Oživljavanje inzulinskih tvornica: mogu li se beta

poruka: 5
|
čitano: 2.177
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Oživljavanje inzulinskih tvornica: mogu li se beta".
9 godina

Pretpostavljam da smo godinama od neke funkcionalne masovno primjenjive terapije? 

Takodjer, kao neko generalno pitanje, maticne stanice moraju doci od donora (izvornog organizma u koji se lijekom vracaju), ili je moguce imati neku masovniju proizvodnju maticnih stanica u laboratorijskih uvjetima?

Nelosa tema za neki buduci clanak posto ih se puno spominje: Sto su maticne stanice, odakle dolaze i kamo idu (potenc buduci razvoj)? 

4 0 hvala 1
7 godina
Re: Oživljavanje inzulinskih tvornica: mogu li se
Gebirgs kaže...

Nelosa tema za neki buduci clanak posto ih se puno spominje: Sto su maticne stanice, odakle dolaze i kamo idu (potenc buduci razvoj)? 

Dobra sugestija! Hvala na ideji.

Ili jesmo, ili nismo! Ili ono treće...
12 mjeseci
Zvuči fantastično i skupo za nastaviti.

Možda sam u krivu no bojim se da će mnogi "zdravstveni izumi" tj. gotova uspješna istraživanja lijeka iki tretmana završiti negdje zaboravljena u ladici. Ne mislim da će ih netko sakriti kao neka teorija zavjere nego da će u šumi silnih istraživanja ostati zaboravljena bez financiranja ako je preskupo za daljnji razvoj. Ili da je dovoljno samo lošija prezentacija lijeka te s time i smanjena medijska pažnja koja je navikla na bombastične "revolucionarne" lijekove ili tretmane ljekovitih magičnih vodica koji Šrekovog magareta pretvore u lipicanera. Recimo kod nas bi bilo od presudne važnosti dali je istraživač rođo iz "zna se".
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Doc Berecki pošto znam samo jednu osobu s dijabetesom tipa 2 hipotetski. Znači li ovo da osobe s dijabetesom tipa 2 bi odgovarajučom prehranom mogli držati odnsno vratiti u funkciju gušteraću odgovarajućom prehranom odnosno smanjenjem UH i masnoća. 

Imaj tu još jedno pitanje, na SD je bio članak da je u biti največa tragedija fruktoza za dijabetes a ne šečer kao takav. Mislim da su rekli iznad 150g fruktoze dnevno limit. Sad jeli problem onda u tom amerčkim kukuruznom sirupu ili ako ubijam hrpu voća dnevno?

0 0 hvala 0
13 godina
Šteta što nije bilo odgovora na ovo prvo pitanje. To i mene zanima. Je li neophodno koristiti lijekove ili bi u teoriji i drastična promjena prehrane pomogla kod obnove beta stanica? Pretpostavljam samo lijekovi jer bi vjerojatno bilo dokumentirani slučajevi oporavka kroz prehranu...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice