretno ne govore

od toliko ocekivanog A3 koliko cujem nema nekih dobrih vijesti

koliko god se svi opet raskokodakali oko ubojitih performansi cim je nvidia nesto konkretno pokazala, mislim da je to opet bla bla bla

valjda ce biti ove godine nekaj konkretnije od nVidie

btw onaj ATI roadmap ce ti bit malo pomaknut jer se odustaje od TSMC 32nm solucije za 6xxx seriju i ici ce se vjerojatno na GF 28nm (iako ce i TSMC dobit nacrte i izlit prvi silikon pa ako mu uspije biti bolji...), a to ce sve kasnit koji mjesec... racunaj 6xxx serija najesen

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bara kaže...

Meni sve čini da će prije ATi izbacit HD6xxx seriju na tržište nego nVidia taj fantomski Fermi.

ATI nema nove serije sve do 2011. (prelazak na novi proizvodni proces).

Izbacit će eventualno nabrijenu verziju postojeće arhitekture još krajem 2010. u obliku nekakve 'extreme' verzije ili tak nekaj..

Nvidia ima vremena cca godinu dana (od proljeća ove godine) radit s Fermijem i srodnim modelima što želi po tržištu dok ATI ponovno ne izda novu seriju grafulja Namigiva

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
Bara kaže...

Izbacit će eventualno nabrijenu verziju postojeće arhitekture još krajem 2010. u obliku nekakve 'extreme' verzije ili tak nekaj..

Nvidia ima vremena cca godinu dana (od proljeća ove godine) radit s Fermijem i srodnim modelima što želi po tržištu dok ATI ponovno ne izda novu seriju grafulja Namigiva

Opet si malo (pre)optimističan oko nVidie i njihovih novih grafa.

17 godina
neaktivan
Bara kaže...

Ne, nisam oko Nvidije nego sam samo realan što se ATI-ja tiče..  sad su izbacili dobar proizvod, ali ne mogu to ponavljat čitavu godinu, dok Nvidia nije izbacila ništa još ali bude kroz koji mjesec Namigiva

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

Speaking to several case vendors at CES, we were told that while running one Fermi card alone or two single-GPU cards is fine, going any higher may introduce thermal issues. Though no firm temperatures were revealed, manufacturers said that users need to be extra careful about how they setup the innards of their gaming chassis.

A rep from one manufacturer said that Fermi-based cards will run hotter than the hottest ATI Radeon HD 5000 series.

To nije dobro, ako su tako visoke temperature onda si ne mogu zamislit dual GPU verziju bez vodenog hlađenja.

Što se tice 6000 serije ne vjerujem da ce izaci prije 2011, razmak između 4000 i 5000 serije je bio oko 5Q znaci kraj 2010 bi bio moguc sa 32nm, ali ako ce to preskocit onda Q1 2011 zvuci realnije.

0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

I opet ne isplati se pravdat oko toga kada ce ATI izbacit novu seriju... jednostavno ne postoje nikakvi relevantni podaci koji bi potvrdjivali bilo koju tezu

mozete uzet u obzir samo sto ATI kaze a roadmap kaze 6/2010 32nm -> koji je po izjavi ATIevaca vec sada preskocen radi svih problema koje je TSMC imao sa 40nm, i da kasni 3 mj. tj prvi primjerci 9. mjesec u 28nm u Global Foundries...

trebo bih naci taj clanak...

za razliku od nVidie ATI poprilicno dobro ispunjava najavljene rokove, ali siguran sam da ce bitnog utjecaja na tocno vrijeme izbacivanja 6xxx serije imat vrijeme izbacivanja gtx 300 serije i njenu snagu/kvalitetu...

ako Fermi podbaci i ATI zadrzi dominantan polozaj moze se desit da pricekaju do 2011. cisto da iskoristi HD5xxx seriju do maksimuma (iako ako izbace 6xxx seriju odmah po izbacivanju GTX 300 kartica to bi moglo dotuc nVidiju u utrci na neko vrijeme) , ali ako nVidia izbaci bolji proizvod u 3 ili 4 mjesecu kako se ocekuje ATI bi se mogao pozurit i izbacit raniju 6xxx seriju (manje testiranja, manje serije, bugoviti driveri.... pa sredjivat u hodu), a onda nVidia doista nece imat konkretan odgovor, osim trenutno predvidjenog da Fermi prebaci u 28nm i rijesi si sve probleme koje trenutno ima (potrosnja, zagrijavanja... radi velicine chipa)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nvidia već godinama kaska za ATI-em! To nije ništa novo, i trebali bi se jako jako potruditi da se približe ATI-u. Sumnjam da će s GT300 to postići jer će sigurno i cijena toga modela biti paprena...

16 godina
Nvidia GT 300 info

Ne bih se bas kladio da nVidia kaska za ATIem

prvo, istina, ATI napravi klik, i taj period kad su napredniji traje koji mjesec, ali onda nVidia napravi klak koji traje ostatak godine (tako je uglavnom bilo do sada)

drugo nVidia po svemu ima skoro dupli udio trzista naspram ATIa (recimo oko 85% vise)

ovaj put, doduse, nVidia ima gadnih problema sa Fermiem... izgleda da im je to ipak bio preveliki zalogaj . vec kasne koji mjesec, jos barem 8-10 tjedana ce im treba da izbace nesto, donedavno su postojala predvidanja da ce im trebat cak do 5. mjeseca...

sve ovisi... nesto su na CESu prezentirali, ali opet nisu nis konkretno rekli... ko da ih tamo nije ni bilo

vidjet cemo sutra... mozda vise stave karte na stol...

ako ne... uvijek ostaje nada

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
Bara kaže...

Ne, nisam oko Nvidije nego sam samo realan što se ATI-ja tiče..  sad su izbacili dobar proizvod, ali ne mogu to ponavljat čitavu godinu, dok Nvidia nije izbacila ništa još ali bude kroz koji mjesec Namigiva

Od serije 3800 ATi je u zamahu i izbacuje bolje proizvode. Brže nije uvijek i bolje, a sigurno ne kod grafičkih kartica. Vrlo je bitna tehnologija i vrlo je bitan omjer cijene i performansi.

To ti je isto kao i izrada borbenih aviona npr. Može se uvijek napraviti avion koji košta 50 milijardi dolara po komadu i taj će biti uber-borbeni avion koji će razbiti bilo kojeg drugog, pa i za duplo... ali je uvijek bolje i pametnije napraviti avion od 50 milijuna dolara.

Također, mogu Rusi napraviti najveći avion s najvećom raketom u guzici, koji je dug 50 metara, ima brzinu 8 maha i domet milijun kilometara, ali taj se grije k'o sunce, troši k'o SAD po minuti i košta duplo od F22 npr, koji je brz, visoko-tehnološki s najboljom elektronikom, moderan i jeftin.

Nadam se da sam jasan s usporedbama :D

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
15 godina
naxeem kaže...
Dado_ZG78 kaže...
Bara kaže...

Od serije 3800 ATi je u zamahu i izbacuje bolje proizvode. Brže nije uvijek i bolje, a sigurno ne kod grafičkih kartica. Vrlo je bitna tehnologija i vrlo je bitan omjer cijene i performansi.

To ti je isto kao i izrada borbenih aviona npr. Može se uvijek napraviti avion koji košta 50 milijardi dolara po komadu i taj će biti uber-borbeni avion koji će razbiti bilo kojeg drugog, pa i za duplo... ali je uvijek bolje i pametnije napraviti avion od 50 milijuna dolara.

Također, mogu Rusi napraviti najveći avion s najvećom raketom u guzici, koji je dug 50 metara, ima brzinu 8 maha i domet milijun kilometara, ali taj se grije k'o sunce, troši k'o SAD po minuti i košta duplo od F22 npr, koji je brz, visoko-tehnološki s najboljom elektronikom, moderan i jeftin.

Potpisujem 100%

Potentiale boy
16 godina
Nvidia GT 300 info

Ja iskreno mislim da se nvidia zaje...

krenuli su totalno krivim putem, njih ubija taj ogromni monolitni megachip (ultra mega bombarder/lovac sa raketom u guzici koji se grije ko sunce Namigiva )

njihov najveci problem nije Fermi... mislim problem jest ogroman, dakako, ali kada bi ga i uspjeli izbacit, a po svemu sudeci vjerojatno hoce, pitanja su 2:

1) hoce li uopce uspjet konkurirat ATIu kako svi najavljuju?

2) sto dalje? ATI ce prije ili kasnije izbacit 6xxx seriju... mislim oni vec rade na njoj dok se glavnina nVidijinih inzinjera bavi upogonjenjem Fermia... Kad oni izbace Fermi ATI ce vec biti daleko na putu prema slijedecoj seriji, a nVidia jos nije ni krenula.  Poucena trenutnim iskustvom vjerojatno ili krece od 0 i dizajnira novi znatno manji chip (ja se nadam jer jos jedan ovakav fijasko ne bi bio dobar) ili, sto je po meni vjerojatnije, ne razvija nista vec izlije (malo modificirani) Fermi koji ce konacno prodisat u 28nm, ali vjerojatno je opet slabiji od 6xxx serije ...

ipak, to bi im vjerojatno omogucilo x2 karticu (sto trenutno gotovo sigurno nece moc izvest)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
Bara kaže...

O izlasku Radeona HD6xxx je prerano govorit pošto na sam izlazak utiječe dosta čimbenika,a jedan od njih je konačni izlazak fermi-a i njegova konačna snaga.

No nvdida na novom fermi-u neče imat mijesta za doradu na fermi-u,pošto je več sada vidljivo da je čip prevelik,prenatrpan,prerastrošan i pretopao.

Štoviše nvida sa svojim fermiem bi trebala imat proizvod(Single GPU) koji če moči konkurirat HD5970 pošto je očigledno da nema teoretske šanse da od fermia sklepaju Dual GPU karticu.Dok ATI ima fleksibilan čip koji je još uvijek podložan doradama i određenim optimizacijama Nvida ima čip koji je več sada na svojem maxu i jedino im preostaje prebacivanje tog istog čipa u finiji proizvodni proces što če navijerovatnije sačuvat za svoju sljedeču seriju.

Ja bi osobno volio da Nvidia napravi Jedan GPU koji če biti jak ili čak jači od HD5970 i da cijenom ne odskače previše od konkurenta.No čisto sumnajm da če tako biti jer takvu prednost nvida nije imala sa 8800ultra vs HD2900Xt.

Istina je oko nas,a laž još više.
15 godina
Rhodin kaže...

Ja iskreno mislim da se nvidia zaje...

krenuli su totalno krivim putem, njih ubija taj ogromni monolitni megachip (ultra mega bombarder/lovac sa raketom u guzici koji se grije ko sunce Namigiva )

njihov najveci problem nije Fermi... mislim problem jest ogroman, dakako, ali kada bi ga i uspjeli izbacit, a po svemu sudeci vjerojatno hoce, pitanja su 2:

1) hoce li uopce uspjet konkurirat ATIu kako svi najavljuju?

2) sto dalje? ATI ce prije ili kasnije izbacit 6xxx seriju... mislim oni vec rade na njoj dok se glavnina nVidijinih inzinjera bavi upogonjenjem Fermia... Kad oni izbace Fermi ATI ce vec biti daleko na putu prema slijedecoj seriji, a nVidia jos nije ni krenula.  Poucena trenutnim iskustvom vjerojatno ili krece od 0 i dizajnira novi znatno manji chip (ja se nadam jer jos jedan ovakav fijasko ne bi bio dobar) ili, sto je po meni vjerojatnije, ne razvija nista vec izlije (malo modificirani) Fermi koji ce konacno prodisat u 28nm, ali vjerojatno je opet slabiji od 6xxx serije ...

ipak, to bi im vjerojatno omogucilo x2 karticu (sto trenutno gotovo sigurno nece moc izvest)

Ovako: da, čip im je malo prevelik. Ali evo i odgovora na tvoja pitanja:

1. Vjerojatno hoće, ali to još moramo vidjeti.

2. Ono što većina zaboravlja o nVidia-i: Fermi je nova arhitektura, dok je ATI s serijom 5xxx samo doradio prethodnu seriju i poduplao broj shadera (+DX11). Tako da nVidia ne zaostaje kako se priča (a financijski stoje odlično, pogotovo sad s prodajom/narudžbama za Tegru 2). A Fermi u 28nm... e to je kartica koja bi mogla u moj komp.Namigiva

17 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

nVidia je debelo u banani,stoga je i logicno kašnjenje Femi-ja,jer si nemogu priustiti jos jednu blamazu (NV30 ČIP-koji je prvo kasnio 4 mjeseca,pa varanje na testiranjima,da bi na kraju Half Life 2 pokopao tadasnju arhitekturu),vjerojatno su podcijenili Ati,zaboravljajuci pritom sa je doticni sada u vlasnistvu AMD.

Stoga bih stavio sva ta nagađanja na stranu jer premalo je informacija  da bi se GT300 mogao komentirati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 15:51 (Yellow man).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
brogus kaže...

2. Ono što većina zaboravlja o nVidia-i: Fermi je nova arhitektura, dok je ATI s serijom 5xxx samo doradio prethodnu seriju i poduplao broj shadera (+DX11). Tako da nVidia ne zaostaje kako se priča (a financijski stoje odlično, pogotovo sad s prodajom/narudžbama za Tegru 2). A Fermi u 28nm... e to je kartica koja bi mogla u moj komp.Namigiva

Možeš li nacrtima, ilustracijama ili nekako drugačije objasniti po čemu je Fermi nova arhitektura?

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Mene si dobio s raketom u guziciCool

Every time two people have sex, an angel gets a boner
16 godina
Nvidia GT 300 info

@brogus taj +dx11 ti je suvisan, sve sto dx11 nosi (skoro) je trebao nosit dx10.1 i da, ati je potrebnu tehnologiju imao u starijim chipovima (dakle teselaciju itd.) - nVidiji je sve novo, samo su natrpali potrebne stvari u novi chip zajedno sa svim ostalim i opet se odlucili za monstruma

sve sto to dokazuje jest da je ATI ostao na poznatom terenu, dok se nVidija uz vodenje stare politike monstruoznog chipa jos morala baviti uvodenjem novoga, utoliko je "arhitektura nova" - sto se tice starog dijela samo je izliven u manjoj arhitekturi

mozda zaboravljas, ali to je ustvari prednost za ati, a cini mi se da se nVidia ne snalazi bas najbolje u tome sto su htjeli napravit

da stvari budu gore imaju problema sa yieldom i potrosnjom (broj shaddera, taktovi itd.) - cital sam na stranom forumu slicnu raspravu oko Tesle kojoj su 2 clustera shaddera zalockana (tocnije njih 64) (i koja je downcloackana sa 750 na 500Hz -> ovo je predpostavka sa Semiaccurate temeljena na nekim glasinama zato stavljam u zagradu) - takva Tesla ima TDP od 225W (normalna potrosnja oko 190W) - u njihovu obranu to je sa 3GB DDR5 (koji takodjer trose) - malo je drugacija arhitektura od GTXica (ali ne toliko da bi bitno utjecala na potrosnju) - recimo da najaci GTX(380) ima odkljucane sve shadder clustere i nesto dignut takt, te najavljenih 2GB DDR5 koliko bi ti taktovi mogli biti visoki? Max potrosnja (tj TDP) je 300W (normalno oko 290W - HD5970) - s time da treba imati na umu da moraju odnekud moc probrat chipove za to (a s trenutnim i predhodnim problemima sa yieldom to se cini kao nemoguca misija) - to ne bi iskoristavalo maximalni potencijal Fermia, a i takav chip je pitanje kako hladit

evo citata sa Semi:

"The last open question is what A3 will be. We are told bin splits for A2 would put the top clock for Fermi at about 500MHz, and yields were described as "alarming". Last spring, insiders told us that initial targets were 750MHz , 50% up on A2. Nvidia PR drones were, note the past tense, claiming that it would beat Cypress by 40%, so a 500MHz version is likely to be a tad slower than an ATI Radeon HD5870. Not a convincing launch message there."

... a nVidia i dalje suti

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nvidia GT 300 info

Imam pitanje sta nije u vezi novih grafa neko opcenito..

Rekli su mi da je 9800gt nijansu jaca od HD4670 ali kak moze bit nijansu kada ima duplo veci bandwith od HD4670 pa treala bi bit barem duplo jaca?

Prodajem Modern Warfare 2 za 230 kn s kutijom bez drugog cda jer mi je sestra mlada bacila ga negdje
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia GT 300 info

9800gt je na razini 4850 i ispod po benchevima, a 4670 je isto tako razina ispod 4850, tako da tu dobiješ nijansu razlike, a nije bitan Bandwith koliko i arhitektura jezgre jer uz manji bandwith ti možeš dobiti bolje rezultate ako imaš bolju arhitekturu

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Imam pitanje sta nije u vezi novih grafa neko opcenito..

Rekli su mi da je 9800gt nijansu jaca od HD4670 ali kak moze bit nijansu kada ima duplo veci bandwith od HD4670 pa treala bi bit barem duplo jaca?

9600gt je nekih 10-20% jača od 4670 tako da je 9800gt dosta jača...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice