AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 811.329
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
AMD Polaris

AMD RX 480 Fire Strike Extreme 5379

From what I understood those cards will go into pre-built systems.

Unlock the Power Within
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AMD Polaris

480 je inace grafa koja ce biti u novim konzolama, tako da ...isplatice se kupovina konzole ;)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
10 godina
neaktivan
AMD Polaris

Kako znaš da će bit u novim konzoloama? PS4 NEO bi trebao imati 4 TFLOPS GPU a RX 480 ima 5.5. Jedino Xbox Scorpio ima GPU sa 6 TFLOPS, on bi mogao imati RX 480

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

di ti je dokaz ja kazem vega+zen 

13 godina
neaktivan
AMD Polaris

Rekli su to ima mjesec i vise, 6TFLOPS

link

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Polaris

ma svasta se moze odigrat do tada pusti price 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
JozoBozo121 kaže...

Kako znaš da će bit u novim konzoloama? PS4 NEO bi trebao imati 4 TFLOPS GPU a RX 480 ima 5.5. Jedino Xbox Scorpio ima GPU sa 6 TFLOPS, on bi mogao imati RX 480

Pa taman kad malo spuste taktove tak da cijela kontola ne ide preko 150W.

12 godina
AMD Polaris

Klokneš RX480 na 1300mhz i imaš 6 TFlopsa.

http://hwbot.org/signature/u135800.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Je da, a stock je 1266Mhz i 5.5 TFlops ?

10 godina
neaktivan

A čuj, drago mi je da si precizan, 1300MHz daje točno 5990.4 GFLOPSa. Ali u načelu je kolega u pravu, vjerojatno je lako do tih 6TFLOPS

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
12 godina
The_Fichek kaže...

Je da, a stock je 1266Mhz i 5.5 TFlops ?

Pa kako se računa TFlopsi?

shaders 2304* 2 * 1300 clock frequency = 5,9904 TFlops.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2016 21:39 (mirzet1976).
11 godina

Nije mi se dalo racunat, malo me zacudilo na prvu. Sve to izgleda bajno za computing, ali treba vidit kak se ponasa u igrama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2016 21:41 (The_Fichek).
12 godina
JozoBozo121 kaže...

A čuj, drago mi je da si precizan, 1300MHz daje točno 5990.4 GFLOPSa. Ali u načelu je kolega u pravu, vjerojatno je lako do tih 6TFLOPS

Mislio sam da RX480 ima 2306 shadera pa zbog toga sam stavio 1300mhz core clock

12 godina
The_Fichek kaže...

Nije mi se dalo racunat, malo me zacudilo na prvu. Sve to izgleda bajno za computing, ali treba vidit kak se ponasa u igrama.

Nema to puno veze sa TFlopsima, ja sa svojom R9 290 na 1300mhz pod vodom imam 2560 x 2 x 1300 = 6.65TFlops. A RX480 će biti bolji GPU po svemu od R9 290.

17 godina
AMD Polaris

Eto vidis meni x ima 8.6 tflopsa a nano 8.15 iako imaju isto broj gcn i sp radi manjeg tdp-a ona sama po sebi trotla  pa je i manje tflopsa tj  nema zajedno 17 nego nesto manje od radeon pro dua koji ima veci tdp i sastoji se od 2 nana ali je za flops javi radi tdp-a :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Polaris

Poslusao sam ipak zagovoratelje prodaje, jucer stavio oglas danas prodao za 1200 kn, 280x-icu. Ionako sam mislio prodavati najesen pa ajde da ustedim koju stotinu kn prije predvidenog pada cijena. Sad se roka integrirana grafa i ceka se 480. ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.6.2016 22:01 (Haremzg).
Moj PC  
5 0 hvala 0
9 godina
protjeran
AMD Polaris

Dobra vijest je i da ce najvjerojatnije Sapphire umjesto sadasnjih 2 godine davati 3 godine garancije 

Moj PC  
7 0 hvala 1
11 godina

Opa, brutalno, gdje si našao trač??

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2016 0:20 (The_Fichek).
17 godina
odjavljen
Moj PC  
2 0 hvala 4
14 godina
neaktivan
Haremzg kaže...

Poslusao sam ipak zagovoratelje prodaje, jucer stavio oglas danas prodao za 1200 kn, 280x-icu. Ionako sam mislio prodavati najesen pa ajde da ustedim koju stotinu kn prije predvidenog pada cijena. Sad se roka integrirana grafa i ceka se 480. ;)

Good to know, ja već planirao staviti za 900kn, ali vjerojatno će toliko i biti za 2 mjeseca kad planiram prodaju/kupovinu 

16 godina
odjavljen
mirzet1976 kaže...
The_Fichek kaže...

Nema to puno veze sa TFlopsima, ja sa svojom R9 290 na 1300mhz pod vodom imam 2560 x 2 x 1300 = 6.65TFlops. A RX480 će biti bolji GPU po svemu od R9 290.

Ima veze. :) Ako RX 480 ima 5.5 a 290 6.65, neće bit brži. :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2016 10:05 (Tonči).
9 godina
neaktivan
AMD Polaris
ja vas nista sad bogami ne razumin,

jel se onda isplati kupovat novi xbox ili ne?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
vito79 kaže...
ja vas nista sad bogami ne razumin,

jel se onda isplati kupovat novi xbox ili ne?

Zbog hardvera unutra da, zbog igara ne
PC ima steam, to na konzolama jos ne postoji 

10 godina
neaktivan
Tonči kaže...

U computeu neće, ali compute i FPS ne možeš gledati kao da idu ruku pod ruku jer to nije istina kao što se već pokazalo u puno situacija. Uostalom RX 480 ima nove jezgre koje su 40% brže.

vito79 Xbox One S nije isto što i Scorpio. Scorpio će imati RX 480, a ova S verzija je samo novi dizajn postojeće konzole. Scorpio s novim čipom tek dolazi pred božićnu sezonu 2017. godine.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2016 10:46 (JozoBozo121).
17 godina
AMD Polaris

I podrzavanje 4k blu ray -a uz HDR na S-u

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.6.2016 11:01 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
JozoBozo121 kaže...
Tonči kaže...

U computeu neće, ali compute i FPS ne možeš gledati kao da idu ruku pod ruku jer to nije istina kao što se već pokazalo u puno situacija. Uostalom RX 480 ima nove jezgre koje su 40% brže.

Ne. FLOPS-i itekako idu ruku pod ruku. Naravno, povećanje performansi nije linearno iz razloga što GPU nije jedina komponenta koja je bitna, a k tome performanse ne ovise isključivo o FLOPS-ima, ali nećeš vidjeti bržu karticu s manje FLOPS-a. 

To što je "jezgra 40% brža" nije mi jasno. Na što misliš? Što je to točno brže 40% i od čega? Ako si negdje pročitao ili misliš da će RX 480 biti brži 40% takt za takt i jezgra za jezgru, onda si posve pogrešno informiran.

15 godina
protjeran
AMD Polaris

Smanjen je proizvodni proces i to je omogucilo vise taktove i manju potrosnju, sami ipc jezgri nije narastao 40% nego je ostao otprilike isti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AMD Polaris

Ne mozemo tvrditi kakav je IPC, ali je definitivno veći od prije, ovakav broj jezgri i frekvencije nije u omjeru s 390 tako da je IPC morao porasti. 

Od kad to grafičke performanse ne ovise o brzini memorije, dizajnu memorijskog kontrolera (to uvelike doprinosi bandwithu), omjeru ROP-ova i Texture Unitsa? Da ne pričam da su u arhitekturi mijenjali branch predicition koji također ima velik utjecaj. Također je mijenjan i unapređivan instruction pre-fetch što će ubrzati jezgru clock-to-clock. Neznam kako misliš da će novi geometry engine ubrzati compute performanse, ali grafičke će definitivno podignuti i ubrzati će teselaciju. 

Tako da će grafičke perfomanse porasti i to definitivno ne linearno sa computeom.

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
AMD Polaris

Ako performanse ovise o hardwareu kako onda ova 

graficka kartica moze biti priblizno brza kao ova 
  ili brza ?
Performase ovise isljkucivo o tome dal je kartica naj novija, vise me nista ne moze uvjerti u suprotno

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Tonči kaže...
JozoBozo121 kaže...
Tonči kaže...

Ne. FLOPS-i itekako idu ruku pod ruku. Naravno, povećanje performansi nije linearno iz razloga što GPU nije jedina komponenta koja je bitna, a k tome performanse ne ovise isključivo o FLOPS-ima, ali nećeš vidjeti bržu karticu s manje FLOPS-a. 

To što je "jezgra 40% brža" nije mi jasno. Na što misliš? Što je to točno brže 40% i od čega? Ako si negdje pročitao ili misliš da će RX 480 biti brži 40% takt za takt i jezgra za jezgru, onda si posve pogrešno informiran. 

JozoBozo121 kaže...

Ne mozemo tvrditi kakav je IPC, ali je definitivno veći od prije, ovakav broj jezgri i frekvencije nije u omjeru s 390 tako da je IPC morao porasti. 

Od kad to grafičke performanse ne ovise o brzini memorije, dizajnu memorijskog kontrolera (to uvelike doprinosi bandwithu), omjeru ROP-ova i Texture Unitsa? Da ne pričam da su u arhitekturi mijenjali branch predicition koji također ima velik utjecaj. Također je mijenjan i unapređivan instruction pre-fetch što će ubrzati jezgru clock-to-clock. Neznam kako misliš da će novi geometry engine ubrzati compute performanse, ali grafičke će definitivno podignuti i ubrzati će teselaciju. 

Tako da će grafičke perfomanse porasti i to definitivno ne linearno sa computeom.

Ne. Prvo, gore sam napisao da ne raste linearno. Performanse će biti manje, TFLOPS-i su maksimalne teoretske i to je to.

Gdje su ti izvori za informacije o 40% više operacija po taktu? Što je 40% brže? Latencije između operanda i kojeg unita? Što? Odakle?

Koliko znam, nisu povećali ništa. Svaka stream jezgra će i dalje izvesti samo jedan FMA. I dalje imaju jedan IPC koji ako je FMA i dalje računamo kao dva FPO. Brže od teorijskog maksimuma ne možeš. Eventualno možeš dobiti u cachingu nešto prednosti, drugačije posloženo, ali broj svih jedinica je isti omjerom kako smo vidjeli.

Pokušat ću dobiti nešto o Polarisu, ali ne vidim da imaš izvore koji će me nekako uvjeriti da im sad jezgre izvode po 3 operacije...

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice