AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 811.147
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Polaris

@dabar_solta_v2: Ma je, dok imaju imidž leadera, mogu što hoće. Iako malo osvješteniji kupci bi ih mogli početi izbjegavati.

Kako stvari stoje sada, osobno nebih više kupio Nvidiu da sam ikad imao njihov Flagship, oni su "upucali futureproof" u masu svojih grafa.

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 13:43 (metallic).
17 godina
AMD Polaris

Mislis 3.5 gimic proff 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Zapravo sam mislio na 780ti, a da sam kupio 970ku vise me ne bi vidjeli iz principa, bez obzira na o.k. performanse. ;)

edit: 970ku nisam nikad smatrao high end.

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 14:23 (metallic).
16 godina
odjavljen
Pa i nije. 970 je kartica srednjeg segmenta kako i 980, 1070 ili 1080. Samo što je Nvidia ove godine podigla cijene srednjeg segmenta na ono što je prošle godine držao 980Ti u high-endu.
14 godina
AMD Polaris
Unlock the Power Within
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
chaselol kaže...

Sapphire RX 480 @1500mhz confirmed

Malo RX 480 math i racunanja

Ocana bi po računici trebala bit kao fury x, a preko 1500mhz ide na titanax, uff ako bude tako to je strašno za gpu od 2k kuna, a kako je tek strašno onima šta imaju extra skupe grafe stare arhitekture.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 16:41 (dery).
17 godina
dery kaže...
chaselol kaže...

Sapphire RX 480 @1500mhz confirmed

Malo RX 480 math i racunanja

Ocana bi po računici trebala bit kao fury x, a preko 1500mhz ide na titanax, uff ako bude tako to je strašno za gpu od 2k kuna, a kako je tek strašno onima šta imaju extra skupe grafe stare arhitekture.

Evo svi su nabavili uze, idu se objesit, zovu ove teroriste da im glave odrezu, cepaju zile sa emacima, bacaju se s mosta u potok Scepericu, igraju dvostruki ruski rulet sami sa sobom, jedu cokolino sa kiselinom... Veoma strasno.

Evo da ti dam svoj primjer (makar nije extra skupa). Sutra mogu prodat svoju grafu za 1400kn jednom decku, ali necu. Unutra ce biti dok ne sprhne kao i prosla, i da izadju AMD RX 820 GTI ultraturbo 8000PFS u Crysisu 16 za 22 dolara...

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 17:11 (ukay1000).
16 godina
ukay1000 kaže...

malko karikiram ne shvatit ozbiljno

17 godina
dery kaže...
ukay1000 kaže...

malko karikiram ne shvatit ozbiljno

Tesko to mozes nazvati karikiranjem. Samo oni koji su nemirni i uvijek mijenjaju HW kao gace ce svoje "stare" graficke plasirati na oglasnike, jer eto, ovu koju su prekjucer kupili je uzasno losa i vlece struje da ce bankrotirati i brzo se sad mora nekome uvalit da se ima RX 480 u rangu TITANA...

I onda dodes do toga da su to isti likovi koji samo OC, benchaju, slikaju, mjere temperature, potrosnje, dual bios madafaka... I to je ok. Sam kaj vecinu zaboli racku. Evo ja se sada igram i usput pisem ovo. Ganjam 2.5k rating u WoW-u.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.6.2016 17:24 (ukay1000).
17 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...

Tesko to mozes nazvati karikiranjem. Samo oni koji su nemirni i uvijek mijenjaju HW kao gace ce svoje "stare" graficke plasirati na oglasnike, jer eto, ovu koju su prekjucer kupili je uzasno losa i vlece struje da ce bankrotirati i brzo se sad mora nekome uvalit da se ima RX 480 u rangu TITANA...

I onda dodes do toga da su to isti likovi koji samo OC, benchaju, slikaju, mjere temperature, potrosnje, dual bios madafaka... I to je ok. Sam kaj vecinu zaboli racku. Evo ja se sada igram i usput pisem ovo. Ganjam 2.5k rating u WoW-u.

Ljudi prodaju stare kartice dok još vrijede nešto jer kad dođe RX480 i ostatak RX ekipe njihovim starim grafa će past vrijednost i praktički će izgubit lovu. Tebi ako je lijeno prodavat pa kupovat nešto novo i nije te briga za ništa drži tu dok god baca sliku. 

17 godina
Penryn kaže...
ukay1000 kaže...

Ljudi prodaju stare kartice dok još vrijede nešto jer kad dođe RX480 i ostatak RX ekipe njihovim starim grafa će past vrijednost i praktički će izgubit lovu. Tebi ako je lijeno prodavat pa kupovat nešto novo i nije te briga za ništa drži tu dok god baca sliku. 

Gubis lovu samo u slucaju ako mislis prodat (povezano drugim navedenim razlogom)) i dok izadjes s tom komponentom van ducana. Uostalom, graficka sluzi da "baca" sliku, a ne da ju cupas i vadis van svakih "tjedan" dana jer je novija izasla. Graficka je tu i da tebi sluzi, ne ti njoj. Cijene ovise o ponudi/potraznji, ne o izlasku jedne graficke, povijest je to 100 puta pokazala, a bogami ni sada se nece nista pretjerano mjenjat. (sad bi jos nadodal gubitaski AMD ali onda vec ulazim fanboyevski teritorij pa se bojim da me ne razapnete prije nego se sam ubijem zbog gubitka love). Jedino bi vrijednost mogla padati ovdje - mjesto gdje svako svakome po komentarima rusi cijene (ili samo pojedinci preprodavaci koji zive od toga da cupaju komponente po nizim cijenama). Pustite da graficke izadju, da se vide performanse i nek trziste regulira cijene (sto rabljeno, sto novo). Onda cemo rezat zile. :)

12 godina
AMD Polaris

Ukay ti nisi dobar sa glavom i ne razmišljaš za budućnost. Kao prvo prodaj tu 960 za 1400 ako možeš jer za misec dana nećeš dobit ni 1000kn a kao drugu di ti vidiš isplativost držati karticu pa dok ne crkne i onda je baciti i opet kupiti novu,pa bolje je prodati dok možeš i vratit nešto uloženog novca i kupiti noviju i tako sve u krug.

Gamer

2 2 hvala 0
14 godina
AMD Polaris

Poanta je samo u tome da ti je bolje prodati sada 960 za 1400HRK i onda ubosti istu takvu za 10 dana za 900HRK, neminovan je velik pad cijena starijih serija.

Čista računica.

root

8 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
ukay1000 kaže...

Gubis lovu samo u slucaju ako mislis prodat (povezano drugim navedenim razlogom)) i dok izadjes s tom komponentom van ducana. Uostalom, graficka sluzi da "baca" sliku, a ne da ju cupas i vadis van svakih "tjedan" dana jer je novija izasla. Graficka je tu i da tebi sluzi, ne ti njoj. Cijene ovise o ponudi/potraznji, ne o izlasku jedne graficke, povijest je to 100 puta pokazala, a bogami ni sada se nece nista pretjerano mjenjat. (sad bi jos nadodal gubitaski AMD ali onda vec ulazim fanboyevski teritorij pa se bojim da me ne razapnete prije nego se sam ubijem zbog gubitka love). Jedino bi vrijednost mogla padati ovdje - mjesto gdje svako svakome po komentarima rusi cijene (ili samo pojedinci preprodavaci koji zive od toga da cupaju komponente po nizim cijenama). Pustite da graficke izadju, da se vide performanse i nek trziste regulira cijene (sto rabljeno, sto novo). Onda cemo rezat zile. :)

Slažem se s rečenim, mislim uglavnom..meni su drage moje žile i ono što se nalazi u njima pa...svakako..do jučer su trenutne grafe bile zvijeri..danas na pretpostavkama i nagađanjima novih što izlaze kakve će biti, stare više nevaljaju i ne vrijede i treba ih se prodati što prije jer će padati cijene...pa što ako budu padale cijene..ako mi je grafa bila dobra prije pet dana dobra mi je i sad i ne deha me što će novije biti 10x jeftinije i 50x brže.

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
16 godina
ukay1000 kaže...

. Cijene ovise o ponudi/potraznji, ne o izlasku jedne graficke, povijest je to 100 puta pokazala, a bogami ni sada se nece nista pretjerano mjenjat. (sad 

Ovo je povijesno najniža cijena ako gledamo samo njenog predhodnika hd7870 kojoj je cijena po izlasku 349$, ova će itekako uzdrmat cijene a da ne govorimo vega za 300-400$.Ovo me podsječa na doba hd4870.

17 godina
neaktivan
skorvy kaže...

ako mi je grafa bila dobra prije pet dana dobra mi je i sad i ne deha me što će novije biti 10x jeftinije i 50x brže.

Pa reci odma tako, meni je moja grafa najnaj i nije me briga za ništa drugo. 

17 godina
odjavljen
dery kaže...
ukay1000 kaže...

. Cijene ovise o ponudi/potraznji, ne o izlasku jedne graficke, povijest je to 100 puta pokazala, a bogami ni sada se nece nista pretjerano mjenjat. (sad 

Ovo je povijesno najniža cijena ako gledamo samo njenog predhodnika hd7870 kojoj je cijena po izlasku 349$, ova će itekako uzdrmat cijene a da ne govorimo vega za 300-400$.Ovo me podsječa na doba hd4870.

ati 3850 sam tjedan dana od izlaska platio 1250 kn. Ni drivera još n ije bilo za nju. Otprilike ta klasa grafe. Otprilike isto je bilo i sa ati 4850.

11 godina
neaktivan
AMD Polaris

Malo mi je bezveze to što AMD u zadnje vrijeme ne koristi više DVI, da da znam staro je, ali realno osim zvuka nema razlike između HDMI i DVI, a gledam ako bi uzeo 480 ili slicnu morao bi tražiti adapter iz DVI u HDMI pošto mi je jedan monitor DVI, a to ne viđam baš često uvijek budu HDMI u DVI adapteri

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Kaj nije negdi bio nedavno clanak da ce imati DVI ?

14 godina
neaktivan
dery kaže...
ukay1000 kaže...

nemojte se veselit mogao bi nas sve hladan tus oprat kad cijene zablistaju u trgovinama

xfact
9 godina
D3lBoy kaže...

Malo mi je bezveze to što AMD u zadnje vrijeme ne koristi više DVI, da da znam staro je, ali realno osim zvuka nema razlike između HDMI i DVI, a gledam ako bi uzeo 480 ili slicnu morao bi tražiti adapter iz DVI u HDMI pošto mi je jedan monitor DVI, a to ne viđam baš često uvijek budu HDMI u DVI adapteri

sam sebi odgovoriš, a ovih par posto s dvi only monitorima ko sisa.

12 godina
Referentne nemaju dvi, nereferentne ce ga imati ako ga proizvodjaci odluce dodati
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
D3lBoy kaže...

sam sebi odgovoriš, a ovih par posto s dvi only monitorima ko sisa.

Kažem to jer mi je jedan monitor DVI only drugi ima HDMI. A ne volim te adaptere jer je prije bilo problema sa D-sub u DVI. Nadam se da ce ne referentne imat

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
D3lBoy kaže...

Nabij dvi to hdmi adapter u monitor i spajaj ga onda hdmi kablom a i bolje da ti adapter bude na monitoru nego na grafi jer vjerojatno visi prema dolje pa nema mučenja porta.

17 godina
AMD Polaris

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Malo ti je dosadno? :))

17 godina
AMD Polaris

ne zasto

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Vidim da stavljas i na Pascal temu video, a nema neke veze sa Pascalom ni Polarisom, ali je dobar video i dobra glazba hehe.

13 godina
protjeran
980 sli rastavlja 290x cfx:)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina

Što li će tek sve rastavit CF 480 :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice