HD5870 na E7500 procesoru

poruka: 78
|
čitano: 8.961
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: HD5870 na E7500 procesoru

Taj CPU je jako velik botlneck i u ovom slučaju što ovaj pita, a kod tvog brata je to smiješno već ! Kupit GTX 580 i stavit na stari slabi dual core, to nekontam baš nikako ! A da sputava grafu i na 4.1 Ghz to je bespotrebno uopće pričati. Te priče da za visoku rezu treba grafa, a za manju CPU su uglavno krivo protumačene priče. Treba ti i za veću rezu dobar porocesor i dobra grafa ako ciljaš na visoke performanse, tako da nemojte ljudi pričati gluposti. Ako imaš slab CPU i dobru grafu, kao što je to slučaj u ovoj raspravi nedobivaš visoke performanse. Ako imaš jak CPU, a lošu grafu isto nedobivaš dobre performanse. Uopće mi se neda objašnjaviti detaljenije jel se nesiplati!

14 godina

to je istina tomicu...ali e7500 nije slabi dualcore(wolfdale) kad je ocan na 4.1 ghz...moze on iskoristit puno novih grafi...ali nemoze upogonit nove skuplje grafe a da ne bude botlenecka...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 0:10 (zoharbizo).

2 0 hvala 0
14 godina

http://www.anandtech.com/bench/Product/87?vs=88 evo ti usporedba kad nije ocan...sinko to je stari stroj...kad se oca radi cuda...na stocku je bolji od moga phenoma koji je quadcore...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 0:14 (zoharbizo).

3 0 hvala 0
14 godina
zoharbizo kaže...

http://www.anandtech.com/bench/Product/87?vs=88 evo ti usporedba kad nije ocan...sinko to je stari stroj...kad se oca radi cuda...na stocku je bolji od moga phenoma koji je quadcore...

Taj link što si mi dao je čista glupost, jel govorimo o igrama u godini 2011. !!!! Inače se vodit o performansama procesora po Anandtechu je pogrešno. Pogledaj samo ti koje su tu 4 igre uzete za primjer !! Nijedna nema game negine noviji od 2007 godine !! naravno da tu onda neispadne neka razlika jel je to doba kad su se igre i optimizirale za 2 jezgre !! Razlika u igrama sa jakim grafama u "današnje" doba sa E7500 i Phenomom X4 955 je kao NEBO i ZEMLJA velika !!! Kao prvo pročitao sam hrpu članaka koji se time bave i zaključak je UVJEK isti taj što sam ti i rekao. Drugo, sam sam onda testirao iz zabave i znatiželje sa baš takvim Intelovim procesorom i onda sad  sa ovim što imama sada i dobijo sam rezultate onakve kakve sam i očekivao s obizirom na svo što sam pročitao ! Dakle da sumiram CPU je veliki botlneck za grafe koje dođu skoro 2000 kn, a sad koliko će to nekom smateti ili koliko će to netko primjetiti, to je drugi par opanaka !!

14 godina
neaktivan
Ma dajte kakve su to gluposti da ne daje dobre performanse s dualcem, jos na bijesnim rezama... Za primjer, imao sam 9800 GT na stock E8400, maxed out u LOTROu nesto sitno FPSa. Crkla i kupio sam HD 6950. Doslovno sam se preporodio. U navedenoj igri sada sa DX11 imam preko 280 fpsa, takoder sve ostalo tjeram maxed out. Radije cu uzet SSD, primjetnije bi performanse dobio nego od quasa.
Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

taj procesor je stroj...jos uvik dovoljno dobar...da iskoristi hd 6850 i slicne..ako ne i jace...kraj rasprave...tomicu ti misli sta os...al vidit cemo mi misljenja ostalih forumasa ;)

4 0 hvala 0
14 godina

Loool, a jeste čuli vi kad poslovicu " baciti bisere pred svinje" . Jednostavno nevrijedi objašnjavati ništa više.{#}

14 godina
itomic009 kaže...

Loool, a jeste čuli vi kad poslovicu " baciti bisere pred svinje" . Jednostavno nevrijedi objašnjavati ništa više.{#}

sutra ce bit druga prica...kad vidis da si u krivu...jedan e7500 ocan na 4.1 ghz moze iskoristit hd 5870 uz minimalne gubitke koji se ocitavaju u malo manjoj stabilnosti fps-a nego u quadcore procesora...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 1:22 (zoharbizo).
15 godina
neaktivan

Trebalo bi OC-ati nešto sitno proc na 3.6 i to je to. Sigurno da nije iskoristivost na razini i5 ili i7, ili AMD-a novijih sa 4 i više jezgara, ali daleko od toga da će raditi sporo ili da ima realne potrebe za zamjenom.

Taj proc ide kao od šale na 3.6 na stock voltaži skoro koliko se sjećam, za 4.0 i više isto ne bi smjelo biti problema, osim neki ipak bolji hladnjak od tvorničkog.

Cemetary gates
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

E7400 na bilo kom taktu je bottleneck za više manje sve novije grafe. Igre novijeg datuma počevši od dirt 2, fc2, f1 2010 ulitiziraju 4 jezgre i quadovi u njima daju daleko bolji i stabilniji framerate od dualaca. Nisam ni ja isprve vjerovao da CPU može donijeti toliko boosta no jedan BC2 ili F1 je s 2 jezgre na rubu igrivosti u kombinaciji sa 5850, čak i ako je proc kloknut. Ne sjećam se sad kako se kretao framerate ali bilo je otprilike ovako:

F1

dual core: min oko 25, average 30

quad core: min cca 45, avg 60

što je užasno velika razlika, kako u samim brojevima tako i u fluidnosti. Ukratko, danas se na dualca ne isplati stavljati ništa brže od 5770, a posebice ne Fermi koji traži jako brze proceve da postign svoj maximum.

S druge strane bottleneck je relativan pojam. U Crysisu ti apsolutno svejedno koji proc imaš i tu je uvijek grafa bottleneck dok s druge strane GTA IV i simulacije ala arma uvijek će tražiti brži CPU zbog kompleksnih proračuna. Eva ja naprimjer prelaskom s 5850 na 6950 nisam dobio ni jedan jedini frame boosta u GTA IV

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 15:27 (ATiGamer).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Da ne otvaram novu temu, pitat ću ovdje:
Hoće li e2200 OC-an na 2.6ghz iskoristiti grafe 5670,4830 itd.?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Hoce.
3.000 postova___________________Početnik u Minecraftu :)
14 godina
ATiGamer kaže...

E7400 na bilo kom taktu je bottleneck za više manje sve novije grafe. Igre novijeg datuma počevši od dirt 2, fc2, f1 2010 ulitiziraju 4 jezgre i quadovi u njima daju daleko bolji i stabilniji framerate od dualaca. Nisam ni ja isprve vjerovao da CPU može donijeti toliko boosta no jedan BC2 ili F1 je s 2 jezgre na rubu igrivosti u kombinaciji sa 5850, čak i ako je proc kloknut. Ne sjećam se sad kako se kretao framerate ali bilo je otprilike ovako:

F1

dual core: min oko 25, average 30

quad core: min cca 45, avg 60

što je užasno velika razlika, kako u samim brojevima tako i u fluidnosti. Ukratko, danas se na dualca ne isplati stavljati ništa brže od 5770, a posebice ne Fermi koji traži jako brze proceve da postign svoj maximum.

S druge strane bottleneck je relativan pojam. U Crysisu ti apsolutno svejedno koji proc imaš i tu je uvijek grafa bottleneck dok s druge strane GTA IV i simulacije ala arma uvijek će tražiti brži CPU zbog kompleksnih proračuna. Eva ja naprimjer prelaskom s 5850 na 6950 nisam dobio ni jedan jedini frame boosta u GTA IV

A kolega ATIGameru, nekim ljudim jednostavno nevrijedi govoriti !! Ljepo im se kaže i to ne gluposti nego nešto što je testrirano a valjada već 1000 puta, ali neki si utuve neke gluposti i drže se toga kao pijani plota a nemaju pojma ni zašto tako mislie uopće {#}. Kontam da onim ljudima kojima nešto nije jasno, i dođu pitati nešto po ovakvim forumima kasnije bude još više nejasno, kad uvjek ima hrpa onih koji pričaju gluposti i nebuloze svakakve. Sad taj koji nezna, njemu nije jasno onda tko je u pravu kad dio ljudi im kaže onako kako je, a dio lupa gluposti{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 16:48 (itomic009).
15 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

A kolega ATIGameru, nekim ljudim jednostavno nevrijedi govoriti !! Ljepo im se kaže i to ne gluposti nego nešto što je testrirano a valjada već 1000 puta, ali neki si utuve neke gluposti i drže se toga kao pijani plota a nemaju pojma ni zašto tako mislie uopće {#}. Kontam da onim ljudima kojima nešto nije jasno, i dođu pitati nešto po ovakvim forumima kasnije bude još više nejasno, kad uvjek ima hrpa onih koji pričaju gluposti i nebuloze svakakve. Sad taj koji nezna, njemu nije jasno onda tko je u pravu kad dio ljudi ima kaže onako kako je, a dio lupa gluposti{#}

Mah, ništa čudno, samo još jedan dan u uredu. Ionako se na netu može naći svakakvih baljezgarija i idiotarija koje se onda prenose okolo naokolo. Najbolji, često i jedini način je isprobati stvar u praksi. I ja sam bio jedan od onih koji su vjerovali u svakakve gluposti.

14 godina

bravo kolege..usporedujte vi e7500 sa i5 2500k...atigameru ti tvrdis da si sa e7500 ima toliko manje fpsova nego na tom tvom amd-u?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

atigameru ti tvrdis da si sa e7500 ima toliko manje fpsova nego na tom tvom amd-u?

Ne već na Athlonu s uključene dvije odnosno 4 jezgre.

14 godina
zoharbizo kaže...

bravo kolege..usporedujte vi e7500 sa i5 2500k...atigameru ti tvrdis da si sa e7500 ima toliko manje fpsova nego na tom tvom amd-u?

Ja sam osobno testirao baš sa takvim Intelovim procesorom, i onda sa X4 Athlonom i nekim ljudima opet ni to nije dovoljno. Plus još što u milijun testova diljem kugle zemaljske su svi isto zaključili {#}.

14 godina
neaktivan

Sta mene briga za milijun testova kad meni to nista nije u praksi donijelo?

EDIT: Ne nista, normalno da je vidno maleno poboljsanje, ali da cu dobiti 50 FPSa...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 18:43 (PLASMAorLCD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
PLASMAorLCD kaže...

Pa kolega, ti testovi su pokazali velike razlike u PRAKSI, tako da neznam stvarno šta ti pričaš.  Kao što rekoh već ovo o čem se mi raspravljamo u zadnjih par postova je dokazana i potvrđena činjenica tako da je stvarno više besmisleno ponavljati. Ti i oni koji temelje svoje zaključke na neznam ni ja čemu, možete mislit i da je nebo zelene boje iako svi znamo da nije ako vam je tako lakše !!

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 18:54 (itomic009).
14 godina

ok..neda mi se sa rogatima bosti...nekako cu ja to vec sam ispraksirat...necu vise naprecac zakljucivat..

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
PLASMAorLCD kaže...

Pa kolega, ti testovi su pokazali velike razlike u PRAKSI, tako da neznam stvarno šta ti pričaš.  Kao što rekoh već ovo o čem se mi raspravljamo u zadnjih par postova je dokazana i potvrđena činjenica tako da je stvarno više besmisleno ponavljati. Ti i oni koji temelje svoje zaključke na neznam ni ja čemu, možete mislit i da je nebo zelene boje iako svi znamo da nije ako vam je tako lakše !!

Daj mi onda link na te testove da vidim kolika su % poboljsanja dobili...

16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
PLASMAorLCD kaže...
itomic009 kaže...
PLASMAorLCD kaže...

Ima ih hrpa po netu, pa potraži malo !

15 godina
neaktivan

Ma...

Tu se pravite i uvjeravate covijeka krivo.

Taj proc bez obzira koiko bio naklokan je BOTTLENECK!.

Uvjeravate covijeka u nesto sto nije istina, a glavno da stoncinu govorite da je njegov Q6600@3.6 Bottleneck za GTX560TI.

Mislim ono... ako ovaj Dual "nije bottleneck" za HD5870 zasto bi onda stoncinov Q660 bio za njegovu grafu?!.. pa ljudi halo, nitko ne voli dvolicnost !

Cast izuzecima,, u ovom slucaju ATiGamer !

Slobodno stisnes Hvala :)
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 19:49 (Brega55).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Brega55 kaže...

Ma...

Tu se pravite i uvjeravate covijeka krivo.

Taj proc bez obzira koiko bio naklokan je BOTTLENECK!.

Uvjeravate covijeka u nesto sto nije istina, a glavno da stoncinu govorite da je njegov Q6600@3.6 Bottleneck za GTX560TI.

Mislim ono... ako ovaj Dual "nije bottleneck" za HD5870 zasto bi onda stoncinov Q660 bio za njegovu grafu?!.. pa ljudi halo, nitko ne voli dvolicnost !

Cast izuzecima,, u ovom slucaju ATiGamer !

ne pricamo o gtx 560 ti nego o grafama tipa hd 6850...

15 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/utjecaj-cpu-igrama-review/79166.aspx

Nekolicinu njih sam odvrtio i na 6970 da zadovoljim vaše nevjerne duše {#}

Metro:

DIRT2:

Mafia 2:

F1 2010:

Nadam se da je dovoljno.

15 godina
neaktivan

Sry na duplom postu al iskreno me strah editirati da nebi ss-ovi netragom nestali.

Htjedoh reći da mi je iskreno žao što nemam BC2 ili Arma 2 {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
ATiGamer kaže...
PLASMAorLCD kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/utjecaj-cpu-igrama-review/79166.aspx

Nekolicinu njih sam odvrtio i na 6970 da zadovoljim vaše nevjerne duše {#}

Metro:

DIRT2:

Mafia 2:

F1 2010:

Nadam se da je dovoljno.

Lool, sumnjam da će ih i to zadovoljitit {#}.

14 godina

evo da rezimiram ja to...jednu stvar da kazem...taj athlon sa 2 jezgre i 2 threada je dosta slabiji od ovog e7500 ocanoga...kad bi sa e7500 prisa na ovog athlona kao quadcorca sa doticnom grafom boost bi bia prisutan iako ne velik...bitno je samo da je fps stabilan a to quad donosi..to je nabitnije i to sam vec davno navea..kome se da nek potrazi medu postovima iznad...

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.6.2011 20:53 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

evo da rezimiram ja to...jednu stvar da kazem...taj athlon sa 2 jezgre i 2 threada je dosta slabiji od ovog e7500 ocanoga...kad bi sa e7500 prisa na ovog athlona kao quadcorca sa doticnom grafom boost bi bia prisutan iako ne velik...bitno je samo da je fps stabilan a to quad donosi..to je nabitnije i to sam vec davno navea..kome se da nek potrazi medu postovima iznad...

Razlike su zanemarivo male.

http://www.anandtech.com/bench/Product/121?vs=87

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice